BerliiniSaksa

4.4/5Top Destination

Ota suunnaksesi museoistaan, arkkitehtuuristaan ja muistomerkeistään tunnettu,Berliini.

Berliini on jaettu 12 kaupunginosaan, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Kaupunginosien välillä on helppo liikkua pikaraitiotiejärjestelmän avulla. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Berliinin-matkallaan keskeiselle Mitten alueelle, jossa sijaitsevat kaupungin parhaimmat museot, kuten Pergamon, Bode ja muut Museosaaren merkittävät instituutiot. Lyhyen kävelymatkan päässä idässä on DDR-museo, jossa esitellään, millaista elämä oli Itä-Saksassa.

Mitten vieressä sijaitsevalla Tiergartenin alueella voit vierailla Saksan historian pimeän vaiheen muistoksi pystytetyllä synkällä Juutalaisuhrien muistomerkillä. Se on liikuttava kunnianosoitus toisen maailmansodan aikana murhatuille juutalaisille. Berliinin muurin muistomerkki sijaitsee vain 1,6 kilometrin päässä pohjoisessa. Siellä sijaitsevassa puistossa on jäljellä koskematon osa muuria.

Berliinin poliittiset muutokset ja kekseliäät kansalaiset ovat saaneet aikaan kaupungin, joka on kuin maailman merkittävimpien arkkitehtonisten tyylien oppikirja. Vieraile Berliinin-matkalla barokkityylisessä Charlottenburgin linnassa tai käy ihastelemassa kaunista, hiekkakivestä rakennettua Berliinin tuomiokirkkoa, johon on historian saatossa lisätty renessanssi-, goottilais-, uusklassismi- ja barokkityylisiä elementtejä. Valtiopäivätalo, saksaksi Reichstag, on Saksan parlamenttirakennus, joka edustaa kenties äärimmäisintä tyylien sekoitusta. Alkuperäisen klassisen rakennuksen päällä on nykyisin moderni lasikupu, jonka huipulta aukeavat 360 asteen näkymät Berliinin ylle. Berliinin-matkalla kannattaa ehdottomasti nähdä rauhan ja yhtenäisyyden symbolina tunnetun Brandenburgin portin uusklassiset holvikaaret.

Berliinissä on tarjolla taiteiden ja kulttuurin lisäksi monia kauniita, avaria puistoja. Pakkaa mukaan eväät ja suuntaa Tiergarteniin, joka on puiden reunustamine polkuineen ja hyvin hoidettuine nurmialueineen Berliinin vastine New Yorkin Central Parkille. Kuuluisa Berliinin eläintarha avattiin Tiergarteniin vuonna 1844. Eläintarhassa on satoja eri eläimiä, myös jättiläispandoja ja jääkarhuja.

Berliinin-matkalla kannattaa vierailla myös eloisilla julkisilla aukioilla, kuten Alexanderplatzilla ja Potsdamer Platzilla. Euroopan ensimmäiset liikennevalot asennettiin Potsdamer Platzille, joka tuhoutui toisessa maailmansodassa ja josta tuli Berliinin kahtiajaon jälkeen ei-kenenkään-maata. Aukio on rakennettu äskettäin kokonaan uudelleen, ja se on nykyisin yksi Euroopan utopistisimpia julkisia paikkoja. Ruoan harrastajat voivat maistella täällä paikallisia herkkuja, kuten eisbeinia (sianpotkaa), schnitzeleitä ja armer rittereitä, jotka ovat Saksan versio köyhistä ritareista.

Päiväretket kaupungin keskustan ulkopuolelle ovat suosittuja. Tunnin junamatkan päässä sijaitsee Brandenburg an der Havelin historiallinen kaupunki, jossa on viehättäviä kapakoita ja ravintoloita sekä kaunis järvi. Jos haluat matkata kauemmas, voit matkustaa junalla Frankfurt an der Oderiin, joka sijaitsee Saksan Puolasta erottavan Oder-joen rannalla.

Tunnettu seuraavista:

Pilvenpiirtäjä, Museo ja Monumentti

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Berliini

Mitte
Mitte johon kuuluu moderni arkkitehtuuri ja kaupunki

Mitte

Museo, Arkkitehtuuri, Pilvenpiirtäjä

4/5(536 arvostelua)

Berliinin keskuskaupunginosa Mitte on sekoitus viehättäviä pikkukatuja, rönsyileviä neuvostoaikaisia aukioita ja Euroopan arvostetuimpiin kuuluvia museoita.

