COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

UtahYhdysvallat

Läntisessä Utahin osavaltiossa on jännittäviä ulkoilmanähtävyyksiä sekä mormonikirkon yhteisön kaupunkikulttuuria.

Loma Utahissa houkuttelee ulkoilmaihmisiä ympäri vuoden vuorten ja pöytävuorten tarjoamilla reippailumahdollisuuksilla. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon eli mormonikirkon jäsenet ovat kokoontuneet Utahiin ja luoneet sinne vaikuttavia rakennuksia sekä tärkeän kullttuuriyhteisön.

Luontomatka Utahissa tarjoaa viisi kansallispuistoa, joista valita: Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef ja Zion pitävät sisällään loputtomasti patikointi- ja valokuvausmahdollisuuksia. Niissä voit nähdä jännittävän muotoisia, erivärisiä kivimuodostelmia, jotka kertovat alueen geologisesta historiasta. Kivipylväistä, -puolipalloista ja -kaarista saa erinomaisia kuvia erityisesti auringonnousun tai -laskun aikaan.

Kun mormonikirkon jäsenet kohtasivat konflikteja Yhdysvalloissa, johti Brigham Young heidät länteen, jossa he asuttivat tuolloin melko aution Salt Lake Cityn. Nykyisin suurella metropolialueella on monia hienoja arkkitehtonisia nähtävyyksiä, kuten mormonikirkon temppeleitä ja kaupungin hallintorakennuksia. Mormon Tabernacle Choir ja sinfoniaorkesteri esittävät vaikuttavia teoksia.

Salt Lake Cityssä on yli 25 museota. Monet sukupuunsa tutkijat suuntaavat Family History Libraryyn etsimään sen miljoonista asiakirjoista tietoa esi-isistään.

Salt Lake Cityssä järjestettiin vuoden 2002 talviolympialaiset. Voit muistella niiden jännittäviä kohokohtia Utah Olympic Parkissa ja sen museossa. Aivan kaupungin ulkopuolella sijaitsee Big Cottonwood Canyon, jossa voi vaeltaa keväisin ja kesäisin, kaivertaa kurpitsoja paikallisten kanssa syksyisin ja lasketella talvisin.

Pieni Park Cityn kaupunki on osavaltion suosituimpia turistikohteita niin kesällä kuin talvellakin. Sen historialliselta pääkadulta voi nousta Town Lift ‑hissillä vuoren huipulle, jossa voi lasketella, ajaa maastopyörällä tai vain katsella maisemia. Joka vuosi tammikuussa järjestettävä Sundance Film Festival tuo ensi-iltaan maan parhaita indie-elokuvia.

Matkalla Utahissa kannattaa lasten kanssa poiketa myös Ogdenin kaupunkiin. Siellä on George S. Eccles Dinosaur Park, jossa pienet paleontologit pääsevät katselemaan aidon näköisiä dinosaurusten jäljitelmiä ja tutustumaan näihin esihistoriallisiin jätteihin interaktiviisten näyttelyiden kautta. Muita kiinnostavia näyttelyitä, joissa yleisökin pääsee osallistumaan, tarjoavat Treehouse Museum, Hill Aerospace Museum sekä Utah State Railroad Museum.

Suositut kaupungit kohteessa Utah

Salt Lake City joka esittää vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja kirkko tai katedraali
Salt Lake City
Järvi, Temppeli ja Murtomaahiihto

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • City Creek Center
  • Capitol Theater
  • Temppeliaukio
Park City featuring lunta ja gondoli
Park City
Murtomaahiihto, Vuori ja Viihde

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Canyons Resort
  • Park City Mountain Resort
  • Deer Valley Resort
Partition Arch johon kuuluu autiomaanäkymät
Moab
Luonto, Luonnonpuisto ja River View

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Archesin kansallispuisto
  • Canyonlands National Park
  • Dead Horse Point State Park
Provo joka esittää perintökohteet, pieni kaupunki tai kylä ja katunäkymät
Provo
Lapsiystävällinen, Urheilu ja Vaellus

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Utah Lake State Park
Court of the Patriarchs Viewpoint featuring vuoret, patikointi tai kävely ja kyltit
St. George
Luonto, Luonnonpuisto ja Vaellus

…"

Ogden
Ogden
Shoppailu, Viihde ja Historiallinen

…"