Utah

Yhdysvallat
Utah featuring maisemat ja autiomaanäkymät

Läntisessä Utahin osavaltiossa on jännittäviä ulkoilmanähtävyyksiä sekä mormonikirkon yhteisön kaupunkikulttuuria.

Loma Utahissa houkuttelee ulkoilmaihmisiä ympäri vuoden vuorten ja pöytävuorten tarjoamilla reippailumahdollisuuksilla. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon eli mormonikirkon jäsenet ovat kokoontuneet Utahiin ja luoneet sinne vaikuttavia rakennuksia sekä tärkeän kullttuuriyhteisön.

Luontomatka Utahissa tarjoaa viisi kansallispuistoa, joista valita: Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef ja Zion pitävät sisällään loputtomasti patikointi- ja valokuvausmahdollisuuksia. Niissä voit nähdä jännittävän muotoisia, erivärisiä kivimuodostelmia, jotka kertovat alueen geologisesta historiasta. Kivipylväistä, -puolipalloista ja -kaarista saa erinomaisia kuvia erityisesti auringonnousun tai -laskun aikaan.

Kun mormonikirkon jäsenet kohtasivat konflikteja Yhdysvalloissa, johti Brigham Young heidät länteen, jossa he asuttivat tuolloin melko aution Salt Lake Cityn. Nykyisin suurella metropolialueella on monia hienoja arkkitehtonisia nähtävyyksiä, kuten mormonikirkon temppeleitä ja kaupungin hallintorakennuksia. Mormon Tabernacle Choir ja sinfoniaorkesteri esittävät vaikuttavia teoksia.

Salt Lake Cityssä on yli 25 museota. Monet sukupuunsa tutkijat suuntaavat Family History Libraryyn etsimään sen miljoonista asiakirjoista tietoa esi-isistään.

Salt Lake Cityssä järjestettiin vuoden 2002 talviolympialaiset. Voit muistella niiden jännittäviä kohokohtia Utah Olympic Parkissa ja sen museossa. Aivan kaupungin ulkopuolella sijaitsee Big Cottonwood Canyon, jossa voi vaeltaa keväisin ja kesäisin, kaivertaa kurpitsoja paikallisten kanssa syksyisin ja lasketella talvisin.

Pieni Park Cityn kaupunki on osavaltion suosituimpia turistikohteita niin kesällä kuin talvellakin. Sen historialliselta pääkadulta voi nousta Town Lift ‑hissillä vuoren huipulle, jossa voi lasketella, ajaa maastopyörällä tai vain katsella maisemia. Joka vuosi tammikuussa järjestettävä Sundance Film Festival tuo ensi-iltaan maan parhaita indie-elokuvia.

Matkalla Utahissa kannattaa lasten kanssa poiketa myös Ogdenin kaupunkiin. Siellä on George S. Eccles Dinosaur Park, jossa pienet paleontologit pääsevät katselemaan aidon näköisiä dinosaurusten jäljitelmiä ja tutustumaan näihin esihistoriallisiin jätteihin interaktiviisten näyttelyiden kautta. Muita kiinnostavia näyttelyitä, joissa yleisökin pääsee osallistumaan, tarjoavat Treehouse Museum, Hill Aerospace Museum sekä Utah State Railroad Museum.

Suositut kaupungit kohteessa Utah

Salt Lake City featuring kaupunki ja yökuvat
Salt Lake City
Jylhien vuorten ja maailman suurimpiin lukeutuvan suolavesijärven lähellä on kaupunki, joka tunnetaan lumikentistään, historiallisista mormonikirkoistaan ja moderneista museoistaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • City Creek Center
 • Temppeliaukio
 • Capitol Theater
Park City
Park City
Ota suunnaksesi hiihtomahdollisuuksistaan, festivaaleistaan ja vuoristaan tunnettu Park City.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Park City Mountain Resort
 • Canyons Resort
 • Main Street
Springdale johon kuuluu moderni arkkitehtuuri ja rotko tai kanjoni
Springdale
Pidätkö vaeltamisesta, luonnosta ja ruokailumahdollisuuksista valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Springdale!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Zion National Park South Entrance
 • Zion Canyon Visitor Center
 • The Narrows
Archesin kansallispuisto joka esittää autiomaanäkymät
Moab
Moab kutsuu! Koe sen vaellusmahdollisuudet, luontomaisemat, koskenlaskumahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Dead Horse Point State Park
 • Mesa Arch Trail
Ogden
Ogden
Ota suunnaksi Ogden ja koe sen historialliset kohteet, festivaalit sekä elävää musiikkia soittavat paikat.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Waterfall Canyon Trail
Court of the Patriarchs Viewpoint featuring vuoret, patikointi tai kävely ja kyltit
St. George
Ota suunnaksi St. George ja koe sen vaellusmahdollisuudet, temppelit sekä aavikkomaisemat.