Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Pietarinkirkko

Vieraile tässä kupolikattoinen katolilaisen maailman mahtavimmassa kirkossa ja sen loistavassa taidegalleriassa.

Pietarinkirkon korkealla kaartuva kupoli on pikkuruisen Vatikaanivaltion symboli sekä loistokas esimerkki myöhäisrenessanssin ja barokin taiteellisesta perinnöstä.

Tämä rakennus kätkee sisäänsä valtavan määrän kristillistä mytologiaa. Kerrotaan, että Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen yksi hänen 12 opetuslapsestaan, galilealainen Pietari, lähti pitkälle matkalle kohti Roomaa, jossa hän kuoli marttyyrikuoleman keisari Neron aikana. Hänen kuolinpaikkansa Neron sirkuksessa lähellä egyptiläistä obeliskia (joka on yhä paikoillaan) merkittiin aluksi punaisella kivellä. Sen jälkeen sen paikalle rakennettiin pyhäkkö, kunnes ensimmäisen Pietarinkirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 360. Tämä puinen rakennus seisoi paikallaan yli tuhat vuotta, kunnes se lopulta tuhoutui 1400-luvulla. Vuonna 1506 paavi Julius II muurasi uuden Pietarinkirkon peruskiven, ja joukko renessanssin mestareita aloitti sata vuotta kestäneen valtavan rakennusprojektin.

Virallisesti 18.11.1626 avattu Pietarinkirkko on saavuttanut viimeisen 400 vuoden aikana aseman yhtenä katolisen kirkkokunnan pyhimmistä paikoista sekä maailman suosituimpiin kuuluvista turistinähtävyyksistä. Kirkon kauniin julkisivun suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat yhteistyössä eri arkkitehtisukupolvien edustajat Bramante, Rafael ja Michelangelo. Kirkossa on valtava päälaiva ja korkea kupoli. Suurimman vaikutuksen tekevät kuitenkin kirkon sisätilat.

Kirkon sisäpintoja koristavat valtavat freskot ja mosaiikit, jotka ovat Berninin, Giotton ja muiden aikalaisten tuotoksia. Kirkossa on lisäksi paljon muita arvokkaita aarteita, kuten Michelangelon Pietà, Arnolfo di Cambion apostoli Pietaria esittävät veistokset, Vico Consortin Pyhä ovi ja Berninin kuuluisa alttari. Lisäksi maan alla sijaitsevissa kauniissa hautakammioissa lepäävät monet Vatikaanin merkkihenkilöt Pietarista paavi Johannes Paavali II:een. Pietarinkirkko on ehdoton nähtävyys niin katolisen kirkon historiasta kiinnostuneille, taiteen ystäville kuin yleensäkin estetiikasta pitäville.

Kirkko sijaitsee Rooman keskustan alueella, ja se on avoinna joka päivä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Mikäli aikeissasi on käydä samalla kertaa Vatikaanin museoissa, huomaa, että ne eivät ole avoinna muina sunnuntaina paitsi kuukauden viimeisenä sunnuntaina. 


Voit kävellä kirkolle keskustasta. Suorin reitti on ylittää ensin Tiber-joki ja kävellä sitten suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua. Ottavianon metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä Via Ottaviano -kadulla.


Alueen Pietarinkirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 12 226 majoitusliikettä kohteen Pietarinkirkko lähellä
Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World 585 €
Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

Via del Gianicolo 3, Rooma, RM
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pietarinaukio ja Castel Sant'Angelo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. Villa Farnesina (rakennus) ja Piazza Navona ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Rome S. Pietron asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Roma San Pietron asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Condotti 53 €
  Hotel Condotti

  Hotel Condotti

  Via Mario Dè Fiori 37, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Via Condotti, Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ja Via del Corso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Espanjalaiset portaat ja Pincio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Spagnan asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Flaminio - Piazza del Popolon asema 11 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel della Conciliazione 143 €
   Hotel della Conciliazione

   Hotel della Conciliazione

   Borgo Pio n. 163-164-165-166, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Via Cola di Rienzo, Castel Sant'Angelo ja Pietarinaukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Quirinale 138 €
    Hotel Quirinale

    Hotel Quirinale

    Via Nazionale 7, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Piazza della Repubblica ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Best Western Plus Hotel Spring House
     Best Western Plus Hotel Spring House

     Best Western Plus Hotel Spring House

     Via Mocenigo 7, Rooma, RM
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Vatikaanin museot ja Vatikaanin puutarha ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pietarinaukio ja Monte Mario ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cipron asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Starhotels Michelangelo 109 €
      Starhotels Michelangelo

      Starhotels Michelangelo

      Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rooma, RM
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Pietarinaukio, Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Castel Sant'Angelo ja Vatikaanin museot ovat myös 2 kilometrin päässä. Rome S. Pietron asema ja Roma San Pietron asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       OM2Rome 84 €
       OM2Rome

       OM2Rome

       Via Boezio, 6, Rooma, RM
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Via Cola di Rienzo, Chiesa Valdese ja Korkein oikeus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä aamiaismajoituksesta. Castel Sant'Angelo ja Piazza del Popolo (aukio) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Lepanton asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Flaminio - Piazza del Popolon asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

        My Tiny Home 15 €
        My Tiny Home

        My Tiny Home

        4 Via Tunisi, Rooma, Rooma
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Via Cola di Rienzo, Pietarinaukio ja Pietarinkirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä aamiaismajoituksesta. Castel Sant'Angelo ja Sikstuksen kappeli ovat myös 2 kilometrin päässä. Cipron asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.