Tukholman alueen 14 saarta sijaitsevat Itämeren ja Ruotsin kolmanneksi suurimman järven, Mälarenin, välissä. Tee matka Ruotsin 1200-luvulla perustettuun pääkaupunkiin ja tutustu sen taidegallerioihin, historiallisiin museoihin, palatseihin ja puistoihin.

Tukholmaan on helppo tutustua jalkaisin, sillä suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Kaupungissa on myös tehokas julkinen liikenne ja yli 760 kilometriä pyöräteitä. Vuokraa pyörä ja aja historiallinen reitti kuninkaallisessa kansallisessa kaupunkipuistossa tai katsele kaupunkia vesiltä. Veneet liikennöivät kaupungin vesistössä, joka muodostaa 30 % kaupungin pinta-alasta.

Useat Tukholman kiehtovimmista nähtävyyksistä sijaitsevat Djurgårdenissa. Näe Ruotsin maaseutuperinteitä ja pohjoismaisia villieläimiä Skansenilla, joka on yksi maailman suurimmista ulkoilmamuseoista. Vasa-museossa voit tutustua neitsytmatkallaan Tukholman edustalle uponneeseen kuninkaalliseen sota-alukseen. Nordiska museet -museossa saat kuulla, miksi ruotsalaiset juhlivat juhannusta. Lapset viihtyvät Junibackenin teemapuistossa ja satutalossa, jossa he voivat tutustua lastenkirjallisuuden satuhahmoihin.

Kiertele jalkaisin Tukholman vanhassakaupungissa, joka on kaupungin vanhinta aluetta. Käy Tukholman kuninkaanlinnassa ja seuraa vahdinvaihdon juhlavaa paraatia. Tutustu Nobel-palkinnon historiaan Nobel-museossa. Samalla alueella sijaitsee kuuluisa vuonna 1722 avattu Den Gyldene Freden -ravintola, joten voit pysähtyä aterioimaan siellä.

Taiteen ystäville Tukholmassa on tarjolla runsaasti museoita ja taidegallerioita. Nykytaiteen museossa voit tutustua eurooppalaisiin mestariteoksiin, ja Fotografiska-museossa on näytteillä valokuvataidetta. Ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Eldhin töitä voit nähdä Bellevuen puistossa. Lisäksi erilaiset ilmaistapahtumat ovat merkittävä osa Tukholman taide-elämää. We Are Stockholm on elokuussa Kungsträdgårdenissa järjestettävä monipäiväinen musiikki- ja urheilutapahtuma nuorille.

Lomasi aikana voit tehdä myös laivaristeilyn Tukholman saaristoon, joka muodostuu yli 20 000 saaresta. Käy rannoilla, patikoi kävelypoluilla ja tutustu keskiaikaiseen arkkitehtuuriin esimerkiksi Sandhamnissa ja Vaxholmissa. Vietä mieleenpainuva kaupunkiloma Tukholmassa, jossa kesällä voit ihastella auringonlaskua iltayhdentoista aikaan.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Ruokailu ja Pilvenpiirtäjä

Missä yöpyä kohteessa Tukholma

Tukholman vanhakaupunki
Kuva majoitusliikkeestä Tukholman vanhakaupunki

Tukholman vanhakaupunki

Museo, Historiallinen rakennus, Romanttinen

Mitkä nähtävyydet valitset, kun koko vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys? Tukholman kauniin ja historiallisen vanhankaupungin tunnelma riittää jo yksin nostamaan sen kaupungin nähtävyyksien kärkeen.

Norrmalm
Kuva majoitusliikkeestä Norrmalm

Norrmalm

Shoppailu, Ruokailu, Museo

Historiallinen Norrmalm tunnetaan romanttinen, ravintoloista ja kahviloista. Tule nauttimaan paikallisesta ostosmahdollisuuksista ja museoista.

Södermalm
Kuva majoitusliikkeestä Södermalm

Södermalm

Museo, Shoppailu, Kahvila

Tukholman muodikkain alue Södermalm on yhdistelmä kaunista arkkitehtuuria, trendikkäitä baareja, eksoottisia kulttuuritapahtumia, omintakeisia kauppoja ja merimaisemia.

Östermalm
Kuva majoitusliikkeestä Östermalm

Östermalm

Shoppailu, Ruokailu, Romanttinen

Ystävällinen kaupunginosa Östermalm tunnetaan romanttinen ja kävelyä sekä ravintoloista ja kahviloista. Voit tyydyttää kulttuurinnälkääsi nauttimalla paikallisesta ostosmahdollisuuksista ja museoista.

