Usein kysytyt kysymykset, jotka ovat voimassa 1.2.2022 alkaen

Mikä Expedia® Rewards on?

Expedia Rewards on palkitsevampi tapa matkustaa, johon voit liittyä luomalla tilin Expedialla. Tätä maksutonta ohjelmaa voivat käyttää vain Expedian asiakkaat, jotka voivat säästää jäsenhintojen avulla valituissa hotelleissa ja saavat enemmän matkustusetuja sekä pisteitä, joita he voivat käyttää tuleviin varauksiin. Teemme ohjelmaan muutoksia 1.2.2022 alkaen. Voit lukea lisää tärkeimmistä muutoksista täältä.

Näin ohjelma toimii

 • Ansaitset pisteitä varatessasi ehdot täyttävän* majoituksen, vuokra-auton, aktiviteetin, paketin tai lennon. Mitä enemmän pisteitä ansaitset, sitä enemmän voit käyttää niitä lunastettaviin palkintoihin.
 • Expedia Rewards -ohjelmassa on 3 tasoa: Blue, Silver ja Gold. Mitä korkeampi taso, sitä paremmat ovat potentiaaliset edut. Voit lukea näistä eduista lisää täällä.

Hyvä tietää

 • Voit ansaita sekä luottokorttipisteitä että Expedia Rewards -pisteitä ehdot täyttävistä varauksista.
 • Varatessasi lentoja sinulla voi edelleen olla mahdollisuus ansaita lentoyhtiön kanta-asiakaspisteitä.
 • Lue lisää Expedia Rewards -ohjelman ehdoista ja rajoituksista.

*Pisteitä ei voi ansaita vakuutuksista, tietyistä paketeista tai suoraan lentoyhtiön sivustoilta varatuista lennoista tai lunastaa kyseisiin varauksiin, vaikka alkuperäinen lentohakusi olisi tehty Expedia.fi-sivustolla. Katsot tiedot kokonaisuudessaan Expedia Rewards -ohjelman ehdoista ja rajoituksista.

Expedia Rewards -jäsentasojen ansaitseminen

Expedia Rewards -ohjelmassa on 3 jäsenyystasoa:

 • Kun liityt Expedia Rewards -ohjelmaan, pääset automaattisesti Blue-tasolle.
 • Pääset Silver-tasolle keräämällä 10 matkaelementtiä kalenterivuoden aikana.
 • Pääset Gold-tasolle keräämällä 25 matkaelementtiä kalenterivuoden aikana.

Mikä sitten on "matkaelementti"?

Varasitpa ehdot täyttävät lennon, yhden yön majoituksen, aktiviteetin tai vaikka vuokra-auton, niistä jokainen lasketaan matkaelementiksi, ja ne auttavat sinua etenemään Expedia Rewards -tasolta toiselle.

"Matkaelementti" lasketaan ehdot täyttävissä varauksissa seuraavalla tavalla:

 • Lennot – 1 yksi matkaelementti per lippu (menopaluu sisältäen välilaskun, yhdensuuntainen lento, osa usean kohteen lennosta koostuvaa varausta), kun varatut lennot on lennetty − toisin sanoen 3 lipun varaus 3 ihmiselle tuottaa 3 matkaelementtiä, kun lennot on lennetty
 • Hotellit – 1 matkaelementti per huone per yövytty yö (riippumatta asiakkaiden määrästä)
 • Loma-asunto (saattaa sisältää useita huoneita) – 1 matkaelementti per yövytty yö
 • Vuokra-auto – 1 matkaelementti per toteutunut vuokra-autovaraus
 • Aktiviteetit – 1 matkaelementti per lippu ja toteutunut aktiviteetti
 • Paketti – Perustuu yllä lueteltujen matkatyyppien sääntöihin


Tässä esimerkkejä:

 1. Toteutunut kolmen yön hotellimajoitus kahdelle ihmiselle hotellihuoneessa antaa sinulle 3 matkaelementtiä.
 2. Toteutunut kolmen yön hotellimajoitus neljälle ihmiselle kahdessa hotellihuoneessa antaa sinulle 6 matkaelementtiä (elementit lasketaan per huone, per yö).
 3. Toteutunut kolmen yön hotellimajoitus neljälle ihmiselle ehdot täyttävässä usean huoneen loma-asunnossa antaa sinulle 3 matkaelementtiä.
 4. Toteutunut kolmen yön majoitus hotellihuoneessa plus kaksi menopaluulentoa kahdelle ihmiselle antaa sinulle 5 matkaelementtiä.
 5. Toteutunut seitsemän yön majoitus hotellihuoneessa, kaksi menopaluulentoa, kaksi aktiviteettilippua ja yksi vuokra-auto antaa sinulle 12 matkaelementtiä.
 6. Toteutunut yhdensuuntainen lento tai usean kohteen lento antaa kukin sinulle yhden matkaelementin. Esimerkiksi usean kohteen lento Helsingistä Lontooseen ja sitten lento Lontoosta New Yorkiin muodostaa 2 matkaelementtiä.

Tasosi on voimassa sen ansaitsemispäivästä seuraavan kalenterivuoden ajan ja vanhenee seuraavan vuoden helmikuun 28. päivänä. Esimerkiksi vuonna 2022 saavutettu taso on voimassa sen ansaitsemispäivästä vuoden 2024 helmikuun 28. päivään saakka.

Saat lisätietoa matkaelementtien ansaitsemisesta napsauttamalla tästä.

Hyvä tietää

 • Kalenterivuoden tammikuun 1. päivän ja joulukuun 31. päivän välillä ansaitut matkaelementit määrittävät seuraavan kalenterivuoden jäsenyystasosi.
 • Jos matkaelementit ansaitaan varauksesta, joka jatkuu vuodelta toiselle, matkaelementit annetaan eri vuosille majoituspäivien mukaisesti, tai matkan päätyttyä, jos kyseessä on muun tyyppinen varaus. Voit ansaita matkaelementtejä ehdot täyttävistä, Expedia Rewards -tililläsi tehdyistä varauksista riippumatta siitä, kuka toteuttaa matkan.
 • Vain alennusten tai kuponkien jälkeen 20 €:n arvoiset tai sitä arvokkaammat matkaelementit lasketaan mukaan Silver- ja Gold-tasoille edistymiseen.
 • Et voi kerätä matkaelementtejä peruutetuista varauksista tai varauksista, jotka on tehty kirjautumatta sisään Expedia Rewards -tilillesi.
 • Matkaelementtejä ei voi siirtää toiselle Expedia Rewards -tilille tai toiselle Expedian sivustolle.
 • Puuttuvia matkaelementtejä koskevat pyynnöt on lähetettävä 180 päivän sisällä matkan päättymisestä. Ota meihin yhteyttä ja anna Expedia Rewards -tilisi yhteystiedot sekä sen matkasuunnitelman numero, josta et ole saanut matkaelementtejä. Tarkistamme pyyntösi, ja jos se hyväksytään, puuttuvat elementit lisätään tilillesi.
 • Et voi kerätä matkaelementtejä vakuutuksista, joistakin paketeista tai lennoista, jotka on varattu suoraan lentoyhtiön sivustolta, vaikka alkuperäinen lentohakusi olisi tehty Expedia.fi-sivustolla. Lue lisää Expedia Rewards -ohjelman ehdoista ja rajoituksista.

Expedia Rewards -edut

Näet luettelon eduista kokonaisuudessaan Expedia Rewards -sivulla.