Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Apollon ja Athenan temppeli

Tutustu Turkin romanttisen merenrannan valkeaa hiekkaa vasten piirtyviin muinaisen roomalaistemppelin marmoriraunioihin.  

Siden kaupungissa Turkissa voit ihailla vaikuttavan Apollon ja Athenan temppelin raunioita, jotka ovat peräisin 100-luvulta.  Katsele maisemia Välimerelle muinaisilta raunioilta, jotka toimivat upeana ulkoilmamuseona Siden kauniita hiekkarantoja vasten. Palaa iltahämärän tullen rannalle piknikille. Istu meren äärellä ja katsele, kun aurinko laskee henkeäsalpaavien, valonheitinten valossa dramaattisesti kylpevien raunioiden taa. 

Siden ikivanha satamakaupunki on Turkin suosituimpia lomakohteita, ja sen muinaiset rauniot vetävät paikalle lukemattomia turisteja joka vuosi. 1800 vuotta vanhasta Apollon ja Athenan temppelistä on jäljellä antiikkipylväitä alkuperäisissä paikoissaan, ja monet niistä seisovat edelleen ehjinä. Roomalainen temppelipaikka on jäänne kreikkalaisen mytologian ja arkkitehtuurin leviämisestä alueelle antiikin aikakaudella.

Apollon ja Athenan palvonta oli suosittua koko Rooman imperiumin alueella. Merimiesten ja satamien suojelija Athena esimerkiksi oli Siden suojelusjumalatar. Pidä kamera valmiina taltioimaan herkät hetket raunioilla. Ihaile korinttilaistyylisiä marmoripylväitä, jotka seisovat edelleen temppelin portiikkina.

Päiväsaikaan voit vaeltaa vuosisatojen saatossa kaatuneiden ja murtuneiden pylväiden lomassa ja hengittää raikasta ilmaa katsellen laajaa merta. Lounasaikaan voit kokeilla läheisiä rantaravintoloita, joissa saa autenttista paikallisruokaa edulliseen hintaan. Kun ilta saa, tuo omat eväät mukaan ja nauti romanttinen piknik-illallinen samalla, kun katselet auringon laskevan temppelin ylle. Yön tullen voit katsella kuun kajastavan dramaattisesti valaistujen portiikkien yllä.

Sideen pääsee tunnissa autolla tai bussilla läheiseltä Antalyan lentoasemalta. Vaikka Side on erinomainen lomakohde vuoden ympäri, parhaat ajat vierailulle ovat huhti-, touko-, kesä- ja lokakuussa, sillä keskikesällä kaupunki on turisteja täynnä. 

Apollon ja Athenan temppeli on yksi Siden vanhimmista ja kauneimmista kohteista.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 469 majoitusliikettä kohteen Apollon ja Athenan temppeli lähellä
Yali Hotel 49 €
Yali Hotel

Yali Hotel

Barbaros Caddesi No:50, Side, Antalya
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Apollon ja Athenan temppeli ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden museo ja Siden satama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Neptun Hotel 40 €
  Neptun Hotel

  Neptun Hotel

  Selimiye Mahallesi, Liman Caddesi, Side, Antalya
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Siden agora ja Siden läntinen ranta ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden itäinen ranta ja Temple of Tyche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   Side Antik Sempati Hotel 34 €
   Side Antik Sempati Hotel

   Side Antik Sempati Hotel

   Mercan Sk., Side, Antalya
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Apollon ja Athenan temppeli ja Siden satama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Siden museo ja Siden teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Terrace Elite Resort - All Inclusive 165 €
    Terrace Elite Resort - All Inclusive

    Terrace Elite Resort - All Inclusive

    Sancak Mah 60. Sk No4, Gundogdu, Side, Antalya
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Siden teatteri ja Siden läntinen ranta ovat 2 kilometrin päässä tästä lomakeskuksesta, josta on suora yhteys rannalle. Siden itäinen ranta ja Siden roomalaiset rauniot ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

     Side Kleopatra Beach Hotel 58 €
     Side Kleopatra Beach Hotel

     Side Kleopatra Beach Hotel

     Selimiye Mahallesi, Yasemin Sokak No:36/1, Side, Antalya
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden teatteri ja Siden roomalaiset rauniot ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Side Rose Motel 27 €
      Side Rose Motel

      Side Rose Motel

      Selimiye mahallesi zambak sok no/78-A, Side manavgat, Side
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta aamiaismajoituksesta. Siden satama ja Apollon ja Athenan temppeli ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Irem Garden Hotel & Apartments 28 €
       Irem Garden Hotel & Apartments

       Irem Garden Hotel & Apartments

       Kemer Mah. Fatih Sultan Mehmet, Bulvari No 75, Side, Antalya
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Siden itäinen ranta ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä huoneistohotellista. Siden agora ja Temple of Tyche ovat myös 2 kilometrin päässä.

        Hotel Villa Onemli 47 €
        Hotel Villa Onemli

        Hotel Villa Onemli

        Side Mahallesi, Lale Sokak No.5, Side, Antalya
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Siden itäinen ranta ja Apollon ja Athenan temppeli ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.