Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pietarinkirkko

Vieraile tässä kupolikattoinen katolilaisen maailman mahtavimmassa kirkossa ja sen loistavassa taidegalleriassa.

Pietarinkirkon korkealla kaartuva kupoli on pikkuruisen Vatikaanivaltion symboli sekä loistokas esimerkki myöhäisrenessanssin ja barokin taiteellisesta perinnöstä.

Tämä rakennus kätkee sisäänsä valtavan määrän kristillistä mytologiaa. Kerrotaan, että Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen yksi hänen 12 opetuslapsestaan, galilealainen Pietari, lähti pitkälle matkalle kohti Roomaa, jossa hän kuoli marttyyrikuoleman keisari Neron aikana. Hänen kuolinpaikkansa Neron sirkuksessa lähellä egyptiläistä obeliskia (joka on yhä paikoillaan) merkittiin aluksi punaisella kivellä. Sen jälkeen sen paikalle rakennettiin pyhäkkö, kunnes ensimmäisen Pietarinkirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 360. Tämä puinen rakennus seisoi paikallaan yli tuhat vuotta, kunnes se lopulta tuhoutui 1400-luvulla. Vuonna 1506 paavi Julius II muurasi uuden Pietarinkirkon peruskiven, ja joukko renessanssin mestareita aloitti sata vuotta kestäneen valtavan rakennusprojektin.

Virallisesti 18.11.1626 avattu Pietarinkirkko on saavuttanut viimeisen 400 vuoden aikana aseman yhtenä katolisen kirkkokunnan pyhimmistä paikoista sekä maailman suosituimpiin kuuluvista turistinähtävyyksistä. Kirkon kauniin julkisivun suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat yhteistyössä eri arkkitehtisukupolvien edustajat Bramante, Rafael ja Michelangelo. Kirkossa on valtava päälaiva ja korkea kupoli. Suurimman vaikutuksen tekevät kuitenkin kirkon sisätilat.

Kirkon sisäpintoja koristavat valtavat freskot ja mosaiikit, jotka ovat Berninin, Giotton ja muiden aikalaisten tuotoksia. Kirkossa on lisäksi paljon muita arvokkaita aarteita, kuten Michelangelon Pietà, Arnolfo di Cambion apostoli Pietaria esittävät veistokset, Vico Consortin Pyhä ovi ja Berninin kuuluisa alttari. Lisäksi maan alla sijaitsevissa kauniissa hautakammioissa lepäävät monet Vatikaanin merkkihenkilöt Pietarista paavi Johannes Paavali II:een. Pietarinkirkko on ehdoton nähtävyys niin katolisen kirkon historiasta kiinnostuneille, taiteen ystäville kuin yleensäkin estetiikasta pitäville.

Kirkko sijaitsee Rooman keskustan alueella, ja se on avoinna joka päivä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Mikäli aikeissasi on käydä samalla kertaa Vatikaanin museoissa, huomaa, että ne eivät ole avoinna muina sunnuntaina paitsi kuukauden viimeisenä sunnuntaina. 


Voit kävellä kirkolle keskustasta. Suorin reitti on ylittää ensin Tiber-joki ja kävellä sitten suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua. Ottavianon metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä Via Ottaviano -kadulla.


Alueen Pietarinkirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 11 919 majoitusliikettä kohteen Pietarinkirkko lähellä
Hotel Quirinale 90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rooma, RM
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Piazza della Repubblica ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Starhotels Michelangelo 117 €
  Starhotels Michelangelo

  Starhotels Michelangelo

  Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Pietarinaukio, Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Castel Sant'Angelo ja Vatikaanin museot ovat myös 2 kilometrin päässä. Rome S. Pietron asema ja Roma San Pietron asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Best Western Plus Hotel Spring House 90 €
   Best Western Plus Hotel Spring House

   Best Western Plus Hotel Spring House

   Via Mocenigo 7, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Vatikaanin museot ja Vatikaanin puutarha ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pietarinaukio ja Monte Mario ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cipron asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Hotel Olympic 152 €
    Grand Hotel Olympic

    Grand Hotel Olympic

    Via Properzio 2/a, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Via Cola di Rienzo ja Castel Sant'Angelo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pietarinaukio ja Vatikaanin museot ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

     Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World 293 €
     Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

     Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

     Via del Gianicolo 3, Rooma, RM
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Pietarinaukio ja Castel Sant'Angelo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. Villa Farnesina (rakennus) ja Piazza Navona ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Rome S. Pietron asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Roma San Pietron asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

      Bio Hotel Raphaël-Relais & Châteaux 202 €
      Bio Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

      Bio Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

      Largo Febo, 2-Piazza Navona, Rooma, RM
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Piazza Navona, Pantheon ja Campo de' Fiori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Via del Corso ja Castel Sant'Angelo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Spagnan asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä, ja Barberinin asema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Adriano 100 €
       Hotel Adriano

       Hotel Adriano

       Via di Pallacorda, 2, Rooma, RM
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Pantheon ja Piazza Navona sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Fontana di Trevi ja Castel Sant'Angelo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Spagnan asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Barberinin asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        Trianon Borgo Pio 108 €
        Trianon Borgo Pio

        Trianon Borgo Pio

        Piazza delle Vaschette n 13, Rooma, RM
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Via Cola di Rienzo, Castel Sant'Angelo ja Pietarinaukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.