Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Berliinin muurin muistomerkki

Tässä rauhallisessa ulkoilmamuseossa esitellään 1900-luvun surullisenkuuluisimpiin rakennelmiin kuuluneen Berliinin muurin historiaa.

Berliinin muurin muistomerkki on kaunis viheralue, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, Mitten vanhalla hautausmaalla. Muistomerkki on pystytetty Berliinin 30 vuotta kestäneen kahtiajaon muistoksi.

Vuonna 1961 Bernauer Straßen varrelle rakennettu Berliinin muuri erotti välittömästi tuhansia perheitä ja ystäviä toisistaan. Muurin rakentamisen jälkeen paikalla alun perin seisonut uusgoottilainen kirkko jäi ei-kenenkään-maalle. Siitä tuli jaetun kaupungin symboli. Itäsaksalaiset purkivat lopulta kirkon vain neljä vuotta ennen Berliinin muurin sortumista vuonna 1989. Nykyisin voit vierailla kirkon tilalle rakennetussa Kapelle der Versöhnungissä, jonka puristetusta savesta valmistetut seinät sisältävät alkuperäisestä kirkosta peräisin olevaa kivimurskaa.

Muistomerkin ympärillä olevista laatoista voi lukea muurin poliittisesta, sosiaalisesta ja rakentamiseen liittyvästä historiasta. Vuokraa ääniopas ja kuuntele muurin tämän osan vieressä eläneiden ihmisten haastatteluja tai osallistu edulliselle opaskierrokselle, jolla kuulet tarinoita jaetusta kaupungista ja pakoyrityksistä. Kierroksia järjestetään sunnuntaisin. Kierroksille kokoonnutaan vierailijakeskuksessa, josta voi myös poimia äänioppaan. Niitä on saatavilla englannin ja saksan kielellä.

Bernauer Straßen varrella kulkevat metallipylväät osoittavat vähäeleisesti, missä muuri aiemmin kulki. Etsi pitkän kivirivistön osoittama Stasi-tunneli, joka toimi uskaliaiden tunnelinkaivajien pakoreittinä. Muista käydä ihailemassa läheisten rakennusten seiniä peittäviä seinämaalauksia, joista vaikuttavin on sapluunateos Peter Leibingin kuuluisasta valokuvasta rajan yli loikkaavasta sotilaasta, joka on hyppäämässä piikkilanka-aidan yli.

Berliinin muurin muistomerkki on historiallisesti merkittävä, sillä siinä on säilytetty muurin alkuperäisten osien lisäksi alkuperäinen vahtitorni ja kaistale ei-kenenkään-maata, joka tunnetaan ”kuoleman vyöhykkeenä”. Vieraile monikerroksisella näköalatasanteella, josta on hienot näkymät koko alueelle.

Muistomerkki sijaitsee keskeisellä paikalla, jonne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Muistomerkki on avoinna tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden.


Alueen Berliinin muurin muistomerkki opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 497 majoitusliikettä kohteen Berliinin muurin muistomerkki lähellä
Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus 42 €
Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

Oranienburger Strasse 67/68, Berliini, BE
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Friedrichstraße, Friedrichstadt-Palast ja Hackescher Markt sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. DDR-museo ja Humboldt-yliopisto (Humboldt-Universität zu Berlin) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Oranienburger Straßen S-Bahn-asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Oranienburger Torin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 55 €
  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße, Gendarmenmarkt ja Konzerthaus Berlin sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema ja Stadtmitte Stationn sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   TITANIC Chaussee Berlin 85 €
   TITANIC Chaussee Berlin

   TITANIC Chaussee Berlin

   Chaussee Str 30, Berliini
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Charitén yliopistollinen sairaala, Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) ja Friedrichstadt-Palast sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Museosaari (Museumsinsel) ovat myös 3 kilometrin päässä. Naturkundemuseumin metroasema ja Schwartzkopffstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Downtown Apartments Berlin
    Downtown Apartments Berlin

    Downtown Apartments Berlin

    Invalidenstraße 129, Berliini, BE
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Berliinin muurin vierailijakeskus, Friedrichstraße ja Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Friedrichstadt-Palast ja Charitén yliopistollinen sairaala ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Berlin Nordbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Naturkundemuseumin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz 41 €
     MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz

     MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz

     Schönhauser Allee 19, Berliini, BE
       
      2.0 kautta 5.0 Tähteä

      Torstraße, Alexanderplatz ja Berliinin televisiotorni sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. DDR-museo ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Senefelderplatzin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Rosa-Luxemburg-Platzin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof
      MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

      MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

      Ella - Trebe - Straße 9, Berliini, BE
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Gästehaus Lazarus
       Gästehaus Lazarus

       Gästehaus Lazarus

       Bernauer Straße 115, Berliini
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) ja Friedrichstraße sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Charitén yliopistollinen sairaala ja Friedrichstadt-Palast ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Nordbahnhofin S-Bahn-asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Naturkundemuseumin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Grenzfall Berlin 80 €
        Hotel Grenzfall Berlin

        Hotel Grenzfall Berlin

        Ackerstrasse 136, Berliini, BE
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer), DDR-museo ja Alexanderplatz sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Galeries Lafayette ovat myös 3 kilometrin päässä. Berlin Nordbahnhofin S-Bahn-asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bernauer Straßen metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.