Valtournenche matkavinkit

Matkaopas
Valtournenche
Tutki lumisia polkuja, kallioita ja rinteitä tässä ihastuttavassa laskettelukeskuksessa Italian Aostan laaksossa lähellä Sveitsin rajaa.

Loma Valtournenchessa takaa, että voit nauttia tästä viehättävästä laskettelukeskuskaupungista, joka sijaitsee Alpeilla yli 1500 metriä merenpinnan yläpuolella. Sen useat valkoiset rinteet ja laaksot sopivat niin harrastaja- kuin ammattilaislaskijoille. Kaupungin keskustassa on myös historiallisia nähtävyyksiä, joista yksi on 1400-luvulla rakennettu kirkko. Matka Valtournencheen ei ole täydellinen ilman vierailua kaupungin ulkopuolella olevilla tunnelmallisilla maaseutupoluilla, merkitsemättömillä patikointireiteillä ja syvillä rotkoilla. Merkityille rinteille laskijoita kuljettavat useat hiihtohissit.

Huomaathan, että monien paikkojen nimet ovat ranskaksi Ranskan ja Sveitsin ranskankielisen alueen läheisyyden takia. Alue kuului aikoinaan Savoyn suvulle, joka on yksi maailman vanhimmista kuninkaallisista suvuista.

Lähde Cervino-vuoristo-oppaan opastamalle kierrokselle hiihtolatujen ulkopuolella olevaan erämaahan. Varaa halpa matka Valtournencheen ja nauti alueen merkitsemättömistä reiteistä ja lukemattomista jäisistä vesiputouksista. Ota valokuvia uskomattomasta maisemasta ja lumisten kallioiden muodostamasta panoraamanäkymästä. Rinteillä järjestetään laskettelu- ja lumilautailuopetusta ja siellä on eritasoisille laskijoille sopivia rinteitä.

Käy Gouffre des Busseraillesin rotkolla, jonka Marmore-joen vesi on kovertanut maisemaan aikojen saatossa. Kurkista rotkon reunan yli ja katso alas syvyyteen.

Valtournenchen alueella maa on valkoinen ympäri vuoden, ja eniten lunta siellä sataa huhtikuussa. Kiertele rauhallisella alueella kesällä, jolloin lunta on vähemmän. Kuljeskele pittoreskeissa metsissä ja näe kukkivien alppiruusujen levittäytyvän peltoina tai tee maastopyöräilyretki maalaismaisemaan.

Vieraile historiallisen keskustan 1400-luvulla rakennetussa Sant’Antonion kirkossa. Sen kellotorni kohoaa tasaisen maiseman ja ympäristön pienten rakennusten ylle. Ihaile myös kirkon taideteoksia ja pieniä uskonnollisia reliikkejä.

Valtournenche sijaitsee Aostan laaksossa Pohjois-Italiassa lähellä Sveitsin kuuluisaa Verbierin laskettelukeskusta. Yövy joissakin alueen laskettelukeskuksista. Anna herkullisen kuuman kaakaon lämmittää pitkän suksilla rinteitä tutkien vietetyn päivän jälkeen.

Alpenhotel Fleurs de Zermatt
Alpenhotel Fleurs de Zermatt
4 out of 5