Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Berliinin raatihuone

Vieraile keskeisellä Mitten alueella muiden rakennusten joukosta selvästi erottuvalla punatiilisellä Berliinin raatihuoneella, jossa sijaitsee Berliinin pormestarin toimisto. Kiertele raatihuoneen kauniisti koristelluissa huoneissa ja kiinnostavissa historiallisissa näyttelyissä.

Berliinin raatihuone on saanut saksankielisen nimensä Rotes Rathaus (”punainen raatihuone”) kirkkaanpunaisista tiilistä, joista rakennuksen mahtava uusrenessanssia edustava julkisivu on rakennettu. Tästä 1800-luvulla rakennetusta rakennuksesta löydät useita eri saleja ja näyttelytiloja sekä kolme tilavaa sisäpihaa. Raatihuone toimii nykyisin Berliinin senaatin ja virkaa pitävän pormestarin istuimena.

Raatihuonetta kannattaa lähestyä televisiotornin alapuolelle jäävältä pieneltä aukiolta, jotta voisit ihailla raatihuoneen vaikuttavaa arkkitehtuuria, korkeaa keskitornia ja pyöreitä kaaria. Tutki hetki koristeellista Neptunbrunnenin suihkulähdettä, jossa olevan merenjumala Neptunuksen patsaan kääntynyt pää katsoo kohti Berliinin raatihuonetta.

Vaikka raatihuone näyttääkin televisiotorniin verrattuna pikkuruiselta, sen torni kohoaa vaikuttavalle 74 metrin korkeudelle maanpinnasta. Näistä kahdesta rinnakkain seisovasta nähtävyydestä voikin ottaa mahtavan yhteiskuvan. 

Raatihuoneen historia on kiehtova. Siihen kuuluvat perusteellinen jälleenrakennus rakennuksen kärsittyä vakavia vahinkoja toisen maailmansodan pommituksissa ja Berliinin senaatin jakaminen ja jälleenyhdistyminen.

Kun astut sisään raatihuoneelle, sinua tervehtii ensimmäisenä asesali, jossa kaupungin tärkeät vieraat otetaan vastaan. Ylellisessä salissa on esillä kaikki Berliinin alueiden vaakunat. Vieraile seuraavaksi suuressa tanssisalissa, jossa järjestetään monia kaupungin juhlavastaanottoja ja seremonioita.

Käy ihailemassa pylvässalia, jossa on yhdeksän metriä korkea oranssinsävyinen katto. Tässä salissa on esillä rintakuvia monista Saksan historian tärkeistä hahmoista. Entisessä kirjastohuoneessa voit tutustua kansalaisnäyttelyihin. Siirry seuraavaksi raatihuoneen kolmanteen kerrokseen, jossa on esillä paikallisen taiteilijan, Rolf Dübnerin, piirtämiä muotokuvia Berliinin tunnetuimmista asukkaista.

Berliinin raatihuone sijaitsee seitsemän minuutin kävelymatkan päässä Berliinin suurimmalta aukiolta, Alexanderplatzilta. Raatihuone on avoinna maanantaista perjantaihin tavalliseen aukioloaikaan, ja sinne on vapaa pääsy. Berliinin raatihuoneelle pääsee matkustamalla junalla, raitiovaunulla tai bussilla Alexanderplatzille. Autoilijat voivat pysäköidä autonsa Alexanderplatzin ostoskeskuksen alapuolella sijaitsevaan pysäköintihalliin.


Alueen Berliinin raatihuone opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 124 majoitusliikettä kohteen Berliinin raatihuone lähellä
Radisson Blu Hotel, Berlin 118 €
Radisson Blu Hotel, Berlin

Radisson Blu Hotel, Berlin

Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 80 €
  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

  Alexanderplatz 7, Berliini, BE
    
   4.5 kautta 5.0 Tähteä

   Alexanderplatz ja Berliinin televisiotorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin metroasema ja Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz 96 €
   Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz

   Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz

   Stralauer Strasse 45, Berliini
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Nikolaikirche ja Berliinin televisiotorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. DDR-museo ja Alexanderplatz ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Klosterstraßen metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Jannowitzbrücken metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Berlin, Berlin 69 €
    Hotel Berlin, Berlin

    Hotel Berlin, Berlin

    Lützowplatz 17, Berliini, BE
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz 87 €
     Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

     Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

     Otto-Braun-Strasse 69, Berliini
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Torstraße ja Alexanderplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Berliinin televisiotorni ja Nikolaikirche ovat myös 2 kilometrin päässä. Alexanderplatzin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Schillingstraßen metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Westin Grand, Berlin 134 €
      The Westin Grand, Berlin

      The Westin Grand, Berlin

      Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hilton Berlin 147 €
       Hilton Berlin

       Hilton Berlin

       Mohrenstr. 30, Berliini, BE
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        one80º Hostel Berlin 34 €
        one80º Hostel Berlin

        one80º Hostel Berlin

        Otto-Braun-Strasse 65, Berliini, BE
          
         2.0 kautta 5.0 Tähteä

         Torstraße ja Alexanderplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Berliinin televisiotorni ja Nikolaikirche ovat myös 2 kilometrin päässä. Schillingstraßen metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.