Espanjassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

Talavera de la ReinaSpain

Upean luonnon ympäröimä Talavera de la Reina tarjoaa runsaasti upeita historiallisia kohteita ja sopii täydellisesti perinteistä Espanjaa etsivälle matkailijalle.

Kaupunki ja sitä ympäröivät kylät edustavat Espanjaa kauneimmillaan, minkä vuoksi halpa matka Talavera de la Reinaan täyttää varmasti vaativimmankin matkailijan odotukset. Talavera de la Reinan kaupunki ja kunta sijaitsevat Tajojoen itärannalla Toledon maakunnassa. Niiden alueelta löytyy suuri määrä upeita historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä sekä etenkin luontomatkailijoiden suosiossa olevia upeita vehreitä maisemia.

Talavera de la Reina oli aikoinaan yksi Espanjan parhaiten puolustettuja kaupunkeja, sillä sitä ympäröi yhdessä vaiheessa peräti kolme suurta puolustusmuuria. Vanhin näistä on albarrana-muurien ja -tornien kokonaisuus 800- ja 900-luvuilta, jolloin alue kuului Abd-ar-Rahman III:nen kalifaattiin. Kokonaisuus on poikkeuksellinen, sillä se on samaan aikaan sekä Espanjan ensimmäinen että viimeinen edelleen pystyssä oleva albarrana-puolustusrakennelma. Kaupungin uusien lähiöiden edustalla on puolestaan edelleen jäljellä kaksi osaa kaupungin toisesta, 1100-luvulla rakennetusta muurista: Puerta de Sevilla eli Sevillan portti ja Polvorínin torni.

Ainakaan hienojen rakennusten puutteeseen loma Talavera de la Reinassa ei tule kaatumaan, sillä edellisten ohella kaupungissa on vielä runsaasti muitakin upeita kohteita, kuten esimerkiksi Nuestra Señora del Pradon basilika. Myös tämän upea 1500-luvulta peräisin oleva pyhättö on ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä sen seiniä peittää kokoelma mittaamattoman arvokkaita koristelaattoja. Laattojen arvo tunnetaan laajalti, ja niiden ansiosta kirkko onkin saanut lisänimen ”Keramiikan Sikstuksen kappeli”.

Muista kirkkorakennuksista vierailun arvoinen on ainakin Santa María la Mayorin kollegiaalinen kirkko. Se on rakennettu alun perin jo vuonna 1211, joskin nykyisen mudéjar-goottilaisen ulkoasunsa kirkko sai vasta 1300-luvulla. Myös kirkon sisäosat ovat vierailun arvoiset, sillä tarjolla runsaasti todellisia aarteita, kuten upea Rubensin maalaus.

Edellä mainittujen kohteiden ohella Talavera de la Reinassa on myös lukuisia kiinnostavia museoita sekä myös modernia aikaamme edustavia turistikohteita. Esimerkiksi Ruiz de Lunan keramiikkamuseossa on mahdollisuus ihastella upeaa kokoelmaa 1500- ja 1900-luvun välillä valmistettua keramiikkaa. Kaupungin etnogragfinen museo esittelee puolestaan kaupungin perinteitä ja historiaa ammoisista ajoista aina tähän päivään.

Kaupungista on erittäin hyvät juna- ja bussiyhteydet, minkä ansiosta lomaan Talavera de la Reinassa voi yhdistää hyvin monenlaista sisältöä. Suuren kaupungin kutsuessa matka Madridiinkin taittuu alle kahdessa tunnissa.

Älä siis epäröi, vaan varaa viikonloppumatka Talavera de la Reinaan nyt ja lähde tutustumaan tämän kiehtovan kaupungin keramiikasta ja valetusta metallista rakentuviin perinteisiin ja historiaan.

Huippuhotellit kohteessa Talavera de la Reina

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Casa Rural el Pinar
Casa Rural el Pinar
3 out of 5

Talaveran taistelumuistomerkki, Muuri ja Albarrana-torni ja Ruiz De Lunan keramiikkamuseo sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä mökistä. Talavera de la Reinan ...

Casa Rural el Pinar
La Hacienda Del Casar
La Hacienda Del Casar
2 out of 5
Real, 2, Talavera de la Reina
Ilmainen peruutusoikeus
Hinta on 52 € per yö

Santa María la Mayorin kirkko, Roomalainen silta ja Talaveran taistelumuistomerkki ovat 10 kilometrin päässä tästä hostalista. Ruiz De Lunan keramiikkamuseo ...

4.3/5Excellent! (20 arvostelua)
Inmejorable

"Estupendo"…"

Arvosteltu 29.9.2019

La Hacienda Del Casar
Be Live City Center Talavera
Be Live City Center Talavera
4 out of 5
Hinta on 55 € per yö

Talavera de la Reinan härkätaisteluareena, Playa de los Arenales ja Nuestra Señora del Pradon basilika sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä ...

3.9/5Good! (166 arvostelua)
Pahasti pettynyt!

"Varasimme hotellin sillä perusteella,että oli tarjolla puolihoito.Kun tulimme hotel- liin klo 15.00,ilmoitti vastaanottovirkailija ettei ole mahdollista saada puolihoi- toa koska siihen kuuluu vain aamiainen ja lounas joka päättyi jo.Kysyttyämme onko mahdollista saada annosruokaa illalla oli vastaus ..."…"

Arvosteltu 9.4.2015

Be Live City Center Talavera

Suositut vierailukohteet – Talavera de la Reina

Castillo de Malpica
Kuva majoitusliikkeestä Castillo de Malpica

Castillo de Malpica

Opit lisää kohteen Malpica de Tajo paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Castillo de Malpica.

Grutas del Águila
Kuva majoitusliikkeestä Grutas del Águila

Grutas del Águila

Ota selvää kohteen Arenas de San Pedro historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Grutas del Águila. Kuljeksi alueen puistoissa tai vieraile sen muistomerkeillä.

Kohteen Talavera de la Reina lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuva ”Las Herencias” käyttäjältä wortofree madrid (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä wortofree madrid (CC BY-SA)

Las Herencias