TukholmaRuotsi

Image for Gröna Lundin huvipuisto featuring matkat sekä suuri ryhmä ihmisiä

Koe Tukholma

Puistoistaan, palatseistaan, gallerioistaan ja museoistaan kuuluisa Tukholma on kansainvälisesti merkittävä taloudellinen keskus, joka sijaitsee usealla luonnonkauniilla saarella.

Tukholman alueen 14 saarta sijaitsevat Itämeren ja Ruotsin kolmanneksi suurimman järven, Mälarenin, välissä. Tee matka Ruotsin 1200-luvulla perustettuun pääkaupunkiin ja tutustu sen taidegallerioihin, historiallisiin museoihin, palatseihin ja puistoihin.

Tukholmaan on helppo tutustua jalkaisin, sillä suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Kaupungissa on myös tehokas julkinen liikenne ja yli 760 kilometriä pyöräteitä. Vuokraa pyörä ja aja historiallinen reitti kuninkaallisessa kansallisessa kaupunkipuistossa tai katsele kaupunkia vesiltä. Veneet liikennöivät kaupungin vesistössä, joka muodostaa 30 % kaupungin pinta-alasta.

Useat Tukholman kiehtovimmista nähtävyyksistä sijaitsevat Djurgårdenissa. Näe Ruotsin maaseutuperinteitä ja pohjoismaisia villieläimiä Skansenilla, joka on yksi maailman suurimmista ulkoilmamuseoista. Vasa-museossa voit tutustua neitsytmatkallaan Tukholman edustalle uponneeseen kuninkaalliseen sota-alukseen. Nordiska museet -museossa saat kuulla, miksi ruotsalaiset juhlivat juhannusta. Lapset viihtyvät Junibackenin teemapuistossa ja satutalossa, jossa he voivat tutustua lastenkirjallisuuden satuhahmoihin.

Kiertele jalkaisin Tukholman vanhassakaupungissa, joka on kaupungin vanhinta aluetta. Käy Tukholman kuninkaanlinnassa ja seuraa vahdinvaihdon juhlavaa paraatia. Tutustu Nobel-palkinnon historiaan Nobel-museossa. Samalla alueella sijaitsee kuuluisa vuonna 1722 avattu Den Gyldene Freden -ravintola, joten voit pysähtyä aterioimaan siellä.

Taiteen ystäville Tukholmassa on tarjolla runsaasti museoita ja taidegallerioita. Nykytaiteen museossa voit tutustua eurooppalaisiin mestariteoksiin, ja Fotografiska-museossa on näytteillä valokuvataidetta. Ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Eldhin töitä voit nähdä Bellevuen puistossa. Lisäksi erilaiset ilmaistapahtumat ovat merkittävä osa Tukholman taide-elämää. We Are Stockholm on elokuussa Kungsträdgårdenissa järjestettävä monipäiväinen musiikki- ja urheilutapahtuma nuorille.

Lomasi aikana voit tehdä myös laivaristeilyn Tukholman saaristoon, joka muodostuu yli 20 000 saaresta. Käy rannoilla, patikoi kävelypoluilla ja tutustu keskiaikaiseen arkkitehtuuriin esimerkiksi Sandhamnissa ja Vaxholmissa. Vietä mieleenpainuva kaupunkiloma Tukholmassa, jossa kesällä voit ihastella auringonlaskua iltayhdentoista aikaan.

Missä yöpyä kohteessa Tukholma

Tukholman vanhakaupunki johon kuuluu markkinat, festivaali ja tori

Tukholman vanhakaupunki

4.5/5Wonderful!(35 area reviews)

Mitkä nähtävyydet valitset, kun koko vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys? Tukholman kauniin ja historiallisen vanhankaupungin tunnelma riittää jo yksin nostamaan sen kaupungin nähtävyyksien kärkeen.

Tukholman vanhakaupunki
Södermalm, Tukholma, Ruotsi

Södermalm

4.5/5Wonderful!(58 area reviews)

Tukholman muodikkain alue Södermalm on yhdistelmä kaunista arkkitehtuuria, trendikkäitä baareja, eksoottisia kulttuuritapahtumia, omintakeisia kauppoja ja merimaisemia.

Södermalm
Norrmalm, Tukholma, Ruotsi

Norrmalm

4.5/5Wonderful!(192 area reviews)

Norrmalm tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo. Tutustu kohteeseen Tukholman keskusta lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Hötorgetin metroasema tai Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsevat lähellä.

Norrmalm
Östermalm, Tukholma, Ruotsi

Östermalm

4.5/5Wonderful!(59 area reviews)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Östermalm tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Stureplan, ja Karlaplanin metroasema sekä Stadionin metroasema takaavat, että alueeseen on helppoa tutustua.

Östermalm
Kungsholmen featuring auringonlasku, kaupunki ja joki tai puro

Kungsholmen

4.5/5Wonderful!(12 area reviews)

Matkusta Kungsholmeniin ja nauti shoppailusta, rentoutumisesta sekä ikimuistoisista maisemista aivan Tukholman keskustan vieressä.

