Kuopio (KUO) – Ferenc Liszt Intl. (BUD) lennot

Halvat lennot Kuopio –> Ferenc Liszt Intl.

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen yhdensuuntaisille lennoille ja 264 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Air France
Finnair
Air France
Air France
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Air France
Air France
Tietoa reitistä Kuopio – Budapest
LähtölentokenttäKuopio
KohdelentokenttäFerenc Liszt Intl.
Liikennöivät lentoyhtiötAir France, Finnair
Lennon hinta264 €
Välimatka1800 km

Halvat lennot Kuopiosta Budapestiin vievät sinut lomalle yhteen koko Euroopan kauneimmista ja vanhimmista kaupungeista

Budapest on todella monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa vaativimmillekin matkailijoille. Tarjolla on sekä hengästyttävän upeaa arkkitehtuuria että kaikki mitä modernilta suurkaupungilta voi odottaa. Maan hintataso on Suomen vastaavaa matalampi, ja ravintoloissa on tarjolla jokseenkin kaikkea mitä lautaselleen voi haluta. Varaa omat lentosi Budapestiin Kuopiosta ja lähde näkemään ja kokemaan itäinen Eurooppa kaikkein kauneimmillaan!

Budapest: kurkistus kauas menneisyyteen, rentouttavia kylpyjä ja täysi kattaus kulttuuria

Budapestin historia ulottuu aina ajanlaskuamme edeltävään aikaan. Tätä todistavat muun muassa vanhan roomalaisen Aquincumin siviilikaupungin rauniot. Myöhemmin kaupunkia ovat hallinneet muun muassa hunnit, madjaarit, turkkilaiset ja Habsburgit, joista kaikki ovat jättäneet omat merkkinsä sen rakennuskantaan. Budapestin keskusta onkin monin paikoin kuin valtava ulkoilmamuseo, sillä upeita rakennuksia on lähes joka kulmalla. Etenkin Tonavan rannalla kohoavalla Linnavuorella sijaitseva Budan linna, joen ylittävät sillat sekä koristeellinen parlamenttitalo ovat käsittämättömän upeita luomuksia.

Arkkitehtuurin ohella Budapest on tunnettu kylpylöistään ja kulttuuritarjonnastaan. Kylpylät saavat vetensä kaupungin alueella sijaitsevista kuumista lähteistä, ja monet niistä ovat majesteettisen kauniita ulko- ja sisätilakokonaisuuksia. Esimerkiksi upea Királyn kylpylä on peräisin 1500-luvulta, ja sen sisällä kylpijät pääsevät ihailemaan täysin alkuperäisessä tyylissä säilytettyjä kupoleita ja altaita. Kulttuuria kaupungissa on tarjolla esimerkiksi kaupungin lukuisissa museoissa, Unkarin valtionoopperassa sekä ympäri vuotta järjestettävillä musiikkifestivaaleilla. Nuorempaa väkeä kaupunkiin vetää etenkin elokuussa järjestettävä Sziget-festivaali, jolle saapuu vuosittain satoja tuhansia vieraita. Selaa lentoja Kuopiosta Budapestiin sivuillamme ja varaa liput sinulle parhaiten sopivalle ajankohdalle. Saavutpa kaupunkiin sitten milloin tahansa, tylsää täällä ei tule olemaan!

Mitä lentoja Kuopiosta Budapestiin on saatavilla?

Nopeimmin pääset Kuopiosta Budapestiin, kun lennät sinne aamutuimaan Finnairilla. Matkaan sisältyy välilasku Helsingissä, mutta välilaskuun ei kulu kuin reilu tunti. Kokonaisuudessaan matkaan kuluu hieman yli neljä tuntia. Koska näiden lentojen hintakin on kohtuullinen, tämä on ehdottomasti paras tarjolla olevista vaihtoehdoista. Jos et voi lähteä matkaan aikaisin aamulla, parhaat Kuopio–Budapest-lennot saat, kun valitset jonkin kahden välilaskun vaihtoehdon. Niissä matka-aika on toki huomattavasti neljää tuntia pidempi, mutta koko päivää nekään eivät sinulta vie.

Lähtö Kuopiosta ja saapuminen Budapestiin

Kuopion ainoa lentoasema sijaitsee Rissalassa, noin 14 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen. Aseman terminaalirakennuksessa on tarjolla kaikki tavanomaiset lentokenttäpalvelut, kuten kahvila, ravintola, myymälä, apteekki ja kokoustiloja. Koska lentoasema on melko pieni, sinne saapuvien ei yleensä tarvitse varautua pitkiin jonotusaikoihin tai isojen lentoasemien väenpaljouteen. Ainoastaan kesälomien aikaan ihmisiä voi olla tungokseksi asti. Pääset Kuopion lentoasemalle omalla autolla tai paikallisliikenteen bussilla 40. Bussi kulkee kerran tunnissa kello 6.00–18.00.

Kaikki lennot Kuopiosta Budapestiin laskeutuvat kaupungin keskustasta 16 kilometrin päässä sijaitsevalle Ferenc Lisztin kansainväliselle lentoasemalle (BUD). Asema tunnettiin aikoinaan nimellä Ferihegyn lentoasema. Monet halpalentoyhtiöt, kuten Wizzair ja Ryanair käyttävät sitä, minkä vuoksi lentoasema on kohtuullisen vilkas.

Ferenc Listztin lentoasemalta pääset kaupungin keskustaan joko taksilla tai nousemalla johonkin terminaalien edestä liikennöivistä busseista. Näistä bussi 100E liikennöi puolen tunnin välein suoraan kaupungin keskustaan ja 200E kuljettaa puolestaan matkalaiset lentokentästä katsoen lähimmälle metroasemalle. Sieltä pääsee metrolla nopeasti mihin tahansa keskustan alueelle. Sekä bussien että metron matkaliput ovat erittäin edullisia. Maksamista varten kannattaa vaihtaa jo Suomessa pieni määrä Unkarin forintteja. Lisää voit vaihtaa paikan päällä; useimmissa Budapestin kaupoissa ja ravintoloissa voit tosin maksaa laskusi myös luottokortilla.