Tukholman lääni matkavinkit

Ruotsi
Tukholman lääni
Vaeltele läpi rehevien metsien, ihaile kuninkaallisia palatseja, kiertele kaupoissa ja tutustu rannikkoon kauniissa läänissä, joka tunnetaan monista saaristaan.

Tukholmasta tulee yleensä mieleen Ruotsin pääkaupunki, mutta se on myös yksi maan lääneistä. Tukholman kaupungin ulkopuolella aukeavatkin alueen metsät ja saaristo. Matka Tukholman lääniin tarjoaa luonnonkauneutta ja ainutlaatuisia kulttuurikohteita. Lomareissulla Tukholman läänissä ehtii vierailla esimerkiksi maan musiikkikuuluisuuksille omistetussa modernissa museossa, veneillä saarella sijaitsevalle palatsille ja vaeltaa läpi uskomattomien maisemien.

Suurimman osan läänistä valtaa pääkaupunki Tukholma arkkitehtuurihelmineen Tutustu lomalla Tukholman läänissä vaikkapa Ruotsin kuninkaan asuinpaikkaan eli kuninkaalliseen palatsiin, jossa on viisi eri museota ja kuninkaallinen asevarasto. Menneiden aikojen Ruotsiin voi tutustua Skansenin ulkoilmamuseossa, jossa pääsee kokemaan, millaista oli elämä ruotsalaisilla maatiloilla.

Tukholman museot juhlivat myös kaupungin rikasta musiikillista ja taiteellista perintöä. ABBA-fanien kannattaa poiketa ABBA-museossa, jossa esitellään yhden Ruotsin suosituimman yhtyeen musiikkia ja vaatteita. Toinen vaihtoehto on kiehtova Moderna Museet, jossa on näytillä Dalín, Picasson ja Matissen teoksia.

Tukholmasta voi ottaa lautan Tukholman saaristoon, jossa pääsee tutustumaan luonnonkauniisiin saariin, joita täyttävät metsät ja viljelysmaat. Tukholman länsipuolella aukeaa hurmaava Ekerön kunta, jonka suosituin nähtävyys on kuninkaallisen perheen Drottningholmin palatsi. Ruotsin viikinkiaikoihin taas voi tutustua Birkassa. Paikalla sijaitsi aikoinaan viikinkien asuttama kaupunki.

Tukholman läänin tutkimista helpottaa alueen hyvä julkinen liikenne, joka kattaa sekä lauttoja, metroja että busseja. Bussilippu pitää ostaa ennen kyytiin hyppäämistä. Liikennekuluissa voi säästää hankkimalla Stockholm Passin, jolla saa alennusta tiettyjen nähtävyyksien pääsymaksusta.

Matka Tukholman lääniin kannattaa etenkin kesäisin, jolloin sen luonto pääsee oikeuksiinsa. Ennen joulua Tukholman keskustan taas täyttävät viihtyisät joulumarkkinat.

Suositut kaupungit kohteessa Tukholman lääni

Tukholma featuring venesatama, lahti tai satama ja vanha arkkitehtuuri
Tukholma
Ruokailu, Shoppailu ja Historiallinen
Puistoistaan, palatseistaan, gallerioistaan ja museoistaan kuuluisa Tukholma on kansainvälisesti merkittävä taloudellinen keskus, joka sijaitsee usealla luonnonkauniilla saarella.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tukholman kuninkaanlinna
  • Drottninggatan
  • Tukholman keskiaikamuseo
Växholm
Växholm
Historiallinen, Saaret ja Linna
Vaxholm on suosittu kohde purjehtijoiden keskuudessa, mutta voit vierailla siellä myös ilman venettä.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Växholmin linnoitus
  • Grinda Södran laituri
  • Battery Park
Värmdö
Värmdö
Golf, Saaret ja Kävely
Aika lähteä lomalle! Koe venesatamastaan, golfmahdollisuuksistaan ja paikallisesta keittiöstään tunnettu Värmdö.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Artipelag