Kungsholmen
Vasastan, Tukholma, Ruotsi

Vasastan

4/5Very Good!(17 area reviews)

Jos vietät aikaa kohteessa Vasastan, kannattaa tutustua sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Odenplan ja Tukholman kaupunginkirjasto (Stockholms stadsbibliotek). Alue tunnetaan lisäksi lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Läheinen Odenplanin metroasema takaa, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Vasastan

Huippuhotellit kohteessa Tukholma

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm
Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm
4.5 out of 5
Vasagatan 1, Tukholma
93 €
per night
Feb 23 - Feb 24

Drottninggatan ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms ...

4.2/5Very Good! (557 arvostelua)

"Huoneen sai vasta klo 15. Ei löytynyt joustoa kun oltiin tultu aikaisin aamulla"…"

Arvosteltu 25.10.2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm
Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
4 out of 5
Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
102 €
per night
Feb 23 - Feb 24

Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän ...

4.6/5Wonderful! (6,622 arvostelua)

"Loistavasti keskeisellä paikalla, henkilökunta palvelualtista ja ystävällistä, aamupala oli runsas, huone siisti ja viihtyisä, näköala järvelle hieno. Kaikin puolin tyytyväinen hotelliin."…"

Arvosteltu 6.1.2020

Radisson Blu Waterfront Hotel
Hotel C Stockholm
Hotel C Stockholm
4 out of 5
Vasaplan 4, Tukholma
89 €
per night
Feb 9 - Feb 10

Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman suurkirkko ...

4.1/5Very Good! (6,635 arvostelua)

"Loistava sijainti ja hyvä kuntosali. Huoneista puuttuu kuitenkin tietyt perus mukavuudet kuten jääkaappi."…"

Arvosteltu 8.10.2019

Hotel C Stockholm

Popular things to do in Tukholma

Vasa-museo
Image for Vasa-museo

Vasa-museo

4.5/5(28 reviews)

Vieraile museossa, jossa on neitsytmatkallaan uponnut ruotsalainen sota-alus. Perehdy aluksen historiaan ja näe esineitä, jotka on nostettu meren pohjasta Tukholman satamasta.

Skansen
Image for Skansen

Skansen

4.5/5(31 reviews)

Tutustu Ruotsin maalaisperinteisiin ja näe lähes 300 eri eläinlajia eläintarhassa ja akvaariossa, jotka ovat osa tätä maailman vanhimpiin lukeutuvaa ulkoilmamuseota.

Drottningholmin linna
Image for Drottningholmin linna

Drottningholmin linna

4.5/5(25 reviews)

Käy tässä kuninkaallisessa linnassa, joka on Ruotsin kuninkaallisen perheen yksityisasunto. Kiertele barokkipuutarhassa ja näe oopperaesitys 1700-luvulta peräisin olevassa oopperatalossa.

Tukholman kuninkaanlinna
Image for Tukholman kuninkaanlinna

Tukholman kuninkaanlinna

4/5(75 reviews)

Tutustu salonkeihin ja vastaanottotiloihin, näe 1700-luvun taidetta ja katsele vahdinvaihtoa tämän Ruotsin kuninkaallisten virallisen asuinrakennuksen pihamaalla.

Ruotsin kuninkaallinen ooppera
Image for Ruotsin kuninkaallinen ooppera

Ruotsin kuninkaallinen ooppera

4/5(17 reviews)

Ruotsin kuninkaallinen ooppera on kohteessa Tukholman keskusta sijaitseva suosittu teatteri, jolla on värikäs historia. Tutustu alueen maineikkaisiin taidegallerioihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Tukholman kaupungintalo
Image for Tukholman kaupungintalo

Tukholman kaupungintalo

4/5(27 reviews)

Kun olet vieraillut kohteessa Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus), sinun kannattaa järjestää aikaa myös muille nähtävyyksille ja aktiviteeteille kohteessa Tukholman keskusta. Tutustu alueen kiehtoviin museoihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Reviews of Tukholma

4.5

Top Destination

5 - Excellent
149
5 - Excellent 51.37931034482759%
4 - Good
130
4 - Good 44.827586206896555%
3 - Okay
10
3 - Okay 3.4482758620689653%
2 - Disappointing
1
2 - Disappointing 0.3448275862068966%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

4/5 - Good

Verified traveler

Oct 16, 2019

Aina ihana, joskin palvelu voisi olla parempaakin.

2/5 - Disappointing

Verified traveler

Sep 5, 2019

Aivan sekaisin. Liikenne ei toimi. Slussenin rakennustyömaa ym. vaikeuttavat autoilua.

3/5 - Okay

Verified traveler

Aug 28, 2019

Basic capital city, nice and clean, good food.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Aug 10, 2019

Tukholmassa on kiva tyyli rakentaa erilaisten liikkeiden, gallerioiden jne ikkunat houkutteleviksi. Kaupunki on siisti ainakin Östermalmilla.

4/5 - Good

Verified traveler

Aug 5, 2019

Slussenilta lautalla Skeppsholmeniin, jossa ilmainen hieno Moderna museetin perusnäyttely tai Djurgårdeniin ABBA ym. Kansallismuseo myös ilmainen

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jul 26, 2019

Kesähelteellä kaupunki on vähän liian kuuma jotta siitä voisi nauttia kaikin tavoin.

Other places like Tukholma

Göteborg
Image for Göteborg
Göteborg
Malmö
Image for Malmö
Malmö
Oslo
Image for Oslo
Oslo
Helsinki
Image for Helsinki
Helsinki