Halvat lennot Turku –> Riika

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa reitistä Turku – Riika

Lähtölentokenttä Turku
Kohdelentokenttä Riian kansainvälinen lentokenttä
Liikennöivät lentoyhtiöt Air Baltic, Finnair
Lennon hinta 136 €
Välimatka 408 km

Varaa lento Turusta Riikaan ja lähde stressittömälle matkalle ihastuttavaan kulttuurikaupunkiin

Latvian pääkaupunki Riika on Baltian suurin kaupunki, joka tarjoaa matkailijoille paljon. Pohjolan Pariisinakin tunnetussa kaupungissa sekoittuvat paikalliset, saksalaiset ja venäläiset vaikutteet ja monelta eri vuosisadalta peräisin olevat arkkitehtoniset suuntaukset: vanhat kivikirkot, keskiaikaiset rakennukset, jugendtyylin helmet sekä vuosisatainen puuarkkitehtuuri. Pitkästä historiastaan huolimatta Riika on nuorekas ja moderni kaupunkikeskus ja Euroopan ilmaisen WiFin pääkaupunki – voit hyödyntää älylaitettasi kätevästi kaupunkialueella.

Historiallinen vanhakaupunki, lukemattomat kahvilat ja ravintolat, mielenkiintoiset museot ja galleriat sekä houkuttelevat pikku putiikit ja ostoskeskukset tekevät Riiasta loistavan kaupunkikohteen. Suorat lennot Turusta Riikaan taas tekevät matkustamisesta ihanan helppoa, koska lento Turku–Riika ei kestä kuin vähän päälle tunnin! Käteviä kulkuyhteyksiä ei kannata aliarvioida, sillä vaikka kaupungista toiseen kertyy linnuntietä vain 400 kilometriä, käytännössä matkaa on lähes 570 kilometriä ja välissä joutuu ylittämään myös yhden meren.

Halvat lennot Turusta Riikaan

Mitä lentoja Turusta Riikaan on tarjolla? Paras vaihtoehto on tietysti AirBalticin liikennöimä suora lento, joka vie perille hetkessä. Jos suora lento ei sovi aikatauluusi tai haluat hyödyntää muita vaihtoehtoja, Finnair lentää Turusta Riikaan Helsingin kautta. Mikäli vaihtoyhteyttä ei tarvitse odottaa erityisen pitkään, koko matka kestää parhaimmillaan kolmesta neljään tuntia. Lentojen hinnat vaihtelevat varsin reilusti läpi vuoden. Jos haluat mahdollisimman halvat lennot Turusta Riikaan, vertaile kaikkia eri vaihtoehtoja Expedian sivuilla. Loppukesästä ja alkusyksystä ennen syyslomien alkua lippuja voi saada tavallista edullisemmin. Hinnat kallistuvat yleensä myös loppuviikkoa kohti, joten matkaan kannattaa mahdollisuuksien mukaan lähteä alkuviikosta. Jos suunnittelet lomasi tavallisesti säiden mukaan, muista, että Riian ilmasto on leuto ja kostea: runsaimmat sadekuurot ajoittuvat heinäkuun ja lokakuun välille, kesällä ei tarvitse pelätä paahtavaa hellettä ja talvella pikkupakkaset ovat tavallisia.

Mistä matkaan?

Lennot Turusta Riikaan lähtevät Turun lentoasemalta (IATA: TKU), joka sijaitsee suunnilleen kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Matka ei ole pitkä Turun lähikunnistakaan: lentoasemalta on 7 kilometrin matka Raisioon ja 20 kilometrin matka Naantaliin. Jos liikut julkisilla, tarkista Matkahuollon ja VR:n sivuilta tiedot bussi- ja junayhteyksistä Turun asemille. Turun keskustasta voi hurauttaa lentokentälle paikallisliikenteen linjalla numero 1. Tämä täysin sähköllä kulkeva linja-auto ajaa kentälle sataman ja kauppatorin kautta, ja matkaan kuluu parikymmentä minuuttia. Lisäksi lentoasemalle voi tietysti kulkea taksilla tai omalla autolla, jonka voi jättää parkkialueelle terminaalirakennuksen eteen. Pienen ja näppärän kentän hyviin puoliin kuuluvat sutjakka lähtöselvitys ja turvatarkastus, joten matkalle lähtö hoituu stressittömästi ja ilman ruuhkia.

Saapuminen Riikaan

Turku–Riika-lennot laskeutuvat Riian kansainväliselle lentoasemalle, jonka IATA-koodi on RIX. Koska Latvia sijaitsee samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi, kelloa ei tarvitse siirtää. Myös valuutta on sama, joten näistä asioista ei tarvitse perillä stressata! Kentältä on matkaa kaupungin keskustaan noin 13 kilometriä, ja matkan voi taittaa kätevästi bussilla tai taksilla. Virallisia taksiyhtiöitä on kaksi: SIA ”Baltic Taxi Lidosta” ja AS ”Rīgas Taksometru parks” (punaiset taksit). Taksikyyti keskustaan kestää noin 15 minuuttia. Paikallisliikenteen bussilinja numero 22 lähtee saapuvien lentojen terminaalin edestä, ja matkaan kuluu noin puoli tuntia. Busseja kulkee 10–30 minuutin välein. Lippuja voi ostaa bussista, bussipysäkin automaatista ja lentoaseman sisältä esimerkiksi turistitoimistosta. Lentokentältä Riikaan kulkevat myös yksityisten bussiyrittäjien linja-autot, joilla pääsee Riian lisäksi maan rajojen ulkopuolelle vaikkapa Pietariin, Tallinnaan ja Vilnaan.

Riika on hyvä kaupunkilomakohde kaikille: vilkas kahvilakulttuuri, edulliset kylpylä- ja kauneuspalvelut, taide- ja musiikkitapahtumat, kaunis arkkitehtuuri ja liikkumisen helppous tarjoavat mahdollisuuden stressittömään mutta virikkeiseen lomaan lyhyen lentomatkan päässä. Anna itsellesi mahdollisuus ihastua kaupunkiin ja mene vertailemaan lentoja Turusta Riikaan!