Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Alattion museo

Käy katsomassa yhtä Euroopan suurimmista vanhojen kivikaiverrusten kokoelmaa ja tutustu kiehtovan museon perinne- ja historianäyttelyihin.

Alattion museossa voit perehtyä alueen paikallis- ja luonnonhistoriaan. Näet esimerkkejä tuhansia vuosia vanhasta kalliotaiteesta, saat tietoja revontulista ja tutustut kaupungin torin historiaan, joka alkaa jo 1400-luvulta.

Ikivanhat kalliotaidelohkareet kuuluvat museon kohokohtiin. Museo käsittää myös yhden viidestä ulkona sijaitsevasta kalliotaidekohteesta, jotka ovat mukana Unescon maailmanperintökohteiden luettelossa. Museosta lähtevät polut kiemurtelevat alueella, joka sijaitsee pienen lahdelman ympärillä.

Museon 85 paneelissa on yhteensä yli 3 000 kaiverrusta, jotka ovat peräisin 2 000–7 000 vuoden takaa. Kaiverrukset esittävät veneitä, eläimiä ja muinaisia jumalia. Polkujen varrella ei ole selityksiä, mutta pääsylipun hitaan sisältyy opaskirja. Ryhmät voivat myös varata opastetun kierroksen etukäteen.

Kun palaat museolle, kierrä sisätiloissa olevat näyttelyt. Perehdy jo 1400-luvulla toimineen Alattion torin historiaan, tutki karttoja, joissa kuvataan kaupungin ja Pohjois-Euroopan välisiä kauppayhteyksiä, ja katsele 1900-luvun alkupuolella otettuja valokuvia vilkkaasta torielämästä.

Kivitaiteesta kristinuskon aikaan ‑näyttelyssä kerrotaan alueen uskonnollisesta perinteestä muinaisajan jumalista kristinuskon saapumiseen ja keskiaikaiseen taiteeseen. Museossa on esillä myös Alattiossa syntyneen mäkihyppääjän Bjørn Wirkolan voittamia mitaleja ja muita palkintoja. Lisäksi voit tutustua maailman ensimmäiseen revontuliobservatorioon, joka perustettiin alueelle vuonna 1899.

Alattion museo sijaitsee Hjemmeluftin kylässä noin viiden kilometrin päässä Alattion keskustasta. Museoon pääsee kylästä paikallisbussilla, ja sen pihalla on myös maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Alattion museo on avoinna joka päivä joitakin yleisiä juhlapäiviä lukuun ottamatta, ja sinne on pääsymaksu. Kalliokaiverruksiin pääsee tutustumaan vain kesäaikaan. Äänioppaita ja englanninkielisiä opastettuja kierroksia on saatavilla lisämaksusta.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 9 majoitusliikettä kohteen Altan museo lähellä
Scandic Alta 114 €
Scandic Alta

Scandic Alta

Lokkeveien 61, Alta
   
  4,1
  /5 (511 arvostelua)
  3.5 kautta 5.0

  Nordlyskatedralen ja Altan kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta hotellista. Altan kivipiirrokset ja Altan museo ovat myös 5 kilometrin päässä.

  Nordlys Hotell Alta 91 €
  Nordlys Hotell Alta

  Nordlys Hotell Alta

  Bekkefaret 3, Alta
    
   3,1
   /5 (15 arvostelua)
   0.0 kautta 5.0

   Altan kirkko, Nordlyskatedralen ja Altan kivipiirrokset ovat 10 kilometrin päässä tästä hotellista. Altan museo sijaitsee 2,4 kilometrin päässä.

   Thon Hotel Alta 128 €
   Thon Hotel Alta

   Thon Hotel Alta

   Labyrinten 6, Alta
     
    4,4
    /5 (89 arvostelua)
    3.5 kautta 5.0

    Nordlyskatedralen ja Altan kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Altan kivipiirrokset ja Altan museo ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Hiljainen ja Keskeinen - Lähellä Kaikkea 39 €
    Hiljainen ja Keskeinen - Lähellä Kaikkea

    Hiljainen ja Keskeinen - Lähellä Kaikkea

    Alta
      
     0.0 kautta 5.0

     Huoneistohotelli, jonka lähellä on Altan kirkko, Nordlyskatedralen ja Altan kivipiirrokset Lähellä sijaitsee myös Altan museo.

     Park Hotell Alta
     Park Hotell Alta

     Park Hotell Alta

     Markedsgata 6, Alta
       
      0.0 kautta 5.0
      Sorrisniva Igloo Hotel 390 €
      Sorrisniva Igloo Hotel

      Sorrisniva Igloo Hotel

      Sorrisniva 20, Alta
        
       5,0
       /5 (2 arvostelua)
       3.5 kautta 5.0

       Altan kirkko, Altan kivipiirrokset ja Altan museo ovat 20 kilometrin päässä tästä hotellista. Nordlyskatedralen sijaitsee 16,7 kilometrin päässä.

       Bjørnfjell Mountain Lodge 275 €
       Bjørnfjell Mountain Lodge

       Bjørnfjell Mountain Lodge

       Nordelvdalen 170, Alta
         
        3.5 kautta 5.0

        Tämä mökki on samalla seudulla kuin Nordlyskatedralen, Altan kirkko ja Altan kivipiirrokset. Alueella sijaitsee myös Altan museo.

        Gargia Lodge 109 €
        Gargia Lodge

        Gargia Lodge

        Gargiaveien 96, Alta
          
         3,8
         /5 (12 arvostelua)
         3.5 kautta 5.0

         Altan kivipiirrokset on 25,3 kilometrin päässä tästä maaseudulla sijaitsevasta lomamajasta.