Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Bebelplatz

Tällä keskeisen Mitten alueen sydämessä sijaitsevalla, 1700-luvulla rakennetulla aukiolla on oopperatalo, tuomiokirkko ja kirjasto. Aikoinaan Bebelplatzilla roihusivat myös natsien kirjaroviot.

Bebelplatz on julkinen aukio, jolla on ollut merkittävä rooli Saksan sotahistoriassa. Aukion ympärillä on kiehtovia perintökohteisiin kuuluvia rakennuksia. Vieraile Bebelplatzilla ihailemassa 1700-luvun arkkitehtuuria, jota edustavat Staatsoper, Alte Bibliothek ja vaikuttava Sankt-Hedwigs-Kathedral. Paikalla on myös natsien aukiolla vuonna 1933 järjestämän kirjarovion muistomerkki.

Kävele Bebelplatzille vilkkaalta Unter den Lindeniltä, joka on Mitten läpi kulkeva puiden reunustama bulevardi. Tästä aukion kulmasta näet vasemmalla elegantin Staatsoperan, jonka arkkitehtuuri edustaa uusklassisismia ja jossa on omaleimainen pylväshalli. Aukion vastapäisestä kulmasta voit puolestaan ihailla Sankt-Hedwigs-Kathedralen kirkkaanvihreää kupolia. Vanha palatsi ja Alte Bibliothek sijaitsevat oikealla puolella. Aiemmin kuninkaalliseksi kirjastoksi kutsuttu Alte Bibliothek kuuluu nykyisin Humboldtin yliopistolle, joka on Berliinin vanhin yliopisto.

Aukiolla on pieni lasilevy, joka erottuu mukulakivien keskeltä. Se on israelilaisen taiteilijan, Micha Ullmannin Bibliothek-niminen taideteos ja muistomerkki. Tämä vuonna 1995 valmistunut taideteos on 10. toukokuuta 1933 tapahtuneiden tapahtumien muistomerkki. Natsit polttivat Bebelplatzilla tällöin 20 000 kirjaa. Kurkistaessasi lasin sisään näet kerroksittain tyhjiä kirjahyllyjä, jotka laskeutuvat syvälle maan sisään.

Natsien ja Saksan kansallissosialistisen opiskelijajärjestön järjestämä kirjarovio järjestettiin samanaikaisesti 34:ssä Saksan yliopistokaupungissa. Joseph Goebbelsin pitämän puheen jälkeen aukiolla roihunneessa valtavassa roviossa poltettiin esimerkiksi kaikki Karl Marxin, Sigmund Freudin, Kurt Tucholskyn ja Heinrich Heinen teokset. Muistomerkin tyhjissä kirjahyllyissä on tilaa kaikille 20 000 poltetulle kirjalle.

Bebelplatz sijaitsee Berliinin historiallisen pääbulevardin, Unter den Lindenin, lähistöllä Mitten alueella. Alue sijaitsee idässä hieman yli kilometrin päässä Brandenburgin portista ja lyhyen kävelymatkan päässä Berliinin kuuluisalta Museosaarelta. Bebelplatzille pääsee metrolla, junalla tai raitiovaunulla. Bebelplatz on avoinna joka päivä, eikä sinne ole sisäänpääsymaksua.


Alueen Bebelplatz opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 123 majoitusliikettä kohteen Bebelplatz lähellä
Hotel Berlin, Berlin 83 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  The Westin Grand, Berlin 134 €
  The Westin Grand, Berlin

  The Westin Grand, Berlin

  Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hilton Berlin 137 €
   Hilton Berlin

   Hilton Berlin

   Mohrenstr. 30, Berliini, BE
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Radisson Blu Hotel, Berlin 110 €
    Radisson Blu Hotel, Berlin

    Radisson Blu Hotel, Berlin

    Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom). Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Cityhostel Berlin Mitte 43 €
     Cityhostel Berlin Mitte

     Cityhostel Berlin Mitte

     Glinkastr. 5-7, Berliini, Berlin
       
      2.0 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Gendarmenmarkt ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Maritim proArte Hotel Berlin 84 €
      Maritim proArte Hotel Berlin

      Maritim proArte Hotel Berlin

      Friedrichstrasse 151, Berliini, BE
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Friedrichstraße ja Humboldt-yliopisto (Humboldt-Universität zu Berlin) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Friedrichstadt-Palast ja Gendarmenmarkt ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 65 €
       Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

       Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

       Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        TITANIC Gendarmenmarkt Berlin 148 €
        TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

        TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

        Französische Straße 30, Berliini
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pyhän Hedwigin katedraali (Sankt-Hedwigs-Kathedrale), Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Gendarmenmarkt sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Museosaari (Museumsinsel) ja Bode-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema ja Französische Straßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.