Suosituimmat kaupungit – Alankomaat

Taskuopas: Alankomaat

Hotellit Alankomaat: Tuulimyllyjä, puukenkiä, tulppaaneja, kuuluisia taidemaalareita - Alankomaat tunnetaan monesta, mutta tämä hurmaava maa tarjoaa paljon muutakin kuin mitä sen stereotyypistä ilmenee. Tämä pieni mutta pippurinen Euroopan valtio tunnetaan samaa aikaa sekä urbaanisen vapaamielisenä että perinteisen maalaisena maana, joka houkuttelee kaikenikäisiä matkailijoita hurmaaviin kaupunkeihinsa.

Alankomaat on monipuolinen maa, joka tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin myös majoituksissa. Hotellit Alankomaissa vaihtelevat vihreistä eko-hotelleista romanttisiin luksushotelleihin, perhehotelleista liikehotelleihin ja täyden palvelun hotelleista omatoimisiin huoneistoihin, hieman majoituksen sijainnista riippuen. Jos et osaa päättää, minne haluat suunnata, ei hätää. Välimatkat Alankomaissa ovat lyhyet – koko maan halki ajaa noin kolmessa tunnissa – joten voit varata huoneesi mistä vain haluat ja silti viettää unelmiesi loman.

Monipuolisuuden maa

Kun yöpyminen Alankomaissa mietityttää, voit miettiä, kutsuvatko Amsterdamin arkkitehtuuri, kauniit kanavat ja vapaamielinen ilmapiiri luokseen vai kiehtovatko Arnhemin vihreys, vanhat kaupunginosat, ja kulttuuritapahtumat tai Rotterdamin yöelämä enemmän. Sijainti ei kuitenkaan tässä maassa ole majoituksen tärkein tekijä, sillä pienet välimatkat taittuvat tuossa tuokiossa niin autolla kuin junalla tai bussillakin. Matkat Alankomaihin ovat takuulla monipuoliset, sijaitsi hotellihuone Alankomaissa missä tahansa.

Halvat hotellit - Alankomaat

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam on reppureissaajien suosikkikohde, sillä majoittuminen Amsterdamissa vie sinut suoraan Alankomaiden sydämeen. Halvat hotellit Alankomaista löytyvätkin helpoiten Amsterdamista. Seuraa kuitenkin hotellin asiakaspalautteita ja arvosteluja, sillä vaihtoehtojen määrän kasvaessa on vaikeampi valita varmasti laadukas yösija.

Kun varaat hostelleja ja halpoja hotelleja Alankomaissa, kannattaa pitää mielessä, että Amsterdamin rautatieaseman lähellä sijaitseva keskiaikainen keskusta on iltaisin usein levoton ja eloisa – jos tarvitset rauhaa ja hiljaisuutta nukkuaksesi, kannattaa majoitus etsiä muualta.

Kaupunki- ja rantalomailijan hotellit Alankomaissa

Alankomailla on kaksi pääkaupunkia: virallinen pääkaupunki Amsterdam ja hallinnollinen pääkaupunki Haag. Amsterdam on näistä kahdesta yleisesti tunnetumpi ja suositumpi, ja kaupungissa riittääkin majapaikkoja yli 400. Yöpymismahdollisuuksia riittää hotelleista hostelleihin, vuokrattaviin asuntoihin ja BB-majoituksiin.

Varaa majoitus Amsterdamin keskustasta, jos haluat suoraan tapahtumien keskiöön. Erinomaisia majoitusvaihtoehtoja löytyy kaupungin päärautatieaseman eteläpuolelta, jossa sijaitsee myös parhaimmat ostosapajat ja tunnetuimmat nähtävyydet, kuten De Oude Kerkin kirkko. Jos haluat yöpyä hieman rauhallisemmalla alueella Amsterdamissa, kannattaa hotelli Alankomaissa varata esimerkiksi Museumpleinin alueelta.

Rotterdam on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki ja yksi maan tärkeimmistä teollisuuskeskuksista. Kaupunki tunnetaan kuitenkin myös leikittelevästä arkkitehtuuristaan, joka täyttää kaupunkikuvan pilvenpiirtäjillä ja kuutiotaloilla – siis oivallinen paikka varata hotelli Alankomaista, jos kaipaa kaupunkilomaa ja yöelämää. Majapaikkoja Rotterdamista löytyy helpoiten keskustan alueelta, mikä on myös kätevin alue majoittua, jos haluat tehdä ostoksia ja nauttia suurkaupungin tunnelmasta.

Haagissa, Alankomaiden hallinnollisessa pääkaupungissa, majoittuvat myös Hollannin kuninkaalliset. Haag sijaitsee Pohjanmeren rannalla, ja kaupunki tunnetaan erinomaisista ranta-alueistaan. Jos haluat kokea hollantilaisen rantaloman, on Haag oikea valinta yöpymispaikaksi. Haagin rannan tuntumasta löytyy hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat koko perheelle, pariskunnille ja kaveriporukoillekin, mutta keskustassa sijaitsevat edullisempia majapaikkoja esimerkiksi rautatieaseman tai Grote marktin keskusaukion läheisyydestä.

Viikonloppu hotellissa Alankomaissa

Lennot Alankomaihin Suomesta käsin eivät vie paljon aikaa. Helsingistä lentää Amsterdamiin suoria lentoja, jotka kestävät vain vajaa kolme tuntia. Amsterdamiin kannattaa lentää, vaikka olisitkin suuntaamassa Alankomaiden muihin kaupunkeihin, sillä kokonaismatka-aika jää näin huomattavasti pienemmäksi: esimerkiksi Amsterdamista ajaa Rotterdamiin noin puolessa tunnissa, mutta lennot Helsingistä Rotterdamiin voivat kestää vaihtoineen kymmenen tuntia. Vuokraa auto Alankomaista ja hurauta haluamaasi kohteeseen hujauksessa – tai hyödynnä maan erinomaisia rautateitä, jos ajaminen omin neuvoin ei miellytä.

false