Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Bebelplatz

Tällä keskeisen Mitten alueen sydämessä sijaitsevalla, 1700-luvulla rakennetulla aukiolla on oopperatalo, tuomiokirkko ja kirjasto. Aikoinaan Bebelplatzilla roihusivat myös natsien kirjaroviot.

Bebelplatz on julkinen aukio, jolla on ollut merkittävä rooli Saksan sotahistoriassa. Aukion ympärillä on kiehtovia perintökohteisiin kuuluvia rakennuksia. Vieraile Bebelplatzilla ihailemassa 1700-luvun arkkitehtuuria, jota edustavat Staatsoper, Alte Bibliothek ja vaikuttava Sankt-Hedwigs-Kathedral. Paikalla on myös natsien aukiolla vuonna 1933 järjestämän kirjarovion muistomerkki.

Kävele Bebelplatzille vilkkaalta Unter den Lindeniltä, joka on Mitten läpi kulkeva puiden reunustama bulevardi. Tästä aukion kulmasta näet vasemmalla elegantin Staatsoperan, jonka arkkitehtuuri edustaa uusklassisismia ja jossa on omaleimainen pylväshalli. Aukion vastapäisestä kulmasta voit puolestaan ihailla Sankt-Hedwigs-Kathedralen kirkkaanvihreää kupolia. Vanha palatsi ja Alte Bibliothek sijaitsevat oikealla puolella. Aiemmin kuninkaalliseksi kirjastoksi kutsuttu Alte Bibliothek kuuluu nykyisin Humboldtin yliopistolle, joka on Berliinin vanhin yliopisto.

Aukiolla on pieni lasilevy, joka erottuu mukulakivien keskeltä. Se on israelilaisen taiteilijan, Micha Ullmannin Bibliothek-niminen taideteos ja muistomerkki. Tämä vuonna 1995 valmistunut taideteos on 10. toukokuuta 1933 tapahtuneiden tapahtumien muistomerkki. Natsit polttivat Bebelplatzilla tällöin 20 000 kirjaa. Kurkistaessasi lasin sisään näet kerroksittain tyhjiä kirjahyllyjä, jotka laskeutuvat syvälle maan sisään.

Natsien ja Saksan kansallissosialistisen opiskelijajärjestön järjestämä kirjarovio järjestettiin samanaikaisesti 34:ssä Saksan yliopistokaupungissa. Joseph Goebbelsin pitämän puheen jälkeen aukiolla roihunneessa valtavassa roviossa poltettiin esimerkiksi kaikki Karl Marxin, Sigmund Freudin, Kurt Tucholskyn ja Heinrich Heinen teokset. Muistomerkin tyhjissä kirjahyllyissä on tilaa kaikille 20 000 poltetulle kirjalle.

Bebelplatz sijaitsee Berliinin historiallisen pääbulevardin, Unter den Lindenin, lähistöllä Mitten alueella. Alue sijaitsee idässä hieman yli kilometrin päässä Brandenburgin portista ja lyhyen kävelymatkan päässä Berliinin kuuluisalta Museosaarelta. Bebelplatzille pääsee metrolla, junalla tai raitiovaunulla. Bebelplatz on avoinna joka päivä, eikä sinne ole sisäänpääsymaksua.


Alueen Bebelplatz opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 395 majoitusliikettä kohteen Bebelplatz lähellä
Hotel Berlin, Berlin 72 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Cityhostel Berlin Mitte 32 €
  Cityhostel Berlin Mitte

  Cityhostel Berlin Mitte

  Glinkastr. 5-7, Berliini, Berlin
    
   2.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Gendarmenmarkt ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hilton Berlin 137 €
   Hilton Berlin

   Hilton Berlin

   Mohrenstr. 30, Berliini, BE
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 79 €
    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

    Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Westin Grand, Berlin 127 €
     The Westin Grand, Berlin

     The Westin Grand, Berlin

     Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Radisson Blu Hotel, Berlin 107 €
      Radisson Blu Hotel, Berlin

      Radisson Blu Hotel, Berlin

      Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Meliá Berlin 102 €
       Meliá Berlin

       Meliá Berlin

       Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 80 €
        Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

        Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

        Alexanderplatz 7, Berliini, BE
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Alexanderplatz ja Berliinin televisiotorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin metroasema ja Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.