Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pariisin katakombit

Tämä aavemainen maanalainen hautausmaa avautui turisteille vuonna 1874, ja sinne on haudattu yli kuusi miljoonaa pariisilaista.

Aavemaisine, koristeellisine luumuodostelmineen Pariisin katakombit näyttävät lähinnä makaaberilta taiteelta, mutta todellisuudessa syy muodostelmiin on käytännöllinen. Kaupungin täyteen ahdetut hautausmaat aiheuttivat 1700-luvulla terveysongelmia, kuten sairauksien leviämisen saastuneen veden mukana. Vuosina 1786–1814 kaupungin hautausmailta ylös kaivetut luut siirrettiin hylättyihin louhoksiin, minkä seurauksena katakombit syntyivät. Yli 1,6 kilometrin pituisten käytävien seinät on päällystetty siististi päällekkäin muistotaulujen ympärille asetelluilla luilla. Luut on järjestetty tyypin mukaan – pääkallot, reisiluut, sääriluut jne. Luut ovat yli sata vuotta vanhoja, ja jotkin ovat peräisin jopa Ranskan suuren vallankumouksen ajoilta.

Kävijät voivat laskeutua katakombeihin pitkin Pariisin 14. piirissä sijaitsevia 130 askelman portaita ja kulkea vapaasti matalissa tunneleissa, jotka on hämärästi valaistu. Seinillä on yksityiskohtaisia veistoksia, jotka tunnetaan Décuren veistoksina. Teokset ovat peräisin vuodelta 1777, ja ne ovat sotaveteraani ja louhostarkastaja Décuren tekemiä. Décure menehtyi, kun tunnelin ylätasoon puhkesi onkalo, joka vei hänet mukanaan.

Vuokraa audio-opastus, joka opastaa sinut läpi mutkaisten käytävien ja kertoo yksityiskohtaisia taustatietoja tämän hautakammion kohokohdista. Sellainen on esimerkiksi pieni luuseinän ympäröimä Samarialaisen suihkulähde. Katakombien vanhin esine on lamppu, jonka valossa louhostyöläiset työskentelivät tunneleissa.

Katakombit ovat avoinna joka päivä paitsi maanantaisin. Varaa vähintään tunti aikaa käytävissä kiertelyyn. Alle 14-vuotiaiden lasten on oltava aikuisen seurassa.

Sisäänkäynti katakombeihin on huomaamaton, sillä se sijaitsee Place Denfert–Rochereau -aukion puiden katveessa. Varaudu vähintään tunnin jonotukseen. Ota mukaasi lämmin pusero, sillä maan alla on kesäisinkin viileää. Käytävien maapohja voi myös olla liukas, joten astele varsinkin portaat varovasti. Seuraa katakombien käytävämerkintöjä, jotta et eksy. Louhostunneleissa on katakombien lisäksi 290 kilometriä käytäviä. Lähistöllä on pysäköintipaikkoja, ja alueelle pääsee julkisilla liikennevälineillä.


Alueen Pariisin katakombit opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 5 550 majoitusliikettä kohteen Pariisin katakombit lähellä
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani 91 €
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

13 rue Delambre, Pariisi, Paris
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Cartier-säätiön nykytaiteen museo ja Tour Montparnasse sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pariisin katakombit ja Luxembourgin palatsi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vavinin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Edgar Quinet'n metroasema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hôtel du Midi Paris Montparnasse 112 €
  Hôtel du Midi Paris Montparnasse

  Hôtel du Midi Paris Montparnasse

  4 Avenue René Coty, Pariisi, Paris
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Pariisin katakombit ja Cartier-säätiön nykytaiteen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luxemburgin puisto ja Tour Montparnasse ovat myös 2 kilometrin päässä. Denfert-Rochereaun asema ja Paris Denfert-Rochereaun asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hôtel du Lion 87 €
   Hôtel du Lion

   Hôtel du Lion

   1 Avenue du General Leclerc, Pariisi, Paris
     
    2.0 kautta 5.0 Tähteä

    Pariisin katakombit ja Cartier-säätiön nykytaiteen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luxemburgin puisto ja Tour Montparnasse ovat myös 2 kilometrin päässä. Denfert-Rochereaun asema ja Paris Denfert-Rochereaun asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

    Villa Montparnasse 177 €
    Villa Montparnasse

    Villa Montparnasse

    2 Rue Boulard, Pariisi, Paris
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Pariisin katakombit ja Cartier-säätiön nykytaiteen museo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tour Montparnasse ja Luxemburgin puisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Denfert-Rochereaun asema ja Paris Denfert-Rochereaun asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Enjoy Hostel 141 €
     Enjoy Hostel

     Enjoy Hostel

     5 Rue Des Plantes, Pariisi, Paris
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Pariisin katakombit ja Cartier-säätiön nykytaiteen museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tour Montparnasse ja Parc Montsouris (puisto) ovat myös 2 kilometrin päässä. Mouton-Duvernetin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alésian metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Paris Marriott Rive Gauche Hotel & Conference Center 161 €
      Paris Marriott Rive Gauche Hotel & Conference Center

      Paris Marriott Rive Gauche Hotel & Conference Center

      17 Boulevard Saint Jacques, Pariisi, Paris
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Pariisin katakombit, Cartier-säätiön nykytaiteen museo ja Parc Montsouris (puisto) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Jardin des Plantes (puutarha) ja Place d'Italie ovat myös 2 kilometrin päässä. Saint-Jacquesin asema ja Glacièren asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       FIAP - Hostel 92 €
       FIAP - Hostel

       FIAP - Hostel

       30 rue Cabanis, Pariisi
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Pariisin katakombit, Cartier-säätiön nykytaiteen museo ja Parc Montsouris (puisto) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Jardin des Plantes (puutarha) ja Luxemburgin puisto ovat myös 3 kilometrin päässä. Glacièren asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Saint-Jacquesin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Best Western Nouvel Orléans Montparnasse 116 €
        Best Western Nouvel Orléans Montparnasse

        Best Western Nouvel Orléans Montparnasse

        25 Avenue Du General Leclerc, Pariisi, Paris
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pariisin katakombit ja Cartier-säätiön nykytaiteen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luxemburgin puisto ja Tour Montparnasse ovat myös 2 kilometrin päässä. Mouton-Duvernetin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Denfert-Rochereaun asema 4 minuutin kävelymatkan päässä.