GubbioItalia

Gubbion historiallinen kaupunki sijaitsee Umbrian kukkuloilla, ja kaupungista löytyy idyllisiä aukioita, goottilainen katedraali ja perinteistä ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Gubbio on yksi Umbrian mielenkiintoisimmista keskiaikaisista kaupungeista, ja se sijaitsee vaikuttavan Monte Inginon juurella. Vietä loma Gubbiossa ja kiertele kapeilla kujilla, tutustu 1300-luvun arkkitehtuuriin ja kulttuuriperinteisiin, jotka ovat muovanneet kaupunkia vuosisatojen saatossa. Gubbiota ympäröivät oliivi- ja viiniviljelmät, ja se on tunnettu runsaista ruokalajeistaan. Voit myös maistella perinteisiä ruokia Perugian monissa ravintoloissa, tai käydä maaseudulla ostamassa paikallisia tuotteita suoraan viljelijöiltä.

Gubbion historiallisessa keskustassa ei ole autoliikennettä, ja kaduilla ja aukioilla on paljon kauppiaita ja ravintoloiden terasseja. Gubbio on yksi Umbrian vanhimmista kaupungeista, ja sen tunnettuja maamerkkejä ovat Gubbion katedraali, 1300-luvulta peräisin oleva Palazzo dei Consoli ja 1400-luvulla rakennettu valtava Palazzo Ducale. Palatseissa voi tutustua historiallisiin esineisiin ja näyttelyihin.

Jos haluat kokea Gubbion matkalla jotakin erilaista ja nähdä kaupungin yläilmoista, hyppää Funivian kyytiin, joka on kaupungin yläpuolella kulkeva köysirata. Sen kyydistä voit ihastella upeita näkymiä Monte Inginolle ja ympäröivälle maaseudulle.

Nälän yllättäessä poikkea johonkin kaupungin monista ravintoloista. Umbria on tunnettu tukevista liharuoista, jotka on monesti grillattu tai savustettu. Kokeile vaikkapa paikallista salamia tai porchettaa, joka on yrteillä ja valkosipulilla täytettyä possua.

Gubbiossa järjestetään toukokuisin Corsa dei Ceri, jossa kolme joukkuetta kisaa kantaen nelimetristä pyhimyksen patsasta kaupungin keskusaukiolta Monte Inginolle. Kadut ovat täynnä kisaa seuraavia katsojia, jotka ovat pukeutuneet joukkueiden kirkkaisiin tunnusväreihin.

Matkusta Gubbioon esimerkiksi Perugiasta vuokra-autolla tai bussilla. Ajomatka kestää noin 50 minuuttia ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden ihailla Italian maaseutua.

Huippuhotellit kohteessa Gubbio

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Castello Cortevecchio
Castello Cortevecchio
59 €
per yö
21. marrask.–22. marrask.

Gubbion roomalainen teatteri, Gubbion katedraali ja Piazza Grande (aukio) sijaitsevat 20 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä majoitusliikkeestä. Ranghiascin ...

4.3/5Erinomainen! (15 arvostelua)

"This is a kitsch make-believe castle in a beautiful country location about 11km outside Gubbio. It’s v reasonably priced, tailored to the economy traveller"…"

Arvosteltu 15.5.2019

Castello Cortevecchio
Hotel Bosone Palace
Hotel Bosone Palace
4 out of 5
Via XX Settembre 22, GPS: Piazza Quaranta Martiri, Gubbio, PG
61 €
per yö
21. marrask.–22. marrask.

Palazzo dei Consoli (palatsi) ja Piazza Grande (aukio) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Gubbion ...

4.2/5Erittäin hyvä! (200 arvostelua)
Kiva ja siisti hotelli

"Hyvä hotelli keskeisellä paikalla. Pienet huoneet, kadunpuoleisiin huoneisiin liikenteen melua. Erinomainen aamiainen ja loistava palvelu."…"

Arvosteltu 20.10.2016

Hotel Bosone Palace
Hotel La Rocca
Hotel La Rocca
3 out of 5
Monte Ingino, Gubbio, PG
80 €
per yö
29. marrask.–30. marrask.

Basilica of Sant'Ubaldo (kirkko), Gubbion katedraali ja Piazza Grande (aukio) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Palazzo Ducale (palatsi) ja Ranghiascin ...

4.6/5Poikkeuksellinen! (8 arvostelua)

"Molto bello"…"

Arvosteltu 2.1.2018

Hotel La Rocca

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Gubbio

Palazzo dei Consoli
Kuva majoitusliikkeestä Palazzo dei Consoli

Palazzo dei Consoli

Kun matkustat kohteeseen Gubbio, voit astua ajassa taaksepäin ja oppia lisää paikallisesta historiasta kohteessa Palazzo dei Consoli (palatsi). Varmista, että sinulla on aikaa vierailla alueen muistomerkeillä ja kirkoissa.

Piazza IV Novembre
Kuva majoitusliikkeestä Piazza IV Novembre

Piazza IV Novembre

4/5(1 arvostelu)

Tämän Perugian sydämessä sijaitsevan pienen aukion ympärillä on monia kaupungin vaikuttavimmista maamerkeistä.