Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Puerta del Sol -aukio

Seiso Madridin ydinkeskustassa ja koe aukion eläväinen tunnelma, kun tuhannet ihmiset päivittäin kokoontuvat sille erilaisista syistä. Aukio on esimerkiksi suosittu tapaamispaikka, mielenosoitusten näyttämö ja kaupunkikierroksen lähtöpiste.

Aukio, jolla sijaitsee samanniminen portti, Puerta del Sol eli ”auringon portti”, on Madridin sykkivä sydän. Aikoinaan aukio sijaitsi Madridin itäisellä laidalla, ja sen keskiaikainen portti toivotti ihmiset tervetulleiksi kaupunkiin. Portti on saanut nimensä nousevaa aurinkoa kuvaavasta koristelustaan. Nykyään Puerta del Sol on kaupungin tärkein julkinen aukio, jolla järjestetään monenlaisia tapahtumia poliittisista mielenosoituksista uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin.

Kävele aukiolla, ihastele upeita vanhoja rakennuksia ja kuuluisia patsaita ja katsele madridilaisia, jotka ovat matkalla päivän puuhiinsa. Keskelle aukiota on pystytetty kuningas Carlos III:n patsas muistoksi kuninkaasta, joka rakennutti suuren osan kaupungin varhaisesta infrastruktuurista.

Käännä katseesi kohti Casa de Correos -rakennusta. Punaisen ja beigen värinen rakennus rakennettiin 1760-luvulla, ja se toimi useiden vuosikymmenien ajan kaupungin postitoimistona. Sen jälkeen rakennuksessa on ollut sisäministeriö ja Francon aikana myös poliisin päämaja. Nykyään rakennuksessa toimii Madridin kunnanvaltuusto.

Katso ylös kellotorniin, jonka kelloa kaikki espanjalaiset katsovat uudenvuodenaaton lähestyessä keskiyötä. Paikallinen perinne on syödä yksi viinirypäle jokaista keskiyön kahtatoista lyöntiä kohde. Huomaa tornirakennuksen edessä maassa oleva Kilómetre Cero -laatta, joka sijaitsee kohdassa, jossa Espanjan kuusi kansallista tietä kohtaavat.

Aukion itäisellä laidalla on Madridin kuuluisin patsas, Karhu ja mansikkapuu. Nämä Madridia symboloivat hahmot ovat nähtävissä mitä moninaisimmissa paikoissa vaakunoista taksien oviin. Kävele Mariblanca-patsaalle, jonka paikalla sijaitsi aikoinaan vanha suihkulähde.

Puerta del Sol -aukion ympäristön kadut ovat vilkkaita ostos-, baari- ja ravintolakatuja. Valitse suunta ja lähde tutkimusretkelle. Tämä keskellä kaupunkia sijaitseva aukio on sekä paikallisten että turistien suosima paikka, johon on hyvä pysähtyä miettimään, mihin suuntaan seuraavaksi lähtisi tai mitä seuraavaksi tekisi.


Alueen Puerta del Sol opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 4 730 majoitusliikettä kohteen Puerta del Sol lähellä
ME Madrid by Melia 195 €
ME Madrid by Melia

ME Madrid by Melia

Plaza de Santa Ana, 14, Madrid, Madrid
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Plaza de Santa Ana ja Teatro Espanol sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Congreso de los Diputados (alahuone) ja Museo Nacional Thyssen-Bornemisza ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Antón Martínin asema ja Solin asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World
  Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

  Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

  Cuesta de Santo Domingo, 5, Madrid, Madrid
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Teatro Real (teatteri) ja Plaza de Oriente (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Royal Palace of Madrid ja Jardines de Sabatini ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Operan metroasema ja Santo Domingon asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Riu Plaza España 95 €
   Hotel Riu Plaza España

   Hotel Riu Plaza España

   C/ Gran Via, 84, Madrid
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Plaza de España - Princesa, Gran Vía -katu ja Teatro Coliseum sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Royal Palace of Madrid ja Lope de Vega Theatre ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Plaza de Españan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ventura Rodríguezin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia 86 €
    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

    Gran Via 25, Madrid, Madrid
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Gran Vía -katu, Puerta del Sol (portti) ja Teatro Rialto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Teatro Lara ja Lope de Vega Theatre ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gran Vían asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Callaon asema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hyatt Centric Gran Via Madrid
     Hyatt Centric Gran Via Madrid

     Hyatt Centric Gran Via Madrid

     Gran Via 31, Madrid, Madrid
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Gran Vía -katu, Puerta del Sol (portti) ja Teatro Lara sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Plaza Mayor (aukio) ja Teatro Rialto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gran Vían asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Callaon asema 2 minuutin kävelymatkan päässä.

      SmartRental Collection Gran Via Capital 104 €
      SmartRental Collection Gran Via Capital

      SmartRental Collection Gran Via Capital

      Gran Via 48, Madrid, Madrid
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Plaza de Callao (aukio), Plaza Mayor (aukio) ja Royal Palace of Madrid sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Plaza de Cibeles (aukio) ja Museo Nacional Thyssen-Bornemisza ovat myös 2 kilometrin päässä. Santo Domingon asema ja Callaon asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Moderno 104 €
       Hotel Moderno

       Hotel Moderno

       Calle Arenal 2, Madrid, Madrid
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Mercado de San Miguel (markkinat) ja Museo Nacional Thyssen-Bornemisza sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Buen Retiron puisto ja Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ovat myös 2 kilometrin päässä. Solin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Operan metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Catalonia Puerta del Sol 90 €
        Catalonia Puerta del Sol

        Catalonia Puerta del Sol

        Atocha 23, Madrid, Madrid
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Plaza del Angel, Teatro Nuevo Apolo ja Plaza de Santa Ana sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Puerta del Sol (portti) ja Paseo del Prado ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Antón Martínin asema ja Tirso de Molinan asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.