BerliiniSaksa

Image for Friedrichstraße johon kuuluu ulkotaide

Koe Berliini

Aiemmin kaupungin kahtia jakaneesta muurista tunnettu Berliini on nykyisin yhtenäinen kosmopoliittinen kaupunki, joka tunnetaan arkkitehtuuristaan, museoistaan ja festivaaleistaan.

Berliini on jaettu 12 kaupunginosaan, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Kaupunginosien välillä on helppo liikkua pikaraitiotiejärjestelmän avulla. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Berliinin-matkallaan keskeiselle Mitten alueelle, jossa sijaitsevat kaupungin parhaimmat museot, kuten Pergamon, Bode ja muut Museosaaren merkittävät instituutiot. Lyhyen kävelymatkan päässä idässä on DDR-museo, jossa esitellään, millaista elämä oli Itä-Saksassa.

Mitten vieressä sijaitsevalla Tiergartenin alueella voit vierailla Saksan historian pimeän vaiheen muistoksi pystytetyllä synkällä Juutalaisuhrien muistomerkillä. Se on liikuttava kunnianosoitus toisen maailmansodan aikana murhatuille juutalaisille. Berliinin muurin muistomerkki sijaitsee vain 1,6 kilometrin päässä pohjoisessa. Siellä sijaitsevassa puistossa on jäljellä koskematon osa muuria.

Berliinin poliittiset muutokset ja kekseliäät kansalaiset ovat saaneet aikaan kaupungin, joka on kuin maailman merkittävimpien arkkitehtonisten tyylien oppikirja. Vieraile Berliinin-matkalla barokkityylisessä Charlottenburgin linnassa tai käy ihastelemassa kaunista, hiekkakivestä rakennettua Berliinin tuomiokirkkoa, johon on historian saatossa lisätty renessanssi-, goottilais-, uusklassismi- ja barokkityylisiä elementtejä. Valtiopäivätalo, saksaksi Reichstag, on Saksan parlamenttirakennus, joka edustaa kenties äärimmäisintä tyylien sekoitusta. Alkuperäisen klassisen rakennuksen päällä on nykyisin moderni lasikupu, jonka huipulta aukeavat 360 asteen näkymät Berliinin ylle. Berliinin-matkalla kannattaa ehdottomasti nähdä rauhan ja yhtenäisyyden symbolina tunnetun Brandenburgin portin uusklassiset holvikaaret.

Berliinissä on tarjolla taiteiden ja kulttuurin lisäksi monia kauniita, avaria puistoja. Pakkaa mukaan eväät ja suuntaa Tiergarteniin, joka on puiden reunustamine polkuineen ja hyvin hoidettuine nurmialueineen Berliinin vastine New Yorkin Central Parkille. Kuuluisa Berliinin eläintarha avattiin Tiergarteniin vuonna 1844. Eläintarhassa on satoja eri eläimiä, myös jättiläispandoja ja jääkarhuja.

Berliinin-matkalla kannattaa vierailla myös eloisilla julkisilla aukioilla, kuten Alexanderplatzilla ja Potsdamer Platzilla. Euroopan ensimmäiset liikennevalot asennettiin Potsdamer Platzille, joka tuhoutui toisessa maailmansodassa ja josta tuli Berliinin kahtiajaon jälkeen ei-kenenkään-maata. Aukio on rakennettu äskettäin kokonaan uudelleen, ja se on nykyisin yksi Euroopan utopistisimpia julkisia paikkoja. Ruoan harrastajat voivat maistella täällä paikallisia herkkuja, kuten eisbeinia (sianpotkaa), schnitzeleitä ja armer rittereitä, jotka ovat Saksan versio köyhistä ritareista.

Päiväretket kaupungin keskustan ulkopuolelle ovat suosittuja. Tunnin junamatkan päässä sijaitsee Brandenburg an der Havelin historiallinen kaupunki, jossa on viehättäviä kapakoita ja ravintoloita sekä kaunis järvi. Jos haluat matkata kauemmas, voit matkustaa junalla Frankfurt an der Oderiin, joka sijaitsee Saksan Puolasta erottavan Oder-joen rannalla.

Matkaopas: Berliini

Missä yöpyä kohteessa Berliini

Mitte johon kuuluu moderni arkkitehtuuri ja kaupunki

Mitte

4/5Very Good!(676 area reviews)

Berliinin keskuskaupunginosa Mitte on sekoitus viehättäviä pikkukatuja, rönsyileviä neuvostoaikaisia aukioita ja Euroopan arvostetuimpiin kuuluvia museoita.

Mitte
Kreuzberg joka esittää ulkotaide sekä yksi nainen

Kreuzberg

4/5Very Good!(66 area reviews)

Kreuzberg on yksi Berliinin trendikkäimmistä alueista, jonka suvaitsevaisuudella, etnisellä monikulttuurisuudella ja monipuolisella viihdetarjonnalla on jo pitkät perinteet.

Kreuzberg
Prenzlauer Berg joka esittää kaupunki

Prenzlauer Berg

Romanttiset mukulakivikadut, rennot viikonloppuaamiaiset ja vilkas kirpputori ovat tehneet Prenzlauer Bergistä perheiden ja nuortenparien suosikkialueen.

Prenzlauer Berg
Wedding, Berliini, Saksa

Wedding

4/5Very Good!(1 area review)

Pohjois-Berliinissä sijaitsevassa Weddingissä on yllättävän monia erilaisia nähtävyyksiä, vehreitä keitaita ja rauhallisia kulmia.

