Ota suunnaksesi romanttinen Tukholma ja koe sen museot, teatterit sekä ruokakulttuuri.

Tukholman alueen 14 saarta sijaitsevat Itämeren ja Ruotsin kolmanneksi suurimman järven, Mälarenin, välissä. Tee matka Ruotsin 1200-luvulla perustettuun pääkaupunkiin ja tutustu sen taidegallerioihin, historiallisiin museoihin, palatseihin ja puistoihin.

Tukholmaan on helppo tutustua jalkaisin, sillä suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Kaupungissa on myös tehokas julkinen liikenne ja yli 760 kilometriä pyöräteitä. Vuokraa pyörä ja aja historiallinen reitti kuninkaallisessa kansallisessa kaupunkipuistossa tai katsele kaupunkia vesiltä. Veneet liikennöivät kaupungin vesistössä, joka muodostaa 30 % kaupungin pinta-alasta.

Useat Tukholman kiehtovimmista nähtävyyksistä sijaitsevat Djurgårdenissa. Näe Ruotsin maaseutuperinteitä ja pohjoismaisia villieläimiä Skansenilla, joka on yksi maailman suurimmista ulkoilmamuseoista. Vasa-museossa voit tutustua neitsytmatkallaan Tukholman edustalle uponneeseen kuninkaalliseen sota-alukseen. Nordiska museet -museossa saat kuulla, miksi ruotsalaiset juhlivat juhannusta. Lapset viihtyvät Junibackenin teemapuistossa ja satutalossa, jossa he voivat tutustua lastenkirjallisuuden satuhahmoihin.

Kiertele jalkaisin Tukholman vanhassakaupungissa, joka on kaupungin vanhinta aluetta. Käy Tukholman kuninkaanlinnassa ja seuraa vahdinvaihdon juhlavaa paraatia. Tutustu Nobel-palkinnon historiaan Nobel-museossa. Samalla alueella sijaitsee kuuluisa vuonna 1722 avattu Den Gyldene Freden -ravintola, joten voit pysähtyä aterioimaan siellä.

Taiteen ystäville Tukholmassa on tarjolla runsaasti museoita ja taidegallerioita. Nykytaiteen museossa voit tutustua eurooppalaisiin mestariteoksiin, ja Fotografiska-museossa on näytteillä valokuvataidetta. Ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Eldhin töitä voit nähdä Bellevuen puistossa. Lisäksi erilaiset ilmaistapahtumat ovat merkittävä osa Tukholman taide-elämää. We Are Stockholm on elokuussa Kungsträdgårdenissa järjestettävä monipäiväinen musiikki- ja urheilutapahtuma nuorille.

Lomasi aikana voit tehdä myös laivaristeilyn Tukholman saaristoon, joka muodostuu yli 20 000 saaresta. Käy rannoilla, patikoi kävelypoluilla ja tutustu keskiaikaiseen arkkitehtuuriin esimerkiksi Sandhamnissa ja Vaxholmissa. Vietä mieleenpainuva kaupunkiloma Tukholmassa, jossa kesällä voit ihastella auringonlaskua iltayhdentoista aikaan.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Ruokailu ja Pilvenpiirtäjä

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Tukholma

Tukholman vanhakaupunki
Kuva majoitusliikkeestä Tukholman vanhakaupunki

Tukholman vanhakaupunki

Museo, Historiallinen rakennus, Romanttinen

Mitkä nähtävyydet valitset, kun koko vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys? Tukholman kauniin ja historiallisen vanhankaupungin tunnelma riittää jo yksin nostamaan sen kaupungin nähtävyyksien kärkeen.

Norrmalm
Kuva majoitusliikkeestä Norrmalm

Norrmalm

Shoppailu, Ruokailu, Museo

Norrmalm tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo. Tutustu kohteeseen Tukholman keskusta lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Hötorgetin metroasema tai Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsevat lähellä.

Södermalm
Kuva majoitusliikkeestä Södermalm

Södermalm

Museo, Shoppailu, Kahvila

Tukholman muodikkain alue Södermalm on yhdistelmä kaunista arkkitehtuuria, trendikkäitä baareja, eksoottisia kulttuuritapahtumia, omintakeisia kauppoja ja merimaisemia.

Östermalm
Kuva majoitusliikkeestä Östermalm

Östermalm

Shoppailu, Ruokailu, Romanttinen

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Östermalm tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Stureplan, ja Karlaplanin metroasema sekä Stadionin metroasema takaavat, että alueeseen on helppoa tutustua.

Kungsholmen
Kuva majoitusliikkeestä Kungsholmen

Kungsholmen

Pilvenpiirtäjä, Shoppailu, Ruokailu

Matkusta Kungsholmeniin ja nauti shoppailusta, rentoutumisesta sekä ikimuistoisista maisemista aivan Tukholman keskustan vieressä.

