Kastilia - La Mancha

Espanja
San Juan de los Reyes

Don Quijoten kotiseutu koostuu upeista luonnonsuojelualueista, rönsyilevistä viinitiloista ja kaupungeista, joilla on tuhansien vuosien takaiset perinteet.

Kannattaa tehdä matka kulttuurisesti rikkaalle Kastilia-La Manchan alueelle, joka on tunnettu koruttomasta kauneudestaan ja sen tasangon maisemiin sijoittuneista muinaisista tarinoista. On kiehtovaa muistella Don Quijoten Manchalaisen tarinaa samalla kun seikkailet kyseisen sankarin jalanjäljissä ja näet joitakin esimerkkejä yhdestä maan vanhimmasta kivitaiteesta.

Matka Kastilia-La Machaan kannattaa aloittaa tutustumalla kiehtovista keskiaikaisista kaduistaan tunnettuun Cuencaan, joka on yksi alueen maailmanperintökohteisiin kuuluvista kaupungeista. Casas Colgadas, kaunis, goottinen katedraali ja abstraktin taiteen museo ovat ehdottomasti tämän kauniisti säilyneen kaupungin vetonauloja. Espanjan vanhasta pääkaupungista Toledosta löytyvät häikäisevät Alcázarin linnakkeen rauniot ja mahtipontinen katedraali, jossa järjestetään vuosittain juhlallinen Corpus Christi -festivaali.

Kannattaa vierailla myös Guadalajarassa tutustumassa kiehtovaan kokoelmaan mudéjar-arkkitehtuuria. Don Quijoteen, yhteen Espanjan ikonisimmista sankareista, voit tutustua Ciudad Realissa. Jotkut perinteisistä tuulimyllyistä, joita vastaan kirjallinen sankarihahmomme taisteli alueella, ovat yhä pystyssä alueella. Lähistöltä löytyvät rauhoittavan kauniit Lagunas de Ruidera, jotka koostuvat 15 laguunista.

Kastilia-La Manchan esihistoriallisia perinteitä voit tutkia yhdessä alueen arkeologisista puistoista. Alueella sijaitsee suuri osa maan luonnonsuojelualueista, kuten upeat Tablas de Daimielin ja Cabañerosin kansallispuistot.

Kastilia-La Manchan loma on hyvä tilaisuus tutustua myös paikallisiin viinitarhoihin. Yksi alueen suosituimpia viinialueita on Valdepeñas.

Kannattaa kokeilla paikallisia viinejä alueen gastronomisten erikoisuuksien kanssa. Kokeile Toledon marsipaania tai La Alcarrian hunajaa, tai valitse jotain alueen makkaroista ja Manchego-juustoista. Alue tunnetaan myös käsityöperinteistään. Tyypillisiä matkamuistoja ovat Toledon miekat tai Albaceten veitset.

Kastilia-La Mancha sijaitsee Iberian niemimaan sisäosassa. Alueelle voi matkustaa Albaceten ja Ciudad Realin lentokentiltä. Sinne pääsee helposti myös junalla, bussilla ja autolla. Loma Kastilia-La Manchassa tarjoaa täydellisen tilaisuuden tutustua espanjalaiseen kulttuuriin ja Espanjalle tyypilliseen kumpuilevaan maalaismaisemaan.

Suositut kaupungit kohteessa Kastilia - La Mancha

Toledo
Toledo
Historiallinen, Katedraalit ja Museot
Ota suunnaksesi Toledo ja koe sen historialliset kohteet, katedraali sekä nähtävyyskierrokset.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Toledon katedraali
  • San Martin -silta
  • Alcázar
Cuencan katedraali
Cuenca
Historiallinen, Katedraalit ja Museot
Ota suunnaksi tyylikäs Cuenca ja koe sen historialliset kohteet, museot sekä baarit.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Cuencan katedraali
  • Ciudad Encantada
  • Casas Colgadasin historiallinen maamerkki
Albacete
Albacete
Historiallinen, Monumentit ja Kulttuuriaktiviteetit
Ota suunnaksi tyylikäs Albacete ja koe sen muistomerkit, historialliset kohteet sekä golfmahdollisuudet.
Ciudad Real
Ciudad Real
Allasbaarit, Luonnonpuistot ja Museot
Aika lähteä lomalle! Koe puistoistaan, museoistaan ja baareistaan tunnettu Ciudad Real.
Guadalajara
Guadalajara
Retket, Kävely ja Monumentit
Guadalajara kutsuu! Koe sen muistomerkit, puistot, kahvilat ja monet muut nähtävyydet!
Siguenza
Siguenza
Historiallinen, Linna ja Pikkukaupunki
Tutustu tyypillisen kastilialaisen kaupungin menneisyyteen ja nykyisyyteen Sigüenzan kaupungissa. Sen arkkitehtuuriset ja taiteelliset aarteet eivät jätä kylmäksi.