Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Bebelplatz

Tällä keskeisen Mitten alueen sydämessä sijaitsevalla, 1700-luvulla rakennetulla aukiolla on oopperatalo, tuomiokirkko ja kirjasto. Aikoinaan Bebelplatzilla roihusivat myös natsien kirjaroviot.

Bebelplatz on julkinen aukio, jolla on ollut merkittävä rooli Saksan sotahistoriassa. Aukion ympärillä on kiehtovia perintökohteisiin kuuluvia rakennuksia. Vieraile Bebelplatzilla ihailemassa 1700-luvun arkkitehtuuria, jota edustavat Staatsoper, Alte Bibliothek ja vaikuttava Sankt-Hedwigs-Kathedral. Paikalla on myös natsien aukiolla vuonna 1933 järjestämän kirjarovion muistomerkki.

Kävele Bebelplatzille vilkkaalta Unter den Lindeniltä, joka on Mitten läpi kulkeva puiden reunustama bulevardi. Tästä aukion kulmasta näet vasemmalla elegantin Staatsoperan, jonka arkkitehtuuri edustaa uusklassisismia ja jossa on omaleimainen pylväshalli. Aukion vastapäisestä kulmasta voit puolestaan ihailla Sankt-Hedwigs-Kathedralen kirkkaanvihreää kupolia. Vanha palatsi ja Alte Bibliothek sijaitsevat oikealla puolella. Aiemmin kuninkaalliseksi kirjastoksi kutsuttu Alte Bibliothek kuuluu nykyisin Humboldtin yliopistolle, joka on Berliinin vanhin yliopisto.

Aukiolla on pieni lasilevy, joka erottuu mukulakivien keskeltä. Se on israelilaisen taiteilijan, Micha Ullmannin Bibliothek-niminen taideteos ja muistomerkki. Tämä vuonna 1995 valmistunut taideteos on 10. toukokuuta 1933 tapahtuneiden tapahtumien muistomerkki. Natsit polttivat Bebelplatzilla tällöin 20 000 kirjaa. Kurkistaessasi lasin sisään näet kerroksittain tyhjiä kirjahyllyjä, jotka laskeutuvat syvälle maan sisään.

Natsien ja Saksan kansallissosialistisen opiskelijajärjestön järjestämä kirjarovio järjestettiin samanaikaisesti 34:ssä Saksan yliopistokaupungissa. Joseph Goebbelsin pitämän puheen jälkeen aukiolla roihunneessa valtavassa roviossa poltettiin esimerkiksi kaikki Karl Marxin, Sigmund Freudin, Kurt Tucholskyn ja Heinrich Heinen teokset. Muistomerkin tyhjissä kirjahyllyissä on tilaa kaikille 20 000 poltetulle kirjalle.

Bebelplatz sijaitsee Berliinin historiallisen pääbulevardin, Unter den Lindenin, lähistöllä Mitten alueella. Alue sijaitsee idässä hieman yli kilometrin päässä Brandenburgin portista ja lyhyen kävelymatkan päässä Berliinin kuuluisalta Museosaarelta. Bebelplatzille pääsee metrolla, junalla tai raitiovaunulla. Bebelplatz on avoinna joka päivä, eikä sinne ole sisäänpääsymaksua.


Alueen Bebelplatz opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 126 majoitusliikettä kohteen Bebelplatz lähellä
The Westin Grand, Berlin 134 €
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 76 €
  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Berlin, Berlin 73 €
   Hotel Berlin, Berlin

   Hotel Berlin, Berlin

   Lützowplatz 17, Berliini, BE
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Select Hotel Berlin The Wall 76 €
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berliini, BE
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Trabi-Museumin museo, Friedrichstraße ja Checkpoint Charlie sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema ja Kochstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Meliá Berlin 89 €
     Meliá Berlin

     Meliá Berlin

     Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hilton Berlin 118 €
      Hilton Berlin

      Hilton Berlin

      Mohrenstr. 30, Berliini, BE
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 84 €
       Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

       Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

       Alexanderplatz 7, Berliini, BE
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Alexanderplatz ja Berliinin televisiotorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin metroasema ja Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Radisson Blu Hotel, Berlin 111 €
        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom). Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.