Charlottenburg-Wilmersdorf
Charlottenburgin joka esittää syöminen ulkona ja katunäkymät sekä pieni ryhmä ihmisiä

Charlottenburg-Wilmersdorf

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä, Ruokailu

4.5/5(229 arvostelua)

Entisen Länsi-Berliinin loistokas keskusta on edelleen yksi Berliinin halutuimmista asuinseuduista ja kaupungin tärkein ostosalue.

Friedrichshain
Friedrichshain joka esittää ulkotaide

Friedrichshain

Pilvenpiirtäjä, Kulttuuri, Arkkitehtuuri

4/5(47 arvostelua)

Spreejoen itäpuolella sijaitsevalla entisellä teollisuusalueella on nykyään joitakin Berliinin edistyksellisimmistä yökerhoista.

Kreuzberg
Kreuzberg joka esittää ulkotaide sekä yksi nainen

Kreuzberg

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä, Museo

4/5(48 arvostelua)

Kreuzberg on yksi Berliinin trendikkäimmistä alueista, jonka suvaitsevaisuudella, etnisellä monikulttuurisuudella ja monipuolisella viihdetarjonnalla on jo pitkät perinteet.

Prenzlauer Berg
Prenzlauer Berg joka esittää kaupunki

Prenzlauer Berg

Museo, Nähtävyyksien katselu, Kävely

Romanttiset mukulakivikadut, rennot viikonloppuaamiaiset ja vilkas kirpputori ovat tehneet Prenzlauer Bergistä perheiden ja nuortenparien suosikkialueen.

Länsi-Berliinin keskusta
Länsi-Berliinin keskusta, Berliini, Saksa

Länsi-Berliinin keskusta

Eläintarha, Villieläimet, Kulttuuri

Kohteessa Länsi-Berliinin keskusta vieraillessasi kannattaa nauttia sen kiehtovista museoista. Ja jos olet kiinnostunut nähtävyyksien katselusta, Kurfürstendamm-ostoskatu on suosittu kohde alueella. Lisäksi Uhlandstraßen metroasema ja Savignyplatzin S-Bahn-asema takaavat, että voit tutustua myös laajempaan alueeseen helposti.

Huippuhotellit kohteessa Berliini

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
4.5 out of 5
Lützowplatz 17, Berliini, BE
72 €
per yö
27. lokak.–28. lokak.

Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ...

4.2/5Erittäin hyvä! (7,515 arvostelua)

"Ystävällinen henkilökunta, loistava sijainti. Aamiainen ei ollut kovin ihmeellinen, ihan hyvä kyllä. Majoittuisin toistekin."…"

Arvosteltu 17.9.2019

Hotel Berlin, Berlin
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
3.5 out of 5
Turmstrasse 25-26, Berliini
37 €
per yö
17. marrask.–18. marrask.

Tiergartenin puisto, Voitonpylväs ja Bellevuen linna (Schloss Bellevue)Bellevuen linna (Schloß Bellevue) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää ...

4.3/5Erinomainen! (560 arvostelua)
Good value for money

"Nice and clean hotel close to metro station. Easy to reach from Tegel airport by one bus. Cool interior in our room. A bit noisy if sleeping windows open (no quite good AC). 8 e per a basic breakfast (nothing special but was enough). Very nice to have a kichen in use for guests. We had a couple of ..."…"

Arvosteltu 19.7.2019

MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
Steigenberger Hotel Am Kanzleramt
Steigenberger Hotel Am Kanzleramt
5 out of 5
Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
103 €
per yö
10. marrask.–11. marrask.

Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin ...

4.6/5Poikkeuksellinen! (3,836 arvostelua)

"Huoneet olivat erittäin siistit ja tyylikkäät, mutta kokolattiamatto sekä käytävillä että huoneessa tuki hieman tunkkaisen vaikutelman."…"

Arvosteltu 28.8.2019

Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Berliini

Alexanderplatz
Kuva majoitusliikkeestä Alexanderplatz

Alexanderplatz

4/5(387 arvostelua)

Koruton, 1960-lukulainen ”Alex” on kommunistisen aikakauden arkkitehtuurin näyteikkuna ja eloisa paikallisten tapaamispaikka.

