Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Porton katedraali

Upeassa goottilais- ja romaanistyylisessä Porton katedraalissa on paljon hienoja uskonnollisia veistoksia ja maalauksia. 

Porton katedraalissa voit ihailla upeiden maalattujen azulejo-kaakeleiden koristamaa seinää, hienoa hopeista alttaritaulua ja aarrekammion kimaltelevia aarteita. Nauti katedraalin ylemmän kerroksen mahtavista näkymistä kaupungin ylle ja opi lisää katedraalin merkittävästä asemasta Porton historiassa. 

Ihaile katedraalin romaanistyylistä julkisivua ulkoapäin. Katedraalin vanhimpiin osiin kuuluva aukion puoleinen osa on säilynyt lähes sellaisenaan sen jälkeen, kun katedraali valmistui 1200-luvulla. Katedraalin korkeat tornit ja terävät muurinsakarat saavat katedraalin näyttämään ensisilmäyksellä linnoitukselta, mutta lähemmäksi päästyäsi erotat myös monia muita hienoja piirteitä. Ihaile kaunista ruusun muotoista ikkunaa ja sen lasimaalausta pääsisäänkäynnin yläpuolella. Kiinnitä huomiota kulmatornien kupolien hieman poikkeavan tyyliin. Nämä barokkityyliset kupolit lisättiin katedraaliin 1700-luvulla. 

Katedraalin sisältä löydät paljon hienoja uskonnollisia taideteoksia. Katseesi kiinnittyy Pyhän Sakramentin kappelin kimaltelevaan hopeiseen alttaritauluun. Peremmällä katedraalia sijaitsevassa pienessä São Vincenten kappelissa on joukko 1300-luvulta peräisin olevia veistoksia. Katedraalin aarrekammiossa on lisää upeita veistoksia ja hienoja uskonnollisia maalauksia. Esillä on myös muita pyhäinjäännöksiä, kuten vanhoja kirjoituksia ja koruja. 

Muista käydä myös goottilaistyylisessä pylväskäytävässä. Kuningas Juhana I:n valtakaudella rakennetussa pylväskäytävässä on yksi katedraalin kohokohdista, taiteilija Valentim de Almeidan maalaamien upeiden azulejo-kaakeleiden koristama seinä.

Lisäksi katedraalissa on italialaisen arkkitehdin Nicolau Nasonin suunnittelema hieno graniittiportaikko. Portaat kiipeämällä pääset ylempään kerrokseen, josta avautuvat mahtavat näkymät Porton ja Dourojoen ylle. 

Porton katedraali sijaitsee kaupungin keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä usealta eri bussipysäkiltä ja metroasemalta. Katedraaliin on ympäri vuoden vapaa pääsy, mutta pylväskäytäviin on pieni sisäänpääsymaksu. Katedraali on avoinna joka päivä.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 676 majoitusliikettä kohteen Porton katedraali lähellä
Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site 154 €
Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site

Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site

Praca da Ribeira, 1, Porto
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Ribeira-aukio ja Dom Luis I -silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Porton katedraali ja Sandeman Cellars (viinitalo) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Mercure Porto Centro Hotel 70 €
  Mercure Porto Centro Hotel

  Mercure Porto Centro Hotel

  Praca Da Batalha 116, Porto
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Praça da Batalhan aukio, Porton katedraali ja Bolhãon markkinat sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Dom Luis I -silta ja Porton kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema ja São Benton asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Eurostars Porto Douro 62 €
   Eurostars Porto Douro

   Eurostars Porto Douro

   Avenida Gustavo Eiffel 22, Porto
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Dom Luis I -silta ja Ribeira-aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sandeman Cellars (viinitalo) ja Porton katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Porto Campanhan asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

    NH Collection Porto Batalha 88 €
    NH Collection Porto Batalha

    NH Collection Porto Batalha

    Praca da Batalha 62, Porto
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Coliseu do Porto, Aliados-aukio ja Porton katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Portviinimuseo sijaitsee 2,5 kilometrin päässä. Bolhãon asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Yeatman Hotel 235 €
     The Yeatman Hotel

     The Yeatman Hotel

     Rua do Choupelo (Santa Marinha), Vila Nova de Gaia
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Porto Taylor’s -viinikellarit and Taylor Fladgate Cellars (viinitila) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Jardim do Morron puisto ja Serra do Pilarin luostari ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vila Nova de Gaian asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

      The House Ribeira Porto Hotel – S.Hotels Collection 67 €
      The House Ribeira Porto Hotel – S.Hotels Collection

      The House Ribeira Porto Hotel – S.Hotels Collection

      Rua Infante Dom Henrique, 26, Porto
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       São Nicolaun kirkko ja Ribeira-aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Porton katedraali ja Dom Luis I -silta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       PortoBay Flores 161 €
       PortoBay Flores

       PortoBay Flores

       Rua das Flores, 27, Porto
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Palácio das Artesin kulttuurikeskus, Ribeira-aukio ja Porton katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Dom Luis I -silta ja Porton kaupungintalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        InterContinental Porto - Palacio das Cardosas 177 €
        InterContinental Porto - Palacio das Cardosas

        InterContinental Porto - Palacio das Cardosas

        Praca da Liberdade 25, Porto
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Clerigos-kirkko, Porton katedraali ja Ribeira-aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Porton kaupungintalo ja Bolhãon markkinat ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema ja São Benton asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.