COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Pohjois-HollantiAlankomaat

Haarlem featuring tuulimylly ja joki tai puro

Käy ikonisessa Amsterdamissa, rannikon Haarlemissa, Alkmaarin juustomarkkinoilla ja Noordin värikkäillä tulppaanipelloilla.

Pohjois-Hollannin-matkalla voit nauttia kauniista luonnosta ja ihastuttavista kulttuurinähtävyyksistä.

Tutustu Amsterdamin historiallisiin kanaaleihin hollantilaisten tavoin pyöräillen, maistele Edamin ja Alkmaarin juustoja ja käy Haarlemin lähistöllä sijaitsevilla rannikkodyyneillä ja kansallispuistoissa sekä taidegallerioissa ja museoissa.

Lennä Schipholin lentoasemalle, joka sijaitsee Haarlemmermeerissä, joka rakennettiin 1800-luvulla Pohjois- ja Etelä-Hollannin aiemmin toisistaan erottaneen vesialueen paikalle. Nouse junan kyytiin ja matkusta kauniiseen Amsterdamiin, 1600-luvun talojen, lukuisien kanaalien, kodikkaiden kahviloiden, loistokkaiden palatsien ja kartanoiden ihmemaahan. Amsterdamin-kaupunkilomalla kannattaa käydä Van Gogh ‑museossa, uskomattoman suuressa Rijksmuseumissa eli Alankomaiden kansallismuseossa ja Rembrandtin kotimuseossa. Lukuisat pienet kanaalien varsilla sijaitsevien talojen museot tarjoavat mahdollisuuden nähdä, miten varakkaat kauppiasperheet elivät 1600–1800-luvuilla.

Lyhyen juna- tai pyöräilymatkan päässä on Haarlem, joka on täynnä historiallisia kirkkoja ja mökkien ja epätavanomaisten putiikkien reunustamia viehättäviä kapeita katuja. Vietä muutama tunti tutustumalla Frans Halsin museoon, joka on omistettu Haarlemin kuuluisimmalle kultakauden muotokuvamaalarille ja hänen aikalaisilleen. Lähellä Haarlemia on Zuid-Kennemerlandin kansallispuisto, jossa voit patikoida rannikkodyynien ylitse rannalle.

Amsterdamia ympäröiviin pikkukaupunkeihin tutustuessasi huomaat, että jokaisella niistä on kirjaimellisesti oma makunsa. Edam on kuuluisa nimeään kantavasta juustostaan, ja Alkmaar tunnetaan puolestaan perjantaisin järjestettävistä juustomarkkinoistaan. Zaanse Schansissa voit tutustua historiallisiin elintarvikkeiden valmistuspaikkoihin 1600-luvun leipomosta likööritislaamoon ja yhä toiminnassa olevaan maustemyllyyn sekä lukuisiin puisiin tuulimyllyihin.

Alkmaarin ja Den Helderin välissä sijaitsevat Pohjois-Hollannin kuuluisimmat tulppaanipellot, jotka ovat kauneimmillaan maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Jatka Pohjois-Hollannin-matkaasi kohti pohjoista Länsi-Friisein saarille ja Griendin, Rottumerplaatin ja Rottumeroogin luonnonsuojelualueille, jotka ovat Unescon maailmanperintöalueisiin kuuluvia Vattimeren saaria. Telttailu on suosittua kesäisin ja erityisesti kesäkuussa, jolloin Terschellingin saarella järjestetään viikon kestävä teatterifestivaali. Suunnittele purjehdusmatka tai ota polkupyörä mukaan lautalle ja tutustu saarten historiallisiin majakoihin ja tuulimyllyihin.

Suositut kaupungit kohteessa Pohjois-Hollanti

Amsterdam joka esittää katunäkymät, vanha arkkitehtuuri ja yökuvat
Amsterdam
Museo, Pyöräily ja Veneily
Alankomaiden pääkaupunki on kuuluisa 1600-luvun kanaaliverkostostaan, harjakattoisista taloistaan, museoistaan ja coffee shop ‑kulttuuristaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Vondelpark
  • De 9 Straatjesin ostosalue
  • Anne Frankin talo
Haarlem joka esittää katunäkymät
Haarlem
Shoppailu, Katedraali ja Historiallinen
Rentoudu maalauksellisella rannalla sen jälkeen, kun olet tutkinut kirkkoja, toreja ja kiinnostavia museoita tässä tulppaanien täyttämässä maassa Alankomaiden luoteisosassa.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Frans Hals -museo
  • Grote Markt
  • Sint Bavon katedraali
Waag featuring pyöräily ja katunäkymät
Alkmaar
Historiallinen, Juusto ja Pyöräily
Näe perinteiset juustomarkkinat, vuokraa moottorivene ja lähde kanaaliajelulle, tutustu seutuun pyörällä ja rentoudu kadunvarren kahvilassa, joita kaupungissa on runsaasti.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Waag
  • Stedelijk Museum
Enkhuizen
Enkhuizen
Historiallinen, Museo ja Monumentti
Enkhuizenin Pohjois-Hollannin provinssin itäosassa sijaitseva kaupunki on todellinen paratiisi kulttuurinystäville ja lapsiperheille – siis täydellinen lomakohde.
Naarden
Naarden
Rentouttava, Retki ja Pyöräily
Ota suunnaksesi rentouttava Naarden ja koe sen veneilymahdollisuudet, linna sekä golfmahdollisuudet.
Hoorn
Hoorn
Satama, Uinti ja Museo
Tutustu tähän kuuluisaan kaupunkiin Pohjois-Hollannin maakunnassa ja vieraile historiallisessa satamassa, lähde ostoksille kaupungin historialliseen keskustaan ja avarra maailmankuvaasi mielenkiintoisissa museoissa.