Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Apollon ja Athenan temppeli

Tutustu Turkin romanttisen merenrannan valkeaa hiekkaa vasten piirtyviin muinaisen roomalaistemppelin marmoriraunioihin.  

Siden kaupungissa Turkissa voit ihailla vaikuttavan Apollon ja Athenan temppelin raunioita, jotka ovat peräisin 100-luvulta.  Katsele maisemia Välimerelle muinaisilta raunioilta, jotka toimivat upeana ulkoilmamuseona Siden kauniita hiekkarantoja vasten. Palaa iltahämärän tullen rannalle piknikille. Istu meren äärellä ja katsele, kun aurinko laskee henkeäsalpaavien, valonheitinten valossa dramaattisesti kylpevien raunioiden taa. 

Siden ikivanha satamakaupunki on Turkin suosituimpia lomakohteita, ja sen muinaiset rauniot vetävät paikalle lukemattomia turisteja joka vuosi. 1800 vuotta vanhasta Apollon ja Athenan temppelistä on jäljellä antiikkipylväitä alkuperäisissä paikoissaan, ja monet niistä seisovat edelleen ehjinä. Roomalainen temppelipaikka on jäänne kreikkalaisen mytologian ja arkkitehtuurin leviämisestä alueelle antiikin aikakaudella.

Apollon ja Athenan palvonta oli suosittua koko Rooman imperiumin alueella. Merimiesten ja satamien suojelija Athena esimerkiksi oli Siden suojelusjumalatar. Pidä kamera valmiina taltioimaan herkät hetket raunioilla. Ihaile korinttilaistyylisiä marmoripylväitä, jotka seisovat edelleen temppelin portiikkina.

Päiväsaikaan voit vaeltaa vuosisatojen saatossa kaatuneiden ja murtuneiden pylväiden lomassa ja hengittää raikasta ilmaa katsellen laajaa merta. Lounasaikaan voit kokeilla läheisiä rantaravintoloita, joissa saa autenttista paikallisruokaa edulliseen hintaan. Kun ilta saa, tuo omat eväät mukaan ja nauti romanttinen piknik-illallinen samalla, kun katselet auringon laskevan temppelin ylle. Yön tullen voit katsella kuun kajastavan dramaattisesti valaistujen portiikkien yllä.

Sideen pääsee tunnissa autolla tai bussilla läheiseltä Antalyan lentoasemalta. Vaikka Side on erinomainen lomakohde vuoden ympäri, parhaat ajat vierailulle ovat huhti-, touko-, kesä- ja lokakuussa, sillä keskikesällä kaupunki on turisteja täynnä. 

Apollon ja Athenan temppeli on yksi Siden vanhimmista ja kauneimmista kohteista.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 447 majoitusliikettä kohteen Apollon ja Athenan temppeli lähellä
Sato Hotel 22 €
Sato Hotel

Sato Hotel

Selimiye Mah. Zambak Sok. No: 37, Side, Antalya
   
  2.0 kautta 5.0 Tähteä

  Apollon ja Athenan temppeli ja Siden museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden satama ja Siden itäinen ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Side Antik Sempati Hotel
  Side Antik Sempati Hotel

  Side Antik Sempati Hotel

  Mercan Sk., Side, Antalya
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Apollon ja Athenan temppeli ja Siden satama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista.

   Side Rose Motel 26 €
   Side Rose Motel

   Side Rose Motel

   Selimiye mahallesi zambak sok no/78-A, Side manavgat , Side
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta aamiaismajoituksesta. Siden satama ja Apollon ja Athenan temppeli ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Yali Hotel
    Yali Hotel

    Yali Hotel

    Barbaros Caddesi No:50, Side, Antalya
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Apollon ja Athenan temppeli ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden museo ja Siden satama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Beach House Hotel
     Beach House Hotel

     Beach House Hotel

     Barbaros Caddesi Lale Sokak No.28, Side Mahallesi, Side, Side
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Siden museo ja Siden läntinen ranta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden itäinen ranta ja Siden satama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Sevil Hotel
      Sevil Hotel

      Sevil Hotel

      Selimiye Mah Zambak Sokak No 84, Side, side
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden satama ja Apollon ja Athenan temppeli ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Side Kleopatra Beach Hotel 54 €
       Side Kleopatra Beach Hotel

       Side Kleopatra Beach Hotel

       Selimiye Mahallesi, Yasemin Sokak No:36/1, Side, Antalya
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Siden satama ja Apollon ja Athenan temppeli ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Kamer Motel
        Kamer Motel

        Kamer Motel

        Barbaros Caddesi No. 47, Side, Antalya
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Siden museo ja Siden läntinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Apollon ja Athenan temppeli ja Siden satama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.