Ruotsissa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

YstadSweden

Ystad, pieni 1300-lukulainen rannikkokaupunki Etelä-Ruotsissa, tunnetaan etsivä Kurt Wallanderin kotipaikkana.

Ystad on viehättävä keskiaikainen kaupunki, jolla on rikas kulttuuriperinne ja josta löytyy yli 300 ristikkotaloa sekä muita hyvin säilyneitä keskiajan ja renessanssin ajan rakennuksia. Lomalla Ystadissa voit tutustua kulttuurimaamerkkeihin ja nauttia upeista merimaisemista sekä Etelä-Ruotsin laajoista näkymistä.

Ystad on Ruotsin eteläisimpiä kaupunkeja, ja sillä on pitkä historia. Kaupungin vanhimman rakennuksen, Pyhän Marian kirkon, rakentaminen aloitettiin vuoden 1200 tienoilla, ja se on edelleen upea barokkiarkkitehtuurin taidonnäyte. Ystadin luostari, jossa nykyään sijaitsee Ystadin kulttuurihistoriallinen museo, perustettiin vuonna 1267, ja se on Ruotsin parhaiten säilyneitä luostareita. Voit tuntea rauhan ja historian ympärilläsi, kun astut luostariin ruusu- ja yrttipuutarhan läpi ja vierailet kahvilassa ja mielenkiintoisissa näyttelyissä.

Ystad pääsi maailmanmaineeseen Henning Mankellin rikosromaanien ja niiden elokuvaversioiden ansiosta. Kulje Ystadin-matkallasi etsivä Wallanderin jalanjäljissä Mariagatania ja Lilla Norregatania ja vieraile elokuvien muilla kuvauspaikoilla. Lisätietoa saat Ystadin matkailutoimiston verkkosivustolta. Jos rikoskävely ei pilannut ruokahaluasi, voit lähteä illallisella tunnettuun hotelli Continentaliin, jonka sanotaan olevan Ruotsin vanhin hotelli.

Österlen on kaunis rantakaistale Ystadin ulkopuolella. Sieltä löydät loistavat uimapaikat, patikkareitit ja golfkentän. Ystadin rannikko on lähes 50 kilometriä pitkä, joten varasitpa majoituksen Ystadin-lomallasi mistä tahansa, olet aina lähellä Skånen upeita rantoja.

Ystadin itäpuolella 20 kilometrin päässä sijaitsevat Kåsebergan kylä ja Alen kivet, Ruotsin suurin laivalatomus, joka on peräisin 500–1000-luvuilta jaa. Tämä ainutlaatuinen maamerkki koostuu 50 kivipaadesta, jotka kukin painavat noin viisi tonnia. Paikalta on upeat näkymät rannikolle.

Lomalle Ystadiin on helppo matkustaa junalla, autolla tai linja-autolla Malmön lentoasemalta, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä kaupungista. Voit myös vuokrata polkupyörän ja tutustua Ystadiin ja sen ympäristöön pyöräteitä ja -polkuja pitkin.

Huippuhotellit kohteessa Ystad

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Continental du Sud
Continental du Sud
4 out of 5
Hamngatan 13, Ystad
Hinta on 170 € per yö

Charlotte Berlins Museum ja Stortorget (aukio) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Ystadin teatteri ja St Maria Kyrka (kirkko) ...

4.5/5Wonderful! (251 arvostelua)
Could have been better

"When you choose a 4-star hotel, you expect 4-star service. The room cleaning could have been better, for example the trash bins were not emptied daily. Daily vacuum cleaning would have been good as well. In two mornings we had breakfast at 7 o'clock and bacon and eggs were more or less cold. Otherwise ..."…"

Arvosteltu 24.7.2017

Continental du Sud
Hotell Vagabond
Hotell Vagabond
2.5 out of 5
Ormolla 321, Abbekas
Hinta on 94 € per yö

Mossbystrandin ranta on 1,7 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Johanna-museo ja Svaneholmin linna sijaitsevat 15 kilometrin päässä. ...

4.5/5Wonderful! (30 arvostelua)
Raikas ja erilainen

"Positiivisella tavalla taatusti erilainen kokemus verrattuna aiempiin. Majapaikan omistajapariskunta ovat todella ystävällisiä ja palvelunhaluisia. Lisäksi he ovat ns. ”Heti tuttuja”. Mennessä saimme maittavat tapakset viinin kera vaikka kello oli jo 21:30. Aamiainen on runsas ja kaikki tarpeellinen ..."…"

Arvosteltu 9.8.2019

Hotell Vagabond
Hotell Tornväktaren
Hotell Tornväktaren
3 out of 5
Stora Östergatan 33, Ystad
Hinta on 92 € per yö

Charlotte Berlins Museum ja Stortorget (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta hotellista. Klostret i Ystad ja ...

4/5Very Good! (138 arvostelua)

"Helt ok trevligt ställe"…"

Arvosteltu 6.4.2020

Hotell Tornväktaren

Kohteen Ystad lähellä sijaitsevat kaupungit

Malmön linna joka esittää sisäkuvat, taide ja perintökohteet

Malmö

Skåne joka esittää pieni kaupunki tai kylä ja katunäkymät

Eslöv