Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Edinburgh

Katso kaikki kohteen Edinburgh vuokra-autot

Autonvuokraus Edinburghissa

Skotlannin itärannikolla sijaitseva Edinburgh on Skotlannin pääkaupunki ja Glasgow’n jälkeen maan toiseksi suurin kaupunki. Kaupunkiloma Edinburghissa on suosittu vaihtoehto monelle matkailijalle, joka haluaa lomalta muutakin kuin rannalla makoilua. Siirtyminen paikasta toiseen on kätevää hyödyntämällä kaupungin autonvuokrauspalveluja, joihin voi tutustua jo etukäteen internetissä. Autovuokraamoja Edinburghissa on useita, joten sopivan auton löytäminen onnistuu helposti.

Edullinen vuokra-auto

Edinburgh on kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle monenlaista nähtävää. Kiehtova kulttuuri ja historialliset rakennukset viehättävät monia matkailijoita, ja niiden perässä matkailija voi joutua liikkumaan ympäri kaupunkia. Edinburghin ilmasto tunnetaan varsin sateisena, joten hyvä keino pysyä kuivana on vuokrata auto Edinburghissa ja kulkea sillä tutustumassa sekä kaupungin omiin että lähialueiden nähtävyyksiin.

Autolla ympäri Edinburghia

Edinburghiin matkustaminen on helppoa. Helsingistä pääsee suoralla lennolla Edinburghin kansainväliselle lentoasemalle. Hieman halvemmalla tosin selviää, jos valitsee välilaskullisen lennon. Kalleinta Edinburghiin matkustaminen on kesäkuukausina, jolloin erilaiset tapahtumat nostavat hintoja. Hyvällä tuurilla kesälläkin voi silti löytää halpoja lentoja Edinburghiin. Lentoasemalta kulkee busseja Edinburghin keskustaan, mutta hyvä vaihtoehto on auton vuokraus heti lentoasemalta. Jos tietää jo etukäteen, että haluaa liikkua kaupungissa autolla, kannattaa käyttää hyväkseen autonvuokrausvertailua ja etsiä erilaisia tarjouksia, joiden avulla auton voi saada vuokratuksi yllättävänkin edullisesti. Myös paikan päällä vuokraaminen on yksinkertaista, ja hintataso on yleisesti ottaen suhteellisen matala.

Lentoaseman lisäksi auton vuokraus onnistuu myös keskustassa. Hotellien läheisyydessä on usein autonvälitystoimintaa, joten vuokraus on mahdollista myös esimerkiksi tiettyyn kohteeseen tehtävää päiväretkeä varten, jos autoa ei tarvitse koko matkan ajan. Edinburghissa voi toki liikkua myös taksilla tai kävellen, mutta kaupungissa on melko suuret korkeuserot, joten käveleminen edellyttää hyvää kuntoa. Erityisesti huonosti liikkuvan kannattaa turvautua autonvuokrauspalveluun.

Viehättävä kulttuurikaupunki

Edinburgh jakautuu vanhaan ja uuteen kaupunkiin, jotka molemmat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Molemmissa on oma viehätyksensä, joten kannattaa tutustua sekä vanhan että uuden kaupungin nähtävyyksiin, vaikka suurin osa kiinnostavimmista kohteista sijaitseekin vanhankaupungin puolella Royal Mile -pääkadun varrella. Edinburghin tunnetuin nähtävyys on vanhassa kaupungissa sijaitseva Edinburghin linna, jossa saa helposti kulumaan muutaman tunnin. Saint Gilesin katedraali, Skotlannin kuninkaallinen museo, kirjailijamuseo ja muut museot tarjoavat kulttuurielämyksiä, ja erityisesti tutustumisen arvoinen kohde on Holyrood Park -niminen puisto, josta löytyy myös kuningattaren virallisena asuntona toimiva palatsi. Etenkin Royal Mile -pääkadun, mutta myös muiden katujen varsilla on paljon muutakin nähtävää, ja erilaiset kaupat, baarit, kahvilat ja lukuisat matkailijat muodostavat omalta osaltaan Edinburghin tunnelman. Uudessa kaupungissa rakennukset ovat hieman uudempia, mutta niidenkin arkkitehtuuri heijastaa oman aikansa maailmaa. Myös Charlotte Square -aukiota kannattaa käydä ihastelemassa. Uuden kaupungin puolella on Edinburghin suurin kauppakatu, jossa voi käydä ostoksilla.

Skotlannin sivistyselämän keskus

Edinburgh tunnetaan korkeatasoisena yliopistokaupunkina, ja se onkin Skotlannin sivistyselämän keskus. Vuonna 1583 perustetun Edinburghin yliopiston lisäksi kaupungissa on muita korkeakouluja ja taideakatemia. Edinburghin yliopisto on yksi maanosan suosituimmista yliopistoista, ja sen kampusten tunnelma eroaa muun kaupungin vilkkaasta elämänmenosta. Arkkitehtuuri, taide ja monet näyttelyt tarjoavat matkailijalle elämyksiä. Kaupungissa järjestetään suuret kirjamarkkinat, ja yhdet maailman suurimmista, tai monien mielestä jopa suurimmat, taidefestivaalit ovat vuorossa syksyllä, kuten myös suositut musiikki- ja teatterijuhlat. Edinburghin puistot ja luonnonnähtävyydet tuovat monipuolisuutta ja vehreyttä kaupunkikuvaan. Edinburghin talvi on leuto ja miellyttävä, joten tee hotellivaraus Edinburghiin ja lähde sivistymään vaikka keskellä talvea.

Tutustu kohteeseen Edinburgh

Tutustu kohteeseen Edinburgh Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!