Berliini matkavinkit

Matkaopas
Mitte featuring vanha arkkitehtuuri ja joki tai puro
Aiemmin kaupungin kahtia jakaneesta muurista tunnettu Berliini on nykyisin yhtenäinen kosmopoliittinen kaupunki, joka tunnetaan arkkitehtuuristaan, museoistaan ja festivaaleistaan.

Berliini on jaettu 12 kaupunginosaan, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Kaupunginosien välillä on helppo liikkua pikaraitiotiejärjestelmän avulla. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Berliinin-matkallaan keskeiselle Mitten alueelle, jossa sijaitsevat kaupungin parhaimmat museot, kuten Pergamon, Bode ja muut Museosaaren merkittävät instituutiot. Lyhyen kävelymatkan päässä idässä on DDR-museo, jossa esitellään, millaista elämä oli Itä-Saksassa.

Mitten vieressä sijaitsevalla Tiergartenin alueella voit vierailla Saksan historian pimeän vaiheen muistoksi pystytetyllä synkällä Juutalaisuhrien muistomerkillä. Se on liikuttava kunnianosoitus toisen maailmansodan aikana murhatuille juutalaisille. Berliinin muurin muistomerkki sijaitsee vain 1,6 kilometrin päässä pohjoisessa. Siellä sijaitsevassa puistossa on jäljellä koskematon osa muuria.

Berliinin poliittiset muutokset ja kekseliäät kansalaiset ovat saaneet aikaan kaupungin, joka on kuin maailman merkittävimpien arkkitehtonisten tyylien oppikirja. Vieraile Berliinin-matkalla barokkityylisessä Charlottenburgin linnassa tai käy ihastelemassa kaunista, hiekkakivestä rakennettua Berliinin tuomiokirkkoa, johon on historian saatossa lisätty renessanssi-, goottilais-, uusklassismi- ja barokkityylisiä elementtejä. Valtiopäivätalo, saksaksi Reichstag, on Saksan parlamenttirakennus, joka edustaa kenties äärimmäisintä tyylien sekoitusta. Alkuperäisen klassisen rakennuksen päällä on nykyisin moderni lasikupu, jonka huipulta aukeavat 360 asteen näkymät Berliinin ylle. Berliinin-matkalla kannattaa ehdottomasti nähdä rauhan ja yhtenäisyyden symbolina tunnetun Brandenburgin portin uusklassiset holvikaaret.

Berliinissä on tarjolla taiteiden ja kulttuurin lisäksi monia kauniita, avaria puistoja. Pakkaa mukaan eväät ja suuntaa Tiergarteniin, joka on puiden reunustamine polkuineen ja hyvin hoidettuine nurmialueineen Berliinin vastine New Yorkin Central Parkille. Kuuluisa Berliinin eläintarha avattiin Tiergarteniin vuonna 1844. Eläintarhassa on satoja eri eläimiä, myös jättiläispandoja ja jääkarhuja.

Berliinin-matkalla kannattaa vierailla myös eloisilla julkisilla aukioilla, kuten Alexanderplatzilla ja Potsdamer Platzilla. Euroopan ensimmäiset liikennevalot asennettiin Potsdamer Platzille, joka tuhoutui toisessa maailmansodassa ja josta tuli Berliinin kahtiajaon jälkeen ei-kenenkään-maata. Aukio on rakennettu äskettäin kokonaan uudelleen, ja se on nykyisin yksi Euroopan utopistisimpia julkisia paikkoja. Ruoan harrastajat voivat maistella täällä paikallisia herkkuja, kuten eisbeinia (sianpotkaa), schnitzeleitä ja armer rittereitä, jotka ovat Saksan versio köyhistä ritareista.

Päiväretket kaupungin keskustan ulkopuolelle ovat suosittuja. Tunnin junamatkan päässä sijaitsee Brandenburg an der Havelin historiallinen kaupunki, jossa on viehättäviä kapakoita ja ravintoloita sekä kaunis järvi. Jos haluat matkata kauemmas, voit matkustaa junalla Frankfurt an der Oderiin, joka sijaitsee Saksan Puolasta erottavan Oder-joen rannalla.

Matkaopas: Berliini

Discover neighborhoods in Berliini

Scandic Berlin Potsdamer Platz
Scandic Berlin Potsdamer Platz
Gabriele Tergit Promenade 19, Berlin, BE
Hinta on 113 € per yö ajalle 8. lokak. viiva 9. lokak.
113 €
per yö
8. lokak.–9. lokak.
Yövy tässä liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Berliini. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja kuntokeskuksesta. Asiakkaamme kehuvat ...
8,6/10 Excellent! (1 000 arvostelua)
"Riittävän lämmin huone. Kunnon suihku kylpyammeen tilalla."

