Prinssi Edwardin saari

Kanada
Prinssi Edwardin saari joka esittää ruokailu ulkona ja ruoka sekä pieni ryhmä ihmisiä
Maista Saint Lawrencen lahden ostereita, katsele merelle 1800-luvulla rakennetuista majakoista ja näe paikka, josta Kanada sai alkunsa.

Prinssi Edwardin saari on Kanadan pienin provinssi sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan, mutta silti se on yksi maan tunnetuimmista paikoista. Pieni saari on vuonna 1908 julkaistun lastenkirjan Annan nuoruusvuodet tapahtumapaikka. Nykyään sadattuhannet turistit tulevat katsomaan saaren viktoriaaniselta ajalta peräisin olevia kalastajakyliä, 1800-luvulla rakennettuja majakoita ja tuulen tuivertamaa rannikkoa.

Tutustu kaupunkilomalla Prinssi Edwardin saarella pääkaupunkiin Charlottetowniin, jota pidetään koko Kanadan syntypaikkana, koska suunnitelma Kanadan liittovaltion perustamisesta tehtiin siellä vuonna 1864. Saaren kenraalikuvernöörin asumus Government House sijaitsee lähellä Victoria Parkia. Nähtyäsi historiallisen Charlottetownin tutustu tavallisten saarelaisten elämään Victoria Row'n ostos- ja ravintolakaupunginosassa, jota hallitsevat punatiiliset rakennukset. Käy myös kahdesti viikossa avoinna olevalla vihannestorilla kesäkuukausien keskiviikkona tai lauantaina ympäri vuoden.

Tee retki Cavendishiin saaren pohjoisrannikolle. Siellä sijaitsee maaseutu, joka on kirjan Annan nuoruusvuodet tapahtumien näyttämö. Kirjan kirjoittaja L.M. Montgomery asui itse lähellä kirjassa esiintyvää Green Gables Housea. Aja 30 minuuttia itään lähellä sijaitsevaan Prinssi Edwardin saaren kansallispuistoon. Tässä Saint Lawrencen lahden kapean niemimaan alueella sijaitsevassa puistossa on harvinaisia hiekkadyynejä ja useita saaren parhaita uimarantoja.

Vieraile matkalla Prinssi Edwardin saarella sen monissa pienissä kalastajakylissä ja maista samana päivänä pyydettyjä tuoreita ostereita ja hummereita. Pyöräile tai kävele osa Confederation Trailin maisemareitistä, joka alkaa Tignishistä ja päättyy Elmiraan. Reitti ulottuu saaren päästä päähän ja kulkee läpi monien pikkukylien ja kauniiden maisemien. Matkan varrella on monia vanhoja majakoita, jotka ovat pyöreitä, neliskulmaisia tai kahdeksankulmaisia. Saaren vanhin majakka on rakennettu vuonna 1846, ja se sijaitsee Point Primissä saaren etelärannikolla.

Charlottetowniin voit lentää monista Kanadan suurista kaupungeista. Mantereelta on saarelle myös siltayhteys. Confederation Bridge ylittää 13 kilometriä leveän kanavan, joka on osan vuodesta jäässä. Paras aika tehdä matka Prinssi Edwardin saarelle on kesäkuun loppu, jolloin villikukat kukkivat.

Suositut kaupungit kohteessa Prinssi Edwardin saari

Charlottetown johon kuuluu kaupunki ja kirkko tai katedraali
Charlottetown
Historiallinen, Saaret ja Kierrokset
Charlottetown kutsuu! Koe sen elävää musiikkia soittavat paikat, saarimaisemat, arkkitehtuuriset kohteet ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Historic Charlottetown Waterfront
  • Confederation Centre of the Arts
  • Victoria Row
Summerside Harbor joka esittää lahti tai satama ja lunta
Summerside
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Historiallinen
Ota suunnaksesi museoistaan, paikallisesta keittiöstään ja kulttuuristaan tunnettu trendikäs Summerside.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Summerside Harbor
  • Eptek Art and Culture Centre
Green Gables johon kuuluu lunta ja talo
Cavendish
Ystävälliset ihmiset, Näkymä rannalle ja Kävely
Ota suunnaksi Cavendish ja koe sen rannat, puistot sekä saarimaisemat.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Green Gables Heritage Place
Souris Lighthouse featuring lunta ja ranta
Souris
Näkymä rannalle, Ystävälliset ihmiset ja Seikkailu
Ota suunnaksi Souris ja koe sen rannat, seikkailut sekä kulttuuri.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Souris Lighthouse
North Rustico johon kuuluu lunta ja kyltit
North Rustico
Ystävälliset ihmiset, Näkymä rannalle ja Merenherkut
Ota suunnaksesi rannoistaan, puistoistaan ja merenrannastaan tunnettu viehättävä North Rustico.
Park Corner
Park Corner
Anne of Green Gables Museum ja Cape Tryonin majakka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia kohteita, kun olet alueella.