Vardø

Matkaopas

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}Norjan pohjoisimmassa osassa sijaitsevassa Vuoreijassa on hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja siellä voi kokea jännittäviä elämyksistä maalla ja merellä.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 12.0px}span.s1 {font-kerning: none}Vuoreijan matkalla voi ihailla omaleimaista maisemaa, josta puuttuvat puut. Voit tutustua alueen monipuoliseen kulttuurihistoriaan lukuisissa museoissa. Luonnonystävät voivat vaeltaa kansallispuistossa, Varangerhalvøya nasjonalparkissa, tai suunnata merelle kalastamaan ja ihailemaan hienoa merieläimistöä.

Vuoreija on Finnmarkissa sijaitseva kunta ja kaupunki. Vuoreijan kaupunki sijaitsee Vardøyalla. Se on Finnmarkin vanhin kalastuskaupunki, ja alueella tehdään paljon kauppaa Venäjän kanssa. Vuoreija sijaitsee arktisella ilmastovyöhykkeellä, ja keskilämpötila jääkin kymmeneen asteeseen.

Vuoreijan lomalla kannattaa tutustua myös alueen historiaan. Steilneset minnested -muistomerkki muistuttaa niistä, jotka joutuivat Finnmarkin hirvittävien noitavainojen uhreiksi. 1300-luvulla perustettu Vardøhus festning -linnake on Norjan itäisin ja pohjoisin linnake. Pomor Museum valottaa Venäjän kanssa 1800-luvulla käytyä kauppaa.

Koska lämpötilat voivat jäädä mataliksi myös kesällä, lomalle Vuoreijaan kannattaa pakata mukaan lämmintä vaatetta, etenkin jos olet menossa kalastamaan merelle tai vaeltamaan tuntureille. Ainutlaatuiseen linnustoon kannattaa käydä tutustumassa Hornøyalla. Alueella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, hotelleista vaatimattomampaan majoitukseen.

Alueen läheisin lentokenttä on Vesisaaressa, josta on yhteydet moniin muihin Pohjois-Norjan kaupunkeihin. Matka Vuoreijaan kannattaa kuitenkin tehdä Suomesta autolla, sillä E75-tie kulkee Vuoreijaan saakka ja Vardø-tunneli yhdistää saaren manner-Norjaan. Myös Hurtigruten-reitin lautat pysähtyvät Vuoreijassa.

Norjassa on valtavasti huikeita lomanviettomahdollisuuksia. Matkusta Vuoreijaan ihailemaan upeaa luontoa ja perehtymään kiinnostavaan pohjoisnorjalaiseen historiaan.

Vardø Hotel
Vardø Hotel
3 out of 5
Vardøhusin linnake ja Vardøn kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vardøn majakka sijaitsee 0,7 kilometrin päässä.
4/5Very Good! (47 arvostelua)
Paikka lähes maailman laidalla
"Ehkä perusteellisen korjauksen tarpeessa oleva hotelli, mutta siisti ja meillä oli kaikki tarpeellinen mukavasti. Hyvät sängyt, lisävuodekin, ja loistava aamupala. Ravintola tarjosi kelpo ruokaa. Paikka on niin pieni, että sijainti ei voi olla huono, mutta tässä ekstrana sijainti Hornøyan lintusaarelle ..."

Arvosteltu 12.8.2018

Hae hinnat
Vardø Hotel
Wilhelmsen Romutleie
Wilhelmsen Romutleie
2.5 out of 5
Vardøn kirkko ja Vardøhusin linnake sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Vardøn majakka sijaitsee 1,2 kilometrin päässä.
3.5/5Good! (6 arvostelua)
All good
"Rent og pent, bra service"

Arvosteltu 27.11.2020

Hae hinnat
Wilhelmsen Romutleie
Sentral Leilighet i Vardø
Sentral Leilighet i Vardø
3.5 out of 5
Vardøhusin linnake, Vardøn kirkko ja Vardøn majakka sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista.
4.3/5Excellent! (3 arvostelua)
"Apartment was great. Landlord was very helpful and provided also other services, like transportation to Hornöya."

Arvosteltu 31.7.2017

Hae hinnat
Sentral Leilighet i Vardø
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Tromsø Lodge & Camping
Tromsø Lodge & Camping
2 out of 5
Arthur Arntzens veg 10, Tromssa
Hinta on 73 € per yö ajalle 4. lokak. viiva 4. lokak.
Napapiirimuseo, Tromso Catholic Church Var Frue Kirke ja Pohjois-Norjan taidemuseo sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä joen rannalla sijaitsevastas leirintäalueesta. ...
4.2/5Very Good! (173 arvostelua)
Voin suositella!
"Leirintäalue-tyyppinen paikka Tromsdalenissa. Mökit aika vierekkäin, mutta eipä naapureista juuri haittaa ollut. Mökin varustus oikein hyvä ja yleinen siisteys ja kunto moitteeton. Heti alueen vieressä hyvät ulkoilumaastot esim. koiran kanssa ulkoiluun. Hienona yksityiskohtana virtaava joki alueen ..."

Arvosteltu 11.8.2020

Tromsø Lodge & Camping
Arctic Fjordcamp
Arctic Fjordcamp
3 out of 5
62 Storeng, Kvaenangen, Troms og Finnmark
Hinta on 137 € per yö ajalle 24. syysk. viiva 24. syysk.
Sekkemon kirkko on 26 kilometrin ja Kvænangsfjellet on 42,7 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä.
4.8/5Exceptional! (5 arvostelua)
"On uskomaton ihanaa paikkaa ja rauhallinen. Suoraan näkyy upee järvi ja vuoret. Mökki tosi kaunis ja vastaanottojat on ystävällisesti. Suosittelen"

Arvosteltu 22.7.2020

Arctic Fjordcamp
Nordkapp Camping
Nordkapp Camping
2 out of 5
Skipsfjorden, Honningsvag, Nordkapp
Honningsvågin satama, Nordkappmuseet ja Honningsvågin kirkko sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä leirintäalueesta. Knivskjellodden (Euroopan pohjoisin kohta) ...
4/5Very Good! (126 arvostelua)
Matkalla
"Pari yötä yövyttiin Nordkappin reissulla. Asiallinen paikka."

Arvosteltu 7.8.2020

Nordkapp Camping
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Kohteen Vardø lähellä sijaitsevat kaupungit