Brandenburgin portti
Kuva majoitusliikkeestä Brandenburgin portti

Brandenburgin portti

4/5(375 arvostelua)

Tämä Saksan yhdistymisen symboli kuuluu Pariisin Riemukaaren tavoin Euroopan ikonisimpiin ja tunteita kuohuttavimpiin muistomerkkeihin.

Valtiopäivätalo
Kuva majoitusliikkeestä Valtiopäivätalo

Valtiopäivätalo

4/5(211 arvostelua)

Hitlerin polttama, Iso-Britannian pommittama ja venäläisten rynnäköllä valtaama Saksan vallan keskittymä on noussut jälleen yhdistyneen ja edistyksellisen Saksan symboliksi.

Checkpoint Charlie -museo
Kuva majoitusliikkeestä Checkpoint Charlie -museo

Checkpoint Charlie -museo

4/5(123 arvostelua)

Tämä kiristyneiden poliittisten välien ja dramaattisten pakoyritysten näyttämönä aiemmin toiminut kylmän sodan jäänne on nykyisin yksi Berliinin suosituimmista matkailunähtävyyksistä.

Potsdamer Platz
Kuva majoitusliikkeestä Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

4/5(318 arvostelua)

Toisessa maailmansodassa tuhottu ja kylmän sodan aikaan eristyksiin jäänyt Potsdamer Platz on aukio, jonne berliiniläiset kokoontuvat juhlistamaan kaupunkiaan.

Berliinin televisiotorni
Kuva majoitusliikkeestä Berliinin televisiotorni

Berliinin televisiotorni

4/5(230 arvostelua)

Berliinin televisiotorni on Saksan korkein rakennus, jonka huipulla sijaitsevassa pallossa voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä Berliinin ylle ja ateriasta pyörivässä ravintolassa.

Reviews of Berlin

4.4

Top Destination

5 - Excellent
380
5 - Excellent 49.09560723514212%
4 - Good
353
4 - Good 45.60723514211886%
3 - Okay
36
3 - Okay 4.651162790697675%
2 - Disappointing
5
2 - Disappointing 0.6459948320413437%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

5/5 - Excellent

Lisbek

21. lokak. 2019

Erinomainen julkinen liikenne. Julkisilla pääset liikkumaan helposti ja edullisesti. Paljon nähtävää mm historiaa ja rosoista kulttuuria. Värikäs ja mielenkiintoinen kaupunki. Tulemme vierailemaan toisenkin kerran!

5/5 - Excellent

Verified traveler

18. lokak. 2019

Matkustan toistamiseen kohteeseen Berlin. Hyvä lomakohde.

5/5 - Excellent

Lokakuu

17. lokak. 2019

Käteinen aika monesti ainut maksuvaihtoehto. Myönteisempää asiakaspalveluhenkisyyttä toivoisin paikallisilta turisteja kohtaa.

5/5 - Excellent

Verified traveler

15. lokak. 2019

Liikkuminen ok.Osta bussilippu, jolla pääsee S-Bahnalla,U-bahnalla.ja ratikalla ja bussilla.Vaikka kolmeksi päiväksi jos viivyt niin kauan, Kun ensikerran matkustat leimaat sen laiturilla ,bussissa.Sen jälkeen tarvii näyttää vain jos kysytään.

4/5 - Good

Verified traveler

15. lokak. 2019

Pyöräillen kaupungista löysi yllättäviä paikkoja. Vaikka liikenne oli aika hurjaa, otettiin pyöräilijät hyvin huomioon.

5/5 - Excellent

Verified traveler

13. lokak. 2019

Berliini kaikille näkemisen ja kokemisen arvoinen. Julkinen liikenne toimii niiin metro kuin bussitkin. Ainoa miinus on Tegelin lentokentän sekavuus.

Muita kohteen Berliini kaltaisia kaupunkeja

Hampuri
Kuva majoitusliikkeestä Hampuri
Hampuri
Frankfurt
Kuva majoitusliikkeestä Frankfurt
Frankfurt
Wien
Kuva majoitusliikkeestä Wien
Wien
Milano
Kuva majoitusliikkeestä Milano
Milano