Slovenia

Matkaopas
Bledjärvi joka esittää järvi tai vesikuoppa, vuoret ja maisemat
Lumoudu metsien, järvien ja taianomaisten luolien kauneudesta Sloveniassa, joka oli aikoinaan osa Jugoslaviaa.

Slovenia ulottuu Triestenlahden rannikosta lumihuippuisiin Alppeihin, ja pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa mahdollisuuden uskomattomiin ulkoilmaseikkailuihin. Opi tuntemaan maan kiehtova historia samalla, kun nautit metsäisestä maaseudusta ja viehättävistä kaupungeista.

Varhaisimmat merkit asutuksesta ovat jo 500-luvulta eKr. Alue kuului aikoinaan Pyhään saksalais-roomalaiseen keisarikuntaan, oli toisen maailmansodan jälkeen kommunistisen hallinnon alla, itsenäistyi vuonna1991 ja liittyi Euroopan unioniin vuonna2004. Tutustu näihin aikakausiin matkustaessasi eri puolilla tätä kukoistavaa maata.

Vietä kiehtova kaupunkiloma Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa, jossa on useita kiinnostavia museoita, kuten Slovenian kansallismuseo ja Slovenian kansantieteellinen museo. Tee kävelykierros autottomassa Ljubljanan vanhassakaupungissa ja vieraile Prešerenin aukiolla, jonka reunalla on sievä vaaleanpunainen fransiskaanikirkko. Aivan aukion vieressä virtaa Ljubljanicajoki, jonka yli kulkee ainutlaatuinen Tromostovje (Kolmoissilta). Kiertele 1400-luvulla rakennetussa Ljubljanan linnassa ja näe useita muita vanhoja kartanoita ja linnoja.

Jatka matkaasi Slovenian ja Itävallan rajalla sijaitsevaan Blediin. Kaupungin kohokohta on maalauksellinen Bledjärvi, jonka ympärillä on lumihuippuisia vuoria. Kiipeä Bledin linnalle ja ihaile kaunista Bledsaarta. Matkusta saarelle lautalla, näe sen toivomuskello ja maistele herkullista slovenialaista potica-kakkua.

Patikoi läheisen Radovnajoen vartta Vintgarin rotkolle, jossa on upea Šuminvesiputous. Vähän matkan päässä lännessä sijaitseva Triglavin kansallispuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun raikkaassa vuori-ilmassa. Älä jätä välistä myöskään kaunista Bohinjjärveä.

Keskiaikainen Koperin kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannikolla. Kävele kapeilla kaduilla, nauti rentouttavista kylpylähoidoista, katsele saapuvia risteilyaluksia ja vieraile Ankaranin rantalomakohteessa.

Yksi Slovenian loman hienoimmista kokemuksista on Postojnan luolasto, jonka huikeita kalkkikivimuodostelmia pääsee katsomaan kätevästi minijunalla. Läheinen Predjaman linna rakennettiin jyrkänteelle yli700vuotta sitten.

Noin 60prosenttia Sloveniasta on metsän peitossa, mikä lisää maan kauneutta ja takaa puhtaan ilman. Nauti metsästyksestä, kalastuksesta, patikoinnista, laskettelusta, golfista ja monista muista harrastuksista tässä kauniissa maassa.

Suositut kaupungit kohteessa Slovenia

Kolmoissilta johon kuuluu yökuvat, silta ja joki tai puro
Ljubljana
Historiallinen, Linna ja Kahvilat
Seikkaile historiallisten, autoilta suljettujen katujen sokkeloissa ja vieraile kaupungin yllä kohoavassa linnoituksessa, 1200-luvun luostarissa ja sillalla, joka yhdistää vanhan uuteen.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Ljubljanan linna
  • Ljubljanan kaupungintalo
  • Pyhän Nikolaoksen katedraali
Bledjärvi featuring vuoret ja järvi tai vesikuoppa
Bled
Järvet, Linna ja Kävely
Varaa loma Bledissä, jossa voit käydä historiallisessa saareen rakennetussa kirkossa ja kiivetä Slovenian korkeimmalle vuorelle.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Bledjärvi
  • Bledin linna
  • Sv Marika Bozjan kirkko
Kranjska Gora
Kranjska Gora
Murtomaahiihto, Vuoristo ja Pyöräily
Koe trendikäs Kranjska Gora ja sen hiihtomahdollisuudet, vuoristomaisemat, kasinot sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Triglavin kansallispuisto
Piran featuring yökuvat ja tori sekä suuri ryhmä ihmisiä
Piran
Meri, Uinti ja Venesatamat
Ihastu tämän historiallisen kylän upeasti säilyneeseen arkkitehtuuriin ja kapeisiin keskiaikaisiin kujiin, missä venetsialaistyyliset julkisivut luovat italialaisen rantakaupungin tunnelmaa.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Portorozin uimaranta
Maribor
Maribor
Historiallinen, Monumentit ja Museot
Maribor odottaa: koe sen muistomerkit, museot, hiihtomahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!
Celje
Celje
Historiallinen, Monumentit ja Nähtävyyksien katselu
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Celje ja koe sen muistomerkit, nähtävyyskierrokset, yliopistotunnelma sekä monet muut nähtävyydet!

Slovenia

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: