Pirkkala (TMP) – Riian kansainvälinen lentokenttä (RIX) lennot

Halvat lennot Pirkkala –> Riian kansainvälinen lentokenttä

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 75 € yhdensuuntaisille lennoille ja 128 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Tietoa reitistä Tampere – Riika
LähtölentokenttäPirkkala
KohdelentokenttäRiian kansainvälinen lentokenttä
Lennon hinta127 €
Välimatka497 km

Usein kysytyt kysymykset

Lento Tampere–Riika: lomalle lähes kotiovelta

Haluaisitko tutustua uuteen, kauniiseen mutta edulliseen kaupunkikohteeseen lyhyen lentomatkan päässä kotoa? Latvian pääkaupunki Riika on koko ajan kasvava turistikohde, joka sijaitsee alle puolentoista tunnin lentomatkan päässä Tampereelta. Viehättävä kulttuurikaupunki tarjoaa hyvätasoisia mutta edullisia majoitusvaihtoehtoja, ja kaupungin jugendtyylinen arkkitehtuuri ja Unescon maailmanperintökohteeksi valittu historiallinen vanhakaupunki takaavat tunnelmallisen lomaympäristön. Hintoja vertailemalla on mahdollista löytää mukavan halvat lennot Tampereelta Riikaan, jolloin lomalle pääsee harvinaisen nopeasti ja edullisesti lähes kotiovelta.

Lentoja Tampereelta Riikaan – eri vaihtoehdot

Tampereelta voi matkustaa Riikaan todella kätevästi suorilla lennoilla. AirBaltic liikennöi reittiä lähes päivittäin. Etäisyyttä kahden kaupungin välille kertyy linnuntietä noin 570 kilometriä, mikä voi vaikuttaa yllättävän vähäiseltä. Perille päästäkseen on silti ylitettävä meri ja kuljettava Viron läpi, joten suora lento oikaisee matkasta monet mutkat. Vaihtoehto suorille Tampere–Riika-lennoille ovat Helsingin kautta kulkevat jatkolennot, joita liikennöi muun muassa Finnair. Välilaskullinen lento kestää parhaimmillaan noin 3 tuntia, pisimmillään jopa 9–10 tuntia. Sekin kannattaa silti pitää mielessä, koska tämä antaa enemmän valinnanvaraa lentoaikojen suhteen ja tarjolla on usein käteviä vaihtoyhteyksiä. Yleensä lennot ovat kalleimmillaan kesälomien aikaan, koska Riian suosituin lomasesonki osuu keskikesän ja juhannuksen tienoille. Jos etsit mahdollisimman halpoja lentoja Tampereelta Riikaan, varaa liput esimerkiksi loppukesälle tai syksylle, jolloin sää ei ole vielä liian kylmä. Heinäkuusta lokakuuhun ajoittuvat tosin vuoden runsaimmat sadekuurot, koska meren läheisyyden takia kaupungin ilmasto on varsin kostea.

Matkaan Tampereelta

Tampere-Pirkkalan lentoasema (IATA-koodi TMP) sijaitsee alle 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta Pirkkalassa. Jos et halua jättää omaa autoa parkkiin lentokentälle, voit hypätä paikallisliikenteen bussiin 1A. Vaihtoehtoisesti voit ottaa keskustasta taksin tai tarkistaa Ryanairin bussin aikataulut Tokeen liikenteen kotisivuilta. Tämä bussi lähtee matkaan rautatieasemalta. Pienellä lentoasemalla on kaksi terminaalia ja kaksi Tampere Café & Shop -kahvilamyymälää. Jos ylimääräistä aikaa jää, voit siis nauttia kahvikupillisen tai tehdä ostoksia ennen koneeseen nousua.

Lennot Tampereelta Riikaan laskeutuvat Riian kansainväliselle lentoasemalle

Riian kansainvälinen lentoasema (IATA: RIX) on Baltian maiden suurin, ja se sijaitsee noin 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta lounaaseen. Kentältä on helppo kulkea keskustaan esimerkiksi julkisen liikenteen busseilla. Bussilinja numero 22 lähtee saapuvien lentojen terminaalin edestä P1-parkkialueen korkeudelta. Matkaan kuluu noin 30 minuuttia, ja busseja kulkee 10–30 minuutin välein. Lippuja saa sekä bussista että lentoaseman turistitoimistosta ja bussipysäkin lippuautomaatista. Kentältä voi tietysti hypätä myös taksin kyytiin (taksikyyti keskustaan kestää noin varttitunnin) tai tarkistaa kansainvälisiäkin reittejä liikennöivien bussiyritysten aikataulut. Lentoasemalta nimittäin pääsee Riian lisäksi esimerkiksi Tallinaan ja Vilnaan. Kun lentosi Tampereelta Riikaan on laskeutunut, riittää, että käyt hakemassa laukkusi ja suuntaat hotellille – Latvia on samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi ja valuuttakin on sama, joten loman aloittaminen sujuu vaivatta!

Historiallinen Riika

Lento Tampereelta Riikaan kannattaa monestakin syystä: kaupunkiympäristö on kaunis ja historiallinen, hinnat edulliset ja ravintola-, ostos- ja kauneudenhoitopalvelut monipuoliset, minkä lisäksi on muistettava lähes koko kaupungin kattava ilmainen langaton verkko ja hyvät yhteydet Suomesta. Riikaa kutsutaan usein Pohjolan tai Baltian Pariisiksi, eikä syyttä. Kaupungissa on dynaaminen kulttuurielämä ja kaunis, monia eri vuosisatoja heijastava arkkitehtuuri. Kapeiden kujien pienet putiikit, kahvilat, ravintolat ja galleriat houkuttelevat ohikulkijoita piipahtamaan sisään. Vanhakaupunki ja keskusta sijaitsevat sen verran lähellä toisiaan, että kaupunkiin voi tutustua jalan. Leuto ilmasto ei läkähdytä edes keskikesällä, ja kaupungissa on mukava kävellä ympäriinsä tutustumassa nähtävyyksiin, kuten Ruutitorniin ja Mustapäiden taloon. Riika kannattaa pitää mielessä, kun etsii mielenkiintoista, tunnelmallista kaupunkikohdetta sujuvien kulkuyhteyksien päässä.