Baijeri

Saksa
Bamberg featuring pieni kaupunki tai kylä, vanha arkkitehtuuri ja joki tai puro

Baijerin alueen lumihuippuiset vuoret, hirsirunkoiset kivitalot ja romanttiset linnat edustavat Saksaa tyypillisimmillään.

Baijerissa vuoriston maaseutukylien perinteet kukoistavat rinta rinnan nousevien kaupunkien innovaatioiden kanssa. Korkealle kohoavien Alppien vuorenhuippujen juurella on vehreitä niittyjä, viehättäviä metsiä, syrjäisiä järviä, muurien ympäröimiä keskiaikaisia kaupunkeja ja linnoja. Baijerin-lomalla voit nauttia kolpakollisen olutta riehakkaan oluttuvan kodikkaan ystävällisessä tunnelmassa, jota kutsutaan saksaksi nimellä Gemütlichkeit.

Kenties parhaiten Oktoberfestistään tunnettu München houkuttelee vierailijoita ympäri vuoden pikkukaupungin viehätysvoiman ja suurkaupungin hienostuneisuuden yhdistelmällään. Münchenissä on runsaasti valtavia oluttupia ja niiden perinteisiin dirndl-mekkoihin pukeutuneita baijerilaisia tarjoilijattaria, mutta tämä kansainvälinen kaupunki on myös tärkeä saksalaisen taiteen ja teollisuuden keskus. Tutustu Baijerin-lomalla Deutsches Museumin erinomaisiin tiede- ja teknologianäyttelyihin ja Kunstarealin taidealueen moniin taidenäyttelyihin. Ihaile panoraamanäkymiä Münchenin maamerkkeihin kuuluvan 1400-luvulla rakennetun Frauenkirchen huipulta. Nauti kahvia jossakin boheemin väestön suosiossa olevan Gärtnerplatzin vehreän aukion trendikkäistä kahviloista.

Lähellä Itävallan rajaa sijaitsevilla Baijerin kallioisilla reunavuorilla kohoavat kuningas Ludvig II rakennuttaman arkkitehtonisesti poikkeuksellisen Neuschwansteinin linnan ylenpalttiset suuret ja pienet tornit. Upea linna suunniteltiin kunnianosoitukseksi säveltäjä Richard Wagnerille, joten eri puolilla linnaa olevat motiivit ovat hänen säveltämistään oopperoista. Ihaile Wagnerin Tristan ja Isolden henkilöitä esittäviä makuuhuoneen seinämaalauksia ja Tannhäuserin tapahtumia kuvaavia seinäfreskoja ylellisessä Sängersaalissa eli laulajien salissa.

Saksan kuuluisan Romanttisen tien varrella sijaitseva historiallinen Würzburg tunnetaan erinomaisista viineistään ja ylellisestä arkkitehtuuristaan. Tutustu Baijerin-matkalla Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan kaupungin loisteliaaseen Residenzin palatsiin, jota pidetään yhtenä Saksan hienoimmista barokkirakennuksista. Ihaile palatsin ylellisen portaikon yläpuolella sijaitsevaa valtavaa kattomaalausta.

Baijerin toiseksi suurin kaupunki Nürnberg on myös suosittu pysähtymispaikka erityisesti historiasta kiinnostuneille. Pitkään Saksan kulttuurillisena ja älyllisenä keskuksena toimineesta Nürnbergistä tuli myöhemmin natsipuolueen joukkokokousten ja juutalaisten yritysten boikottien keskus. Käy Baijerin-matkalla Nürnbergin oikeudenkäyntien muistomerkkinä toimivassa oikeustalossa, jossa sotarikoksiin syyllistyneet natsit tuomittiin rikoksista maailmanrauhaa vastaan. Synkästä historiastaan huolimatta moderni Nürnberg on vilkas kauppakaupunki, joka on tunnettu riehakkaista olutbaareistaan ja joulumarkkinoistaan, joilla myydään piparkakkuja, glögiä ja käsintehtyjä koristeita.

München on Baijerin tärkein liikenteen keskittymä, josta on hyvät lento- ja junayhteydet muualle alueelle. Pääset suurimpaan osaan Baijeria junalla, mutta Itä-Baijerin alueeseen ja Alppeihin on paras tutustua autolla. Maaseudun kylien ja hienostuneiden kaupunkien sekä upeiden maisemien ja ystävällisten oluttupien ansiosta Baijerin-loma tarjoaa monipuolista nähtävää ja tehtävää.

Suositut kaupungit kohteessa Baijeri

München
München
Olut, Museot ja Taide
Baijerin osavaltion pääkaupunki München on moderni kaupunki, jossa on runsaasti viehättäviä perinteisiä nähtävyyksiä viihtyisistä oluttuvista häikäisevän upeisiin linnoihin ja suurista puutarhoista huippumoderneihin museoihin.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Marienplatz
  • Hofbräuhausin olutsali
  • Viktualienmarkt
Nürnberg johon kuuluu joki tai puro, silta ja perintökohteet
Nürnberg
Historiallinen, Linnat ja Museot
Kaupunkimatka Nürnbergiin tarjoaa vierailijalle monipuolisen historian- ja kulttuurintäyteisen ohjelman. Voit esimerkiksi lähteä kuuntelemaan Nürnbergin kuuluisien orkestereiden ja kuorojen erinomaisia konsertteja.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Nuremberg Christmas Market
  • Nürnbergin linna
  • Hauptmarkt
Garmisch-Partenkirchen joka esittää maantiepyöräily, pieni kaupunki tai kylä ja vuoret
Garmisch-Partenkirchen
Vuoristo, Kävely ja Shoppailu
Ota suunnaksesi Garmisch-Partenkirchen ja koe sen hiihtomahdollisuudet, vuoristomaisemat sekä kylpylät.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Garmisch-Partenkirchenin laskettelukeskus
  • Alpspitz
  • Olympiamäki
Rothenburg ob der Tauber joka esittää vanha arkkitehtuuri ja katunäkymät sekä suuri ryhmä ihmisiä
Rothenburg ob der Tauber
Historiallinen, Shoppailu ja Kävely
Keskiaikainen arkkitehtuuri, erikoiset museot, musiikkifestivaalit ja ympärivuotinen joulu tekevät Rothenburg ob der Tauberista yhden Baijerin hienoimmista kohteista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Marktplatz
Baijeri featuring sisäkuvat sekä yksi mies
Ingolstadt
Historiallinen, Museot ja Kierrokset
Aika lähteä lomalle! Koe historiallisista kohteistaan, museoistaan ja taiteestaan tunnettu Ingolstadt.
Kelheim
Kelheim
Temppelit, Olut ja Historiallinen
Koe rentouttava Kelheim ja sen temppelit, olutpanimot, historialliset kohteet sekä monet muut nähtävyydet!