Gubbio on yksi Umbrian mielenkiintoisimmista keskiaikaisista kaupungeista, ja se sijaitsee vaikuttavan Monte Inginon juurella. Vietä loma Gubbiossa ja kiertele kapeilla kujilla, tutustu 1300-luvun arkkitehtuuriin ja kulttuuriperinteisiin, jotka ovat muovanneet kaupunkia vuosisatojen saatossa. Gubbiota ympäröivät oliivi- ja viiniviljelmät, ja se on tunnettu runsaista ruokalajeistaan. Voit myös maistella perinteisiä ruokia Perugian monissa ravintoloissa, tai käydä maaseudulla ostamassa paikallisia tuotteita suoraan viljelijöiltä.

Gubbion historiallisessa keskustassa ei ole autoliikennettä, ja kaduilla ja aukioilla on paljon kauppiaita ja ravintoloiden terasseja. Gubbio on yksi Umbrian vanhimmista kaupungeista, ja sen tunnettuja maamerkkejä ovat Gubbion katedraali, 1300-luvulta peräisin oleva Palazzo dei Consoli ja 1400-luvulla rakennettu valtava Palazzo Ducale. Palatseissa voi tutustua historiallisiin esineisiin ja näyttelyihin.

Jos haluat kokea Gubbion matkalla jotakin erilaista ja nähdä kaupungin yläilmoista, hyppää Funivian kyytiin, joka on kaupungin yläpuolella kulkeva köysirata. Sen kyydistä voit ihastella upeita näkymiä Monte Inginolle ja ympäröivälle maaseudulle.

Nälän yllättäessä poikkea johonkin kaupungin monista ravintoloista. Umbria on tunnettu tukevista liharuoista, jotka on monesti grillattu tai savustettu. Kokeile vaikkapa paikallista salamia tai porchettaa, joka on yrteillä ja valkosipulilla täytettyä possua.

Gubbiossa järjestetään toukokuisin Corsa dei Ceri, jossa kolme joukkuetta kisaa kantaen nelimetristä pyhimyksen patsasta kaupungin keskusaukiolta Monte Inginolle. Kadut ovat täynnä kisaa seuraavia katsojia, jotka ovat pukeutuneet joukkueiden kirkkaisiin tunnusväreihin.

Matkusta Gubbioon esimerkiksi Perugiasta vuokra-autolla tai bussilla. Ajomatka kestää noin 50 minuuttia ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden ihailla Italian maaseutua.

Tunnettu seuraavista:

Historiallinen rakennus, Monumentti ja Kirkko

Huippuhotellit kohteessa Gubbio

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Hotel Relais Ducale
Hotel Relais Ducale
4 out of 5
Via Galeotti, 19, Gubbio
72 € / yö
27. heinäk.–28. heinäk.
4.2/5Erittäin hyvä! (160 arvostelua)
Don Matteon jalanjäljillä

"Hotellin sijainti aivan loistava jos haluaa tutustua Don Matteon kuvauspaikkoihin, lisäksi sehän sijaitsee keskellä kylää joten sieltä on helppo lähteä kaupunkia kiertämään. Aamupala oli ihan hyvä, normaaliin Italialaiseen hotelliaamupalaan verrattuna suorastaan runsas, oli suolaistakin syötävää ..."…"

Arvosteltu 16.2.2016

Hotel Relais Ducale
Kuva majoitusliikkeestä B&B Dimora Morelli
B&B Dimora Morelli
40 € / yö
30. heinäk.–31. heinäk.
3.6/5Hyvä! (52 arvostelua)

"A pochi passi dal centro di una bellissima cittadina. Cortesia nell accoglienza e nei saluti"…"

Arvosteltu 17.6.2019

B&B Dimora Morelli
Kuva majoitusliikkeestä Faro Rosso
Faro Rosso
Via Montanaldo, Gubbio
76 € / yö
31. heinäk.–1. elok.
4.2/5Erittäin hyvä! (12 arvostelua)

"Servizio ristorante eccezionale! Colazioni abbondantissime!"…"

Arvosteltu 3.5.2019

Faro Rosso

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Gubbio

Palazzo dei Consoli
Kuva majoitusliikkeestä Palazzo dei Consoli

Palazzo dei Consoli

Kun matkustat kohteeseen Gubbio, voit astua ajassa taaksepäin ja oppia lisää paikallisesta historiasta kohteessa Palazzo dei Consoli (palatsi). Varmista, että sinulla on aikaa vierailla alueen muistomerkeillä ja kirkoissa.

Piazza IV Novembre
Kuva majoitusliikkeestä Piazza IV Novembre

Piazza IV Novembre

Tämän Perugian sydämessä sijaitsevan pienen aukion ympärillä on monia kaupungin vaikuttavimmista maamerkeistä.