Tärkeää: Tässä kohteessa voi olla voimassa COVID-19-matkarajoituksia, kuten erityisiä rajoituksia majoitukselle. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

TiergartenBerliini

Berliinin ”suuri pakopaikka” on aivan kaupungin keskustan vieressä sijaitseva rauhallinen, laaja alue, jossa on metsiä, niittyjä ja lampia.

Tiergarten tarkoittaa ”eläintarhaa”. Puisto saikin nimensä siitä, että se toimi aiemmin preussilaisten kuninkaallisten yksityisenä metsästysmaana. Puiston metsissä ei vaella enää villieläimiä, mutta 200 hehtaarin suuruiselta puisto- ja nurmialueelta löytyy yhä runsaasti luonnonkauneutta. Tiergarten on niin suuri, että kokonainen sitä ympäröivä Berliinin keskusta-alue on saanut nimensä puiston mukaan.

Tiergartenin pitkät puiden reunustamat polut soveltuvat täydellisesti kuljeskeluun, pyöräilyyn tai pyörätaksiajelulle. Tiergartenin-matkalla kannattaa tutustua eri puolilta puistoa löytyviin muistomerkkeihin ja patsaisiin. Historian harrastajat innostuvat Neuvostosotilaiden muistomerkistä, joka on vuonna 1945 Berliinin taisteluissa kaatuneiden neuvostosotilaiden muistoksi pystytetty valtava marmoripylväiden koristama rakennelma. Musiikin ystävät haluavat puolestaan varmasti vierailla Saksan arvostetuimpiin säveltäjiin kuuluneen Richard Wagnerin patsaalla.

Yksi Tiergartenin matkan kohteista on puiston keskellä kohoava 70 metriä korkea Voitonpylväs. Hitler siirsi alun perin Valtiopäivärakennuksen eteen 1800-luvulla pystytetyn pylvään nykyiseen paikkaansa, minkä ansiosta se säästyi toisen maailmansodan lopun tuhoilta. Kiipeä 285 askelta ylös näköalatasanteelle ja nauti esteettömistä näkymistä Berliiniin. Pohjoisessa näet Bellevuen linnan, etelässä suurlähetystöalueen ja eläintarhan, idässä Brandenburgin portin ja lännessä Charlottenburgin linnan.

Heti säiden lämmettyä perheet ja ystävät levittävät piknikviltit puiden alle ja auringonottajat kokoontuvat loikoilemaan aurinkoon. Talvella puistossa on rauhallisempi mutta silti kaunis tunnelma. Toisinaan on mahdollista luistella jäätyneillä pikkujärvillä, mutta tarkista varoitukset ennen jäille lähtemistä. Jos nälkä yllättää, pistäydy kahvilla ja kakulla Café am Neuen Seessä puiston keskellä tai nauti virvoittavasta vehnäoluesta olutravintolan terassilla.

Puisto sijaitsee helpon kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, ja puiston ympärillä on kätevästi S-Bahn- ja U-Bahn-asemia, joista lähin Berlin-Tiergarten-asema sijaitsee lähellä puiston läntistä sisäänkäyntiä.

Huippuhotellit kohteessa Tiergarten

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
4.5 out of 5
Lützowplatz 17, Berliini, BE
Hinta on 78 € per yö

Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ...

4.2/5Very Good! (8,334 arvostelua)
Siisti ja hiljainen

"Hieno hotelli, jossa nukuimme 3 yötä. Huoneet siistejä ja hiljaisia. Loistava sänky. Aamupalaa ei testattu. Osalla henkilökuntaa vaikeuksia puhua englantia, kuten Saksassa usein. Suosittelen."…"

Arvosteltu 10.3.2020

Hotel Berlin, Berlin
Grand Hyatt Berlin
Grand Hyatt Berlin
5 out of 5
Marlene-Dietrich-Platz 2, Berliini, BE
Hinta on 186 € per yö

Berlinale Palast ja Sony Center sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Potsdamer Platz ja Berliner Philharmonie ovat myös 10 minuutin ...

4.7/5Exceptional! (996 arvostelua)

"Nice Xmas decoration and good food at hotel’s restaurants."…"

Arvosteltu 26.12.2019

Grand Hyatt Berlin
Pestana Berlin Tiergarten
Pestana Berlin Tiergarten
4.5 out of 5
Stuelerstrasse 6, Berliini, BE
Ilmainen peruutusoikeus
Hinta on 80 € per yö

Kurfürstendamm-ostoskatu ja Berliinin eläintieteellinen puutarha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Europa-Center ja ...

4.4/5Wonderful! (990 arvostelua)

"Nice room, nice view. Friendly reception staff as well."…"

Arvosteltu 26.2.2020

Pestana Berlin Tiergarten
Hotel Palace Berlin
Hotel Palace Berlin
5 out of 5
Budapester Strasse 45, Berliini, BE
Hinta on 114 € per yö

Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Berlin Aquarium, Kurfürstendamm-ostoskatu ja Berliinin eläintieteellinen puutarha. Europa-Center ja Keisari Vilhelmin ...

4.5/5Wonderful! (1,001 arvostelua)
Great location and spotless room

"Hotel is a connected from Tegel with X9 bus and 5 minutes walk. Next to the hotel you find many attractions like Berlin Zoo and best shopping possibilities like KaDeWe or Primark. Hotel itself is spotless clean and safety and very stylish decorate. Room service is available when you need. Good blackout ..."…"

Arvosteltu 10.2.2020

Hotel Palace Berlin
Pullman Berlin Schweizerhof
Pullman Berlin Schweizerhof
5 out of 5
Budapester Str. 25, Berliini, BE
Hinta on 98 € per yö

Berlin Aquarium, Kurfürstendamm-ostoskatu ja Berliinin eläintieteellinen puutarha sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Europa-Center ...

