Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Puerta del Sol -aukio

Seiso Madridin ydinkeskustassa ja koe aukion eläväinen tunnelma, kun tuhannet ihmiset päivittäin kokoontuvat sille erilaisista syistä. Aukio on esimerkiksi suosittu tapaamispaikka, mielenosoitusten näyttämö ja kaupunkikierroksen lähtöpiste.

Aukio, jolla sijaitsee samanniminen portti, Puerta del Sol eli ”auringon portti”, on Madridin sykkivä sydän. Aikoinaan aukio sijaitsi Madridin itäisellä laidalla, ja sen keskiaikainen portti toivotti ihmiset tervetulleiksi kaupunkiin. Portti on saanut nimensä nousevaa aurinkoa kuvaavasta koristelustaan. Nykyään Puerta del Sol on kaupungin tärkein julkinen aukio, jolla järjestetään monenlaisia tapahtumia poliittisista mielenosoituksista uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin.

Kävele aukiolla, ihastele upeita vanhoja rakennuksia ja kuuluisia patsaita ja katsele madridilaisia, jotka ovat matkalla päivän puuhiinsa. Keskelle aukiota on pystytetty kuningas Carlos III:n patsas muistoksi kuninkaasta, joka rakennutti suuren osan kaupungin varhaisesta infrastruktuurista.

Käännä katseesi kohti Casa de Correos -rakennusta. Punaisen ja beigen värinen rakennus rakennettiin 1760-luvulla, ja se toimi useiden vuosikymmenien ajan kaupungin postitoimistona. Sen jälkeen rakennuksessa on ollut sisäministeriö ja Francon aikana myös poliisin päämaja. Nykyään rakennuksessa toimii Madridin kunnanvaltuusto.

Katso ylös kellotorniin, jonka kelloa kaikki espanjalaiset katsovat uudenvuodenaaton lähestyessä keskiyötä. Paikallinen perinne on syödä yksi viinirypäle jokaista keskiyön kahtatoista lyöntiä kohde. Huomaa tornirakennuksen edessä maassa oleva Kilómetre Cero -laatta, joka sijaitsee kohdassa, jossa Espanjan kuusi kansallista tietä kohtaavat.

Aukion itäisellä laidalla on Madridin kuuluisin patsas, Karhu ja mansikkapuu. Nämä Madridia symboloivat hahmot ovat nähtävissä mitä moninaisimmissa paikoissa vaakunoista taksien oviin. Kävele Mariblanca-patsaalle, jonka paikalla sijaitsi aikoinaan vanha suihkulähde.

Puerta del Sol -aukion ympäristön kadut ovat vilkkaita ostos-, baari- ja ravintolakatuja. Valitse suunta ja lähde tutkimusretkelle. Tämä keskellä kaupunkia sijaitseva aukio on sekä paikallisten että turistien suosima paikka, johon on hyvä pysähtyä miettimään, mihin suuntaan seuraavaksi lähtisi tai mitä seuraavaksi tekisi.


Alueen Puerta del Sol opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 964 majoitusliikettä kohteen Puerta del Sol lähellä
Hotel RIU Plaza España 109 €
Hotel RIU Plaza España

Hotel RIU Plaza España

C/ Gran Via, 84, Madrid
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Plaza de España - Princesa, Plaza de Españan aukio ja Gran Via (katu) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Teatro Coliseum ja Lope de Vega Theatre ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Plaza de Españan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ventura Rodríguezin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Iberostar Las Letras Gran Via 155 €
  Iberostar Las Letras Gran Via

  Iberostar Las Letras Gran Via

  Gran Via 11, Madrid, Madrid
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Gran Via (katu), Puerta del Sol (portti) ja Paseo del Prado sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Museo Nacional Thyssen-Bornemisza ja Teatro Lara ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gran Vían asema ja Sevillan asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Regina 125 €
   Hotel Regina

   Hotel Regina

   Alcala 19, Madrid, Madrid
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    La Equitativa -rakennus, Casino de Madrid ja Las Calatravasin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Real Academia de Bellas Artes de San Fernando (museo) ja Sala Alcalá 31 -taidegalleria ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sevillan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Solin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Atlantico Madrid 251 €
    Hotel Atlantico Madrid

    Hotel Atlantico Madrid

    Gran Via 38, Madrid, Madrid
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Plaza de Callao (aukio), Gran Via (katu) ja Teatro Lara sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Teatro Rialto ja Lope de Vega Theatre ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Callaon asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Gran Vían asema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

     Gran Vía Capital 147 €
     Gran Vía Capital

     Gran Vía Capital

     Gran Via 48, Madrid, Madrid
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Plaza de Callao (aukio), Plaza de Españan aukio ja Plaza Mayor (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Kuninkaanlinna ja Plaza de Cibeles (aukio) ovat myös 2 kilometrin päässä. Santo Domingon asema ja Callaon asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

      ME Madrid by Melia 180 €
      ME Madrid by Melia

      ME Madrid by Melia

      Plaza de Santa Ana, 14, Madrid, Madrid
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Plaza de Santa Ana ja Teatro Espanol sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Congreso de los Diputados (alahuone) ja Museo Nacional Thyssen-Bornemisza ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Antón Martínin asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Solin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hyatt Centric Gran Via Madrid 209 €
       Hyatt Centric Gran Via Madrid

       Hyatt Centric Gran Via Madrid

       Gran Via 31, Madrid, Madrid
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Gran Via (katu), Puerta del Sol (portti) ja Teatro Lara sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Plaza Mayor (aukio) ja Plaza de Españan aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gran Vían asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Callaon asema 2 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Liabeny 149 €
        Hotel Liabeny

        Hotel Liabeny

        Calle de la Salud 3, Madrid
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Plaza del Carmen ja Puerta del Sol (portti) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Gran Via (katu) ja Plaza Mayor (aukio) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gran Vían asema ja Callaon asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.