Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Berliinin muurin muistomerkki

Tässä rauhallisessa ulkoilmamuseossa esitellään 1900-luvun surullisenkuuluisimpiin rakennelmiin kuuluneen Berliinin muurin historiaa.

Berliinin muurin muistomerkki on kaunis viheralue, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, Mitten vanhalla hautausmaalla. Muistomerkki on pystytetty Berliinin 30 vuotta kestäneen kahtiajaon muistoksi.

Vuonna 1961 Bernauer Straßen varrelle rakennettu Berliinin muuri erotti välittömästi tuhansia perheitä ja ystäviä toisistaan. Muurin rakentamisen jälkeen paikalla alun perin seisonut uusgoottilainen kirkko jäi ei-kenenkään-maalle. Siitä tuli jaetun kaupungin symboli. Itäsaksalaiset purkivat lopulta kirkon vain neljä vuotta ennen Berliinin muurin sortumista vuonna 1989. Nykyisin voit vierailla kirkon tilalle rakennetussa Kapelle der Versöhnungissä, jonka puristetusta savesta valmistetut seinät sisältävät alkuperäisestä kirkosta peräisin olevaa kivimurskaa.

Muistomerkin ympärillä olevista laatoista voi lukea muurin poliittisesta, sosiaalisesta ja rakentamiseen liittyvästä historiasta. Vuokraa ääniopas ja kuuntele muurin tämän osan vieressä eläneiden ihmisten haastatteluja tai osallistu edulliselle opaskierrokselle, jolla kuulet tarinoita jaetusta kaupungista ja pakoyrityksistä. Kierroksia järjestetään sunnuntaisin. Kierroksille kokoonnutaan vierailijakeskuksessa, josta voi myös poimia äänioppaan. Niitä on saatavilla englannin ja saksan kielellä.

Bernauer Straßen varrella kulkevat metallipylväät osoittavat vähäeleisesti, missä muuri aiemmin kulki. Etsi pitkän kivirivistön osoittama Stasi-tunneli, joka toimi uskaliaiden tunnelinkaivajien pakoreittinä. Muista käydä ihailemassa läheisten rakennusten seiniä peittäviä seinämaalauksia, joista vaikuttavin on sapluunateos Peter Leibingin kuuluisasta valokuvasta rajan yli loikkaavasta sotilaasta, joka on hyppäämässä piikkilanka-aidan yli.

Berliinin muurin muistomerkki on historiallisesti merkittävä, sillä siinä on säilytetty muurin alkuperäisten osien lisäksi alkuperäinen vahtitorni ja kaistale ei-kenenkään-maata, joka tunnetaan ”kuoleman vyöhykkeenä”. Vieraile monikerroksisella näköalatasanteella, josta on hienot näkymät koko alueelle.

Muistomerkki sijaitsee keskeisellä paikalla, jonne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Muistomerkki on avoinna tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden.


Alueen Berliinin muurin muistomerkki opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 393 majoitusliikettä kohteen Berliinin muurin muistomerkki lähellä
Hotel Berlin, Berlin 83 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Steigenberger Hotel Am Kanzleramt 103 €
  Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

  Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

  Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Grenzfall Berlin 89 €
   Hotel Grenzfall Berlin

   Hotel Grenzfall Berlin

   Ackerstrasse 136, Berliini, BE
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer), DDR-museo ja Alexanderplatz sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Galeries Lafayette ovat myös 3 kilometrin päässä. Berlin Nordbahnhofin S-Bahn-asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bernauer Straßen metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    TITANIC Chaussee Berlin 110 €
    TITANIC Chaussee Berlin

    TITANIC Chaussee Berlin

    Chaussee Str 30, Berliini
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Charitén yliopistollinen sairaala, Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) ja Friedrichstadt-Palast sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Museosaari (Museumsinsel) ovat myös 3 kilometrin päässä. Naturkundemuseumin metroasema ja Schwartzkopffstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Circus Hostel 44 €
     The Circus Hostel

     The Circus Hostel

     Weinbergsweg 1a, Berliini, BE
       
      2.0 kautta 5.0 Tähteä

      Torstraße ja Hackescher Markt sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Friedrichstraße ja Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Rosenthaler Platzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Weinmeisterstraßen metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      Gästehaus Lazarus
      Gästehaus Lazarus

      Gästehaus Lazarus

      Bernauer Straße 115, Berliini
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) ja Friedrichstraße sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Friedrichstadt-Palast ja Charitén yliopistollinen sairaala ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Nordbahnhofin S-Bahn-asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Naturkundemuseumin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

       CLUB Lodges Berlin Mitte - Hostel 41 €
       CLUB Lodges Berlin Mitte - Hostel

       CLUB Lodges Berlin Mitte - Hostel

       Caroline-Michaelis-Straße 8, Berliini
         
        2.0 kautta 5.0 Tähteä

        Berliinin muurin vierailijakeskus ja Berliinin muurin muistomerkki (Gedenkstätte Berliner Mauer) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hostellista. Friedrichstraße ja Charitén yliopistollinen sairaala ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Berlin Nordbahnhofin S-Bahn-asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Naturkundemuseumin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Meliá Berlin 97 €
        Meliá Berlin

        Meliá Berlin

        Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.