Texas

Yhdysvallat
Texas
Yhdysvaltojen mantereen suurimmassa osavaltiossa kaikki on suurta öljyteollisuudesta musiikkiin ja rannoista historiaan.

Matkusta Teksasiin tutustumaan moderneihin kaupunkeihin ja Länsi-Yhdysvaltojen varhaishistoriaan. Suuressa Teksasissa on myös lähes tuhannen kilometrin pituinen rannikko. Rannikon edustalla on saaria, jotka suojaavat erinomaisesti lintujen bongaamiseen soveltuvaa Meksikonlahden rannikkoa. Koeta nähdä merikilpikonnia ja pullonokkadelfiinejä, vuokraa vene ja lähde kalastusretkelle, ratsasta hevosella hiekkarannalla tai nauti auringonotosta ja uimisesta rannoilla.

Galveston on Meksikonlahdella sijaitseva saari, jossa riittää runsaasti tehtävää rannalla ja rannan ulkopuolella. Tutustu Teksasin-matkalla öljyteollisuuteen Ocean Star Offshore Drilling Rig and Museumin interaktiivisten näyttelyiden avulla. Hanki kartta ja käy katsomassa yli 30 koristeellista ja eriskummallista puuveistosta, joita on eri puolilla saarta. Veistokset veistettiin vuonna 2008 hurrikaani Iken vuoksi kuolleista puista.

Voit perehtyä Teksasin historiaan Espanjan, Meksikon ja Yhdysvaltojen liittovaltion vallan alla Alamossa San Antoniossa. Pieni joukko kuuluisia teksasilaisia, kuten Davey Crockett ja James Bowie, puolustivat Alamoa Meksikon kenraali Santa Annan joukkoja vastaan, kunnes puolustajat hävisivät taistelun 13päivän piirityksen jälkeen vuonna 1836.

Öljyrahalla rakennettu Houston on suurelle alueelle levittäytynyt kaupunki, jossa on iso ja energinen keskusta-alue. Houstonin Museum Districtin alueella on yli 18kulttuurilaitosta.

Käy Teksasin-matkalla osavaltion suurimassa kaupungissa Dallasissa ja Sixth Floor Museumissa, jossa kerrotaan presidentti Kennedyn murhasta. Muita kaupungin kuuluisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Dallas Museum of Art ja Dallas World Aquarium.Tutustu Yhdysvaltojen suurimpiin kuuluviin modernin taiteen kokoelmiinModern Art Museumissa läheisessä Fort Worthissa. Vieressä sijaitsee myös Amon Carter Museum of American Art.

Perehdy Lyndon Baines Johnsonin elämästä ja presidenttikaudesta kertoviin kiehtoviin muistoesineisiin LBJ Presidential Libraryssa Austinissa. Austinissa järjestetään joka vuosi viisi päivää kestävä musiikkifestivaali South by Southwest, ja kaupungista on tullut maailmanlaajuisesti tärkeä musiikki- ja media-alan tapahtumapaikka.

Lähde patikoimaan Big Bend National Parkin alueelle pitkin Rio Granden jokea. Näe fossilisoitunut koralliriutta ja Teksasin korkein huippu Guadalupe Mountains National Parkissa.

Muista myös maistaa aitoa teksasilaista chiliä. Tätä varten kannattaa etsiä paikallinen kokkikilpailu, joita järjestetään yli kymmenessä kaupungissa joka kuukausi.

Suositut kaupungit kohteessa Texas

Houston johon kuuluu puisto
Houston
Shoppailu, Urheilu ja Teatterit
Naudanliha-, öljy- ja kaasuteollisuudestaan tunnettu H Town on myös täynnä luovaa energiaa. Baletti ja teatteri viihtyvät täällä hyvin rodeoiden ja pariloiden keskellä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Houston Zoo and Hermann Park
 • Memorial City Mall
 • Discovery Green
Dallas joka esittää kaupunki, kaupungin liikealue ja moderni arkkitehtuuri
Dallas
Urheilu, Viihde ja Teatterit
Teksasin sydämenä pidetty Dallas on täynnä kulttuuriaarteita, etelävaltioiden viehättävää tunnelmaa ja sielukkuutta.

Vierailun arvoisia kohteita

 • American Airlines Center
 • Perot Museum of Nature and Science
 • AT&T Stadium
Austin
Austin
Viihde, Elävä musiikki ja Festivaalit
Leppoisa elämä on arvossaan lempinimellä Music City tunnetussa Austinissa, joka on myös uusia tuulia haistelevien tatuoitujen artistien, ruokaharrastajien ja julkkisten suosiossa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Austinin kokouskeskus
 • Texas State Capitol
 • University of Texas at Austin
San Antonion kasvitieteellinen puutarha johon kuuluu moderni arkkitehtuuri, lampi ja puisto
San Antonio
Joet, Kävely ja Historiallinen
San Antonion ‑matkalla riittää tekemistä koko perheelle Six Flags Fiesta Texasin huvipuistosta villihevosten rodeoihin.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Alamodome Stadium
 • River Walk
 • Lacklandin ilmavoimien tukikohta
Sundance Square joka esittää korkea rakennus
Fort Worth
Urheilu, Eläintarha ja Puutarhat
Aika lähteä lomalle! Koe arkkitehtuuristaan, eläintarhastaan ja ratsastusmahdollisuuksistaan tunnettu Fort Worth.

Vierailun arvoisia kohteita

 • AT&T Stadium
 • Six Flags Over Texas
 • Globe Life Park in Arlington
Corpus Christi joka esittää taivas, silta ja lahti tai satama
Corpus Christi
Näkymä rannalle, Satamat ja Kalastus
Pidätkö rannoista, akvaarioista ja kalastuksesta valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Corpus Christi!