Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Bebelplatz

Tällä keskeisen Mitten alueen sydämessä sijaitsevalla, 1700-luvulla rakennetulla aukiolla on oopperatalo, tuomiokirkko ja kirjasto. Aikoinaan Bebelplatzilla roihusivat myös natsien kirjaroviot.

Bebelplatz on julkinen aukio, jolla on ollut merkittävä rooli Saksan sotahistoriassa. Aukion ympärillä on kiehtovia perintökohteisiin kuuluvia rakennuksia. Vieraile Bebelplatzilla ihailemassa 1700-luvun arkkitehtuuria, jota edustavat Staatsoper, Alte Bibliothek ja vaikuttava Sankt-Hedwigs-Kathedral. Paikalla on myös natsien aukiolla vuonna 1933 järjestämän kirjarovion muistomerkki.

Kävele Bebelplatzille vilkkaalta Unter den Lindeniltä, joka on Mitten läpi kulkeva puiden reunustama bulevardi. Tästä aukion kulmasta näet vasemmalla elegantin Staatsoperan, jonka arkkitehtuuri edustaa uusklassisismia ja jossa on omaleimainen pylväshalli. Aukion vastapäisestä kulmasta voit puolestaan ihailla Sankt-Hedwigs-Kathedralen kirkkaanvihreää kupolia. Vanha palatsi ja Alte Bibliothek sijaitsevat oikealla puolella. Aiemmin kuninkaalliseksi kirjastoksi kutsuttu Alte Bibliothek kuuluu nykyisin Humboldtin yliopistolle, joka on Berliinin vanhin yliopisto.

Aukiolla on pieni lasilevy, joka erottuu mukulakivien keskeltä. Se on israelilaisen taiteilijan, Micha Ullmannin Bibliothek-niminen taideteos ja muistomerkki. Tämä vuonna 1995 valmistunut taideteos on 10. toukokuuta 1933 tapahtuneiden tapahtumien muistomerkki. Natsit polttivat Bebelplatzilla tällöin 20 000 kirjaa. Kurkistaessasi lasin sisään näet kerroksittain tyhjiä kirjahyllyjä, jotka laskeutuvat syvälle maan sisään.

Natsien ja Saksan kansallissosialistisen opiskelijajärjestön järjestämä kirjarovio järjestettiin samanaikaisesti 34:ssä Saksan yliopistokaupungissa. Joseph Goebbelsin pitämän puheen jälkeen aukiolla roihunneessa valtavassa roviossa poltettiin esimerkiksi kaikki Karl Marxin, Sigmund Freudin, Kurt Tucholskyn ja Heinrich Heinen teokset. Muistomerkin tyhjissä kirjahyllyissä on tilaa kaikille 20 000 poltetulle kirjalle.

Bebelplatz sijaitsee Berliinin historiallisen pääbulevardin, Unter den Lindenin, lähistöllä Mitten alueella. Alue sijaitsee idässä hieman yli kilometrin päässä Brandenburgin portista ja lyhyen kävelymatkan päässä Berliinin kuuluisalta Museosaarelta. Bebelplatzille pääsee metrolla, junalla tai raitiovaunulla. Bebelplatz on avoinna joka päivä, eikä sinne ole sisäänpääsymaksua.


Alueen Bebelplatz opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 363 majoitusliikettä kohteen Bebelplatz lähellä
Hilton Berlin 114 €
Hilton Berlin

Hilton Berlin

Mohrenstr. 30, Berliini, BE
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Staatsoper Unter den Linden -oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof 62 €
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berliini, BE
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz 61 €
   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

   Otto-Braun-Strasse 69, Berliini
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Torstraße ja Alexanderplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Berliinin televisiotorni ja Nikolaikirche ovat myös 2 kilometrin päässä. Alexanderplatzin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Schillingstraßen metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    The Westin Grand, Berlin 104 €
    The Westin Grand, Berlin

    The Westin Grand, Berlin

    Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse 90 €
     NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

     NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

     Friedrichstraße 96, Berliini, BE
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Museosaari (Museumsinsel), Gendarmenmarkt ja Brandenburgin portti sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 2 kilometrin päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Berlin Friedrichstraßen asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel AMANO Grand Central 57 €
      Hotel AMANO Grand Central

      Hotel AMANO Grand Central

      Heidestraße 62, Berliini, BE
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Nykytaiteen museo (Hamburger Bahnhof), Friedrichstraße ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstadt-Palast ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Melia Berlin 79 €
       Melia Berlin

       Melia Berlin

       Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 61 €
        Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

        Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

        Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.