Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pietarinkirkko

Vieraile tässä kupolikattoinen katolilaisen maailman mahtavimmassa kirkossa ja sen loistavassa taidegalleriassa.

Pietarinkirkon korkealla kaartuva kupoli on pikkuruisen Vatikaanivaltion symboli sekä loistokas esimerkki myöhäisrenessanssin ja barokin taiteellisesta perinnöstä.

Tämä rakennus kätkee sisäänsä valtavan määrän kristillistä mytologiaa. Kerrotaan, että Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen yksi hänen 12 opetuslapsestaan, galilealainen Pietari, lähti pitkälle matkalle kohti Roomaa, jossa hän kuoli marttyyrikuoleman keisari Neron aikana. Hänen kuolinpaikkansa Neron sirkuksessa lähellä egyptiläistä obeliskia (joka on yhä paikoillaan) merkittiin aluksi punaisella kivellä. Sen jälkeen sen paikalle rakennettiin pyhäkkö, kunnes ensimmäisen Pietarinkirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 360. Tämä puinen rakennus seisoi paikallaan yli tuhat vuotta, kunnes se lopulta tuhoutui 1400-luvulla. Vuonna 1506 paavi Julius II muurasi uuden Pietarinkirkon peruskiven, ja joukko renessanssin mestareita aloitti sata vuotta kestäneen valtavan rakennusprojektin.

Virallisesti 18.11.1626 avattu Pietarinkirkko on saavuttanut viimeisen 400 vuoden aikana aseman yhtenä katolisen kirkkokunnan pyhimmistä paikoista sekä maailman suosituimpiin kuuluvista turistinähtävyyksistä. Kirkon kauniin julkisivun suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat yhteistyössä eri arkkitehtisukupolvien edustajat Bramante, Rafael ja Michelangelo. Kirkossa on valtava päälaiva ja korkea kupoli. Suurimman vaikutuksen tekevät kuitenkin kirkon sisätilat.

Kirkon sisäpintoja koristavat valtavat freskot ja mosaiikit, jotka ovat Berninin, Giotton ja muiden aikalaisten tuotoksia. Kirkossa on lisäksi paljon muita arvokkaita aarteita, kuten Michelangelon Pietà, Arnolfo di Cambion apostoli Pietaria esittävät veistokset, Vico Consortin Pyhä ovi ja Berninin kuuluisa alttari. Lisäksi maan alla sijaitsevissa kauniissa hautakammioissa lepäävät monet Vatikaanin merkkihenkilöt Pietarista paavi Johannes Paavali II:een. Pietarinkirkko on ehdoton nähtävyys niin katolisen kirkon historiasta kiinnostuneille, taiteen ystäville kuin yleensäkin estetiikasta pitäville.

Kirkko sijaitsee Rooman keskustan alueella, ja se on avoinna joka päivä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Mikäli aikeissasi on käydä samalla kertaa Vatikaanin museoissa, huomaa, että ne eivät ole avoinna muina sunnuntaina paitsi kuukauden viimeisenä sunnuntaina. 


Voit kävellä kirkolle keskustasta. Suorin reitti on ylittää ensin Tiber-joki ja kävellä sitten suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua. Ottavianon metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä Via Ottaviano -kadulla.


Alueen Pietarinkirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 11 358 majoitusliikettä kohteen Pietarinkirkko lähellä
Domus Del Corso Spagna
Domus Del Corso Spagna

Domus Del Corso Spagna

24 Via del Corso, Rooma
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Via del Babuino, Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ja Villa Borghese (puutarha) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Spagnan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Domus Del Corso Flaminio
  Domus Del Corso Flaminio

  Domus Del Corso Flaminio

  Piazzale Flaminio 19, Rooma
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Villa Borghese (puutarha), Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Nykytaiteen kansallisgalleria ja Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema ja Rome Piazzale Flaminion asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Quirinale 135 €
   Hotel Quirinale

   Hotel Quirinale

   Via Nazionale 7, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Best Western Plus Hotel Spring House 162 €
    Best Western Plus Hotel Spring House

    Best Western Plus Hotel Spring House

    Via Mocenigo 7, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Vatikaanin museot ja Vatikaanin puutarha ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pietarinaukio ja Monte Mario ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cipron asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Starhotels Michelangelo 221 €
     Starhotels Michelangelo

     Starhotels Michelangelo

     Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rooma, RM
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Pietarinaukio, Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Castel Sant'Angelo ja Vatikaanin museot ovat myös 2 kilometrin päässä. Rome S. Pietron asema ja Roma San Pietron asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Grand Hotel Tiberio 109 €
      Grand Hotel Tiberio

      Grand Hotel Tiberio

      Via Lattanzio 51, Rooma, RM
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Romanttinen hotelli, jonka lähellä on Vatikaanin puutarha, Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli. Lähistöllä sijaitsee myös Pietarinkirkko ja Pietarinaukio. Appianon asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Cipron asema 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World 285 €
       Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

       Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

       Via del Gianicolo 3, Rooma, RM
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Passeggiata del Gianicolo ja Castel Sant'Angelo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. Villa Farnesina (rakennus) ja Pietarinaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 19 minuutin kävelymatkan päässä, ja Rome S. Pietron asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        Palazzo Cardinal Cesi 169 €
        Palazzo Cardinal Cesi

        Palazzo Cardinal Cesi

        Via Conciliazione 51, Rooma, RM
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Piazza Navona ja Pantheon ovat myös 2 kilometrin päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Rome S. Pietron asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.