Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Porton katedraali

Upeassa goottilais- ja romaanistyylisessä Porton katedraalissa on paljon hienoja uskonnollisia veistoksia ja maalauksia. 

Porton katedraalissa voit ihailla upeiden maalattujen azulejo-kaakeleiden koristamaa seinää, hienoa hopeista alttaritaulua ja aarrekammion kimaltelevia aarteita. Nauti katedraalin ylemmän kerroksen mahtavista näkymistä kaupungin ylle ja opi lisää katedraalin merkittävästä asemasta Porton historiassa. 

Ihaile katedraalin romaanistyylistä julkisivua ulkoapäin. Katedraalin vanhimpiin osiin kuuluva aukion puoleinen osa on säilynyt lähes sellaisenaan sen jälkeen, kun katedraali valmistui 1200-luvulla. Katedraalin korkeat tornit ja terävät muurinsakarat saavat katedraalin näyttämään ensisilmäyksellä linnoitukselta, mutta lähemmäksi päästyäsi erotat myös monia muita hienoja piirteitä. Ihaile kaunista ruusun muotoista ikkunaa ja sen lasimaalausta pääsisäänkäynnin yläpuolella. Kiinnitä huomiota kulmatornien kupolien hieman poikkeavan tyyliin. Nämä barokkityyliset kupolit lisättiin katedraaliin 1700-luvulla. 

Katedraalin sisältä löydät paljon hienoja uskonnollisia taideteoksia. Katseesi kiinnittyy Pyhän Sakramentin kappelin kimaltelevaan hopeiseen alttaritauluun. Peremmällä katedraalia sijaitsevassa pienessä São Vincenten kappelissa on joukko 1300-luvulta peräisin olevia veistoksia. Katedraalin aarrekammiossa on lisää upeita veistoksia ja hienoja uskonnollisia maalauksia. Esillä on myös muita pyhäinjäännöksiä, kuten vanhoja kirjoituksia ja koruja. 

Muista käydä myös goottilaistyylisessä pylväskäytävässä. Kuningas Juhana I:n valtakaudella rakennetussa pylväskäytävässä on yksi katedraalin kohokohdista, taiteilija Valentim de Almeidan maalaamien upeiden azulejo-kaakeleiden koristama seinä.

Lisäksi katedraalissa on italialaisen arkkitehdin Nicolau Nasonin suunnittelema hieno graniittiportaikko. Portaat kiipeämällä pääset ylempään kerrokseen, josta avautuvat mahtavat näkymät Porton ja Dourojoen ylle. 

Porton katedraali sijaitsee kaupungin keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä usealta eri bussipysäkiltä ja metroasemalta. Katedraaliin on ympäri vuoden vapaa pääsy, mutta pylväskäytäviin on pieni sisäänpääsymaksu. Katedraali on avoinna joka päivä.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 104 majoitusliikettä kohteen Porton katedraali lähellä
Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site 235 €
Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site

Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site

Praca da Ribeira, 1, Porto
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Ribeira-aukio ja Dom Luis I -silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Porton katedraali ja Sandeman Cellars (viinitalo) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Carris Porto Ribeira 104 €
  Hotel Carris Porto Ribeira

  Hotel Carris Porto Ribeira

  Rua do Infante D. Henrique, 1, Porto
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   São Nicolaun kirkko ja Ribeira-aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Porton katedraali ja Dom Luis I -silta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   The House Ribeira Porto Hotel – S.Hotels Collection 129 €
   The House Ribeira Porto Hotel – S.Hotels Collection

   The House Ribeira Porto Hotel – S.Hotels Collection

   Rua Infante Dom Henrique, 26, Porto
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    São Nicolaun kirkko ja Ribeira-aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Porton katedraali ja Dom Luis I -silta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Torel 1884 Suites & Apartments 200 €
    Torel 1884 Suites & Apartments

    Torel 1884 Suites & Apartments

    Rua Mouzinho da Silveira, N 228, Porto
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Palácio das Artesin kulttuurikeskus, Porton katedraali ja Ribeira-aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Dom Luis I -silta ja Porton kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema ja São Benton asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Mercure Porto Centro Hotel 116 €
     Mercure Porto Centro Hotel

     Mercure Porto Centro Hotel

     Praca Da Batalha 116, Porto
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Praça da Batalhan aukio, Porton katedraali ja Bolhãon markkinat sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Dom Luis I -silta ja Porton kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema ja São Benton asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Selina Porto 91 €
      Selina Porto

      Selina Porto

      Rua das Oliveiras, nº 61-65, Porto
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Karmeliittakirkko, Porton kaupungintalo ja Bolhãon markkinat sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Porton katedraali ja Porton yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Aliadosin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Trindaden asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

       Eurostars Porto Douro 112 €
       Eurostars Porto Douro

       Eurostars Porto Douro

       Avenida Gustavo Eiffel 22, Porto
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Dom Luis I -silta ja Ribeira-aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sandeman Cellars (viinitalo) ja Porton katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Porto Campanhan asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

        Porto A.S. 1829 128 €
        Porto A.S. 1829

        Porto A.S. 1829

        Largo De Sao Domingos 50, Porto
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Palácio das Artesin kulttuurikeskus, Ribeira-aukio ja Porton katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sandeman Cellars (viinitalo) ja Dom Luis I -silta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. São Benton asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja São Benton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.