Ruotsi

Matkaopas
Ruotsi
Tutustu viehättävään naapurimaahamme, joka on kuuluisa arktisesta luonnostaan, saaristaan, rannoistaan ja monimuotoisista kaupungeistaan.

Ruotsi on Skandinavian suurin maa sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan. Ruotsin-lomalla voit nauttia aurinkoisista rannoista, pohjoisesta luonnosta ja maan suurkaupunkien omaperäisistä erityispiirteistä ja nähtävyyksistä.

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on levittäytynyt 14 saarelle. Vietä Ruotsin-matkalla muutama tunti kierrellen Tukholman keskiaikaisessa vanhassakaupungissa. Kuljeskele ikivanhojen rakennusten, kauppojen ja kahviloiden reunustamilla vanhankaupungin kapeilla kaduilla, kunnes saavut Tukholman kuninkaanlinnalle. Katsele päivittäin tapahtuvaa vahdinvaihtoseremoniaa ja tutustu upean rakennuksen huoneisiin ja useisiin eri museoihin.

Kuljeskele Skansenin ulkoilmamuseossa, jossa voit ihailla 150historiallista rakennusta eri puolilta Ruotsia. Yksi Tukholman kiehtovimmista historiallisista nähtävyyksistä on hyvin säilynyt 1600-luvulta peräisin oleva Vasa-laiva, joka on esillä Vasa-museossa.

Käy Ruotsin-matkalla myös Ruotsin toiseksi suurimmassa kaupungissa Göteborgissa. Tutustu Göteborgin historiaan tärkeänä laivanrakennuskaupunkina merimuseossa, jossa on myös akvaario. Muita kaupungin suosittuja museoita ovat Maailmankulttuurin museo ja Göteborgin taidemuseo. Vietä muutama tunti ostoksilla Skandinavian suurimpiin kuuluvassa ostoskeskuksessa Nordstanissa. Lähde risteilylle tai nauti illallista kaupungin viehättävien kanaalien varrella.

Malmössä voit tutustua Malmöhusin linnaan ja kävellä kanaalien varsilla. Nauti saunomisesta, auringonotosta ja meressä uimisesta Varbergin Kallbadhusetissa, joka on ollut suosittu ajanviettopaikka jo yli sadan vuoden ajan.

Talvella voit nauttia lumesta, jäästä ja pimeydestä Ruotsin Lapissa pitkällä napapiirin pohjoispuolella. Harrasta talvikävelyä, hiihdä tai tutustu alueeseen moottorikelkalla. Matkusta huskyvaljakon kyydissä arktisessa luonnossa ja kokeile jääkartingia jäätyneillä järvillä. Ihaile Ruotsin-matkalla revontulia ja yövy Jukkasjärven ICEHOTELin jäästä ja lumesta rakennetuissa huoneissa.

Kesällä voit nauttia Ruotsin lukemattomista rannoista erityisesti maan länsirannikolla. Tuhansien järvien ansiosta voit nauttia uimisesta ja vesiurheilusta.

Harrasta Ruotsin-matkalla myös saarihyppelyä. Tutustu Tukholman saariston yli 30000saareen. Käy Gotlannissa Lummelundan luolassa ja tutkiskele raukkeja. Tarkastele todisteita esihistoriallisista ihmisasumuksista Öölannissa.

Suositut kaupungit kohteessa Ruotsi

Tukholma featuring venesatama, lahti tai satama ja vanha arkkitehtuuri
Tukholma
Ruokailu, Shoppailu ja Historiallinen
Puistoistaan, palatseistaan, gallerioistaan ja museoistaan kuuluisa Tukholma on kansainvälisesti merkittävä taloudellinen keskus, joka sijaitsee usealla luonnonkauniilla saarella.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tukholman kuninkaanlinna
  • Drottninggatan
  • Tukholman keskiaikamuseo
Skansen Kronan featuring kaupunki, puutarha ja näkymät
Göteborg
Ruokailu, Shoppailu ja Business
Tämä tunnelmaltaan rento ruotsalaiskaupunki on tutustumisen arvoinen kohde leveiden katujensa ja vesiväyliensä, kiehtovan merellisen historiansa, mereneläviä tarjoavien ravintoloidensa ja useiden puistojensa ja museoidensa ansiosta. Tule ja vietä siellä ikimuistoinen loma.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Lisebergin huvipuisto
  • Nordstanin kauppakeskus
  • Universeum
Kustaa Adolfin tori joka esittää puisto sekä pari
Malmö
Shoppailu, Historiallinen ja Kahvilat
Tämä puistojen kaupunkina tunnettu kaupunki on kuuluisa 1600-luvulta peräisin olevasta arkkitehtuuristaan, taidemuseoistaan ja lukuisista ilmaiskonserteistaan, joita eri puolilla kaupunkia järjestetään kesällä.

Vierailun arvoisia kohteita