Ota suunnaksesi museoistaan, muistomerkeistään ja taiteestaan tunnettuAmsterdam.

Pohjoisen Venetsiana tunnettu Amsterdam on rakennettu puolikaaren muotoisten kanaalien muodostaman verkoston ympärille, ja kaupungissa on satoja siltoja. Amsterdamin kuuluisat museot ja tunnetut coffee shopit ovat suosittuja vierailukohteita päivisin, kun taas öisin väkijoukot parveilevat aukioiden reunustojen baareissa ja klubeilla. Amsterdamilaiset puhuvat mielellään englantia ja ovat tunnettuja suvaitsevaisuudestaan. He toivottavat kaikki tervetulleiksi tähän monikulttuuriseen pääkaupunkiin!

Kapeiden mukulakivikatujen, pysäköintipaikkojen vähäisyyden ja risteilevien raitiovaunujen vuoksi Amsterdamissa on hankala autoilla. Kaupungin kompaktiin keskustaan kannattaakin tutustua kävellen, vuokraamalla polkupyörä tai käyttämällä julkista liikennettä. Varaa kanavaristeily, jolla voit kiertää koko kaupungin vanhan keskustan tunnissa. Risteilyllä opit lisää Amsterdamin vaikuttavasta historiasta ja näet hienoja esimerkkejä kaupungin ikonisista harjakattoisista taloista.

Amsterdamin juuret ulottuvat 1200-luvulle, mutta kuuluisa kanaalialue rakennettiin 1600-luvulla. Grachtengordel on nykyisin maailmanperintökohde. Sen varrella sijaitsee muun muassa Anne Frankin talo.

Vieraile Amsterdamin matkallasi vanhassa kuninkaanlinnassa Dam-aukiolla ja ihaile vahanukkeja Madame Tussaudsilla. Lähellä sijaitsee Punaisten lyhtyjen alue. Sen aikuisviihdepaikkojen täyttämät kapeat kujat johtavat perheystävällisemmälle Nieuwmarktin aukiolle, jonka ympärillä on runsaasti ravintoloita.

Museokortteli sijaitsee heti Grachtengordelin ulkopuolella. Amsterdamin lomalla kannattaa käydä Van Goghin museossa ja Alankomaiden kansallismuseossa. Molemmissa museoissa on esillä maailmankuulujen hollantilaisten mestareiden maalauksia. Rentoudu läheisen Vondelparkin nurmella. Puistosta on lyhyt kävelymatka Leidsepleinille, joka on musiikin ja yöelämän keskus.

Vierailijat ovat voineet nauttia kaupungista rennommissa tunnelmissa coffee shopeissa 1970-luvulta alkaen. Jos otat mieluummin juoman kuin savukkeen, käy pubissa ja tilaa paikallista olutta. Tyypillinen hollantilainen lager maistuu entistä paremmalle vierailtuasi Heineken Experiencessä.

Amsterdamin juhlinta vetää kaupunkiin nuoria matkailijoita. Kauniisti säilyneessä ja vieraanvaraisessa Amsterdamissa viihtyvät kuitenkin myös hienostuneemmista kulttuurikokemuksista kiinnostuneet vierailijat.

Tunnettu seuraavista:

Museo, Pyöräily ja Veneily

Missä yöpyä kohteessa Amsterdam

Keskusta
Kuva majoitusliikkeestä Keskusta

Keskusta

Museo, Pyöräily, Monumentti

Keskusta tarjoaa suosittuja nähtävyyksiä, joihin kuuluvat Vanha kirkko ja Madame Tussauds. Läheiset Nieuwmarktin asema ja Waterloopleinin asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua. Täällä ollessa kannattaa myös nauttia alueen kiehtovista museoista, viehättävistä kahviloista ja suosituista kaupoista.

Grachtengordel
Kuva majoitusliikkeestä Grachtengordel

Grachtengordel

Pyöräily, Veneily, Museo

Näiden 1600-luvulla rakennettujen puolikaaren muotoisten kanaalien varrella ymmärrät, miksi Amsterdamia kutsutaan Pohjoisen Venetsiaksi.

Museokortteli
Kuva majoitusliikkeestä Museokortteli

Museokortteli

Museo, Pyöräily, Teatteri

Kiehtovista museoista ja suosituista kaupoista tunnettu Museokortteli tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, esimerkkeinä Stedelijk Museum (museo) ja Van Goghin museo.

Jordaan
Kuva majoitusliikkeestä Jordaan

Jordaan

Pyöräily, Veneily, Arkkitehtuuri

Jordaan tunnetaan olutpanimoista ja kirkoista. De 9 Straatjesin ostosalue tai Electric Ladyland -taidemuseo ovat myös vierailun arvoisia.

