Ballstad

Matkaopas
Leknes featuring pieni kaupunki tai kylä

Tutustu yhteen Lofoottien saariryhmän kalastusyhteisöistä kokeilemalla merikalastusta, vierailemalla syrjäisillä rannoilla ja vaeltamalla vihreillä rinteillä.

Ballstad on kuin suoraan postikortista. Vihreät kukkulat ja niiden lumen peitossa olevat huiput nousevat rannikolta, jossa kalastusalukset heiluvat kimaltelevassa jäisessä vedessä. Ballstad on lukuisia pieniä saaria ja useita järviä kattava alue Vestvågøyan saaren eteläkärjessä. Perinteinen norjalainen merenrantakylä kukoistaa kalastuksen ja turskanmaksaöljyn tuotannon ansiosta.

Matka Ballstadiin tarjoaa kurkistuksen kylän luonteeseen, jota voi aistia kävelemällä sen rauhallisia rannikkoteitä. Vastaan tulee värikkäitä puutaloja, käytössä olevia telakoita ja tehtaita. Pysähdy ottamaan valokuvia veneistä ja vuorista, jotka heijastuvat täydellisesti järvistä ja lahdista. Satamasta kokeneet kalastajat lähtevät pyyntiretkille etenkin kesäkuukausina, jolloin turskasaaliin nappaaminen on lähes takuuvarmaa. Kalastusmatka Ballstadiin kannattaakin ajoittaa kesään.

Lofoottien huikean kauniseen luontoon on helppo tutustua kylästä käsin. Päiväretki Ballstadista voi suuntautua esimerkiksi itään, jossa polut johtavat Skottinden-vuoren huipulle, josta avautuu laaja näkymä saaristoon. Polut risteilevät myös Himmeltindanin rinteillä, jonka 962 metrin korkeuteen nouseva huippu on Vestvågøyn korkein. Yhdistä retki vierailuun Hauklandin rannalla, jonka upeaa lahtea reunustaa koskematon valkoinen hiekka.

Pyöräily on suosittu tapa kulkea Ballstadilla ja Vestvågøyalla. Näyttävät tiet kulkevat syrjäisiin kyliin, kuten Gravdaliin, Leknesiin ja Sennesvikiin. Paras aika vierailla Ballstadissa on kesä, jolloin pyörälautat kulkevat kylän ja Nusfjordin väliä. Paikasta toiseen kuljettaa myös kuningas Olavi V:n mukaan nimetty valtatie (E10), joka kulkee läpi koko Lofoottien saariryhmän.

Matkusta Ballstadiin lentämällä Leknesin lentokentälle ja jatkamalla matkaa vuokra-autolla. Lofooteille voi ajaa myös omalla autolla Lapin tai Ruotsin kautta. Matkustajalautat yhdistävät Bodøn ja Svolværiin, joka sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Ballstadista. Lofooteilla palvelee lisäksi julkinen bussiverkosto, mutta aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä lähtöajat vaihtelevat. Kesäisin matka Ballstadiin palkitaan leudoilla lämpötiloilla ja talvisin mahdollisuudella bongata revontulia.

Hemmingodden Lodge
Hemmingodden Lodge
3.5 out of 5
12 Oppsåttveien, Vestvågøy, Nordland, 8373
Hinta on 132 € per yö ajalle 21. toukok. viiva 22. toukok.
Yövy tässä 3,5 tähden lomamajassa kohteessa Vestvågøy. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja venesatamasta. Oikeiden asiakkaiden arvosteluja ...
4,3/5 Excellent! (17 arvostelua)
Helt OK
"Helt OK"

Arvosteltu 15.10.2021

Hemmingodden Lodge
Sjøstrand Rorbuer
Sjøstrand Rorbuer
3 out of 5
Ballstadlandet 88, Vestvågøy, 8373
Hinta on 132 € per yö ajalle 28. toukok. viiva 29. toukok.
Yövy tässä 3 tähden kylpylälomalle soveltuvassa lomapuistossa kohteessa Vestvågøy. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja täyden palvelun ...
4,1/5 Very Good! (12 arvostelua)
"Trevligt boende och bra bemötande."

Arvosteltu 16.7.2021

Sjøstrand Rorbuer
Solsiden Brygge
Solsiden Brygge
3 out of 5
Moloveien 41, Vestvågøy, 8373
Hinta on 137 € per yö ajalle 22. toukok. viiva 23. toukok.
Yövy tässä 3 tähden rannalla sijaitsevassa hotellissa kohteessa Vestvågøy. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja venesatamasta. Asiakkaamme ...
4,3/5 Excellent! (72 arvostelua)
"Really unhappy with the service (or more like the lack of it). We were not informed about the breakfast, check out time or anything. The were a sign in the room with check out and breakfast times, but they were not correct (breakfast and reception said to be open at 8 am). We had to wait until 9 ..."

Arvosteltu 5.10.2021

Solsiden Brygge
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Kræmmervika Havn
Kræmmervika Havn
2.5 out of 5
36 Kræmmervikveien, Vestvågøy, Nordland, 8373
Yövy tässä mökissä kohteessa Vestvågøy. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, terassista ja konferenssitiloista. Oikeiden asiakkaiden arvosteluja majoituspaikalle ...
4/5 Very Good! (12 arvostelua)
"Fin overnattingsplass med gode kokemuligheter. Hyggelig betjening og mulighet for å booke badstu. Veldig fint opphold!"

Arvosteltu 13.8.2021

Kræmmervika Havn
Holiday Home in Ballstad
Holiday Home in Ballstad
3.5 out of 5
Vestvågøy, Nordland (county)
Yövy tässä 3,5 tähden loma-asunnossa kohteessa Vestvågøy. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, terassista ja huoneessa olevasta DVD-soittimesta. Oikeiden asiakkaiden ...
Holiday Home in Ballstad
6 Person Holiday Home in Ballstad
6 Person Holiday Home in Ballstad
3 out of 5
Vestvågøy, Nordland
Yövy tässä 3 tähden loma-asunnossa kohteessa Vestvågøy. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, saunasta ja terassista. Oikeiden asiakkaiden arvosteluja majoituspaikalle ...
6 Person Holiday Home in Ballstad
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Ballstad

Kohteen Ballstad lähellä sijaitsevat kaupungit