Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Puerta del Sol -aukio

Seiso Madridin ydinkeskustassa ja koe aukion eläväinen tunnelma, kun tuhannet ihmiset päivittäin kokoontuvat sille erilaisista syistä. Aukio on esimerkiksi suosittu tapaamispaikka, mielenosoitusten näyttämö ja kaupunkikierroksen lähtöpiste.

Aukio, jolla sijaitsee samanniminen portti, Puerta del Sol eli ”auringon portti”, on Madridin sykkivä sydän. Aikoinaan aukio sijaitsi Madridin itäisellä laidalla, ja sen keskiaikainen portti toivotti ihmiset tervetulleiksi kaupunkiin. Portti on saanut nimensä nousevaa aurinkoa kuvaavasta koristelustaan. Nykyään Puerta del Sol on kaupungin tärkein julkinen aukio, jolla järjestetään monenlaisia tapahtumia poliittisista mielenosoituksista uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin.

Kävele aukiolla, ihastele upeita vanhoja rakennuksia ja kuuluisia patsaita ja katsele madridilaisia, jotka ovat matkalla päivän puuhiinsa. Keskelle aukiota on pystytetty kuningas Carlos III:n patsas muistoksi kuninkaasta, joka rakennutti suuren osan kaupungin varhaisesta infrastruktuurista.

Käännä katseesi kohti Casa de Correos -rakennusta. Punaisen ja beigen värinen rakennus rakennettiin 1760-luvulla, ja se toimi useiden vuosikymmenien ajan kaupungin postitoimistona. Sen jälkeen rakennuksessa on ollut sisäministeriö ja Francon aikana myös poliisin päämaja. Nykyään rakennuksessa toimii Madridin kunnanvaltuusto.

Katso ylös kellotorniin, jonka kelloa kaikki espanjalaiset katsovat uudenvuodenaaton lähestyessä keskiyötä. Paikallinen perinne on syödä yksi viinirypäle jokaista keskiyön kahtatoista lyöntiä kohde. Huomaa tornirakennuksen edessä maassa oleva Kilómetre Cero -laatta, joka sijaitsee kohdassa, jossa Espanjan kuusi kansallista tietä kohtaavat.

Aukion itäisellä laidalla on Madridin kuuluisin patsas, Karhu ja mansikkapuu. Nämä Madridia symboloivat hahmot ovat nähtävissä mitä moninaisimmissa paikoissa vaakunoista taksien oviin. Kävele Mariblanca-patsaalle, jonka paikalla sijaitsi aikoinaan vanha suihkulähde.

Puerta del Sol -aukion ympäristön kadut ovat vilkkaita ostos-, baari- ja ravintolakatuja. Valitse suunta ja lähde tutkimusretkelle. Tämä keskellä kaupunkia sijaitseva aukio on sekä paikallisten että turistien suosima paikka, johon on hyvä pysähtyä miettimään, mihin suuntaan seuraavaksi lähtisi tai mitä seuraavaksi tekisi.


Alueen Puerta del Sol opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 590 majoitusliikettä kohteen Puerta del Sol lähellä
Hotel Regina 79 €
Hotel Regina

Hotel Regina

Alcala 19, Madrid, Madrid
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  La Equitativa -rakennus, Casino de Madrid ja Las Calatravasin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Real Academia de Bellas Artes de San Fernando (museo) ja Sala Alcalá 31 -taidegalleria ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sevillan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Solin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Atlantico Madrid 128 €
  Hotel Atlantico Madrid

  Hotel Atlantico Madrid

  Gran Via 38, Madrid, Madrid
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Plaza de Callao (aukio), Gran Via (katu) ja Teatro Lara sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Teatro Rialto ja Lope de Vega Theatre ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Callaon asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Gran Vían asema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

   Pestana Plaza Mayor Madrid 144 €
   Pestana Plaza Mayor Madrid

   Pestana Plaza Mayor Madrid

   Calle Imperial, 8, Madrid
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Plaza Mayor (aukio) ja Puerta del Sol (portti) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Almudenan katedraali ja El Rastro (ulkoilmakirpputori) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tirso de Molinan asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Solin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Iberostar Las Letras Gran Via 119 €
    Iberostar Las Letras Gran Via

    Iberostar Las Letras Gran Via

    Gran Via 11, Madrid, Madrid
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Gran Via (katu), Puerta del Sol (portti) ja Paseo del Prado sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Museo Nacional Thyssen-Bornemisza ja Teatro Lara ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gran Vían asema ja Sevillan asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Dear Hotel Madrid 109 €
     Dear Hotel Madrid

     Dear Hotel Madrid

     Gran Via 80, Madrid
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kaupungin ytimessä sijaitseva boutique-tyylinen hotelli, jonka lähellä on Teatro Coliseum, Plaza de Españan aukio ja Lope de Vega Theatre. Lähistöllä sijaitsee myös Gran Via (katu) ja Kuninkaanlinna. Plaza de Españan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Santo Domingon asema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Emperador 107 €
      Hotel Emperador

      Hotel Emperador

      Gran Via 53, Madrid, Madrid
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Plaza de España - Princesa, Gran Via (katu) ja Lope de Vega Theatre sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Plaza de Españan aukio ja Teatro Rialto ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Santo Domingon asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Callaon asema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

       Gran Vía Capital 129 €
       Gran Vía Capital

       Gran Vía Capital

       Gran Via 48, Madrid, Madrid
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Plaza de Callao (aukio), Plaza de Españan aukio ja Plaza Mayor (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Kuninkaanlinna ja Plaza de Cibeles (aukio) ovat myös 2 kilometrin päässä. Santo Domingon asema ja Callaon asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Paseo del Arte 81 €
        Hotel Paseo del Arte

        Hotel Paseo del Arte

        Atocha 123, Madrid, Madrid
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Lavapiés, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ja Paseo del Prado sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Museo del Prado (museo) ja CaixaForum Madrid ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Estación del Arten asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Antón Martínin asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.