Amsterdam matkavinkit

Matkaopas
Amsterdam

Amsterdam: Matkaopas

Alankomaiden pääkaupunki on kuuluisa 1600-luvun kanaaliverkostostaan, harjakattoisista taloistaan, museoistaan ja coffee shop‑kulttuuristaan.

Pohjoisen Venetsiana tunnettu Amsterdam on rakennettu puolikaaren muotoisten kanaalien muodostaman verkoston ympärille, ja kaupungissa on satoja siltoja. Amsterdamin kuuluisat museot ja tunnetut coffee shopit ovat suosittuja vierailukohteita päivisin, kun taas öisin väkijoukot parveilevat aukioiden reunustojen baareissa ja klubeilla. Amsterdamilaiset puhuvat mielellään englantia ja ovat tunnettuja suvaitsevaisuudestaan. He toivottavat kaikki tervetulleiksi tähän monikulttuuriseen pääkaupunkiin!

Kapeiden mukulakivikatujen, pysäköintipaikkojen vähäisyyden ja risteilevien raitiovaunujen vuoksi Amsterdamissa on hankala autoilla. Kaupungin kompaktiin keskustaan kannattaakin tutustua kävellen, vuokraamalla polkupyörä tai käyttämällä julkista liikennettä. Varaa kanavaristeily, jolla voit kiertää koko kaupungin vanhan keskustan tunnissa. Risteilyllä opit lisää Amsterdamin vaikuttavasta historiasta ja näet hienoja esimerkkejä kaupungin ikonisista harjakattoisista taloista.

Amsterdamin juuret ulottuvat 1200-luvulle, mutta kuuluisa kanaalialue rakennettiin 1600-luvulla. Grachtengordel on nykyisin maailmanperintökohde. Sen varrella sijaitsee muun muassa Anne Frankin talo.

Vieraile Amsterdamin matkallasi vanhassa kuninkaanlinnassa Dam-aukiolla ja ihaile vahanukkeja Madame Tussaudsilla. Lähellä sijaitsee Punaisten lyhtyjen alue. Sen aikuisviihdepaikkojen täyttämät kapeat kujat johtavat perheystävällisemmälle Nieuwmarktin aukiolle, jonka ympärillä on runsaasti ravintoloita.

Museokortteli sijaitsee heti Grachtengordelin ulkopuolella. Amsterdamin lomalla kannattaa käydä Van Goghin museossa ja Alankomaiden kansallismuseossa. Molemmissa museoissa on esillä maailmankuulujen hollantilaisten mestareiden maalauksia. Rentoudu läheisen Vondelparkin nurmella. Puistosta on lyhyt kävelymatka Leidsepleinille, joka on musiikin ja yöelämän keskus.

Vierailijat ovat voineet nauttia kaupungista rennommissa tunnelmissa coffee shopeissa 1970-luvulta alkaen. Jos otat mieluummin juoman kuin savukkeen, käy pubissa ja tilaa paikallista olutta. Tyypillinen hollantilainen lager maistuu entistä paremmalle vierailtuasi Heineken Experiencessä.

Amsterdamin juhlinta vetää kaupunkiin nuoria matkailijoita. Kauniisti säilyneessä ja vieraanvaraisessa Amsterdamissa viihtyvät kuitenkin myös hienostuneemmista kulttuurikokemuksista kiinnostuneet vierailijat.

Discover neighborhoods in Amsterdam

Bloemenmarkt featuring kaupunki, markkinat ja joki tai puro

Keskusta

4/5(109 arvostelua alueesta)

Keskusta tarjoaa suosittuja nähtävyyksiä, joihin kuuluvat Anne Frankin talo ja Dam-aukio. Läheiset Nieuwmarktin asema ja Waterloopleinin asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua. Täällä ollessa kannattaa myös nauttia alueen kiehtovista museoista, viehättävistä kahviloista ja suosituista kaupoista.

Keskusta
World Trade Center joka esittää kaupungin liikealue ja kaupunki

Amsterdamin eteläosa

3,5/5(5 arvostelua alueesta)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Amsterdamin eteläosa tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Van Goghin museo, ja Boelelaan - Vrije Universiteitin pysäkki sekä Parnassuswegin pysäkki takaavat, että alueeseen on helppoa tutustua.

Amsterdamin eteläosa
Amsterdam featuring katunäkymät ja kyltit sekä pieni ryhmä ihmisiä

Jordaan

Jordaan tunnetaan olutpanimoista ja kirkoista. Ja jos haluat tutustua kohteen nähtävyyksiin, Amsterdam Tulip Museum ja Houseboat Museum ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Lähellä sijaitsevat Bloemgrachtin pysäkki ja Rozengrachtin pysäkki takaavat, että kohteeseen tutustuminen on vaivatonta.

Jordaan