Ota suunnaksesi museoistaan, arkkitehtuuristaan ja muistomerkeistään tunnettuBerliini.

Berliini on jaettu 12 kaupunginosaan, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Kaupunginosien välillä on helppo liikkua pikaraitiotiejärjestelmän avulla. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Berliinin-matkallaan keskeiselle Mitten alueelle, jossa sijaitsevat kaupungin parhaimmat museot, kuten Pergamon, Bode ja muut Museosaaren merkittävät instituutiot. Lyhyen kävelymatkan päässä idässä on DDR-museo, jossa esitellään, millaista elämä oli Itä-Saksassa.

Mitten vieressä sijaitsevalla Tiergartenin alueella voit vierailla Saksan historian pimeän vaiheen muistoksi pystytetyllä synkällä Juutalaisuhrien muistomerkillä. Se on liikuttava kunnianosoitus toisen maailmansodan aikana murhatuille juutalaisille. Berliinin muurin muistomerkki sijaitsee vain 1,6 kilometrin päässä pohjoisessa. Siellä sijaitsevassa puistossa on jäljellä koskematon osa muuria.

Berliinin poliittiset muutokset ja kekseliäät kansalaiset ovat saaneet aikaan kaupungin, joka on kuin maailman merkittävimpien arkkitehtonisten tyylien oppikirja. Vieraile Berliinin-matkalla barokkityylisessä Charlottenburgin linnassa tai käy ihastelemassa kaunista, hiekkakivestä rakennettua Berliinin tuomiokirkkoa, johon on historian saatossa lisätty renessanssi-, goottilais-, uusklassismi- ja barokkityylisiä elementtejä. Valtiopäivätalo, saksaksi Reichstag, on Saksan parlamenttirakennus, joka edustaa kenties äärimmäisintä tyylien sekoitusta. Alkuperäisen klassisen rakennuksen päällä on nykyisin moderni lasikupu, jonka huipulta aukeavat 360 asteen näkymät Berliinin ylle. Berliinin-matkalla kannattaa ehdottomasti nähdä rauhan ja yhtenäisyyden symbolina tunnetun Brandenburgin portin uusklassiset holvikaaret.

Berliinissä on tarjolla taiteiden ja kulttuurin lisäksi monia kauniita, avaria puistoja. Pakkaa mukaan eväät ja suuntaa Tiergarteniin, joka on puiden reunustamine polkuineen ja hyvin hoidettuine nurmialueineen Berliinin vastine New Yorkin Central Parkille. Kuuluisa Berliinin eläintarha avattiin Tiergarteniin vuonna 1844. Eläintarhassa on satoja eri eläimiä, myös jättiläispandoja ja jääkarhuja.

Berliinin-matkalla kannattaa vierailla myös eloisilla julkisilla aukioilla, kuten Alexanderplatzilla ja Potsdamer Platzilla. Euroopan ensimmäiset liikennevalot asennettiin Potsdamer Platzille, joka tuhoutui toisessa maailmansodassa ja josta tuli Berliinin kahtiajaon jälkeen ei-kenenkään-maata. Aukio on rakennettu äskettäin kokonaan uudelleen, ja se on nykyisin yksi Euroopan utopistisimpia julkisia paikkoja. Ruoan harrastajat voivat maistella täällä paikallisia herkkuja, kuten eisbeinia (sianpotkaa), schnitzeleitä ja armer rittereitä, jotka ovat Saksan versio köyhistä ritareista.

Päiväretket kaupungin keskustan ulkopuolelle ovat suosittuja. Tunnin junamatkan päässä sijaitsee Brandenburg an der Havelin historiallinen kaupunki, jossa on viehättäviä kapakoita ja ravintoloita sekä kaunis järvi. Jos haluat matkata kauemmas, voit matkustaa junalla Frankfurt an der Oderiin, joka sijaitsee Saksan Puolasta erottavan Oder-joen rannalla.

Tunnettu seuraavista:

Pilvenpiirtäjä, Museo ja Monumentti

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Berliini

Mitte
Kuva majoitusliikkeestä Mitte

Mitte

Museo, Arkkitehtuuri, Pilvenpiirtäjä

Berliinin keskuskaupunginosa Mitte on sekoitus viehättäviä pikkukatuja, rönsyileviä neuvostoaikaisia aukioita ja Euroopan arvostetuimpiin kuuluvia museoita.

Charlottenburg-Wilmersdorf
Kuva majoitusliikkeestä Charlottenburg-Wilmersdorf

Charlottenburg-Wilmersdorf

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä, Ruokailu

Entisen Länsi-Berliinin loistokas keskusta on edelleen yksi Berliinin halutuimmista asuinseuduista ja kaupungin tärkein ostosalue.

