Saksa

Matkaopas
Petrikirche johon kuuluu kaupunki ja lahti tai satama

Saksa on Keski-Euroopan helmi, joka tarjoaa paljon muutakin kuin braatvurstia ja olutta. Saksan-matkalla voit tutustua kansainvälisiin kaupunkeihin, kauniisiin viinitiloihin, viehättävään rannikkoon ja kiehtovaan historiaan.

Saksa on ihastuttava eurooppalainen maa, jossa historia yhdistyy jännittäviin moderneihin nähtävyyksiin. Tämä Keski-Euroopan suurin maa katsoo vaikuttavalla tavalla kohti tulevaisuutta menneisyyttään unohtamatta. Rikkaat perinteet voivat hyvin upeilla Alpeilla, ja olut virtaa veden tavoin.

Viehättävät joet mutkittelevat ikivanhojen ja kaupankäyntiin keskittyvien kaupunkien läpi. Saksan-lomalla voit maistella erinomaisia viinejä Reinjoen rannalla, tutustua Berliinin kulttuurinähtävyyksiin, ihailla Baijerin Alppien lumihuippuisia vuoria ja nauttia kauniista Itämeren rannikosta.

Berliinissä voit ihailla historian kiehtovia kerroksia. Käy Museosaaren koristeellisissa ja historiallisissa museoissa, vietä hiljainen hetki Holocaust-muistomerkillä ja kävele Spreejoen vartta pitkin ulkoilmassa sijaitsevassa East Side Galleryssa, joka on tehty Berliinin muurin jäänteistä. Nouse Berliinin televisiotornin huimaavan korkealle huipulle ja ihaile panoraamanäkymiä ympärillä levittäytyvän kaupungin ylle. Nauti Berliinin filharmonikkojen kansallisen klassisen musiikin konsertista.

Suuntaa Saksan-lomalla Hampurin eloisaan satamakaupunkiin. Kölnissä voit ihailla upeaa romaanista arkkitehtuuria ja kaunista tuomiokirkkoa. Monissa Saksan suurkaupungeissa on kiehtovaa keskiaikaista arkkitehtuuria ja jännittävä yöelämä. Voit ostaa katukojusta braatvurstin ja avata pilsnerin ennen kuin suuntaat tanssimaan klubille, pelaamaan biljardia tai katsomaan paikallista jalkapallo-ottelua.

Saksan pohjoisrannikkoa reunustavat Pohjanmeri ja Itämeri. Nauti Saksan-lomalla merenrantalomasta rannikolla ja käy kauniilla Rügenin saarella.

Etelä-Saksan Baijerissa on Oktoberfest, lumihuippuisia vuoria, nahkahousuja ja Schwarzwaldin vuoristoalue. Eloisa München on hyvä tukikohta lähteä laskettelulomalle Alpeille. Romanttinen tie on viehättävien linnojen ja historiallisten kylien kautta kulkeva matkailureitti. Tutustu Saksan tärkeimpään viinialueeseen Reininlaaksoon.

Saksassa on kansainvälisiä lentoasemia useassa suurkaupungissa, kuten Frankfurtissa, Münchenissä, Düsseldorfissa ja Berliinissä. Saksan Deutsche Bahnin erinomaisen rautatieverkoston avulla on hyvä tutustua eri alueisiin ja kaupunkeihin. Toinen vaihtoehto ovat Saksan autobahnit eli moottoritiet, joilla autot ovat kuninkaita. Saksan ilmasto on monipuolinen, mutta yleisesti ottaen kesät ovat lämpimiä ja talvisin sataa usein lunta.

Suositut kaupungit kohteessa Saksa

Museosaari johon kuuluu katunäkymät ja kaupunki
Berliini
Shoppailu, Museot ja Business
Aiemmin kaupungin kahtia jakaneesta muurista tunnettu Berliini on nykyisin yhtenäinen kosmopoliittinen kaupunki, joka tunnetaan arkkitehtuuristaan, museoistaan ja festivaaleistaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Keisari Vilhelmin muistokirkko
 • Brandenburgin portti
 • Potsdamin Brandenburgin portti
Hampuri featuring vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja venesatama
Hampuri
Ruokailu, Shoppailu ja Business
Moderni satamakaupunki Hampuri on kuuluisa merenkäyntiin liittyvästä historiasta, taidegallerioista ja kunnostettuihin varastorakennuksiin tehdyistä ravintoloista, baareista ja putiikeista.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Miniatur Wunderland
 • Kalatori
 • Hamburg Dungeon
München
München
Olut, Museot ja Taide
Baijerin osavaltion pääkaupunki München on moderni kaupunki, jossa on runsaasti viehättäviä perinteisiä nähtävyyksiä viihtyisistä oluttuvista häikäisevän upeisiin linnoihin ja suurista puutarhoista huippumoderneihin museoihin.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Marienplatz
 • Hofbräuhausin olutsali
 • Viktualienmarkt
Frankfurt
Frankfurt
Business, Urheilu ja Museot
Ota suunnaksi Frankfurt ja koe sen museot, kahvilat sekä historialliset kohteet.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Deutsche Bank Park
 • Frankfurt Christmas Market
 • Römerberg
Hohenzollernin silta joka esittää joki tai puro, yökuvat ja silta
Köln
Shoppailu, Katedraalit ja Business
Tutustu liberaaliin ja vieraanvaraiseen Kölniin, joka on nykyisin Saksan Reininmaan taiteen ja kulttuurin keskus.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kölnin katedraali
 • Alter Markt
 • Suklaamuseo
Dresden featuring tori
Dresden
Historiallinen, Shoppailu ja Museot
Ihastuttavasti uudelleenrakennettu Dresden hurmaa vierailijat historiallaan, kulttuurillaan ja katumaisemillaan. Dresdenin-matkalla voit nauttia kaupungin arkkitehtuurista, kukoistavista festivaaleista ja viehättävästä joesta.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Frauenkirche
 • Semperoper
 • Zwingerin palatsi

Suositut vierailukohteet – Saksa

Saksa

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: