Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

El Retiro (Parque del Buen Retiro)

Rentoudu lammen rannalla, kävele maisemoiduissa puutarhoissa ja ihaile tyylikkäitä patsaita tässä Madridin suurimpiin ja suosituimpiin kuuluvassa puistossa.

El Retiro (Parque del Buen Retiro) on yksi Madridin suosituimmista puistoista, ja se levittäytyy noin 140 hehtaarin alueelle kaupungin keskustassa. Puisto oli aikoinaan kuninkaallisten maita, ja sen alueella sijaitsi suuri palatsi. Yleisölle puisto avattiin 1860-luvulla. Puiston alueella on useita patsaita ja monumentteja, kaksi lampea sekä taidegallerioita ja suihkulähteitä. Puisto on suosittu paikka viettää sunnuntaipiknikiä, ja performanssitaiteilijat esittävät esityksiään vilkkaimmilla alueilla.

Kulje puiden ja kukkaistutusten keskellä sekä maisemoiduissa puutarhoissa että puiston luonnonvaraisissa osissa. Kävele Rosaleda del Retiro -ruusutarhan läpi ja ihastele värikkäitä ruusuja. Bosque del Recuerdo eli ”muistojen metsä” on omistettu Madridissa vuonna 2004 tehtyjen terrori-iskujen uhreille.

Kulje Paseo de la Argentina -kävelykujaa ja katsele patsaita, jotka muinoin olivat kuninkaallisessa palatsissa sisällä, tai suuntaa Estanque del Retiro -lammelle, jonka äärellä on kuningas Alfonso XII:n monumentti. Puoliympyrän muotoista pylväikköä ympäröivät vertauskuvalliset patsaat, joista keskimmäinen esittää ratsaille noussutta kuningasta. Kiertelemällä puistossa löydät lisää kiehtovia patsaita, puutarhoja ja suihkulähteitä.

Vuokraa vene ja soutele lammella ja käy sen jälkeen katsomassa uusklassisten Palacio de Velázquez- ja Palacio de Cristal -palatsien taidenäyttelyt. Kävele muotoiltujen pensasaitojen reunustaman puutarhan poikki Casón del Buen Retiro -rakennukselle, joka on ainoa 1600-luvun palatsista puistossa jäljellä oleva rakennus. Aikoinaan se oli tanssisali, mutta nykyään siellä sijaitsee Museo del Prado -museon opintokeskus.

El Retiron puisto sijaitsee Madridin keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä Paseo del Prado -kadusta ja Plaza de Cibeles -aukiosta. Puiston pääportti on aivan Puerta de Alcalán portin vieressä, mutta puistoon pääsee myös Retiron, Principe de Vergaran, Ibizan ja Atochan metroasemien luota. Puisto on avoinna joka päivä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan, joten tarkista ne ennen saapumistasi.


Alueen Parque del Buen Retiro opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 541 hotellia lähellä kohdetta Parque del Buen Retiro
65 €
Axel Hotel Madrid - Adults Only

Axel Hotel Madrid - Adults Only

Atocha 49, Madrid
4,4
/ 5 (77 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Plaza del Angel, Plaza Mayor ja Thyssen-Bornemiszan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Museo del Prado ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

181 €
Hotel Atlantico Madrid

Hotel Atlantico Madrid

Gran Via 38, Madrid
4,6
/ 5 (6 853 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Plaza de Callao, Plaza Mayor ja Plaza de Espana sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kuninkaanlinna ja Almudenan katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

88 €
First Hotel Petit Palace Lealtad

First Hotel Petit Palace Lealtad

Calle de Antonio Maura, 5, Madrid
4,5
/ 5 (670 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Madridin pörssi, Museo Naval ja National Museum of Decorative Arts sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä ostosalueella sijaitsevasta hotellista. Casón del Buen Retiro ja Plaza de Cánovas del Castillo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

54 €
Hostal Luis XV

Hostal Luis XV

Calle Montera 47 Esquina A Gran Via, Madrid
4,0
/ 5 (542 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Casino Gran Via ja Thyssen-Bornemiszan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Plaza Mayor ja Museo del Prado ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

70 €
Hotel Claridge Madrid

Hotel Claridge Madrid

Pza. Conde de Casal, 6, Madrid
4,5
/ 5 (731 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Palacio de Cristal, Museo del Prado ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Parque del Buen Retiro ja Thyssen-Bornemiszan museo ovat myös 3 kilometrin päässä.

98 €
Novotel Madrid Center

Novotel Madrid Center

O'donnell 53, Madrid
4,4
/ 5 (490 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Casa Árabe, Las Ventas ja Parque del Buen Retiro sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo ovat myös 3 kilometrin päässä.

71 €
First Hotel Petit Palace Tres Cruces

First Hotel Petit Palace Tres Cruces

C/Tres Cruces 6, Madrid
4,0
/ 5 (734 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Plaza del Carmen ja Plaza Mayor sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Plaza de Espana ja Thyssen-Bornemiszan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

120 €
First Hotel Petit Palace Savoy Alfonso XII

First Hotel Petit Palace Savoy Alfonso XII

Calle Alfonso XII, 18, Madrid
4,4
/ 5 (349 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Parque del Buen Retiro, Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ostosalueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Plaza Mayor ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ovat myös 2 kilometrin päässä.