Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

El Retiro (Parque del Buen Retiro)

Rentoudu lammen rannalla, kävele maisemoiduissa puutarhoissa ja ihaile tyylikkäitä patsaita tässä Madridin suurimpiin ja suosituimpiin kuuluvassa puistossa.

El Retiro (Parque del Buen Retiro) on yksi Madridin suosituimmista puistoista, ja se levittäytyy noin 140 hehtaarin alueelle kaupungin keskustassa. Puisto oli aikoinaan kuninkaallisten maita, ja sen alueella sijaitsi suuri palatsi. Yleisölle puisto avattiin 1860-luvulla. Puiston alueella on useita patsaita ja monumentteja, kaksi lampea sekä taidegallerioita ja suihkulähteitä. Puisto on suosittu paikka viettää sunnuntaipiknikiä, ja performanssitaiteilijat esittävät esityksiään vilkkaimmilla alueilla.

Kulje puiden ja kukkaistutusten keskellä sekä maisemoiduissa puutarhoissa että puiston luonnonvaraisissa osissa. Kävele Rosaleda del Retiro -ruusutarhan läpi ja ihastele värikkäitä ruusuja. Bosque del Recuerdo eli ”muistojen metsä” on omistettu Madridissa vuonna 2004 tehtyjen terrori-iskujen uhreille.

Kulje Paseo de la Argentina -kävelykujaa ja katsele patsaita, jotka muinoin olivat kuninkaallisessa palatsissa sisällä, tai suuntaa Estanque del Retiro -lammelle, jonka äärellä on kuningas Alfonso XII:n monumentti. Puoliympyrän muotoista pylväikköä ympäröivät vertauskuvalliset patsaat, joista keskimmäinen esittää ratsaille noussutta kuningasta. Kiertelemällä puistossa löydät lisää kiehtovia patsaita, puutarhoja ja suihkulähteitä.

Vuokraa vene ja soutele lammella ja käy sen jälkeen katsomassa uusklassisten Palacio de Velázquez- ja Palacio de Cristal -palatsien taidenäyttelyt. Kävele muotoiltujen pensasaitojen reunustaman puutarhan poikki Casón del Buen Retiro -rakennukselle, joka on ainoa 1600-luvun palatsista puistossa jäljellä oleva rakennus. Aikoinaan se oli tanssisali, mutta nykyään siellä sijaitsee Museo del Prado -museon opintokeskus.

El Retiron puisto sijaitsee Madridin keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä Paseo del Prado -kadusta ja Plaza de Cibeles -aukiosta. Puiston pääportti on aivan Puerta de Alcalán portin vieressä, mutta puistoon pääsee myös Retiron, Principe de Vergaran, Ibizan ja Atochan metroasemien luota. Puisto on avoinna joka päivä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan, joten tarkista ne ennen saapumistasi.


Alueen Parque del Buen Retiro opas


Kartta