Wedding
Friedrichshain joka esittää ulkotaide

Friedrichshain

4/5Very Good!(59 area reviews)

Spreejoen itäpuolella sijaitsevalla entisellä teollisuusalueella on nykyään joitakin Berliinin edistyksellisimmistä yökerhoista.

Friedrichshain
Charlottenburgin joka esittää syöminen ulkona ja katunäkymät sekä pieni ryhmä ihmisiä

Charlottenburg-Wilmersdorf

4.5/5Wonderful!(280 area reviews)

Entisen Länsi-Berliinin loistokas keskusta on edelleen yksi Berliinin halutuimmista asuinseuduista ja kaupungin tärkein ostosalue.

Charlottenburg-Wilmersdorf

Huippuhotellit kohteessa Berliini

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz
Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz
3.5 out of 5
Otto-Braun-Strasse 69, Berliini
69 €
per night
Jan 24 - Jan 25

Torstraße ja Alexanderplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Berliinin televisiotorni ja Nikolaikirche ovat myös 2 kilometrin päässä. ...

4.4/5Wonderful! (2,111 arvostelua)

"Hyvä aamupala. Sijainti erinomainen. Hyvät liikenneyhteydet."…"

Arvosteltu 13.12.2019

Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof
Katharina Paulus Strasse 5, Berliini, BE
62 €
per night
Feb 2 - Feb 3

Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ...

4.4/5Excellent! (3,392 arvostelua)
Tasokas hotelli lähellä päärautatieasemaa

"Hotelli ylättitasollaan. Hyvä sijainti, rauhallinen sijainti Hauptbahnhofin vieressä"…"

Arvosteltu 17.9.2019

IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof
Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
4.5 out of 5
Lützowplatz 17, Berliini, BE
83 €
per night
Feb 22 - Feb 23

Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ...

4.2/5Very Good! (7,982 arvostelua)

"Modern hotel in a good location next to bus stop and near the metro station. Good breakfast and a really nice and spacious family room."…"

Arvosteltu 2.1.2020

Hotel Berlin, Berlin

Popular things to do in Berliini

Alexanderplatz
Image for Alexanderplatz

Alexanderplatz

4/5(465 reviews)

Koruton, 1960-lukulainen ”Alex” on kommunistisen aikakauden arkkitehtuurin näyteikkuna ja eloisa paikallisten tapaamispaikka.

Potsdamer Platz
Image for Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

4/5(391 reviews)

Toisessa maailmansodassa tuhottu ja kylmän sodan aikaan eristyksiin jäänyt Potsdamer Platz on aukio, jonne berliiniläiset kokoontuvat juhlistamaan kaupunkiaan.

Mercedes-Benz Arena
Image for Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena

4/5(41 reviews)

Vieraile kohteessa Mercedes-Benz Arena järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Berliini. Käy tutkimassa tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen kiehtovia museoita ja maineikkaita teattereita.

Brandenburgin portti
Image for Brandenburgin portti

Brandenburgin portti

4/5(452 reviews)

Tämä Saksan yhdistymisen symboli kuuluu Pariisin Riemukaaren tavoin Euroopan ikonisimpiin ja tunteita kuohuttavimpiin muistomerkkeihin.

Berliinin televisiotorni
Image for Berliinin televisiotorni

Berliinin televisiotorni

4/5(277 reviews)

Berliinin televisiotorni on Saksan korkein rakennus, jonka huipulla sijaitsevassa pallossa voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä Berliinin ylle ja ateriasta pyörivässä ravintolassa.

Berliinin olympiastadion
Image for Berliinin olympiastadion

Berliinin olympiastadion

4/5(76 reviews)

Vieraile kohteessa Berliinin olympiastadion järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Berliini. Tutustu tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen eloisiin baareihin ja maineikkaisiin teattereihin.

Reviews of Berliini

4.4

Top Destination

5 - Excellent
469
5 - Excellent 48.55072463768116%
4 - Good
445
4 - Good 46.06625258799172%
3 - Okay
47
3 - Okay 4.865424430641822%
2 - Disappointing
5
2 - Disappointing 0.5175983436853002%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 19, 2020

Urbaani kaupunki, jossa yhdistyy mielenkiintoinen historia nykypäivän eri ilmiöihin. Helppo liikkua, hyvä ja luotettava julkinen liikenne.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 16, 2020

Monipuolinen tarjonta niin kulttuuria, shoppailumahdollisuuksia kuin myös hyvää ruokaa ja ystävälliset ihmiset.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 4, 2020

Tunnelmalliset joulutorit ja ihastuttava Christmas garden (Botanicagardenissa)

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 4, 2020

Historiallinen kohde, jossa on paljon nähtävää. Kaupunki on niin suuri, että kaikkea ei ehdi nähdä yhdellä kertaa.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 4, 2020

Berliini on vaan niin loistava kaupunki :)

4/5 - Good

Verified traveler

Dec 30, 2019

Helppoa liikkumista paikasta toiseen metrolla, hyviä ruokapaikkoja. Pidin kovasti, voisin mennä uudelleen.

Other places like Berliini

Hampuri
Image for Hampuri
Hampuri
Frankfurt
Image for Frankfurt
Frankfurt
Wien
Image for Wien
Wien
Milano
Image for Milano
Milano