Pääosion alkuosa

Halvat lennot Helsinki –> Praha

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa reitistä Helsinki – Praha

Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa
Kohdelentokenttä Václav Havel
Liikennöivät lentoyhtiöt Aeroflot-Russian Airlines, Air Baltic, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Czech Airlines, Finnair, KLM, Lufthansa, SAS, Turkish Airlines
Lennon hinta 126 €
Välimatka 1 311 km

Lentoja Helsinki (HEL) – Praha (PRG)

Tšekin tasavallan idyllinen pääkaupunki Praha on noussut parissa vuosikymmenessä maailman suosituimpien matkakohteiden joukkoon, eikä ihme. Suomalaiselle matkailijalle Praha on ilahduttavan lähellä, mutta silti tunnelmaltaan jo aidosti keskieurooppalainen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on päivittäin useita suoria ja välilaskullisia lentoyhteyksiä Prahan lentoasemalle. Varauspalvelustamme löydät helposti parhaat lentotarjoukset kohteesta Helsinki kohteeseen Praha.

Václav Havelin mukaan nimetty Prahan lentokenttä on eräs itäisen Keski-Euroopan vilkkaimmista. Suorissa lennoissa Helsinki-Vantaan lentoasemalta Prahan kansainväliselle lentoasemalle on runsaasti valinnanvaraa, sillä niitä tarjoavat tällä hetkellä ainakin Finnair, Norwegian ja Czech Airlines. Suoraan lennettäessä lento Helsingistä Prahaan kestää vain reilut kaksi tuntia. Koska välimatka on lyhyt, kannattaa tarkistaa myös välilaskulliset vaihtoehdot, sillä välilaskuineenkin Helsingistä Prahaan pääsee yleensä neljässä–viidessä tunnissa. Jos suunnittelet vain parin päivän nopeaa kaupunkilomaa, Praha on hyvä valinta, sillä päivän ensimmäiset lennot ovat perillä jo aamulla Tšekin aikaa.

Kun aloitat Tšekin-matkasi suunnittelun, kannattaa halpoja lentoja Helsingistä Prahaan ryhtyä etsimään hyvissä ajoin, sillä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Prahassa on matkailusesonki ympäri vuoden. Hotellit Prahassa varataan loppuun erityisen nopeasti kesäkuukausina sekä joulun alla, kun marraskuun ja jouluaaton välisenä aikana kaupunki täyttyy tunnelmallisista joulutoreista.

Varaa nyt lentoliput Helsingistä Prahaan

Lukuisat suomalaiset ovat jo menettäneet sydämensä romanttiselle Prahalle. Vltava-joen rannalla sijaitseva Praha on noin 1,2 miljoonan ihmisen koti, ja kaupungin lempinimi ”Sadan tornin kaupunki” kuvaa hyvin Prahan upeaa siluettia, jolle tunnusomaista ovat lukuisat korkeat, suipot kirkontornit. Etenkin Euroopan historiasta ja eri aikakausien arkkitehtuurista kiinnostuneille kaupunki on ehtymätön aarreaitta. Nyky-Praha ei kuitenkaan ole jäänyt kiinni menneeseen, vaan tarjoaa erittäin vilkasta kulttuurielämää myös kansainväliseen makuun – teatteria, kuvataidetta, rockmusiikkia, klassisen musiikin konsertteja ja tietenkin kirjallisuutta. Mieleenpainuvien kulttuurielämysten jälkeen on mukavaa poiketa kansankuppilaan tai hienoon kahvilaan ja nauttia maailmankuuluista tšekkiläisistä oluista.

Expedian sivuston kautta sopivan lennon varaaminen Helsinki-Vantaalta Václav Havelin lentoasemalle on helppoa ja näppärää. Voit järjestää hakutuloksia hinnan tai saapumis- tai lähtöajan perusteella tai suodattaa tulokset niin, että näet vain esimerkiksi suorat ja yhden välilaskun sisältävät lennot. Heti ensimmäinen tulossivusto kertoo lennon hinnan ja kokonaiskeston lisäksi myös sen, mille lentoasemalle mahdolliset välilaskut tehdään ja kauanko ne kestävät.

Varauspalvelussa on mukavaa suunnitella unelmien lomaa Prahassa kaikessa rauhassa, sillä näet lentojen hinnat jo useita kuukausia etukäteen, ja voit käyttää hyväksesi parhaat tarjoukset. Lentoja Helsingistä Prahaan varatessa on hyvä muistaa, että Tšekki kuuluu Suomen tapaan Schengen-alueeseen, eikä passintarkastuksista tai tuliaisia koskevista rajoituksista tarvitse huolehtia. EU-maa Tšekki ei kuulu vielä euroalueeseen, vaan käytössä on maan oma rahayksikkö koruna. Prahassa kello on tunnin vähemmän kuin Helsingissä – jos siis ylipäätään muistat katsoa kelloa tässä lumoavassa kaupungissa!

Kun lennät Prahaan Helsingistä

Praha–Helsinki-lennolla todennäköisin kohteesi on Václav Havelin lentokenttä, joka sijaitsee vain noin 10 kilometrin päässä Prahan keskustasta. Näppärin yhteys lentoasemalta Prahan keskustaan on suoralla lentokenttäbussilla, mutta matkan voi taittaa myös taksilla tai matkustamalla bussilla noin 15 minuutin matkan lähimmälle metroasemalle. Airport Express -bussivuorolla lentoaseman ja Prahan päärautatieaseman välinen matka kestää noin 35 minuuttia. Bussit pysähtyvät ykkös- ja kakkosterminaaleissa, ja lippuja voi ostaa lipputiskeiltä, käteisellä automaateista tai suoraan kuljettajilta. Jos aiot vuokrata auton Prahasta, kaikilla Tšekin tärkeimmillä autovuokraamoilla on luonnollisesti toimipisteet Prahan lentoasemalla. Jos aiot jatkaa matkaa Prahasta muualle Tšekkiin, Student Agency -bussiyhtiön ylellisillä kaukoliikenteen linja-autoilla pääset useita kertoja päivässä Tšekin suurimpiin kaupunkeihin, kuten Karlovy Varyyn, Plzeňiin ja Brnoon.