Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Brandenburgin portti

Tämä Saksan yhdistymisen symboli kuuluu Pariisin Riemukaaren tavoin Euroopan ikonisimpiin ja tunteita kuohuttavimpiin muistomerkkeihin.

Brandenburgin portin – valtavan, hiekkakivestä rakennetun uusklassisen holvikaaren – historia kietoutuu tiiviisti yhteen Berliinin ja Saksan historian kanssa. Vuonna 1791 Unter den Lindenille, Berliinin suurimmalle bulevardille, portiksi rakennettu holvikaari rakennettiin alun perin rauhan symboliksi. Tämän 30 metriä korkean Brandenburgin portin mallina toimi Akropoliin portti Ateenassa. Kun Napoleon päihitti preussilaiset vuonna 1806, hän marssi voitonriemuisana Berliinin portin läpi ja vei sen jälkeen porttia koristavan voiton jumalattaren, Victorian, patsaan mukanaan Ranskaan sotasaaliina. Myöhemmin Victoria palautettiin takaisin. Se istuu nykyisin portin päällä hevosten vetämässä vaunussa.

Natsit käyttivät porttia tehokkaana propagandatyökaluna, ja toisen maailmansodan jälkeen portin annettiin lähes raunioitua Itä- ja Länsi-Saksan välisellä rajalla. Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan piti täällä vuonna 1987 puheen, jossa hän lausui kuuluisat sanansa: ”Herra Gorbatšov, purkakaa tämä muuri!” Joulukuussa 1989 portti avattiin uudelleen Itä- ja Länsi-Saksan väliselle liikenteelle, ja portista tuli jälleen yhdentymisen symboli.

Ennen portin läpi kävelemistä kannattaa viettää hetki Raum der Stillessä, eli hiljaisessa huoneessa. Se on pelkistetty huone, jossa kaikkia ihmisiä ikään ja säätyyn katsomatta pyydetään unohtamaan eroavaisuutensa ja istumaan yhdessä. Kävely portin viiden mahtavan käytävän läpi kreikkalaista mytologiaa kuvaavien sankarillisten friisien keskellä on liikuttava kokemus, sillä historia on täällä lähes käsin kosketeltavaa. Tutustu tietotauluihin, joissa kerrotaan portin historiasta ja kaikista asioista, joiden symboliksi portti on muodostunut viimeisen 200 vuoden aikana. Brandenburgin portti tekee aina vaikutuksen, mutta erityisen vaikuttavalta se näyttää valaistuna öisin ja uudenvuodenjuhlien aikaan.

Brandenburgin portti sijaitsee Valtiopäivärakennuksen ja Juutalaisuhrien muistomerkin välissä suoraan Tiergartenin toisella puolella. Portilta on myös lyhyt matka Friedrichstraßelle, joka on yksi Berliinin tärkeimmistä ostos- ja ravintolakaduista. Perille pääsee S-Bahnilla tai U-Bahnilla.


Alueen Brandenburgin portti opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 139 majoitusliikettä kohteen Brandenburgin portti lähellä
Hotel Berlin, Berlin 73 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  The Westin Grand, Berlin 134 €
  The Westin Grand, Berlin

  The Westin Grand, Berlin

  Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 67 €
   Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

   Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

   Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Select Hotel Berlin The Wall 76 €
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berliini, BE
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Trabi-Museumin museo, Friedrichstraße ja Checkpoint Charlie sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema ja Kochstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt 93 €
     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Meliá Berlin 94 €
      Meliá Berlin

      Meliá Berlin

      Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Adlon Kempinski 243 €
       Hotel Adlon Kempinski

       Hotel Adlon Kempinski

       Unter Den Linden 77, Berliini, BE
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Madame Tussauds ja Brandenburgin portti sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Potsdamer Platz sijaitsee 1,2 kilometrin päässä. Brandenburger Torin S-Bahn-asema ja Brandenburger Torin metroasema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

        Berlin Marriott Hotel 118 €
        Berlin Marriott Hotel

        Berlin Marriott Hotel

        Inge-Beisheim-Platz 1, Berliini, BE
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Potsdamer Platz ja Mall of Berlin -ostoskeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sony Center ja Berliner Philharmonie ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Potsdamer Platzin metroasema ja Potsdamer Platzin juna-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.