Kreuzberg
Kuva majoitusliikkeestä Kreuzberg

Kreuzberg

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä, Museo

Kreuzberg on yksi Berliinin trendikkäimmistä alueista, jonka suvaitsevaisuudella, etnisellä monikulttuurisuudella ja monipuolisella viihdetarjonnalla on jo pitkät perinteet.

Friedrichshain
Kuva majoitusliikkeestä Friedrichshain

Friedrichshain

Pilvenpiirtäjä, Kulttuuri, Arkkitehtuuri

Spreejoen itäpuolella sijaitsevalla entisellä teollisuusalueella on nykyään joitakin Berliinin edistyksellisimmistä yökerhoista.

Prenzlauer Berg
Kuva majoitusliikkeestä Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg

Museo, Nähtävyyksien katselu, Kävely

Romanttiset mukulakivikadut, rennot viikonloppuaamiaiset ja vilkas kirpputori ovat tehneet Prenzlauer Bergistä perheiden ja nuortenparien suosikkialueen.

Schöneberg
Kuva majoitusliikkeestä Schöneberg

Schöneberg

LGBT-ystävällinen, Shoppailu, Pilvenpiirtäjä

Schönebergissa ovat asuneet aikoinaan niin David Bowie kuin Iggy Popkin. Nykyisin tämä kiehtova kaupunginosa tunnetaan Berliinin homoyhteisön monimuotoisena keskuksena.

Huippuhotellit kohteessa Berliini

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
4.5 out of 5
Lützowplatz 17, Berliini, BE
69 € / yö
25. elok.–26. elok.
4.2/5Erittäin hyvä! (7,141 arvostelua)

"Hotel was excellent. Only bigger complaint is that the hotel did not respond when asking questions throufh Expedia nor their website. Expedia website showed that they saw the question but did not bother to answer. The stay itself was great."…"

Arvosteltu 13.7.2019

Hotel Berlin, Berlin
Kuva majoitusliikkeestä Steigenberger Hotel Berlin
Steigenberger Hotel Berlin
5 out of 5
Los-Angeles-Platz 1, Berliini, BE
83 € / yö
25. elok.–26. elok.
4.3/5Erinomainen! (3,821 arvostelua)

"Kaikki sujui hyvin ja henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja avuliasta."…"

Arvosteltu 12.7.2019

Steigenberger Hotel Berlin
Kuva majoitusliikkeestä Vienna House Andel's Berlin
Vienna House Andel's Berlin
4.5 out of 5
Landsberger Allee 106, Berliini, BE
102 € / yö
1. syysk.–2. syysk.
4.5/5Upea! (4,907 arvostelua)

"Great in every aspects; service, location, rooms...."…"

Arvosteltu 16.7.2019

Vienna House Andel's Berlin

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Berliini

Alexanderplatz
Kuva majoitusliikkeestä Alexanderplatz

Alexanderplatz

Koruton, 1960-lukulainen ”Alex” on kommunistisen aikakauden arkkitehtuurin näyteikkuna ja eloisa paikallisten tapaamispaikka.

Brandenburgin portti
Kuva majoitusliikkeestä Brandenburgin portti

Brandenburgin portti

Tämä Saksan yhdistymisen symboli kuuluu Pariisin Riemukaaren tavoin Euroopan ikonisimpiin ja tunteita kuohuttavimpiin muistomerkkeihin.

Valtiopäivätalo
Kuva majoitusliikkeestä Valtiopäivätalo

Valtiopäivätalo

Hitlerin polttama, Iso-Britannian pommittama ja venäläisten rynnäköllä valtaama Saksan vallan keskittymä on noussut jälleen yhdistyneen ja edistyksellisen Saksan symboliksi.

Checkpoint Charlie -museo
Kuva majoitusliikkeestä Checkpoint Charlie -museo

Checkpoint Charlie -museo

Tämä kiristyneiden poliittisten välien ja dramaattisten pakoyritysten näyttämönä aiemmin toiminut kylmän sodan jäänne on nykyisin yksi Berliinin suosituimmista matkailunähtävyyksistä.

Potsdamer Platz
Kuva majoitusliikkeestä Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Toisessa maailmansodassa tuhottu ja kylmän sodan aikaan eristyksiin jäänyt Potsdamer Platz on aukio, jonne berliiniläiset kokoontuvat juhlistamaan kaupunkiaan.

Berliinin televisiotorni
Kuva majoitusliikkeestä Berliinin televisiotorni

Berliinin televisiotorni

Berliinin televisiotorni on Saksan korkein rakennus, jonka huipulla sijaitsevassa pallossa voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä Berliinin ylle ja ateriasta pyörivässä ravintolassa.

Muita kohteen Berliini kaltaisia kaupunkeja

Hampuri
Kuva majoitusliikkeestä Hampuri
Hampuri
Frankfurt
Kuva majoitusliikkeestä Frankfurt
Frankfurt
Wien
Kuva majoitusliikkeestä Wien
Wien
Milano
Kuva majoitusliikkeestä Milano
Milano