Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Apollon ja Athenan temppeli

Tutustu Turkin romanttisen merenrannan valkeaa hiekkaa vasten piirtyviin muinaisen roomalaistemppelin marmoriraunioihin.  

Siden kaupungissa Turkissa voit ihailla vaikuttavan Apollon ja Athenan temppelin raunioita, jotka ovat peräisin 100-luvulta.  Katsele maisemia Välimerelle muinaisilta raunioilta, jotka toimivat upeana ulkoilmamuseona Siden kauniita hiekkarantoja vasten. Palaa iltahämärän tullen rannalle piknikille. Istu meren äärellä ja katsele, kun aurinko laskee henkeäsalpaavien, valonheitinten valossa dramaattisesti kylpevien raunioiden taa. 

Siden ikivanha satamakaupunki on Turkin suosituimpia lomakohteita, ja sen muinaiset rauniot vetävät paikalle lukemattomia turisteja joka vuosi. 1800 vuotta vanhasta Apollon ja Athenan temppelistä on jäljellä antiikkipylväitä alkuperäisissä paikoissaan, ja monet niistä seisovat edelleen ehjinä. Roomalainen temppelipaikka on jäänne kreikkalaisen mytologian ja arkkitehtuurin leviämisestä alueelle antiikin aikakaudella.

Apollon ja Athenan palvonta oli suosittua koko Rooman imperiumin alueella. Merimiesten ja satamien suojelija Athena esimerkiksi oli Siden suojelusjumalatar. Pidä kamera valmiina taltioimaan herkät hetket raunioilla. Ihaile korinttilaistyylisiä marmoripylväitä, jotka seisovat edelleen temppelin portiikkina.

Päiväsaikaan voit vaeltaa vuosisatojen saatossa kaatuneiden ja murtuneiden pylväiden lomassa ja hengittää raikasta ilmaa katsellen laajaa merta. Lounasaikaan voit kokeilla läheisiä rantaravintoloita, joissa saa autenttista paikallisruokaa edulliseen hintaan. Kun ilta saa, tuo omat eväät mukaan ja nauti romanttinen piknik-illallinen samalla, kun katselet auringon laskevan temppelin ylle. Yön tullen voit katsella kuun kajastavan dramaattisesti valaistujen portiikkien yllä.

Sideen pääsee tunnissa autolla tai bussilla läheiseltä Antalyan lentoasemalta. Vaikka Side on erinomainen lomakohde vuoden ympäri, parhaat ajat vierailulle ovat huhti-, touko-, kesä- ja lokakuussa, sillä keskikesällä kaupunki on turisteja täynnä. 

Apollon ja Athenan temppeli on yksi Siden vanhimmista ja kauneimmista kohteista.


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 510 majoitusliikettä kohteen Apollon ja Athenan temppeli lähellä
Side Antik Sempati Hotel 41 €
Side Antik Sempati Hotel

Side Antik Sempati Hotel

Mercan Sk., Side, Antalya
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Apollon ja Athenan temppeli ja Siden satama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Siden museo ja Siden teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Kaktus Boutique Hotel Side
  Kaktus Boutique Hotel Side

  Kaktus Boutique Hotel Side

  Side mahallesi, barbaros cad. no6, Side, Antalya
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Apollon ja Athenan temppeli, Siden museo ja Siden satama sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kokouskeskuksen yhteydessä sijaitsevasta hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Siden teatteri ja Siden roomalaiset rauniot ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   Yildiz 1 Motel 28 €
   Yildiz 1 Motel

   Yildiz 1 Motel

   nergiz sokak no 5, Side
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Siden museo, Apollon ja Athenan temppeli ja Siden satama sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hostellista. Siden itäinen ranta ja Siden teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sevil Hotel 50 €
    Sevil Hotel

    Sevil Hotel

    Selimiye Mah Zambak Sokak No 84, Side, side
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Siden museo ja Apollon ja Athenan temppeli sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden teatteri ja Siden itäinen ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Sato Hotel
     Sato Hotel

     Sato Hotel

     Selimiye Mah. Zambak Sok. No: 37, Side, Antalya
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Apollon ja Athenan temppeli ja Siden museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Siden satama ja Siden itäinen ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Ikimiz
      Ikimiz

      Ikimiz

      SELIMIYE MAH. BARBAROS CAD. ,6/D, Side, Antalya (region)
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Apollon ja Athenan temppeli, Siden satama ja Siden itäinen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Siden läntinen ranta sijaitsee 0,8 kilometrin päässä.

       Sempati Motel
       Sempati Motel

       Sempati Motel

       Selimiye Mahallesi Zambak Sokak, Side
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Siden museo ja Siden satama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Siden itäinen ranta ja Siden läntinen ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Nar Butik Hotel
        Nar Butik Hotel

        Nar Butik Hotel

        Nergiz Sk., Side, Antalya
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Mediterranean Sea ja Siden satama sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta aamiaismajoituksesta. Siden itäinen ranta ja Siden läntinen ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.