Taalainmaa

Ruotsi
Salen johon kuuluu hiihto, pieni kaupunki tai kylä ja lunta
Kaunis luonto ja elävä kulttuuri takaavat, että Taalainmaan-matka sopii kaikenikäisille: siellä voit nauttia ruotsalaisista perinteistä ja jännittävistä musiikkitapahtumista.

Ruotsin keskiosissa sijaitsevalta Taalainmaalta ovat lähtöisin monet ruotsalaisista juhannusperinteistä. Perinteiset käsityöt houkuttelevat tarjouksia markkinoilta etsiviä kävijöitä: tarjolla on kaikkea aina perinteisistä taalainmaanhevosista kansallispukuihin. Jos haluat kulttuuria, Dalhalla on ehdoton ykköskohde. Tarkista ohjelmakalenteri: saatat nähdä Taalainmaan-matkallasi vaikkapa ruotsalaisen suosikkibändisi keikan tällä ainutlaatuisella ulkoilma-areenalla.

Taalainmaa mainittiin ensimmäisen kerran Norjan kuningassaagoihin kuuluvassa Sverren saagassa jo vuonna 1177. Alue teollistui varhain. Lisäksi alueella sijaitsee yksi Ruotsin tunnetuimmista kaivoksista: Falu Gruva eli Falunin kaivos. Kaivosalue on Unescon maailmanperintökohde. Siellä voit tutustua kuparikaivoksen historiaan ja siihen, miksi talojen punaiseksi maalaamisesta tuli niin suosittua Ruotsissa.

Jos suunnittelet lomaa Taalainmaalla, voit tutustua alueen taidehistoriaan kuuluisassa Carl Larsson-gårdenin puutarhassa Sundbornissa. Siellä näet, missä eräs Ruotsin tunnetuimmista taiteilijoista eli ja työskenteli. Muista tutustua myös ainutlaatuiseen Zorngårdeniin, jossa kuuluisa taitelija Anders Zorn asui viime vuosisadalla. Taalainmaalla järjestetään monia mielenkiintoisia musiikkitapahtumia upeissa miljöissä. Juhannusyön tunnelma on taianomainen kukkineen, punaisine mökkeineen ja ikivanhoine juhannustaikoineen.

Taalainmaa on oiva lomakohde myös talvella. Voit hiihtää ja lasketella alueen monissa hiihtokeskuksissa, esimerkiksi Idressä ja Sälenissä. Viikonloppuloma Taalainmaalla ei tarvitse olla pelkkää maaseutua ja luontoa, vaan tarjolla on myös monia viehättäviä kaupunkeja. Borlänge, Mora, Falun ja Avesta tarjoavat kävijöille myös kaupunkitunnelmaa.

Taalainmaalle on sen sijainnin ansiosta helppo matkustaa. Borlängen lentoasemalle on suoria lentoja monista muista Ruotsin kaupungeista. Myös junayhteydet ovat erinomaiset. Moottoriteiden ansiosta pääset perille helposti myös autolla.

Taalainmaalta löytyy aina runsaasti tehtävää ja tapahtumia. Kävijöitä houkuttelevat kuitenkin ensisijaisesti upeat maisemat ja kaunis luonto.

Suositut kaupungit kohteessa Taalainmaa

Mora featuring pieni kaupunki tai kylä
Mora
Ratsastus, Jääkiekko ja Museot
Viehättävä Mora kutsuu! Koe sen ratsastusmahdollisuudet, jääkiekko-ottelut, teemapuisto ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Moran kirkko
Orsa
Orsa
Murtomaahiihto, Seikkailu ja Vuoristo
Aika lähteä lomalle! Koe hiihtomahdollisuuksistaan, seikkailuistaan ja historiallisista kohteistaan tunnettu Orsa.
Borlange joka esittää järvi tai vesikuoppa
Borlänge
Business, Murtomaahiihto ja Trendikäs
Keski-Ruotsissa Taalainmaan läänissä sijaitseva viehättävä Borlänge on muuttunut viime vuosina teollisuuskaupungista musiikin, shoppailun ja koulutuksen moderniksi keskukseksi.
Salen featuring lunta
Salen
Murtomaahiihto, Yliopistot ja Urheilu
Löydä yli 100 laskettelurinnettä, seikkaile kauniilla maastopoluilla ja nautiskele perinteisestä ruotsalaisesta vuoristoelämästä tässä valtavassa hiihtolomakeskuksessa.
Falun featuring talo ja söpöt tai ystävälliset eläimet
Falun
Murtomaahiihto, Kierrokset ja Kukkulat
Falunin-viikonloppulomalla voit nauttia ympäri vuoden monista ulkoilma-aktiviteeteista ainutlaatuisessa ruotsalaisessa kaupungissa.
Rattvik johon kuuluu metsät
Rattvik
Golf, Melonta ja Leirintä
Rättvikiä ympäröivä maaseutu vetää matkailijoita Taalainmaalle kaikkiin vuodenaikoihin jyrkillä vuorillaan, vihreillä niityillään ja ulkona uimiseen soveltuvilla puhtailla järvillään.