Suosituimmat kaupungit – Italia

Taskuopas: Italia

Hotellit Italiassa: Italia on Välimeren merkittävimpiä matkakohteita. Sen suuret kaupungit, historialliset nähtävyydet ja rakkaus estetiikkaa kohtaan yhdistyvät värikkääseen kulttuuriin ja lämpimään ilmanalaan. Italiassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että monet palaavat maahan yhä uudelleen. Koska Italia on niin suosittu matkailumaa, siellä on todella monipuolinen hotellivalikoima. Yöpyminen Italiassa on mahdollista niin budjettihotellissa, pienessä aamiaismajoituksessa kuin luksustason hotellissakin.

Viehättävien hotellien maa

Italia on maa, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Se on mukava kohde niin romanttiselle matkalle kuin ystävien kanssa juhlimiseen tai perhelomallekin. Italia tunnetaan hyvästä ruoastaan, historiallisista nähtävyyksistään ja taiteestaan sekä tietenkin ihanista rannoistaan ja uskomattomista ostosmahdollisuuksistaan. Italialaiset hotellit ovat hyvin perheystävällisiä. Hinta-laatu-suhde on yleisesti ottaen hyvä, mutta budjettihotellit varataan usein jo ajoissa täyteen. Kannattaa siis olla ajoissa asialla huonevarauksen suhteen.

Nopeasti lentäen perille

Suomesta on paljon lentoja Italiaan ympäri vuoden. Suurimpiin kaupunkeihin, kuten Roomaan, Milanoon ja Venetsiaan, on päivittäin suoria lentoja. Näiden lisäksi on tarjolla erilaisia vaihtoyhteydellisiä lentoja ympäri Italiaa. Lomakausien aikana järjestetään myös paljon erilaisia pakettimatkoja Italiaan, erityisesti sen rantakohteisiin. Italian sisäinen matkustaminen on kätevää junalla, bussilla sekä sisäisillä lennoilla. Erityisesti pituussuunnassa liikkumisessa nopeus saattaa olla valttia, ja lentäminen on huomattavasti muita vaihtoehtoja nopeampi tapa siirtyä kaupungista toiseen. Lisäksi sisäiset lennot ovat usein varsin kohtuuhintaisia. Jos aika ei ole ongelma ja tahtoo nähdä maata enemmän, junalla, bussilla tai autollakin on mukava liikkua Italiassa. Autonvuokraus Italiassa kannattaa etenkin, jos suunnitelmissa on tutustua maaseutuun kaupunkien ympärillä ja julkisen liikenteen ulkopuolella. Italialainen autoilukulttuuri voi vaatia hieman totuttelua, mutta liikenteessä selviää hyvillä hoksottimilla ja kärsivällisyydellä kuitenkin hyvin. Kaupunkien sisällä liikkuminen on usein helpointa joko kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Suurimmissa kaupungeissa joukkoliikenne on monipuolista ja hyvin toimivaa, ja pienemmissä harvoin tarvitsee liikennevälineitä. Ilman autoakin selviää siis mainiosti.

Ikuinen maa

Italian suosituimpia matkakohteita ovat sen vanhat suurkaupungit. Ikuisena kaupunkina tunnettu Rooma houkuttelee satoja tuhansia matkustajia vuodessa. Sen historialliset nähtävyydet ovat kaikille tuttuja kirjoista ja elokuvista. Rooman viehätysvoimaa lisäävät hyvät ostosmahdollisuudet ja ihanat ravintolat sekä kahvilat ympäri kaupunkia. Italialainen ruokakulttuuri onkin koettava paikan päällä. Roomassa, kuten muissakin suurkaupungeissa, kannattaa varata nähtävyyksien näkemiseen reilusti aikaa, sillä turisteja on aina paljon, ja jonottamista riittää helposti tuntikaupalla. Myös Milanossa on paljon historiallisia nähtävyyksiä ja hyvää ruokaa. Se tunnetaan kuitenkin parhaiten muodin mekkana, jossa ostosmahdollisuudet ovat luultavasti Italian parhaat. Italian hintataso on samaa tasoa Suomen hintojen kanssa, mutta tietenkin paikallisia eroja löytyy. Ravintoloiden ja kahviloiden hinnat nousevat huippuunsa suosituimmilla turistialueilla, ja edullisia vaihtoehtoja löytyy usein hieman kauempaa, paikallisten suosimilta alueilta. Kannattaa aina kysyä paikallisilta heidän suosikkikohteitaan, jolloin pääsee myös tutustumaan paremmin aitoon italialaiseen kulttuuriin.

Toscanan maakunta houkuttelee viinistä ja taiteesta kiinnostuneita lomalaisia. Koko perheen matkalle erinomaisesti soveltuva Toscana on vehreä ja huikean kaunis alue, jonka maalaismainen tunnelma poikkeaa täysin hektisten suurkaupunkien vilskeestä. Toscanan alueen pääkaupunki Firenze on kuitenkin eloisa kulttuurikaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Italian tärkeimpiä rantakohteita ovat Riminin sekä Sardinian ja Sisilian houkuttelevat lomakohteet. Riminiä sanotaan myös Italian Rivieraksi, kun taas Välimeren suurimmat saaret Sardinia ja Sisilia tunnetaan ainutlaatuisesta tunnelmastaan. Saaret ovat vehreitä, ja niiden tärkeimpiä nähtävyyksiä ovatkin luonnonmuodostelmat ja niiden tarjoamat aktiviteetit. Aktiivilomailijat ja kulttuurista kiinnostuneet viihtyvät saarilla erinomaisesti.

Hotellivaraus Italiassa

Etsi itsellesi sopivia hotelleja Italiassa. Meillä on sinulle sopiva hotelli, halusitpa sitten yöpyä luksushotellissa tai halvassa hotellissa Italiassa. Voit käyttää hakutyökalujamme parhaan hotellin löytämiseen:

  • Käytä karttaamme löytääksesi itsellesi sopivan hotellin Italiassa.
  • Käytä suodattimia valitaksesi tietyn alueen, palvelut tai hotelliketjun. Voit myös valita hotellin tähtiluokituksen, yksinkertaisista yhden tähden hotelleista aina viiden tähden luksushotelleihin asti.
  • Anna matkustuspäiväsi nähdäksesi parhaimmat tarjouksemme ja halvimmat hotellimme Italiassa haluaminasi päivinä.
false