Tukholma matkavinkit

Matkaopas
Tukholma featuring vanha arkkitehtuuri, veneily ja lahti tai satama

Tukholma: Matkaopas

Puistoistaan, palatseistaan, gallerioistaan ja museoistaan kuuluisa Tukholma on kansainvälisesti merkittävä taloudellinen keskus, joka sijaitsee usealla luonnonkauniilla saarella.

Tukholman alueen 14 saarta sijaitsevat Itämeren ja Ruotsin kolmanneksi suurimman järven, Mälarenin, välissä. Tee matka Ruotsin 1200-luvulla perustettuun pääkaupunkiin ja tutustu sen taidegallerioihin, historiallisiin museoihin, palatseihin ja puistoihin.

Tukholmaan on helppo tutustua jalkaisin, sillä suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Kaupungissa on myös tehokas julkinen liikenne ja yli 760 kilometriä pyöräteitä. Vuokraa pyörä ja aja historiallinen reitti kuninkaallisessa kansallisessa kaupunkipuistossa tai katsele kaupunkia vesiltä. Veneet liikennöivät kaupungin vesistössä, joka muodostaa 30 % kaupungin pinta-alasta.

Useat Tukholman kiehtovimmista nähtävyyksistä sijaitsevat Djurgårdenissa. Näe Ruotsin maaseutuperinteitä ja pohjoismaisia villieläimiä Skansenilla, joka on yksi maailman suurimmista ulkoilmamuseoista. Vasa-museossa voit tutustua neitsytmatkallaan Tukholman edustalle uponneeseen kuninkaalliseen sota-alukseen. Nordiska museet -museossa saat kuulla, miksi ruotsalaiset juhlivat juhannusta. Lapset viihtyvät Junibackenin teemapuistossa ja satutalossa, jossa he voivat tutustua lastenkirjallisuuden satuhahmoihin.

Kiertele jalkaisin Tukholman vanhassakaupungissa, joka on kaupungin vanhinta aluetta. Käy Tukholman kuninkaanlinnassa ja seuraa vahdinvaihdon juhlavaa paraatia. Tutustu Nobel-palkinnon historiaan Nobel-museossa. Samalla alueella sijaitsee kuuluisa vuonna 1722 avattu Den Gyldene Freden -ravintola, joten voit pysähtyä aterioimaan siellä.

Taiteen ystäville Tukholmassa on tarjolla runsaasti museoita ja taidegallerioita. Nykytaiteen museossa voit tutustua eurooppalaisiin mestariteoksiin, ja Fotografiska-museossa on näytteillä valokuvataidetta. Ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Eldhin töitä voit nähdä Bellevuen puistossa. Lisäksi erilaiset ilmaistapahtumat ovat merkittävä osa Tukholman taide-elämää. We Are Stockholm on elokuussa Kungsträdgårdenissa järjestettävä monipäiväinen musiikki- ja urheilutapahtuma nuorille.

Lomasi aikana voit tehdä myös laivaristeilyn Tukholman saaristoon, joka muodostuu yli 20000 saaresta. Käy rannoilla, patikoi kävelypoluilla ja tutustu keskiaikaiseen arkkitehtuuriin esimerkiksi Sandhamnissa ja Vaxholmissa. Vietä mieleenpainuva kaupunkiloma Tukholmassa, jossa kesällä voit ihastella auringonlaskua iltayhdentoista aikaan.

Discover neighborhoods in Tukholma

Default Image

Tukholman keskusta

Tukholman keskusta tunnetaan kiehtovista museoista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Kungsträdgården, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema ja T-Centralen Spårv Tram Stop takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Tukholman keskusta
Default Image

Norrmalm

4,5/5(206 arvostelua alueesta)

Drottninggatan ja Hötorget ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Norrmalm, joka tunnetaan suosituista kaupoista. Hötorgetin metroasema ja Sergels Torgin raitiovaunupysäkki varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Norrmalm
Default Image

Tukholman vanhakaupunki (Gamla stan)

4,5/5(43 arvostelua alueesta)

Tukholman vanhakaupunki (Gamla stan) tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, mutta monet saapuvat alueelle tutustuakseen sen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Stortorgetin aukio ja Nobel-museo. Gamla stanin metroasema takaa, että myös lähialueisiin on helppoa tutustua.

Tukholman vanhakaupunki (Gamla stan)