Amsterdamin eteläosa
Kuva majoitusliikkeestä Amsterdamin eteläosa

Amsterdamin eteläosa

Pilvenpiirtäjä, Lapsiystävällinen, Museo

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Amsterdamin eteläosa tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Concertgebouw (konserttitila). Ja jos olet kiinnostunut tutustumaan myös lähiseudun tarjontaan, Amsterdam Zuidin raitiovaunuasema ja Boelelaan - Vrije Universiteitin asema tekevät siitä helppoa.

De Pijp
Kuva majoitusliikkeestä De Pijp

De Pijp

Romanttinen, Museo, Ruokailu

Viehättävä De Pijpin alue toimi aikoinaan Mondrianin kaltaisten taiteilijoiden asuinpaikkana ja on nykyisin yksi Amsterdamin trendikkäimmistä kohteista.

Huippuhotellit kohteessa Amsterdam

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä The Student Hotel Amsterdam City
The Student Hotel Amsterdam City
4 out of 5
Wibautstraat 129, Amsterdam
87 € / yö
8. syysk.–9. syysk.
4.5/5Upea! (1,798 arvostelua)

"Nice hotel, with an awesome location if you rent a bike. With public transport it was a bit more tricky to get around! All in all, very good."…"

Arvosteltu 29.1.2019

The Student Hotel Amsterdam City
Kuva majoitusliikkeestä DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station
DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station
4 out of 5
Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
176 € / yö
25. elok.–26. elok.
4.4/5Erinomainen! (2,931 arvostelua)

"Ystävällinen palvelu ja henkilökunta. Hyvä sijainti keskustassa. Julkiset kulkuvälineet lähellä. Nopea siirtyminen lentokentälle."…"

Arvosteltu 15.5.2019

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station
Kuva majoitusliikkeestä citizenM Schiphol Airport Hotel
citizenM Schiphol Airport Hotel
4 out of 5
Jan Plezierweg 2, Schiphol
84 € / yö
25. elok.–26. elok.
4.4/5Upea! (5,033 arvostelua)

"Käytännöllinen, siisti, moderni hauskoilla twisteillä"…"

Arvosteltu 27.3.2019

citizenM Schiphol Airport Hotel

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Amsterdam

Anne Frankin talo
Kuva majoitusliikkeestä Anne Frankin talo
Kuvan toimittaja: Nederlands Bureau voor Toerisme and Congressen

Anne Frankin talo

Näe talo, jossa rohkea ja kuuluisa juutalaistyttö piileskeli natseilta toisen maailmansodan aikana ja kirjoitti maailmankuulun päiväkirjansa.

Van Goghin museo
Kuva majoitusliikkeestä Van Goghin museo
Kuvan toimittaja: Van Gogh Museum

Van Goghin museo

Tässä modernissa museossa on maailman suurin kokoelma maalauksia tältä vaikean elämän eläneeltä legendaariselta alankomaalaiselta taidemaalarilta, joka ei koskaan tullut kuuluisaksi eläessään.

Alankomaiden kansallismuseo
Kuva majoitusliikkeestä Alankomaiden kansallismuseo

Alankomaiden kansallismuseo

Tämä täynnä alankomaalaisia maalauksia ja kansainvälisiä esineitä oleva palatsimainen rakennus on Alankomaiden suurin julkisrahoitteinen museo.

Dam-aukio
Kuva majoitusliikkeestä Dam-aukio

Dam-aukio

Suurten historiallisten rakennusten ympäröimä Amsterdamin ikoninen mukulakiviaukio on vilkas kokoontumispaikka, jossa järjestetään myös mielenosoituksia ja juhlia.

Heineken Experience
Kuva majoitusliikkeestä Heineken Experience

Heineken Experience

Kiertele näyttelyitä kohteessa Heineken Experience, joka on kohteessa Amsterdam sijaitseva tunnettu museo. Tutustu tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Leidseplein
Kuva majoitusliikkeestä Leidseplein

Leidseplein

Tämä Amsterdamin kulttuurikorttelin keskellä sijaitseva eloisa aukio tarjoaa ravintoloita ja viihdettä teattereista elokuviin, musiikkiin, komediaan ja katutaiteilijoihin.

Muita kohteen Amsterdam kaltaisia kaupunkeja

Rotterdam
Kuva majoitusliikkeestä Rotterdam
Rotterdam
Haag
Kuva majoitusliikkeestä Haag
Haag
Berliini
Kuva majoitusliikkeestä Berliini
Berliini
Kööpenhamina
Kuva majoitusliikkeestä Kööpenhamina
Kööpenhamina