Helsinki-Vantaa (HEL) – Gardermoen (OSL) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Gardermoen

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 32 € yhdensuuntaisille lennoille ja 65 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Air Baltic
Norwegian Air Shuttle
Air Baltic
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Finnair
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Air Baltic
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
SAS
Norwegian Air Shuttle
Tietoa reitistä Helsinki – Oslo
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäGardermoen
Liikennöivät lentoyhtiötAir Baltic, Air France, British Airways, Finnair, KLM, Lufthansa, Norwegian Air International Ltd, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines
Lennon hinta65 €
Välimatka759 km

Lentoja Helsinki (HEL) – Oslo (OSL)

Norjan viehättävä pääkaupunki Oslo on suosittu kohde niin työ- kuin vapaa-ajanmatkoille. Oslon päälentoasema Gardermoen on Pohjoismaiden toiseksi vilkkain ja kuuluu Euroopan kahdenkymmenen vilkkaimman lentoaseman joukkoon. Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee Oslon Gardermoenille suoralla lentoyhteydellä kaikkina viikonpäivinä ja arkisin jo heti aamuksi. Tutustu nyt Expedian sivustolla parhaisiin lentotarjouksiin kohteesta Helsinki kohteeseen Oslo!

Helsinki-Vantaan lentoasemalta Oslon Gardermoenin kansainväliselle lentoasemalle pääsee tällä hetkellä esimerkiksi Finnairin, Norwegianin ja SASin lennoilla. Lentoaika on vain noin puolitoista tuntia, ja päivän ensimmäiset lennot ovat perillä jo varhain aamulla Norjan aikaa, joka on tunnin verran jäljessä Helsingin ajasta. Kun aloitat Norjan-matkan suunnittelun, kannattaa halpoja lentoja Helsingistä Osloon ryhtyä etsimään hyvissä ajoin, sillä Norjan matkailusesonki kestää lähes ympäri vuoden. Kun kesäsesonki päättyy, edessä on ruska-aika, ja heti sen perään avautuvat jo ensimmäiset hiihtolomakohteet.

Suomalaisille Oslo on helppo matkakohde läheisen sijaintinsa vuoksi. Oslossa tuntee kuitenkin olevansa jo oikeasti ulkomailla, sillä Norja ei kuulu Euroopan unioniin eikä euroalueeseen. Euro ei kelpaakaan maksuvälineenä esimerkiksi useimmissa hotelleissa Oslossa, joten muista vaihtaa valuuttaa ennen matkaasi tai tarkista, että debit- tai luottokorttisi hyväksytään myös Norjassa. Norjaa pidetään usein kalliina maana, mutta kun ryhdyt suunnittelemaan matkaasi riittävän aikaisin, halpa hotelli Oslosta löytyy mihin vuodenaikaan tahansa.

Varaa lentoliput Helsingistä Osloon

Expedian sivuston kautta sopivan lennon varaaminen Helsinki-Vantaalta Gardermoenin lentoasemalle on helppoa ja näppärää. Voit järjestää hakutuloksia hinnan tai saapumis- tai lähtöajan perusteella tai ottaa mukaan vain suorat lennot. Koska suora lento Helsingistä Osloon kestää vain noin 90 minuuttia, kannattaa tarkistaa myös välilaskulliset vaihtoehdot. Välilaskuineenkin Helsingistä Osloon saattaa päästä reilusti alle viidessä tunnissa, ja samalla saat tilaisuuden viettää pari tuntia vaikkapa ostosmahdollisuuksistaan kuuluisalla Tukholman Arlandan lentokentällä. Lennoissa on runsaasti valikoimaa niin kiireiselle liikematkailijalle kuin sinulle, joka haluat nauttia myös matkasta itsestään.

Norja ei ole EU-maa mutta kuuluu kuitenkin Schengen-alueeseen, joten suomalainen matkailija voi lentää Helsingistä Osloon myös ilman passia. Koska lento on lyhyt, Norjan sievät kaupungit ovat hyvä matkakohde esimerkiksi lomailijalle, joka haluaa käyttää aikansa tehokkaasti. Viikonloppulomalla Oslossa ehdit nähdä ja kokea jo paljon, sillä aikaa ei tuhraannu lentokoneessa istumiseen! Vielä enemmän saat lomastasi irti, jos varaat vuokra-auton Oslosta ja käyt ottamassa tuntumaa Norjan huikeisiin vuoristomaisemiin.

Lentoja Helsingistä Osloon

Kun etsit Helsinki–Oslo-lentoja, muista, että kaupunkia palvelee päälentoasema Gardermoenin lisäksi myös kaksi pienempää lentokenttää, joita käyttävät pääasiassa halpalentoyhtiöt. Ryggen kunnassa sijaitsevalta Mossin kentältä on Osloon noin 60 kilometriä, ja Torp Sandefjordin lentokentältä matkaa Osloon on 110 km. Näille kentille ei ole suoria lentoja Helsingistä, mutta jos valitset välilaskullisen lennon, voit päätyä myös jommallekummalle Oslon kakkoskentistä.

Gardermoenin lentoasema sijaitsee 35 kilometrin päässä Oslon keskustasta. Gardermoenilta on helppo päästä Osloon julkisella liikenteellä, ja pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että lähes 70 prosenttia kenttää käyttävistä matkailijoista saapuu kentälle tai lähtee sieltä julkisilla liikennevälineillä – luku on eräs maailman korkeimmista. Helpoin ja nopein tapa päästä Oslon keskustaan on juna. Flytoget eli Gardermoenin ja Oslon keskustan välinen pikajuna liikennöi arkisin kuudesti tunnissa, ja matkustusaika on noin 20 minuuttia. Lisäksi lentokentältä pääsee Norjan valtionrautateiden yhteyksillä suoraan esimerkiksi Lillehammeriin ja Trondheimiin. Oslon keskustaan voi siirtyä myös bussilla. Nopein on SAS:n suora Flybussen-vuoro, jolla pääset keskustaan 20 minuutissa. Lentokentältä voi ottaa myös taksin, ja parkkiruutujakin kentällä on yli 10 000. Myös kaikilla tärkeimmillä Oslon autovuokraamoilla on toimipisteet lentoasemalla.

Usein kysytyt kysymykset