Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Amsterdam

Katso kaikki kohteen Amsterdam vuokra-autot

Autonvuokraus Amsterdamissa

Suvaitsevainen Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki, ja sitä pidetään syystä yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Amsterdamin erikoisuus ovat kaupungin ympärillä kiertävät kanavat, jotka luovat kaupunkiin ainutlaatuisen tunnelman. Amsterdam on pyöräily-ystävällinen kaupunki, mutta halutessaan on mahdollista myös vuokrata auto Amsterdamissa ja liikkua sillä ympäriinsä katsastamassa, mitä kaupungilla on matkailijalle tarjottavanaan.

Pyörällä vai vuokra-autolla

Amsterdam ei pinta-alaltaan levity kovin laajalle alueelle. Tästä syystä Amsterdamissa voi matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla tai polkupyörällä, ja Amsterdam tunnetaankin pyöräilykaupunkina. Työmatkat taittuvat kaupungissa hyvin pyörällä, mutta matkailija voi itse päättää, haluaako tutustua kaupunkiin pyörän selässä vai auton ratissa. Autonvuokraus on Amsterdamissa helppoa, koska autonvuokrauspisteitä löytyy eri puolilta kaupunkia.

Tulppaanien katveessa vuokra-autolla

Amsterdam on kaupunki, joka tunnetaan vapaamielisenä ja suvaitsevaisena kulttuurin kehtona. Kaupungista löytyy jopa sellaisia kahviloita, joissa on luvallista myydä pieniä määriä kannabista. Kun teet hotellivarauksen Amsterdamiin, voit siis odottaa kiehtovaa matkaa suvaitsevaiseen kulttuurikaupunkiin. Matkustaminen Suomesta Amsterdamiin on helppoa ja nopeaa. Helsingistä on Amsterdamiin suoria lentoja, jotka kestävät parhaimmillaan vain noin kaksi ja puoli tuntia. Välilaskulliset lennotkin ovat melko nopeita, joten Amsterdamin-lomalle voi lähteä myös viikonlopuksi.

Amsterdamin lennot suuntautuvat Amsterdamin kansainväliselle lentoasemalle, Schipholiin, joka sijaitsee alle 20 kilometrin päässä Amsterdamista. Schipholin lentoasema on valittu monta kertaa maailman parhaaksi lentoasemaksi, mikä ei ole kovin suuri ihme, kun sieltä löytyviin palveluihin tutustuu tarkemmin. Myös autonvuokrauspalvelut ovat hyvin edustettuina: kaikilla suurimmilla autovuokraamoilla on siellä autonvuokrauspiste. Schiphol Plaza -nimiselle alueelle on keskittynyt suurin osa autonvuokraustoiminnasta, koska se on yhteydessä sekä tulo- että lähtöhalleihin. Autonvuokrauspisteet löytyvät yleensä tulohalleista. Schipholin lentoasemalla on mahdollista vuokrata myös ympäristöystävällinen auto: tulohallin 3 tai 4 edustalta voi nimittäin siirtyä sukkulaliikenteen linja-autolla Ibis-hotellille, jossa toimii Green motion -autovuokraamo. Sukkulabussi löytyy lentoasemalla helposti seuraamalla opaskylttejä, joissa lukee "Hotel Shuttles". Puolen tunnin välein kulkevalla sukkulabussilla matka autonvuokrauspisteeseen kestää hieman yli 5 minuuttia, joten myös ympäristöystävällisen auton vuokraus tapahtuu nopeasti. Ja auton voi toki jo vuokrata etukäteen samalla, kun etsii lentotarjouksia Amsterdamiin, tai vasta kaupungin keskustasta, jossa on myös tarjolla autonvuokrauspalveluja.

Amsterdam – kanavien paratiisi

Amsterdamista monelle matkailijalle tulevat ensimmäiseksi mieleen tulppaanit ja kanavat. Ne ovatkin olennainen osa kaupunkia. Tämä Pohjoisen Venetsiaksi kanaviensa ansiosta kutsuttu kaupunki on parhaimmillaan, kun tulppaanit kukkivat keväällä. Amsterdamissa kaupunkia ei kannata kierrellä kiertoajelulla vaan kanavaristeilyllä, jolla kaupungista saa parhaan kuvan. Risteilyjä järjestetään monenlaisia, joten niistä voi jokainen valita kestoltaan ja sisällöltään itselleen sopivimman. Amsterdam on ilmastonsa puolesta hyvä matkustuskaupunki ympäri vuoden, koska lämpötila ei talvellakaan juuri laske pakkasen puolelle. Kaupunki ei meri-ilmastonsa ansiosta ole kesälläkään kovin kuuma, minkä vuoksi kevään tulppaaniaika ja kesä ovat matkailijoiden osalta ruuhkaisimpia kausia Amsterdamissa. Jos haluaa viettää rauhallisen kaupunkiloman Amsterdamissa, syksy ja kevät tulppaanien jo kukittua voivat olla tällöin parhaita matkustusaikoja.

Amsterdamissa on Unescon maailmanperintökohteeksi valittujen kanavien ja tulppaanien lisäksi runsaasti muutakin nähtävää. Kulttuurista kiinnostuneelle kaupunki tarjoaa laajan kattauksen museoita, joista vierailun arvoisia ovat erityisesti nykyään museona toimiva talo, jossa Anne Frank toisen maailmansodan aikaan piilotteli juutalaisvainoja paossa, sekä Van Goghin museo. Taiteen ystäville Vincent van Goghin taideteokset ja hänen muu elämäkertansa ovat Amsterdamin matkan kohokohta. Dam-aukio on myös keskeinen paikka Amsterdamissa, sijaitseehan siellä muun muassa kuninkaallinen palatsi ja Nieuwe Kerk -kirkko. Poiketa kannattaa Madame Tussaudin vahakabinetissa, ja toritunnelman aistiminen sekä ostosretket Amsterdamin kauppakujilla ovat myös mieleenpainuva kokemus, eikä unohtaa sovi kaupungin värikästä yöelämää.

Tutustu kohteeseen Amsterdam

Tutustu kohteeseen Amsterdam Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!