Umbria

Italia
Spoleto featuring talo ja kaupunki

Italian vehreät sydänseudut Umbriassa tarjoavat hedelmällisiä viljelysmaita, kaupunkeja kukkuloilla sekä vaikuttavia vuoristomaisemia.

Umbria on kuvankaunis alue, josta löytyy mutkaisia maalaisteitä, oliivilehtoja, kumpuilevia kukkuloita ja historiallisia kaupunkeja. Satojen pyhimysten syntymäpaikkana tunnettu Umbria on suosittu kohde uskonnollisten ihmisten keskuudessa. Se on myös Italian ainut alue, jolla ei ole rannikkoa tai rajaa vieraan valtion kanssa. Umbriassa italialaiset perinteet ovat säilyneet koskemattomina. Nauti täyteläisistä viineistä ja viehättävistä kaupungeista kukkuloilla. Liity paikallisten seuraan alkuillan kävelylle kaupunkien aukioiden maisemissa.

Perugia on Umbrian pääkaupunki ja hyvä aloituspaikka alueen nähtävyyksiin tutustumiselle. Kaupungin historiallinen keskusta yhdistää kauniisti mukulakiviä ja aukioita sekä roomalaisia, etruskilaisia ja keskiaikaisia muistomerkkejä. Etsi illalla vapaa pöytä Corso Vannuccin varren katukahvilasta ja nauti Perugian erinomaista suklaata, kun seuraat ohi lipuvia opiskelijoita, turisteja ja paikallisia.

Pyhän Fransiskuksen basilikaa Assisissa ei missään nimessä kannata jättää väliin. Siellä voit ihailla poikkeuksellisen upeita Giotton maalaamia freskoja, jotka kuvaavat Franciscus Assisilaisen elämää. Voit käydä myös katsomassa hänen hautaansa, joka sijaitsee alemman basilikan alla sijaitsevassa kryptassa. Patikoi Assisista neljä kilometriä itään, jossa on Eremo delle Carceri. Se on Monte Subasion vuoren rinteillä sijaitseva erakkomaja, jota Pyhä Franciscus ja hänen seuraajansa aikoinaan käyttivät.

Muista käydä lomallasi myös Orvietossa. Se sijaitsee jylhissä maisemissa tuliperäisellä korkealla kalliotasangolla, josta avautuvat kauniit näkymät alla levittäytyvään laaksoon ja sen viini- ja oliivitarhoihin sekä sypressilehtoihin. Kaupungista löytyy myös kauniisti koristellusta julkisivustaan tunnettu Cattedrale di Orvieton kirkko, jossa voit ihailla myös 1500-luvulta peräisin olevaa upeaa Viimeinen tuomio -freskoa. Maista kuuluisaa Orvieto Classicoa, joka on yksi Italian herkullisimmista valkoviineistä. Sitä löytyy kaupoista kaikkialta kaupungista.

Umbrian alueen päälentoasema on Perugian Aeroporto Internazionale dell’Umbria, jonne on jonkin verran kansainvälisiä lentoja. Voit myös lentää Firenzeen Amerigo Vespuccin lentoasemalle tai Toscanaan Pisan lentoasemalle. Niiltä voit jatkaa matkaasi Umbriaan junalla. Umbrian kaupunkien ja kylien välillä on melko hyvät juna- ja bussiyhteydet.

Suositut kaupungit kohteessa Umbria

Perugia joka esittää vanha arkkitehtuuri ja kaupunki
Perugia
Historiallinen, Suklaa ja Jazz
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Perugia ja koe sen muistomerkit, historialliset kohteet, kirkot sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Piazza IV Novembre
 • Rocca Paolina
 • Corso Vannucci
Assisi featuring kirkko tai katedraali, vanha arkkitehtuuri ja patsas tai veistos
Assisi
Katedraalit, Historiallinen ja Kirkot
Matka Assisissa tarjoaa Parco del Monte Subasion luonnonsuojelualueen ainutlaatuisia maisemia sekä fransiskaanilaista hengellisyyttä. Assisi on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi monipuolisen luontonsa ja sekä taide- ja kulttuuriperintönsä ansiosta. Tutustu Assisin-pakettilomiin ja koe kaupungin kauneus.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Basilica di Santa Maria degli Angeli
 • Papal Basilica of St. Francis of Assisi
 • Piazza del Comune
Spoleto featuring talo ja kaupunki
Spoleto
Historiallinen, Maaseutu ja Monumentit
Ihaile lukemattomia arkkitehtuurin helmiä ja nauti aidosta italialaisesta tunnelmasta ihastuttavassa Spoletossa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • S. Maria Assuntan katedraali
 • Ponte delle Torrin silta
 • Basilica of San Salvatore
Moro Tower featuring vanha arkkitehtuuri ja kaupunki
Orvieto
Historiallinen, Katedraalit ja Kierrokset
Nouse köysiradalla vulkaanisen kukkulan huipulle ja näe Orvieton kirkot, perinteiset piazzat ja kellotorni.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Duomo di Orvieto
 • Pyhän Patrikin kaivo
 • Orvieto Undergroundin maanalainen kaupunki
Gubbio johon kuuluu kaupunki
Gubbio
Historiallinen, Linna ja Maaseutu
Gubbion historiallinen kaupunki sijaitsee Umbrian kukkuloilla, ja kaupungista löytyy idyllisiä aukioita, goottilainen katedraali ja perinteistä ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Palazzo dei Consoli
Cascata delle Marmore joka esittää putous
Terni
Historiallinen, Monumentit ja Katedraalit
Terni kutsuu! Koe sen muistomerkit, historialliset kohteet, temppelit ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Marmoren vesiputous