Italiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

ToscanaItalia

Italian legendaarisimpiin lomakohteisiin lukeutuvasta Toscanasta löydät Italian upeinta renessanssitaidetta sekä vehmaita maalaismaisemia. 

Historiallisia kaupunkeja, silmiä hivelevää taidetta, hedelmällisiä oliivilehtoja ja idyllisiä viinitarhoja: Toscana on Italiaa kauneimmillaan. Alue oli varsinainen innovaatiokeskus renessanssin aikaan, kun sen taidemaalarit, arkkitehdit ja kuvanveistäjät auttoivat omalta osaltaan eurooppalaisen kulttuurin luomisessa. Nauti lomallasi alueen keittiön antimista, tutustu viinitarhoihin ja maistele maailman parhaimpiin lukeutuvia viinejä ja oliiviöljyjä. Katsele ihmisiä keskiaikaisten kaupunkien aukioilla ja ihastele loputonta taiteen ja arkkitehtuurin mestariteosten valikoimaa.

Firenze on vetänyt puoleensa turisteja kaikkialta maailmasta vuosisatojen ajan. Nykyään vilkas ja karismaattinen kaupunki on aivan yhtä vetävä kuin kultakautenaan yli 700 vuotta sitten. Galleria degli Uffizissa näet maailman parhaisiin lukeutuvan renessanssitaidekokoelman, kun taas Arnojoen rannoille voit lähteä kävelylle todella upeaan miljööseen.

Pisan kalteva torni on varmasti yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista. Vaikka suurimman huomion viekin 1100-luvulta peräisin oleva torni, ovat muutkin osat Campe dei Miracolin kompleksista aivan yhtä vetäviä. Ihaile lähistöllä sijaitsevaa Santa Maria del Fioren katedraalia, Battistero di San Giovannin kastekappelia ja Camposanton hautausmaata.

San Gimignano on kuuluisin Toscanan lukuisista kukkulakaupungeista. Sen kaupunkikuvaa hallitsevat yli 10 keskiaikaista pilvenpiirtäjää, jotka kilpailevat ylimystön jäsenet rakennuttivat 1100- ja 1200-luvuilla. Ihaile upeita freskoja historiallisissa rakennuksissa, muun muassa Collegiata di Santa Maria Assuntan ja Chiesa di Sant'Agostinon kirkossa, ja maista kaupungin kuuluisia vaaleita rypäleitä viininmaistajaisissa.

Mikään Toscanan-loma ei ole täydellinen ilman alueen upeasta ruokakulttuurista nauttimista. Nauti runsaita keittoja, kuten ribollitaa, joka valmistetaan kasviksista, pavuista ja leivänpaloista, tai yksinkertaisen herkullista bistecca alla fiorentinaa (nopeasti grillattu T-luupihvi).

Toscanan alueen merkittävin lentoasema on Pisassa, josta on hyvät yhteydet muualle Eurooppaan. Alueen merkittävimpien kaupunkien välillä voit liikkua junalla. Toscanan pienempiin kaupunkeihin ja kyliin on kuitenkin parempi matkustaa bussilla tai autolla. Hiljaisemmat kaudet huhtikuussa sekä heinä- ja elokuun välillä ovat parhaita aikoja matkustaa Toscanaan.

Suositut kaupungit kohteessa Toscana

Ponte Vecchio joka esittää kaupunki, katunäkymät ja tori
Firenze
Historiallinen rakennus, Museo ja Kulttuuri

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Uffizin palatsi
  Uffizin palatsi
 • Ponte Vecchio
  Ponte Vecchio
 • Santa Maria del Fioren katedraali
  Santa Maria del Fioren katedraali
Kalteva torni featuring puisto, perintökohteet ja vanha arkkitehtuuri
Pisa
Kävely, Historiallinen rakennus ja Kahvila

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kalteva torni
  Kalteva torni
 • Pisan katedraali
  Pisan katedraali
 • Pisan kastekirkko
  Pisan kastekirkko
Siena
Siena
Historiallinen rakennus, Retki ja Katedraali

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Piazza del Campo
  Piazza del Campo
 • Sienan katedraali
  Sienan katedraali
 • Fonte Gaia
  Fonte Gaia
Piazza San Michele johon kuuluu kahvilanäkymät, tori ja ruokailu ulkona
Lucca
Historiallinen rakennus, Pyöräily ja Kävely

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Piazza Napoleone
  Piazza Napoleone
 • Guinigin torni
  Guinigin torni
 • Piazza dell'Anfiteatro
  Piazza dell'Anfiteatro
Castello del Boccale johon kuuluu maisemat ja kallioinen rannikko
Livorno
Meri, Baari ja Historiallinen rakennus

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Piazza della Repubblica
  Piazza della Repubblica
 • Arcipelago Toscanon kansallispuisto
  Arcipelago Toscanon kansallispuisto
 • Monumento dei Quattro Mori
  Monumento dei Quattro Mori
Grosseto
Historiallinen rakennus, Kylpylä ja Monumentti

…"