Arvosteltu 4.4.2023

Scandic Berlin Potsdamer Platz
Pullman Berlin Schweizerhof
Pullman Berlin Schweizerhof
Budapester Str. 25, Berlin, BE
Hinta on 143 € per yö ajalle 1. lokak. viiva 2. lokak.
143 €
per yö
1. lokak.–2. lokak.
Yövy tässä ylellisessä hotellissa kohteessa Berliini. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, täyden palvelun kylpylästä ja aamiaisesta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
9,2/10 Wonderful! (994 arvostelua)
"Beautiful hotel. Will come back !"

Arvosteltu 29.7.2023

Pullman Berlin Schweizerhof
Maritim proArte Hotel Berlin
Maritim proArte Hotel Berlin
Friedrichstrasse 151, Berlin, BE
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 119 € per yö ajalle 15. lokak. viiva 16. lokak.
119 €
per yö
15. lokak.–16. lokak.
Yövy tässä kylpylälomalle soveltuvassa hotellissa kohteessa Berliini. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, 2 ravintolasta ja täyden palvelun kylpylästä. Asiakkaamme ...
8,6/10 Excellent! (1 001 arvostelua)
Thanks
"Nice hotel in the center. Clean rooms, quiet, quickly check in and out. Good restaurant and breakfast."

Arvosteltu 6.10.2022

Maritim proArte Hotel Berlin
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Citadines Kurfürstendamm Berlin
Citadines Kurfürstendamm Berlin
Olivaer Platz 1, Berlin, BE
Yövy tässä liikematkustukseen soveltuvassa huoneistohotellissa kohteessa Berliini. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja kuntokeskuksesta. Asiakkaamme ...
8,6/10 Excellent! (1 073 arvostelua)
Hyvä valinta
"Olimme toista kertaa hotellissa. Ystävällinen henkilökunta, joka oli paikalla kellon ympäri, hyvävlämminjuomatarjoilu ilmaiseksi ympäri vuorokauden. Huone oli erinomaisen siisti. Hoteli sijaitsee liikenneyhteyksien kannalta erittäin hyvässä paikassa."

Arvosteltu 14.3.2023

Citadines Kurfürstendamm Berlin
Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Markgrafenstrasse 16 - 16a, Berlin, BE
Yövy tässä kylpylälomalle soveltuvassa huoneistohotellissa kohteessa Berliini. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, täyden palvelun kylpylästä ja aamiaisesta. ...
8,6/10 Excellent! (1 615 arvostelua)
"Great place to go with kids. Only negative thing was thatTv didn't work in our room."

Arvosteltu 9.6.2023

Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Goodman's Living
Goodman's Living
Wilmersdorfer Str. 36, Berlin, BE
Yövy tässä huoneistohotellissa kohteessa Berliini. Nauti kuivapesulasta tai pesulapalveluista, pyykinpesutiloista ja concierge-palveluista. Lähellä sijaitsee ...
9/10 Wonderful! (1 039 arvostelua)
Nice stay in Charlottenburg
"Spacious and clean room, no door to bathroom (even though there is a separate toilet). Quite strong odeur (from cleaning?) - can be disturbing for allergic people. Only 1 small elevator, our room was on 2nd floor so didn’t affect us that much. Good location right next to U-Bahn station."

Arvosteltu 23.7.2023

Goodman's Living
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet

Aktiviteetit

Arvostelut – Berliini

4.4
Huippukohde
5 - Loistava
506
" "5 - Loistava 48.60710854947166%
4 - Hyvä
481
" "4 - Hyvä 46.20557156580211%
3 - OK
49
" "3 - OK 4.707012487992315%
2 - Pettymys
5
" "2 - Pettymys 0.4803073967339097%
1 - Hirveä
0
" "1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
19. maalisk. 2020

Berliini tutustumisen arvoinen paikka. Oma matkani oli toinen kerta Berliinissä. Berliinin metroa erittäin helppoa käyttää

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
17. maalisk. 2020

Ei mitään merkittävää.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
17. maalisk. 2020

Potsdamissa kannattaa käydä, jos pitää kauniista vanhoista rakennuksista.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
3. maalisk. 2020

Erinomaiset liikenneyhteydet ja helppo matkustaa julkisilla.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas
2. maalisk. 2020

Berliini on loistava ooppera- ja konserttikaupunki ja täynnä hienoja museoita. Olemme olleet täällä monta kertaa aikaisemmin kulttuuurimatkoilla ja tulemme pian uudestaan. Se on meidän ykköskohteemme.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas
2. maalisk. 2020

Hotelli ei olut hyvä. Haisee tupakalle

Kohteen Berliini lähellä sijaitsevat kaupungit