COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Alankomaat
Matkaopas

Loputtoman tasaisen maan tilkkutäkkimäisinä leviävät viljelysmaat, kanavat ja kukkakedot ovat inspiroineet taidemaalareita jo vuosisatojen ajan ja ovat edelleenkin matkailijoiden kiinnostuksen kohteita.

Alankomaissa voit kokea vastakohtien sekoituksen, jossa keskiaikainen rakennustaide yhdistyy moderniin arkkitehtuuriin, perinteinen kulttuuri vapaamieliseen, hiekkadyynit kukkaniittyihin. Alankomaista löytyy edelleenkin tuttuja tulppaanipeltoja, kahviloita, tuulimyllyjä, puukenkiä ja juustoja, mutta tässä 12 eri provinssin maassa on myös monia muita ihastuttavia nähtävyyksiä.

Maan pienestä koosta huolimatta Alankomaissa on 17 miljoonaa asukasta. Jos haluat tutustua maisemiin, käytä julkisia kulkuneuvoja tai toimi kuten hollantilaiset itse – pyöräile aina ja joka paikkaan. Voit hyödyntää kymmenien tuhansien kilometrien pituisia pyöräilyteitä ja tutkia maaseutua, metsiköitä, historiallisia kaupunkeja joen varrella ja pikkuruisia Pohjanmeren saaria.

Voit aloittaa tutustumalla monikulttuurisen kaupungin ihmeisiin Amsterdamissa, jossa keskeinen Damin aukio, vapaamielinen punaisten lyhtyjen kortteli De Wallen ja Anne Frankin talo ovat vain joitakin näkemisen arvoisista kohteista. Lähde risteilylle kuvaukselliseen kanavakortteliin vanhoine mukulakivikatuineen ja kaltevine taloineen, joissa on värikkäät kattopäädyt. Vieraile Museumpleinin museoalueella, jossa on nähtävillä Rembrandtin, Vincent van Goghin ja muiden mestareiden töitä Rijksmuseumissa, Van Goghin museossa ja Stedelijkin museossa.

Lähde junalla pohjoiseen Zaanse Schansiin, joka on hyvin säilynyt historiallinen kaupunki. Siellä voit tutustua tuulimyllyihin, juusto- ja puukenkätehtaaseen sekä olkikattoisiin puutaloihin. Jotkut hollantilaisista maanviljelijöistä elävät edelleenkin perinteiseen tapaan.

Muista käydä myös hallintokeskuksessa Haagissa, joka on tyylikäs kaupunki kuninkaanlinnoineen. Siellä on myös vaikuttava parlamenttiaukio ja hauska merenrantabulevardi. Maistele tyypillisiä hollantilaisia juustoja Goudassa tai Edamissa, kahdessa hienossa historiallisessa kaupungissa. Kun olet käynyt risteilyllä Rotterdamin mahtavassa satamassa, voit tutustua sen modernin taiteen museoon ja eklektiseen nykypäivän arkkitehtuuriin sekä vierailla trendikkäissä yökerhoissa. Kierroksen voi päättää etelään, Maastrichtin historialliseen kaupunkiin, jossa voit käydä Saint Pietersbergin vuoren luolissa.

Ja kaikkialta Alankomaista on lyhyt matka Belgiaan ja Saksaan. Schipholin lentokenttä Amsterdamissa on portti muualle Eurooppaan, joten voit lentää mihin tahansa Euroopan maahan vain muutamassa tunnissa.

Suositut kaupungit kohteessa Alankomaat

Amsterdam joka esittää katunäkymät, vanha arkkitehtuuri ja yökuvat
Amsterdam
Museo, Pyöräily ja Veneily

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Vondelpark
 • De 9 Straatjesin ostosalue
 • Anne Frankin talo
Scheveningenin uimaranta
Haag
Ruokailu, Business ja Lapsiystävällinen

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Scheveningenin uimaranta
 • Rauhanpalatsi
 • Den Haagin taidemuseo
Basilica of Our Lady johon kuuluu uskonnolliset aiheet, kirkko tai katedraali ja sisäkuvat
Maastricht
Taide, Kahvila ja Katedraali

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Vrijthof
 • Market
 • Bonnefanten Museum
Utrecht johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä, joki tai puro ja talo
Utrecht
Ruokailu, Shoppailu ja Business

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Tuomiokirkko
 • Oudegrachtin kanava
Rotterdam johon kuuluu ostokset, katunäkymät ja pyöräily
Rotterdam
Shoppailu, Business ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Erasmus-silta
Arnhem
Shoppailu, Pyöräily ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hoge Veluwen kansallispuisto

Suositut vierailukohteet – Alankomaat

Alankomaat

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: