Mitte matkavinkit

Berliini
Marktbrunnen joka esittää auringonlasku, vanha arkkitehtuuri ja kirkko tai katedraali
Berliinin keskuskaupunginosa Mitte on sekoitus viehättäviä pikkukatuja, rönsyileviä neuvostoaikaisia aukioita ja Euroopan arvostetuimpiin kuuluvia museoita.

Berliinin muurin vuosikymmeniä jakama ja nyttemmin hyvin erilaisiksi alueiksi jakautunut Mitte on kiehtova Berliinin läpileikkaus. Kylmän sodan aikana Alexanderplatzille pystytetty TV-torni on ollut kaupungin symboli rakentamisestaan lähtien. Käy muodikkailla ostosalueilla, kulttuurilaitoksille omistetulla saarella ja Saksan tyylikkäimmissä ravintoloissa. Vietä päivä tutkien Mitteä jalan. Päivän aikana näet monia Berliinin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja pääset seuraamaan kosmopoliittien kaupunkilaisten arkipäiväistä elämää.

Aloita kierros Alexanderplatzilta, jolla sijaitsee Berliinin TV-torni (Fernsehturm). 368metriä korkea torni on yksi Saksan ja koko Euroopan Unionin korkeimmista rakennuksista. Tornia ympäröivällä kävelyalueella on kuuluisa Maailmankello sekä monia ravintoloita, baareja ja hotelleja. Jalkojesi alla on yksi kaupungin vilkkaimmista U-Bahn-asemista, Alexanderplatz.

Läheisellä Hackescher Marktin alueella voit tehdä loisto-ostoksia. Alueella on niin itsenäisiä putiikkeja kuin kansainvälisiä muoti-outletejakin. Pohjoispuolella Linienstrassen ja Torstrassen välillä olevalla asuinalueella on lukuisia pieniä ravintoloita, viihtyisiä baareja sekä yksi Berliinin tärkeimmistä nykytaidelaitoksista, KW Institute.

Lisää taide- ja kulttuurimuseoita löytyy Museosaarelta (Museumsinsel). Cölln-niminen saari oli alun perin Berliinin sisarkaupunki, jonka historia ulottuu aina 1200-luvulle asti. Nykyisin saaren pohjoisosa tunnetaan Museosaarena, jossa on monia merkittäviä museoita ja gallerioita, kuten Pergamon Museum, Alte Nationalgalerie ja Neues Museum. Ostamalla yhdistelmälipun pääset tutustumaan useaan museoon.

Liity Alexanderplatzilta lähtevälle kävelykierrokselle, jonka aikana näet Checkpoint Charlien, Brandenburgin portin sekä Euroopassa surmattujen juutalaisten Holocaust-muistomerkin. Mitteen pääsee helposti raitiovaunulla, junalla ja bussilla. Auton voi pysäköidä parkkialueille tai katujen varteen.


Suositut vierailukohteet