4.7/5Exceptional! (1,649 arvostelua)

"All of our requests were met beautifully by the personnel. We spent 14 nights over Christmas and New Year and everything was close to perfection."…"

Arvosteltu 4.1.2020

Pullman Berlin Schweizerhof
Berlin Marriott Hotel
Berlin Marriott Hotel
5 out of 5
Inge-Beisheim-Platz 1, Berliini, BE
Hinta on 127 € per yö

Potsdamer Platz ja Mall of Berlin -ostoskeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sony Center ja Berliner Philharmonie ovat myös 10 ...

4.6/5Wonderful! (998 arvostelua)

"Tilava huone,ystävällinen palvelu, kaikki toimi. Ammeen sijaan oli tilava suihkualue ja vettä tuli hyvin. Sänky oli hyvä ja huone rauhallinen. Aamupalalla palvelu pelasi. Tulemme varmasti uudelleen!"…"

Arvosteltu 24.1.2020

Berlin Marriott Hotel

Suositut vierailukohteet – Tiergarten

Potsdamer Platz
Kuva majoitusliikkeestä Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

4/5(415 arvostelua)

Toisessa maailmansodassa tuhottu ja kylmän sodan aikaan eristyksiin jäänyt Potsdamer Platz on aukio, jonne berliiniläiset kokoontuvat juhlistamaan kaupunkiaan.

Berliinin eläintieteellinen puutarha
Kuva majoitusliikkeestä Berliinin eläintieteellinen puutarha

Berliinin eläintieteellinen puutarha

4.5/5(175 arvostelua)

Tervehdi maailman eksoottisimpiin kuuluvia eläimiä yhdessä Euroopan laajimmista ja hienostuneimmista eläintarhoista.

Valtiopäivätalo
Kuva majoitusliikkeestä Valtiopäivätalo

Valtiopäivätalo

4/5(259 arvostelua)

Hitlerin polttama, Iso-Britannian pommittama ja venäläisten rynnäköllä valtaama Saksan vallan keskittymä on noussut jälleen yhdistyneen ja edistyksellisen Saksan symboliksi.

Berliner Philharmonie
Kuva majoitusliikkeestä Berliner Philharmonie

Berliner Philharmonie

4.5/5(12 arvostelua)

Tämä sekä arkkitehtuurisesti että akustisesti ylistetty konserttisali Berliinin Kulturforum-alueella on paras paikka nähdä Berliinin filharmoninen orkesteri.

Sony Center
Kuva majoitusliikkeestä Sony Center

Sony Center

3.5/5(3 arvostelua)

Lähde ostoskierrokselle kohteeseen Sony Center, joka on kohteessa Berliini sijaitseva suosittu ostosalue. Tutustu tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen maineikkaisiin teattereihin ja merkittäviin muistomerkkeihin.

Bellevuen linna
Kuva majoitusliikkeestä Bellevuen linna

Bellevuen linna

Ihaile vehreässä Tiergartenissa sijaitsevaa upeaa uusklassista Bellevuen linnaa, joka rakennettiin preussilaiselle prinssille vuonna 1786. Linna toimii nykyisin Saksan presidentinlinnana.

Muut kaupunginosat kohteessa Berliini

Länsi-Berliinin keskusta, Berliini, Saksa

Länsi-Berliinin keskusta

Matkustajat pitävät erityisesti kohteen Länsi-Berliinin keskusta kiehtovista museoista. Ja Uhlandstraßen metroasema sekä Savignyplatzin S-Bahn-asema takaavat, että sinun on helppoa tutustua alueen nähtävyyksiin, kuten Kurfürstendamm-ostoskatu.

Länsi-Berliinin keskusta
Mitte johon kuuluu moderni arkkitehtuuri ja kaupunki

Mitte

4/5Very Good!(734 aluearvostelua)

Mitte tunnetaan kiehtovista museoista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Brandenburgin portti, ja Schwartzkopffstraßen metroasema ja Reinickendorfer Straßen metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Mitte
Schöneberg featuring kaupunki

Schöneberg

4/5Very Good!(75 aluearvostelua)

Suosituista kaupoista tunnettu Schöneberg tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Kurfürstendamm-ostoskatu, ja läheiset Schönebergin S-Bahn-asema ja Innsbrucker Platzin asema takaavat, että Berliini ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Schöneberg
Kreuzberg joka esittää ulkotaide sekä yksi nainen

Kreuzberg

4/5Very Good!(74 aluearvostelua)

Kreuzberg tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja kiehtovista museoista. Paikallisiin nähtävyyksiin kuuluu lisäksi Checkpoint Charlie -museo ja Checkpoint Charlie, ja Prinzenstraßen metroasema sekä Moritzplatzin metroasema takaavat, että voit tutustua myös kaukaisempiin alueisiin.

Kreuzberg
Wilmersdorf joka esittää katunäkymät

Wilmersdorf

4/5Very Good!(88 aluearvostelua)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Wilmersdorf tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Kurfürstendamm-ostoskatu, ja Blissestraßen metroasema sekä Fehrbelliner Platzin metroasema takaavat, että alueeseen on helppoa tutustua.

Wilmersdorf
Wedding, Berliini, Saksa
Jacinto Delgado troverissa

Wedding

4/5Very Good!(1 aluearvostelu)

Ravintoloista tunnettu Wedding tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Plötzenseen järvi. Ja Rehbergen metroasema ja Seestraßen metroasema taas varmistavat, että voit tutustua myös muihin tämän kaupungin alueisiin.

Wedding