Raahe matkavinkit

Matkaopas
Raahe
Lähde matkalle Perämeren rannalla sijaitsevaan pieneen ja kauniiseen Raaheen. Puinen vanhakaupunki ja upea luonto tekevät vierailusta ikimuistoisen kokemuksen.

Jo 1600-luvulla perustettu Raahe sijaitsee Suomen luoteisrannikolla Perämeren rannalla. Keskustan vieressä sijaitseva Raahen vanhakaupunki on yksi Suomen parhaiten säilyneistä 1800-luvulta peräisin olevista puukaupunkialueista. Raahen edustalla on suuri määrä saaria, ja kaupungin rannoilla on paljon luonnonkauniita ulkoilualueita. Raahen saaristo on kaunis ja suosittu ulkoilukohde, johon kannattaa tutustua esimerkiksi meloen.Raaheen on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta Suomea, ja kaupungin vierestä kulkeva valtatie 8 yhdistää Raahen muihin Perämeren ja Pohjanlahden rannoilla sijaitseviin kaupunkeihin ja kohteisiin. Valtatien ansiosta Raaheen on helppo ja nopea saapua autolla, ja Oulun lentoasema on noin tunnin ajomatkan päässä Raahesta, joten myös Etelä-Suomesta pääsee Raaheen helposti lentäen. Raahen ohitse kulkee myös rautatie, mutta tätä kirjoitettaessa raideliikenteestä Raaheen huolehditaan yksinomaan junabussein. Junabussien ja muiden kaukobussien ansiosta Raaheen on kuitenkin helppo saapua julkisilla liikennevälineillä.Suurin osa Raahen palveluista on keskittynyt Raahen keskustaajamaan, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäisille. Raahen vanha puutaloalue on mielenkiintoinen kohde historiasta, arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneille. Kansallisromantiikkaa ja jugendia edustava kivinen Raahen kirkko 1900-luvulta on yksi Raahen symboleista. Raahen museo on valtakunnallisestikin merkittävä meriaiheinen museo, joka sijaitsee upeassa vuonna 1848 valmistuneessa rakennuksessa ja jonka kattavaan kokoelmaan kuuluu muun muassa ”Wanha herra”, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku.Lomalla Raahessa voi nauttia myös luonnosta, ja kaupungin alueella on paljon muinaisjäänteitä, kuten Kettukankaan muinaisalue ja Kastellin linnanraunioiksi nimitetty kivimuodostelma. Raahessa on myös runsaasti luontopolkuja ja patikointireittejä sekä upeita puistoalueita. Raahen saaristossa on hyvä meloa, uida ja veneillä luonnonkauniissa ympäristössä. Suuri osa saaristoa kuuluu Natura 2000 -verkostoon, ja saaristo tarjoaa hyvän paikan myös lintujen bongaamiseen.Kaupunkiloma Raahessa on helppo järjestää, sillä vaikka se onkin pieni kaupunki, siellä on suuri määrä ravintoloita ja kauppoja. Ravintoloita on jokaiseen makuun, aina perinteisistä suomalaisista lounasravintoloista eksoottisempiin aasialaisiin ravintoloihin. Raahessa on myös paljon viihtyisiä kahviloita, joissa on mukava nauttia kupponen kuumaa. Raahessa järjestetään vuoden aikana monia markkinoita, kuten kevätmarkkinat ja syysmarkkinat, joilla voi tehdä aina hyviä ja yllättäviä löytöjä.Raahe on varsin monipuolinen matkakohde, jossa pääsee nauttimaan sekä vanhasta arkkitehtuurista että upeasta luonnosta vuoden ympäri. Pienestä koostaan huolimatta Raahessa on paljon nähtävää kaikille, ja se on ilman muuta yksi mielenkiintoisimmista suomalaisista pikkukaupungeista. Verkon kautta on helppo varata halpa matka Raaheen.

Forenom Aparthotel Raahe
Forenom Aparthotel Raahe
2.5 out of 5
Laivurinkatu 15, Raahe
Hinta on 89 € per yö ajalle 13. kesäk. viiva 14. kesäk.
89 €
per yö
13. kesäk.–14. kesäk.
Yövy tässä hotellissa kohteessa Raahe. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, saunasta ja päivittäisestä siivouksesta. Lähellä sijaitsevat Kari Juvan veistospuisto ...
8,8/10 Excellent! (103 arvostelua)
Vahva suositus
"Yhden hengen huone, jossa kaikki tarvittava. Siistiä, hiljaista, hyvä sänky ja saunavuoro käytettävissä. Sijainti loistava, ilmainen pysäköintialue löytyy 5 min kävelyn päästä."

Arvosteltu 7.4.2024

Forenom Aparthotel Raahe
Hotel Raahen Hovi
Hotel Raahen Hovi
3 out of 5
Kirkkokatu 28, Raahe
Hinta on 115 € per yö ajalle 13. kesäk. viiva 14. kesäk.
115 €
per yö
13. kesäk.–14. kesäk.