Helsinki-Vantaa (HEL) – Franz Josef Straussin kansainvälinen lentoasema (MUC) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Franz Josef Straussin kansainvälinen lentoasema

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 48 € yhdensuuntaisille lennoille ja 97 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic
Finnair
Finnair
Air Baltic
SAS
Lufthansa
Finnair
Air Baltic
KLM
Air Baltic
Lufthansa
Air Baltic
Air Baltic
Lufthansa
Air Baltic
Lufthansa
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Tietoa reitistä Helsinki – München
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäFranz Josef Straussin kansainvälinen lentoasema
Liikennöivät lentoyhtiötAir Baltic, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Finnair, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian Air International Ltd, Scandinavian Airlines, Turkish Airlines
Lennon hinta96 €
Välimatka1565 km

Lento Helsinki – München: koe baijerilainen vieraanvaraisuus Oktoberfestin kotikaupungissa

Baijerin osavaltion pääkaupunki München on monipuolinen kulttuurikaupunki ja tietenkin jokasyksyisen Oktoberfestin kotipaikka. Vaikuttava vanhakaupungin alue, tasokas kulttuuritarjonta ja baijerilaiset perinteet houkuttelevat matkailijoita Müncheniin kaikkina vuodenaikoina. Mikäpä olisi siis parempi tapa sukeltaa saksalaiseen kulttuuriin kuin ottaa lennot Helsingistä Müncheniin ja lähteä nauttimaan peribaijerilaisesta vehnäoluesta ja ruoasta!

Suoria lentoja kulkee Helsingin ja Münchenin välillä runsaasti viikon jokaisena päivänä. Voit siis valita mieleisesti lennon useiden eri lentoyhtiöiden välillä ja lentää silloin, milloin sinulle parhaiten sopii. Lentoaika kaupunkien välillä on noin kaksi ja puoli tuntia. Pidäthän mielessä, että kello on Saksassa tunnin Suomen aikaa jäljessä. Muista myös varata lentolippusi tarpeeksi ajoissa, jotta voit varmistaa mahdollisimman halvat lennot Helsingistä Müncheniin.

Lentosi Helsingistä Müncheniin alkaa Helsinki–Vantaan lentoasemalta, noin 18 kilometrin päästä Helsingin keskustasta. Pääset terminaaleille kätevästi julkisilla kulkuvälineillä. Junalla matka kestää Helsingin keskustasta noin puoli tuntia, bussimatka noin 40 minuuttia. Taksimatka Helsingistä lentokentälle kestää puolisen tuntia, mutta on luonnollisesti huomattavasti julkisilla tehtävää matkaa kalliimpi. Voit toki saapua lentokentälle myös omalla autolla, jonka voit jättää jollekin lentoaseman alueen pysäköintialueista. Pysäköintialueilta on maksuton bussikuljetus terminaaleille. Jos saavut lentokentälle junalla muualta päin Suomea, pääset perille helpoiten vaihtamalla junaa Tikkurilan rautatieasemalla, josta junamatka lentokentälle kestää vain muutaman minuutin. Seuraa opasteita oikeaan terminaaliin ja valmistaudu nauttimaan lennostasi Helsingistä Müncheniin!

Saapuminen Müncheniin

Münchenin lentoasema eli Franz Josef Straußin lentoasema (MUC) sijaitsee 28 kilometriä Münchenistä koilliseen. Matkustajamäärältään lentokenttä on Saksan toiseksi suurin, ja se on valittu toistuvasti Euroopan ja maailman parhaimpien lentokenttien joukkoon.

Lentokentän rautatieasema sijaitsee aivan terminaalien 1 ja 2 vieressä. Lentoasemalta keskustaan kulkee kaksi junalinjaa, jotka lähtevät joka kymmenen minuutin välein. S1-linja kulkee Münchenin päärautatieasemalle 45 minuutissa ja itäiselle Ostbahnhof-asemalle 53 minuutissa, kun taas S8-linja kulkee Ostbahnhofille 33 minuutissa ja päärautatieasemalle 41 minuutissa. S8-linja kulkee lentokentän ja keskustan väliä myös yöaikaan.

Pääset lentokentältä keskustaan myös kätevästi bussilla. Münchenin lentokentän ja keskustan väliä opervoiva lentokenttäbussi kulkee joka 15 minuutin välein ja vie sinut päärautatieasemalle noin 45 minuutissa sekä Münchenin pohjoisasemalle 25 minuutissa. Bussipysäkit ovat aivan lentokentän keskusalueen edessä vain muutaman askeleen päässä terminaaleilta. Jos matkasi jatkuu Münchenin sijaan suoraan johonkin muuhun Saksan, Tšekin tai Itävallan kaupunkiin, voit hypätä samaiselta pysäkkialueelta myös kaukolinjan busseihin, jotka vievät sinut kohteeseesi.

Münchenin kaupungin alueella voi kulkea vaivattomasti ympäriinsä myös julkisilla, mutta jos haluat vuokrata itsellesi auton lentokentältä, se onnistuu kätevästi lentoaseman keskusalueelta, jossa voit valita usean eri autonvuokrausyhtiön väliltä. Voit hypätä myös taksiin terminaalien ja keskusalueen ulkopuolelta. Münchenissä on myös useita hotelliketjuja, jotka tarjoavat lentokenttäkuljetuksia. Muista siis tarkistaa hotelliltasi etukäteen, kuuluuko hotellivaraukseesi myös ilmainen lentokenttäkuljetus!

Münchenin alueella liikkuminen on helppoa kattavan julkisen liikenteen ansiosta. Pääset kohteeseesi helposti ja nopeasti bussilla, raitiovaunulla, metrolla tai S-junalla. Ydinkeskustassa ja pärjäät kuitenkin mainiosti jalkaisin. Ihaile vanhankaupungin eli Altstadtin nähtävyyksiä, kuten Marienplatzilla olevia vaikuttavia Altes Rathausia ja Neues Rathausia. Päärautatieaseman ympärillä tarjoutuu myös hyviä mahdollisuuksia shoppailuun. Kierreltyäsi keskustassa voitkin hypätä julkisiin ja suunnistaa johonkin kaupungin useista Biergarteneista, joissa voit kokea Oktoberfestin tunnelmaa muulloinkin kuin varsinaisen juhlan aikaan. Nauti saksalaisesta oluesta ja ruoasta paikallisten seassa ja iloisen puheensorinan ympäröimänä. Talvikuukausina voit nauttia saksalaisesta vieraanvaraisuudesta perinteisissä ravintoloissa ja kapakoissa. Pakkaa siis laukkusi ja varaa lennot Helsingistä Müncheniin jo tänään!

Usein kysytyt kysymykset