SoFo
Kuva majoitusliikkeestä SoFo

SoFo

Shoppailu, Baari, Ruokailu

Jos vietät aikaa kohteessa SoFo, kannattaa tutustua sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Vitabergsparkenin puisto ja MLG gallery. Alue tunnetaan lisäksi lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Läheinen Medborgarplatsenin metroasema takaa, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Huippuhotellit kohteessa Tukholma

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Hotel C Stockholm
Hotel C Stockholm
4 out of 5
Vasaplan 4, Tukholma
4.1/5Erittäin hyvä! (6,159 arvostelua)

Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman suurkirkko ...

4.1/5Erittäin hyvä! (6,159 arvostelua)

"Hyvä aamupala, siistit ja modernit huoneet. Mahtava henkilökunta."…"

Arvosteltu 31.7.2019

Hotel C Stockholm
Kuva majoitusliikkeestä Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
4 out of 5
Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
117 € / yö
15. syysk.–16. syysk.
4.6/5Upea! (6,415 arvostelua)

Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän ...

4.6/5Upea! (6,415 arvostelua)
Hieno, tasokas hotelli

"Tasokas hotelli erinomaisella sijainnilla aivan keskusrautatieaseman kupeessa. Hotelli oli siisti ja rauhallinen huolimatta keskeistä sijaintia. Hotellilta pääsee kätevästi kävellen niin vanhaa kaupunkia ihastelemaan kuin keskustaan shoppailemaan. Hotellin ravintolassa oli hyvä palvelu ja erinomainen ..."…"

Arvosteltu 29.4.2019

Radisson Blu Waterfront Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Connect Hotel Arlanda
Connect Hotel Arlanda
3 out of 5
Lindberghs Gata 10, Arlandastad
58 € / yö
8. syysk.–9. syysk.
3.9/5Erittäin hyvä! (5,345 arvostelua)

Eurostopin ostoskeskus on 0,7 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Arlandastadin ...

3.9/5Erittäin hyvä! (5,345 arvostelua)

"Hyvä sijainti, siisti hotelli ja huone ja aamupalakin ihan ok"…"

Arvosteltu 19.6.2019

Connect Hotel Arlanda

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Tukholma

Vasa-museo
Kuva majoitusliikkeestä Vasa-museo

Vasa-museo

Vieraile museossa, jossa on neitsytmatkallaan uponnut ruotsalainen sota-alus. Perehdy aluksen historiaan ja näe esineitä, jotka on nostettu meren pohjasta Tukholman satamasta.

Skansen
Kuva majoitusliikkeestä Skansen

Skansen

Tutustu Ruotsin maalaisperinteisiin ja näe lähes 300 eri eläinlajia eläintarhassa ja akvaariossa, jotka ovat osa tätä maailman vanhimpiin lukeutuvaa ulkoilmamuseota.

Drottningholmin linna
Kuva majoitusliikkeestä Drottningholmin linna

Drottningholmin linna

Käy tässä kuninkaallisessa linnassa, joka on Ruotsin kuninkaallisen perheen yksityisasunto. Kiertele barokkipuutarhassa ja näe oopperaesitys 1700-luvulta peräisin olevassa oopperatalossa.

Tukholman kuninkaanlinna
Kuva majoitusliikkeestä Tukholman kuninkaanlinna

Tukholman kuninkaanlinna

Tutustu salonkeihin ja vastaanottotiloihin, näe 1700-luvun taidetta ja katsele vahdinvaihtoa tämän Ruotsin kuninkaallisten virallisen asuinrakennuksen pihamaalla.

Ruotsin kuninkaallinen ooppera
Kuva majoitusliikkeestä Ruotsin kuninkaallinen ooppera

Ruotsin kuninkaallinen ooppera

Ruotsin kuninkaallinen ooppera on kohteessa Tukholman keskusta sijaitseva suosittu teatteri, jolla on värikäs historia. Tutustu alueen viihdemahdollisuuksiin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Tukholman kaupungintalo
Kuva majoitusliikkeestä Tukholman kaupungintalo

Tukholman kaupungintalo

Kun olet vieraillut kohteessa Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus), sinun kannattaa järjestää aikaa myös muille nähtävyyksille ja aktiviteeteille kohteessa Tukholman keskusta. Tutustu alueen kiehtoviin museoihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Muita kohteen Tukholma kaltaisia kaupunkeja

Göteborg
Kuva majoitusliikkeestä Göteborg
Göteborg
Malmö
Kuva majoitusliikkeestä Malmö
Malmö
Oslo
Kuva majoitusliikkeestä Oslo
Oslo
Helsinki
Kuva majoitusliikkeestä Helsinki
Helsinki