Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Puerta del Sol -aukio

Seiso Madridin ydinkeskustassa ja koe aukion eläväinen tunnelma, kun tuhannet ihmiset päivittäin kokoontuvat sille erilaisista syistä. Aukio on esimerkiksi suosittu tapaamispaikka, mielenosoitusten näyttämö ja kaupunkikierroksen lähtöpiste.

Aukio, jolla sijaitsee samanniminen portti, Puerta del Sol eli ”auringon portti”, on Madridin sykkivä sydän. Aikoinaan aukio sijaitsi Madridin itäisellä laidalla, ja sen keskiaikainen portti toivotti ihmiset tervetulleiksi kaupunkiin. Portti on saanut nimensä nousevaa aurinkoa kuvaavasta koristelustaan. Nykyään Puerta del Sol on kaupungin tärkein julkinen aukio, jolla järjestetään monenlaisia tapahtumia poliittisista mielenosoituksista uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin.

Kävele aukiolla, ihastele upeita vanhoja rakennuksia ja kuuluisia patsaita ja katsele madridilaisia, jotka ovat matkalla päivän puuhiinsa. Keskelle aukiota on pystytetty kuningas Carlos III:n patsas muistoksi kuninkaasta, joka rakennutti suuren osan kaupungin varhaisesta infrastruktuurista.

Käännä katseesi kohti Casa de Correos -rakennusta. Punaisen ja beigen värinen rakennus rakennettiin 1760-luvulla, ja se toimi useiden vuosikymmenien ajan kaupungin postitoimistona. Sen jälkeen rakennuksessa on ollut sisäministeriö ja Francon aikana myös poliisin päämaja. Nykyään rakennuksessa toimii Madridin kunnanvaltuusto.

Katso ylös kellotorniin, jonka kelloa kaikki espanjalaiset katsovat uudenvuodenaaton lähestyessä keskiyötä. Paikallinen perinne on syödä yksi viinirypäle jokaista keskiyön kahtatoista lyöntiä kohde. Huomaa tornirakennuksen edessä maassa oleva Kilómetre Cero -laatta, joka sijaitsee kohdassa, jossa Espanjan kuusi kansallista tietä kohtaavat.

Aukion itäisellä laidalla on Madridin kuuluisin patsas, Karhu ja mansikkapuu. Nämä Madridia symboloivat hahmot ovat nähtävissä mitä moninaisimmissa paikoissa vaakunoista taksien oviin. Kävele Mariblanca-patsaalle, jonka paikalla sijaitsi aikoinaan vanha suihkulähde.

Puerta del Sol -aukion ympäristön kadut ovat vilkkaita ostos-, baari- ja ravintolakatuja. Valitse suunta ja lähde tutkimusretkelle. Tämä keskellä kaupunkia sijaitseva aukio on sekä paikallisten että turistien suosima paikka, johon on hyvä pysähtyä miettimään, mihin suuntaan seuraavaksi lähtisi tai mitä seuraavaksi tekisi.


Alueen Puerta del Sol opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 718 majoitusliikettä kohteen Puerta del Sol lähellä
Hotel Atlantico Madrid 124 €
Hotel Atlantico Madrid

Hotel Atlantico Madrid

Gran Via 38, Madrid
   
  4,6
  /5 (7 722 arvostelua)
  4.0 kautta 5.0

  Gran Via (katu) ja Teatro Lara sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista.

  Hotel Regina 77 €
  Hotel Regina

  Hotel Regina

  Alcala 19, Madrid
    
   4,3
   /5 (4 869 arvostelua)
   3.0 kautta 5.0

   La Equitativa -rakennus, Casino de Madrid ja Las Calatravasin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Real Academia de Bellas Artes de San Fernando (museo) ja Real Casa de la Aduana ovat myös 10 kilometrin päässä.

   Gran Vía Capital 86 €
   Gran Vía Capital

   Gran Vía Capital

   Gran Via 48, Madrid
     
    4,6
    /5 (950 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Plaza de Callao (aukio) ja Plaza Mayor (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Kuninkaanlinna ja Plaza de Cibeles (aukio) ovat myös 2 kilometrin päässä. Santo Domingon asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Callaon asema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Paseo del Arte 81 €
    Hotel Paseo del Arte

    Hotel Paseo del Arte

    Atocha 123, Madrid
      
     4,3
     /5 (2 024 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Lavapiés, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ja CaixaForum Madrid sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Museo del Prado (museo) ja Parque del Buen Retiro (puisto) ovat myös 10 kilometrin päässä.

     ME Madrid by Melia 126 €
     ME Madrid by Melia

     ME Madrid by Melia

     Plaza de Santa Ana, 14, Madrid
       
      4,4
      /5 (1 571 arvostelua)
      4.5 kautta 5.0

      Plaza de Santa Ana ja Teatro Espanol sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista.

      Iberostar Las Letras Gran Via 112 €
      Iberostar Las Letras Gran Via

      Iberostar Las Letras Gran Via

      Gran Via 11, Madrid
        
       4,5
       /5 (1 905 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Gran Via (katu) on 0,1 kilometrin päässä tästä hotellista.

       The Westin Palace, Madrid 233 €
       The Westin Palace, Madrid

       The Westin Palace, Madrid

       Plaza de las Cortes, 7, Madrid
         
        4,5
        /5 (1 205 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Congreso de los Diputados (alahuone), Museo Nacional Thyssen-Bornemisza ja Neptunuksen suihkulähde sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Teatro de la Zarzuela ja Jesús de Medinacelin kirkko ovat myös 10 kilometrin päässä.

        Petit Palace Puerta del Sol 81 €
        Petit Palace Puerta del Sol

        Petit Palace Puerta del Sol

        Calle del Arenal, 4, Madrid
          
         4,0
         /5 (761 arvostelua)
         3.0 kautta 5.0

         Puerta del Solin aukio, Joy Madrid ja El Oso y el Madrono sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Preciados-katu ja Kuninkaanlinna ovat myös 10 kilometrin päässä.