Kungsholmen
Kuva majoitusliikkeestä Kungsholmen

Kungsholmen

Pilvenpiirtäjä, Shoppailu, Ruokailu

Matkusta Kungsholmeniin ja nauti shoppailusta, rentoutumisesta sekä ikimuistoisista maisemista aivan Tukholman keskustan vieressä.

Vasastan
Kuva majoitusliikkeestä Vasastan
Trover-kuva käyttäjältä Cesare Zuccaro

Vasastan

Museo, Romanttinen, Kirjasto

The Vasastan on romanttinen ja kompakti kaupunginosa. Tule nauttimaan paikallisesta ostosmahdollisuuksista.

Huippuhotellit kohteessa Tukholma

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm
Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm
4.5 out of 5
Vasagatan 1, Tukholma
120 € / yö
21. heinäk.–22. heinäk.
4/5Erittäin hyvä! (61 arvostelua)

"Good Value in the heart of city and 200 meters from Airport Bus and Metro"…"

Arvosteltu 18.7.2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm
Kuva majoitusliikkeestä Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
4 out of 5
Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
115 € / yö
21. heinäk.–22. heinäk.
4.6/5Upea! (6,349 arvostelua)

"Hyvä sijainti, kaikki kävelymatkan päässä juna sekä bussiterminaali mukaan luettuna."…"

Arvosteltu 5.4.2019

Radisson Blu Waterfront Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Clarion Hotel Arlanda Airport
Clarion Hotel Arlanda Airport
3.5 out of 5
Tornvägen 2, Arlanda
117 € / yö
28. heinäk.–29. heinäk.
4.5/5Upea! (2,461 arvostelua)

"Breakfast was excellent, Check in was easy and staff was very friendly. I can easily recommend the hotel."…"

Arvosteltu 14.2.2019

Clarion Hotel Arlanda Airport

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Tukholma

Vasa-museo
Kuva majoitusliikkeestä Vasa-museo

Vasa-museo

Vieraile museossa, jossa on neitsytmatkallaan uponnut ruotsalainen sota-alus. Perehdy aluksen historiaan ja näe esineitä, jotka on nostettu meren pohjasta Tukholman satamasta.

Skansen
Kuva majoitusliikkeestä Skansen

Skansen

Tutustu Ruotsin maalaisperinteisiin ja näe lähes 300 eri eläinlajia eläintarhassa ja akvaariossa, jotka ovat osa tätä maailman vanhimpiin lukeutuvaa ulkoilmamuseota.

Drottningholmin linna
Kuva majoitusliikkeestä Drottningholmin linna

Drottningholmin linna

Käy tässä kuninkaallisessa linnassa, joka on Ruotsin kuninkaallisen perheen yksityisasunto. Kiertele barokkipuutarhassa ja näe oopperaesitys 1700-luvulta peräisin olevassa oopperatalossa.

Tukholman kuninkaanlinna
Kuva majoitusliikkeestä Tukholman kuninkaanlinna

Tukholman kuninkaanlinna

Tutustu salonkeihin ja vastaanottotiloihin, näe 1700-luvun taidetta ja katsele vahdinvaihtoa tämän Ruotsin kuninkaallisten virallisen asuinrakennuksen pihamaalla.

Ruotsin kuninkaallinen ooppera
Kuva majoitusliikkeestä Ruotsin kuninkaallinen ooppera

Ruotsin kuninkaallinen ooppera

Ruotsin kuninkaallinen ooppera on kohteessa Tukholman keskusta sijaitseva suosittu teatteri, jolla on värikäs historia. Tutustu alueen kiehtoviin museoihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Tukholman kaupungintalo
Kuva majoitusliikkeestä Tukholman kaupungintalo

Tukholman kaupungintalo

Kun olet vieraillut kohteessa Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus), sinun kannattaa järjestää aikaa myös muille nähtävyyksille ja aktiviteeteille kohteessa Tukholman keskusta. Tutustu alueen maineikkaisiin taidegallerioihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Muita kohteen Tukholma kaltaisia kaupunkeja

Göteborg
Kuva majoitusliikkeestä Göteborg
Göteborg
Malmö
Kuva majoitusliikkeestä Malmö
Malmö
Oslo
Kuva majoitusliikkeestä Oslo
Oslo
Helsinki
Kuva majoitusliikkeestä Helsinki
Helsinki