Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

El Retiro (Parque del Buen Retiro)

Rentoudu lammen rannalla, kävele maisemoiduissa puutarhoissa ja ihaile tyylikkäitä patsaita tässä Madridin suurimpiin ja suosituimpiin kuuluvassa puistossa.

El Retiro (Parque del Buen Retiro) on yksi Madridin suosituimmista puistoista, ja se levittäytyy noin 140 hehtaarin alueelle kaupungin keskustassa. Puisto oli aikoinaan kuninkaallisten maita, ja sen alueella sijaitsi suuri palatsi. Yleisölle puisto avattiin 1860-luvulla. Puiston alueella on useita patsaita ja monumentteja, kaksi lampea sekä taidegallerioita ja suihkulähteitä. Puisto on suosittu paikka viettää sunnuntaipiknikiä, ja performanssitaiteilijat esittävät esityksiään vilkkaimmilla alueilla.

Kulje puiden ja kukkaistutusten keskellä sekä maisemoiduissa puutarhoissa että puiston luonnonvaraisissa osissa. Kävele Rosaleda del Retiro -ruusutarhan läpi ja ihastele värikkäitä ruusuja. Bosque del Recuerdo eli ”muistojen metsä” on omistettu Madridissa vuonna 2004 tehtyjen terrori-iskujen uhreille.

Kulje Paseo de la Argentina -kävelykujaa ja katsele patsaita, jotka muinoin olivat kuninkaallisessa palatsissa sisällä, tai suuntaa Estanque del Retiro -lammelle, jonka äärellä on kuningas Alfonso XII:n monumentti. Puoliympyrän muotoista pylväikköä ympäröivät vertauskuvalliset patsaat, joista keskimmäinen esittää ratsaille noussutta kuningasta. Kiertelemällä puistossa löydät lisää kiehtovia patsaita, puutarhoja ja suihkulähteitä.

Vuokraa vene ja soutele lammella ja käy sen jälkeen katsomassa uusklassisten Palacio de Velázquez- ja Palacio de Cristal -palatsien taidenäyttelyt. Kävele muotoiltujen pensasaitojen reunustaman puutarhan poikki Casón del Buen Retiro -rakennukselle, joka on ainoa 1600-luvun palatsista puistossa jäljellä oleva rakennus. Aikoinaan se oli tanssisali, mutta nykyään siellä sijaitsee Museo del Prado -museon opintokeskus.

El Retiron puisto sijaitsee Madridin keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä Paseo del Prado -kadusta ja Plaza de Cibeles -aukiosta. Puiston pääportti on aivan Puerta de Alcalán portin vieressä, mutta puistoon pääsee myös Retiron, Principe de Vergaran, Ibizan ja Atochan metroasemien luota. Puisto on avoinna joka päivä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan, joten tarkista ne ennen saapumistasi.


Alueen Parque del Buen Retiro opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 441 hotellia lähellä kohdetta Parque del Buen Retiro
90 €
Novotel Madrid Center

Novotel Madrid Center

O'donnell 53, Madrid
4,4
/ 5 (409 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Casa Árabe, Las Ventas ja Parque del Buen Retiro sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo ovat myös 3 kilometrin päässä.

158 €
Wellington Hotel

Wellington Hotel

Velazquez 8, Madrid
4,5
/ 5 (963 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Casa Árabe ja Parque del Buen Retiro sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo ovat myös 2 kilometrin päässä.

127 €
Hotel Paseo del Arte

Hotel Paseo del Arte

Atocha 123, Madrid
4,3
/ 5 (1 687 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

CaixaForum Madrid ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

148 €
NH Collection Madrid Suecia

NH Collection Madrid Suecia

Marqués de Casa Riera 4, Madrid
4,7
/ 5 (78 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Thyssen-Bornemiszan museo ja Museo del Prado sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Parque del Buen Retiro ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

209 €
The Westin Palace, Madrid

The Westin Palace, Madrid

Plaza de las Cortes, 7, Madrid
4,5
/ 5 (1 071 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Thyssen-Bornemiszan museo ja Museo del Prado sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Plaza Mayor ja Parque del Buen Retiro ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

105 €
First Hotel Petit Palace Savoy Alfonso XII

First Hotel Petit Palace Savoy Alfonso XII

Calle Alfonso XII, 18, Madrid
4,4
/ 5 (330 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Parque del Buen Retiro, Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ostosalueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Plaza Mayor ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ovat myös 2 kilometrin päässä.

190 €
The Principal Madrid

The Principal Madrid

Marqués de Valdeiglesias, 1, Madrid
4,7
/ 5 (278 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Matkailupalvelukeskus ja Thyssen-Bornemiszan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Museo del Prado ja Plaza Mayor ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

265 €
Hotel Ritz

Hotel Ritz

Plaza de la Lealtad 5, Madrid
4,6
/ 5 (505 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Madridin pörssi, Museo del Prado ja Thyssen-Bornemiszan museo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Parque del Buen Retiro ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.