Helsinki-Vantaa (HEL) – Jyväskylä (JYV) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Jyväskylä

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 70 € yhdensuuntaisille lennoille ja 139 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight

Varaa lento Helsingistä Jyväskylään ja lähde visiitille eläväiseen yliopistokaupunkiin!

Miksi et lähtisi lomalle Suomen Ateenaksikin kutsuttuun Jyväskylään, jossa voi esimerkiksi ihastella Alvar Aallon arkkitehtuuria, vierailla kahdessa Unescon maailmanperintökohteessa ja osallistua moniin tapahtumiin? Suora lento Helsinki–Jyväskylä vie kohteeseen vain kolmessa vartissa. Voit siis varata matkan vaikka viikonlopuksi, kun haluat hetkeksi vaihtaa maisemaa, käydä tapaamassa tuttavia tai lähteä tutustumaan uuteen kaupunkiin. Matkustaminen nopeilla lennoilla on aina stressitöntä, ja perillä olemiseen jää enemmän aikaa. Lentoja Helsingistä Jyväskylään liikennöi Finnair. Parhaimmillaan lentoja on päivässä jopa neljä, joten löydät varmasti omaan aikatauluusi sopivan vaihtoehdon. Jos sinulla on asiaa Keski-Suomeen työn merkeissä, voit jopa ehtiä perille ja takaisin samana päivänä nopeiden lentojen ansiosta. Kaikki eri vaihtoehdot on joka tapauksessa hyvä tarkistaa ebookersin sivuilta, niin löydät mahdollisimman kätevät ja halvat lennot Helsingistä Jyväskylään. Kannattaa muistaa, että kaupunki on loistava lomakohde vähän pitemmillekin lomille, koska nähtävää ja koettavaa riittää koko perheelle!

Matkaan Helsinki-Vantaan lentokentältä

Helsinki-Vantaan lentokenttä (IATA: HEL) on helppo saavuttaa sekä julkisilla liikennevälineillä että omalla autolla. Kenttä sijaitsee Vantaalla vähän alle 20 kilometrin päässä Helsingistä. Jos olet liikkeellä omalla autolla, voit jättää sen parkkiin johonkin monista pysäköintialueista. Esimerkiksi kolmen päivän pysäköinti maksaa halvimmillaan 30 euroa. Jos olet liikkeellä ruuhka-aikaan, pysäköinti kannattaa varata etukäteen lentokentän verkkosivuilta. Parkkihintoihin kuuluu maksuton bussikuljetus pysäköintialueilta terminaaleille. Jos et halua jättää autoa lentokentälle, keskustasta pääsee perille sekä junalla että bussilla. Kehärataa kulkevat I- ja P-junat taittavat matkan puolessa tunnissa. Rautatieaseman kyljestä Rautatientorilta lähtee myös HSL:n bussi 615, ja Elielinaukiolta voi hypätä Finnair City Busin kyytiin. Muista saapua kentälle ajoissa ennen kuin lento kohteesta Helsinki kohteeseen Jyväskylä lähtee, niin ehdit tehdä sopivasti lähtöselvityksen.

Perillä Jyväskylässä

Lennot Helsingistä Jyväskylään laskeutuvat Jyväskylän lentokentälle (IATA: JYV). Lentoasema sijaitsee vähän päälle 20 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen päin Tikkakoskella. Finnairin kotimaanlentojen lisäksi kentältä lennetään lähinnä tilauslentoja etelän lomakohteisiin. Kentältä kannattaa vuokrata auto, jolla pääsee liikkumaan vaivatta alueella koko visiitin ajan. Myös taksikyyti kentältä keskustaan on mahdollinen.

Minne Jyväskylässä kannattaa suunnata?

Lennot Helsingistä Jyväskylään ovat hyvä lomaidea koko perheelle, koska tämä vilkas yliopistokaupunki tarjoaa monenlaista tekemistä eri-ikäisille. Moni ei ehkä tiedä, mutta Jyväskylän alueelta löytyy kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: vuonna 1765 rakennettu Petäjäveden vanha kirkko ja Oravivuoren kolmiomittaustorni. Suosittu käyntikohde on myös Jyväskylän lähellä sijaitseva, uusgoottista tyylisuuntaa edustava Hankasalmen kirkko, joka on Suomen suurin puukirkko. Arkkitehtuuri onkin yksi Jyväskylän valteista: Jyväskylässä lapsuutensa viettäneen ja siellä työskennelleen Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia löytyy kaupungista useita. Jyväskylässä on myös rakennustaiteen Alvar Aalto -museo, ja joka kolmas vuosi kaupunkiin kerääntyy satoja suunnittelijoita ja arkkitehteja eri puolilta maailmaa Alvar Aalto Symposiumiin ja Design-seminaariin.

Ei huolta, vaikka et olisikaan museoiden ja arkkitehtuurin ystävä! Jyväskylässä järjestetään joka vuosi runsaasti erilaisia tapahtumia, kuten rallin MM-sarjan osakilpailu, Neste Ralli, jonka ajaksi kaupunki täyttyy kansainvälisistä vieraista. Joka kesä järjestetään myös Suomipop-festivaalit ja Jyväskylän Kesä, joka on itse asiassa Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti toiminut festivaali. Jos olet liikkeellä koko perheen voimin, voit olla varma, etteivät perheen pienimmät ehdi kyllästyä Jyväskylässä! Lasten Löytöretket -nimellä mainostettu matkailukokonaisuus sisältää useita seikkailullisia ja liikunnallisia vierailukohteita koko perheelle, esimerkkeinä Laajavuoren seikkailupuisto, Hilarius Hiiren kylä, Jyväskylä Karting Center ja Häkärinteet.

Kun seuraavan kerran mietit, mihin kohteeseen seuraavaksi kannattaisi tutustua, käy varaamassa lento Helsingistä Jyväskylään ja lähde matkaan keskelle vehreintä Suomea!

Usein kysytyt kysymykset